Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

„Sparangheliada” și nu numai

Altă stare de urgență. A doua, poate și ultima, nădăjduiesc. Ordonanțele militare se țin langa, încă un semn că „aplicăm doar ce imităm.”[1] Și nu de azi sau de ieri, ci dintotdeauna. Nație de plagiatori, consecvenți și zadarnici. Deși nesocotirea îngrădirilor este aspru pedepsită, cohorte de români ai nimănui sunt duse, de bunăvoie, în Germania. Fermierii nemți s-au trezit că rămân cu sparanghelul necules și au alertat autoritățile de la Berlin. Localnicii arieni se eschivaseră oricum, pretextând cu au dureri rasiale de șale, așa că singura soluție era angajarea forței de muncă din coloniile balcanice. Ordinul a fost transmis pe linie diplomatică la București, fără translator, și peste noapte, românașii mei lăsați de izbeliște de statul lui Iohannis au luat iarăși calea băjeniei… Unul a și decedat din pricina bolii la modă, cică, însă sfârșitul sărmanului sclav de tip globalist nu-i va impresiona pe „eurocrați”. Ce pandemie, ce COVID-19? Nichts! Țara teutonilor trebuia ajutată schnell să-și repornească economia, a noastră să mai aștepte ! Ei cu munca și bogăția, noi cu sărăcia endemică și cu insuportabila carantină. Chiar, când virusul foametei va năvăli în bătătura neaoșă, prăpădiții contaminați la mațele chiorâinde vor fi din nou klaustrați cu anasâna? Pe cheltuiala cui? Până vom afla răspunsurile, Austria, Franța, Spania, Italia și Anglia se pregătesc deja să primească batalioane întregi de „căpșunari” cu patalama dezlegătoare de la cabinetul jalnicului Ludovic Orban, țuțerul președintelui, noul coronavirus al politicii băștinașe. Păi, cum să-ți disprețuiești concetățenii în asemenea hal, îndeosebi înainte de Paști, strigându-le hain: „Stați acasă, altfel, după sărbători, vor fi înmormântări !” De unde și klaustrofobia multora dintre cei care l-au votat estimp ca năvlegii. Pardon, klausofobia !

Gestul oficialilor dâmbovițeni nu-i numai înjositor, trădând aceeași mentalitate de lachei ai curților vestice, ci și o compromitere obscenă și cinică a măsurilor dispuse în regim cazon din martie încoace. Ne-am irosit aiurea câteva săptămâni, iată, adăstând acasă și spălându-ne de-a proasta pe mâini, de vreme ce migranții cu voie de la stăpânirea europeană au încălcat orice regulă de distanțare socială. Suntem pe veci tărâmul lucrului de mântuială și al excepției de la normă. D-aia și rugăciunea în resemnarea absolută: „Să nu dea Dumnezeu cât putem îndura!”

*

În definitiv, toate statele care și-au arestat la domiciliu popoarele în lunile de „negură a civilizației”[2] n-au făcut altceva decât să-și ascundă impotența organizatorică în domeniul sănătății publice. De la Washington, Paris, Londra, Roma, Madrid și până la Chișinău s-a văzut că sistemele sanitare sunt la pământ. Culmea, factura au plătit-o bieții contribuabili, iar nu guvernanții, care și-au sacrificat propriile noroade cu o cruzime greu de anticipat altădată. Întâmplările din urmă i-au convins pe destui, mă gândesc, că soluția viitorului imediat este o rețea puternică de spitale publice, iar nu private, cum susținea adineauri imberbul – inconștient Costache, ex-ministru liberal și un fel de Agamiță Dandanache haștagist, extras cu forcepsul din anturajul turcanei bălaie, laie-bucălaie. Este limpede ca lumina zilei că sistemul românesc de sănătate, aidoma industriei farmaceutice, a devenit o problemă de securitate națională și corecturile se impun grabnic în redesenarea proiectului de țară, care e „sublim, dar lipsește cu desăvârșire”. Altminteri, vom fi consemnați manu militari la ogeac ori de câte ori vreun liliac născocit de băsmuitorii transnaționali va strănuta înspre comunitatea de râme plătitoare de taxe și impozite. Măcar să învățăm ceva din grotesca mascaradă planetară ce anunță noi și noi experimente dubioase în abia declanșatul război biologic mondial…

*

Care va fi consecința „sinistrozei” internaționale urzită prin ianuarie ? mă întreb cu firească îndreptățire. Se va întări statul, ori companiile cu capital particular vor prelua hegemonic societatea ? Criza actuală poate fi invocată de fiecare stat în scopul consolidării rolului conducător în „cetate”, în condițiile incapacității sistemului privat de a gestiona o situație critică. Da, fiindcă, vorba lui Charles de Gaulle, „nu se poate face nimic eficient și solid fără o reînnoire a statului(…) căci de aici este necesar să se înceapă.” De aici și de la bătrâna teorie economică galbraithiană, potrivit căreia, pentru a pune capăt „sărăciei publice” și pentru reglarea periculoaselor dezechilibre în bunăstare, trebuie folosit „belșugul privat”. Nu de alta, dar altcumva nu-i posibilă o distribuție echitabilă a bunăstării în „societatea belșugului” visată de gânditorul nord-american în 1958. Opozanții unei asemenea opinii vor arăta că instituțiile de stat s-au vădit anemice, ceea ce le îndreptățește să solicite un transfer de competențe spre sectorul nepublic.

Sau vor câștiga și unii, și alții din oportunitatea fabricată pe neanunțate, împărțindu-și frățește prada planificată? Deh, corb la corb nu-și scoate ochii…

*

Tare mult mi-aș dori să descopăr ce se pitește sub boicotul SUA îndreptat împotriva Organizației Mondiale a Sănătății, deoarece pretextul intervențiilor pro-China ale purtătorilor de discursuri ai acesteia nu-i îndestulător. (În ciuda gestului Administrației Trump, Bill Gates continuă să aloce fonduri uriașe organizației înțesată de lefegiii săi și numai dracu’ e în stare să dezlege ițele încâlcitei afaceri…) O fi cumva preambulul viitoarei înfruntări sino-americane? Întrucât, deocamdată, voci tot mai autorizate ale yankeilor îi acuză pe asiatici că ar fi regizat filmul horror difuzat gratis pe ditamai mapamondul. Ori hoțul strigă hoțul?

*

Recent, procurorii anticorupție din bulevardul Știrbei au prins cu rața-n gură câțiva contagioși penal. Încerc să reconstitui acțiunea incoruptibililor în contextul prohibitiv al stării de urgență… Vasăzică, mituitorul vine la parchet și se autodenunță. Se „capcanează” bancnotele și se organizează flagrantul (sic!) , nu înainte de a fi testați protagoniștii scenetei judiciare – ăla care dă și ăla care încasează șpaga, nu? Dacă or fi asimptomatici? Iar de rezultatele sunt pozitive, bănuiesc că mușteriii se cară escortați la carantină, înfăptuirea scenariului fiind amânată până la vindecarea pacienților. În cazul unui rezultat negativ, cei doi ar trebui să se întâlnească în condițiile prescrise restrictiv, adică nu mai mult de trei persoane, cu „botniță” și cu mănuși, bașca regula distanței sociale… Dar dacă banii or fi murdari și or purta microbul SARS-CoV-2 ? Ehe, nu-i tocma’ simplu să duci acum o luptă corp la corp cu corupția… Oricum, bag seama că de coronavirus se și scapă, pe când de brațul lung și imunizant al Justiției autohtone, nu prea!


[1] Alice Voinescu, Jurnal
[2] Ibidem


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „„Sparangheliada” și nu numai”

  • Aveti dreptate in tot ce spuneti si sunt multi care gandesc asa. Exista multa fractura logica si nu numai in tot ce se intampla. Asta ca sa nu zic si altfel, cum ar fi schizofrenie, etc. Si dau cateva exemple. Acelasi om in acelasi discurs vorbeste ca strazile sunt pustii si toti stau in case, pentru ca in secunda urmatoare sa spuna ca romanul nu respecta ca suedezul ce spun autoritatile si de aceea trebuie constrans si nu se recurge la recomandari, precum si ca strazile sunt pline de masini, de pietoni, de copii care se joaca in strada, dar mai ales de batrani care sunt cei mai „nelinistiti”, bla, bla…Asta e o specie foarte des intalnita de schizofreni. Mai exista si specia care da sfaturi in direct pe tv de genul „cioclilor apocaliptici” care se falfaie pe la televiziuni tot neprotejati ca si moderatorii lor, sau mai nou de catre un vestit si curtat sindicalist, care azi ne „sfatuia”/ameninta din strada, fara masca si manusi, in fata unei fatuci de la RTV, la o distanta de un cot, la randul ei fara minima protectie, ca de 1 Mai sa stam mai abitir in case, eventual cu un tol in cap si sub pat, ca daca nu suntem ascultatori si cuminti si linistiti se vor scrie cu pixul „cioclilor” cifre mai mari pe ecranul tv si vom fi pedepsiti cu inca o luna de restrictii si de „stare de nestare”. Specia cea mai vesela este aceea care dantuieste si gratareste sfidand in clipuri pe net stapanirea schizofrena, si este folosita propagandistic pentru a justifica nazismele. Alta specie este aceea a bejenarilor masochisti mercenari. Prin februarie si martie au fugit ca potarnichile de pe unde erau si au navalit in tara aducand molima cu ei, iar dupa sejururi cu room-service pe banii nostri in hoteluri, la mare si la munte si prin capitala, pleaca iar de unde au venit si iar se vor intoarce in tara sa aduca valul doi de pandemie si iar trandaveala pe bani din buget si tot asa, ei „langa” si noi „balanga”. Si se vaicaresc intr-una, dar in secret numara euroi, iar restul e vai de noi si arestati la domiciliu si flamanzi si jacmaniti si acuzati si insultati. Nemernicii astia vagabonzi nu vor sa munceasca in tara, ca doar se gaseste unde. Sunt mandri sa fie sclavi la altii. Se vaicaresc ca ar fi fost dati afara de stapani in februarie/martie, insa acum se intorc la aceeasi stapani, dar se vaicaresc ca nu au conditii si ca sunt discriminati, numai ca sa fie adusi gratis, tot pe banii nostri, inapoi in tara, sa se odihneasca, si iar sejururi si iar room-service pe bani de la buget. Curata marlanie si a sclavilor si a stapanilor lor, dar si a presei care propaga intr-o veselie „anchetele” jurnalistice „de exceptie” cainandu-i. Smecherii astia numiti impropriu „diaspora” prefera vagabondajul in loc sa lupte in tara pentru locuri de munca si drepturi, au descoperit metoda facila de a fi vesnic in excursii, facandu-se ca muncesc si batand palma cu stapanii lor la tot felul de manevre electorale, politice si economice, fiind de fapt niste mercenari imputiti, ordinari si ticalosi, care distrug tara din care provin. Sunt cei mai perfizi si periculosi dusmani ai tarii si natiunii. Nici de parinti nu sunt buni si nici fii destoinici nu sunt. Copii, parintii si bunicii lor sunt lasati de izbeliste, sa duca greul si acesti mercenari, vagabonzi si aventurieri nu sunt in stare de nici o minima responsabilitate, ci doar distrug si mai nou raspandesc molima. Cand unul a zis „sa traiti bine” am vazut cum am trait. Acu altul a promis „o Romanie normala” si acum vedem cat de normala este tara si poporul oprimat, aflat in lagare pe cheltuiala si sanatatea lor. Stapanii interni si externi, si sclavii, lor sunt complici la genocid. Mai exista specia care fac si aplica legi, de fapt ordine ale stapanirii, cheltuid enorm din bugetul tarii nu pentru a face bine natiei si a-i asigura drepturile si necesitatile din banii castigati chiar de ea, ci pentru a scurge banii tarii in buzunarele proprii, dar si pentru a-si hrani Eu-rile hipertrofiate de putere cu sange, cum ar fi sa se exhibitioneze pe strazi, prin casele si curtile oamenilor sa-i provoace, sa-i aresteze, sa-i amendeze, sa-i impuste si mai nou dupa ce
    s-au erijat in „sfinti” si „apostoli” sa duca pastele si lumina de colo-colo, acum ridica helicoptere si drone, patruleaza cu cai si cu caini deasupra si prin paduri sa caute nod in papura, tot cheltuindu-ne avutul castigat cu sudoarea fruntii. Toate aceste specii nu se imbolnavesc de covid, nu stau in izolare, carantine si spitale, si nu mor in sectiile ATI cablati la ventilatoare. Are cineva o explicatie credibila? Norodul vede asta foarte limpede. Aceste fracturi logice in cuvinte si fapte sunt cele mai evidente probe ca exista multa minciuna si abuz si ca totul e facatura unui razboi al statelor impotriva propriilor natiuni. Si acest razboi nu e de astazi. Cineva in lumea asta trebuie sa arate cu degetul spre adevar. Si acesta este adevarul. Norodul vede si deocamdata rabda. Sa vedem pana cand. „Adevar va graiesc voua”, va curge mult sange pana insetatii se vor inneca si noroadele le vor manca coliva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *