Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu

Spartanii viitorului, super-militarii îmbrăcați în costume exoscheletice

Taiwanul susține că a dezvoltat un costum exoschelet alimentat cu baterii care va permite soldaților săi să alerge mai repede și să transporte obiecte grele fără să transpire, mai precis, fără să depună efort. Costumul de primă generație a fost proiectat de către principalul furnizor de arme al țării, Institutul Național de Știință și Tehnologie Chung-Shan.

Costumul face parte dintr-un proiect de 4 ani denumit „Taiwan Ironman program”, care are un buget de aproximativ 6 milioane de dolari și obiectivul de a oferi soldaților taiwanezi un exoschelet pentru partea inferioară a corpului, care să le amplifice rezistența și forța. „Pentru a reduce oboseala soldaților în transportarea unor instalații grele am început să dezvoltăm costumul propulsat pentru militari în 2020”, a declarat Jen Kuo-Kuang, dezvoltatorul șef al proiectului, într-o conferință de presă transmisă de South China Morning Post. Jen a declarat presei că acest costum reduce stresul asupra articulațiilor picioarelor și șoldurilor, permițând purtătorului să ridice și să ducă înainte obiecte grele pe distanțe lungi, la viteze de până la 5 km pe oră. „Acestea pot fi folosite în operațiunile de teren și în deplasarea munițiilor și a armelor grele și pot crește mobilitatea și eficiența trupelor în timpul războiului și în misiunile de salvare după dezastre”, a adăugat Jen în cadrul conferinței. În prezent, Taiwanul își propune să creeze versiunea 2.0 a costumului, despre care spune că va permite purtătorului să poarte o greutate de aproximativ 300 de kilograme. Jen a adăugat că acest lucru ar putea fi util pentru a ajuta la deplasarea soldaților răniți în timpul unei bătălii.  Mișcarea vine pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Taiwan și China continentală, care consideră încă țara fiind drept teritoriul său. Anterior, Armata Populară de Eliberare a Chinei a lansat, de asemenea, un costum similar pentru armata sa. Așadar, există posibilitatea ca războiul exoscheletelor să aibă loc la un moment dat. Recent, producătorul de roboți militari Ghost Robotics a prezentat un robot cu o armă de lunetist legată de spate. Practic, este o mașină a morții concepută pentru a ucide cu precizie pe câmpul de luptă. Acest fenomen, de reînarmare cu tehnologii specifice războiului modern, a declanșat o mulțime de comentarii, în timp ce unora li se pare bine, alții consideră că este un coșmar transformat în realitate.

Spre final, atrag atenția asupra unor evenimente istorice interesante și tumultoase. Înainte de anii 1600, Taiwanul se autoguverna, deși nu exista o autoritate centrală de conducere. A fost o colonie a Țărilor de Jos timp de aproximativ 40 de ani, de la începutul și până la mijlocul secolului al XVII-lea, iar ulterior a fost din nou independentă, timp de aproximativ două decenii. China a preluat controlul la sfârșitul secolului al XVII-lea și a condus Taiwanul timp de aproximativ două secole. Japonia a dobândit Taiwanul în 1895, în urma primului război Sino-Japonez, și a devenit o colonie. Taiwanul a revenit sub controlul Chinei naționaliste în 1945, după înfrângerea Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, în 1949, armatele comuniste chineze au învins forțele naționaliste de pe continent și au instaurat acolo Republica Populară Chineză. Guvernul și armatele naționaliste s-au ascuns prin și în afara regiunii Taiwan, ceea ce a dus din nou la separarea Taiwanului de China. În anii care au urmat, RPC a revendicat jurisdicția asupra Chinei continentale, precum și asupra Taiwanului, deși, la începutul anilor 1990, guvernul din Taiwan a renunțat la această revendicare față de China. Guvernul chinez de la Beijing a susținut că are jurisdicție asupra Taiwanului și a continuat să propovăduiască politica unei singure Chine, o poziție pe care puține țări din lume o contestă. Cu toate acestea, nu s-a ajuns la niciun acord cu privire la modul sau la momentul în care cele două entități vor fi reunificate, dacă se va întâmpla vreodată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Spartanii viitorului, super-militarii îmbrăcați în costume exoscheletice”

  • Este foarte serioada miza de acolo, cine are controlul productiei de semiconductori din Taiwan vava domina tehnologic lumea, iar din acest motiv orice este posibil, de la o confruntare militara in toata regula, fara nici un fel de menajamente sau pareri de rau, pana la flexarea periodica a muschilor – din partea celor implicati, un joc de sah de toata frumusetea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *