Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Spectacolul vorbelor mari prin care oportuniștii din PNL își justifică rostogolirea în barca lui Florin Cîțu

Un nou oportunist

Echipa cîștigătoare, cum pompos își spune Gruparea Florin Cîțu, beneficiază de un nou membru: Iulian Dumitrescu, președintele organizației județene Prahova a PNL. Ca și alți săritori în barca lui Florin Cîțu, ținută strașnic de Klaus Iohannis, să nu se răstoarne cînd un nou ins se rostogolește în ea, Iulian Dumitrescu și-a anunțat opțiunea pe Facebook. Textul său merită o iscodire, deoarece el pare copiat de pe celelalte texte, postate tot pe Facebook, ale oportuniștilor:

„Începînd de astăzi, fac parte din echipa lui Florin Cîţu şi voi candida, din partea acestei echipe, pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte al partidului la Congresul PNL din 25 septembrie. Cred în nevoia reformării şi modernizării PNL şi sunt sigur că parteneriatul Preşedinte – Guvern – majoritate parlamentară formată în jurul PNL va aduce o viaţă mai bună pentru toţi românii”.

Față de alte postări ce se vor opțiuni istorice ale autorilor, cînd în realitate, ele sînt niște jalnice bolboroseli de oportuniști, cea a lui Iulian Dumitrescu are o nuanță importantă. Toate celelalte îi fac temenele doar lui Florin Cîțu. Cea a lui Iulian Dumitrescu îi face temenele și lui Klaus Iohannis. Explicația? Klaus Iohannis e practic șeful DNA. Nu demult prin trucul scurgerilor din dosare Klaus Iohannis i-a dat un semnal lui Iulian Dumitrescu. Șeful de la Prahova șovăia dacă să rămînă cu Ludovic Orban sau să se așeze în spatele lui Florin Cîțu. Băiat deștept, ca toți politrucii, Iulian Dumitrescu a înțeles semnalul. Prin urmare ca și alți oportuniști el a descoperit în Florin Cîțu marele reformist și marele modernizator, un fel de Cuza care suge consoanele cuvintelor din discursuri. Pentru a fi sigur că DNA îl va lăsa în pace, Iulian Dumitrescu i-a trimis pupici dulci și lui Klaus Iohannis. La postare, Florin Cîțu a reacționat distribuind anunțul și precizînd „Iulian, bine ai venit în #echipacastigatoare”. Deși Klaus Iohannis n-a reacționat în scris, sigur e că plecăciunea de la Ploiești n-a trecut neobservată. Prin urmare, DNA îl va lăsa în pace pe Iulian Dumitrescu. Cel puțin pînă la Congresul PNL.

*

Învață cum să fie slugi

La o emisiune de pe M6, văd un reportaj despre „Paradisul turistic din Insula Saint Maurice”. Băştinaşii sînt surprinşi învăţînd, graţie unei şcolarizări în regim de urgenţă, cum să fie ospătari, grădinari, femei de serviciu, bagajişti la clienţii vilelor de lux. Se insistă pe folosirea sprayurilor împotriva transpiraţiei. Învaţă cum să fie slugi! Nici unul nu se gîndeşte c-ar putea învăţa cum să fie director, savant sau chiar ministru.

*

Raed Arafat a fost scos din sertare

A reapărut Raed Arafat, pe care-l credeam tras pe linie moartă de Stăpînii săi, tot mai convinși că asocierea cu un asemenea personaj sinistru nu poate aduce decît necazuri electorale. De fapt, Raed Arafat n-a apărut, pentru că așa a vrut el. Muțunache de la bîlciul din iarmaroc apare pe scenă doar cînd mîinile din culise îl trag în sus ca să facă Hopa. Raed Arafat a reapărut, pentru că regimul Iohannis are nevoie de cineva care să anunțe Apocalipsa. Se știe că pentru a-i da lui Florin Cîțu mai multe atuuri în bătălia cu Ludovic Orban, Klaus Iohannis a proclamat România teritoriu independent de Pandemie. Vine însă valul 4 și peste România și oricît de mult s-ar falsifica realitățile, totuși, la un moment dat, Klaus Iohannis trebuie să dea alarma. N-o poate face fără o pregătire prealabilă a opiniei publice de către cioclii apocaliptici. Prin urmare, a fost scos în față Raed Arafat. Acest Muțunache al tuturor puterilor postdecembriste nu și-a dezmințit condiția. Dezastrul vaccinării își are cauza în relaxarea iresponsabilă inițiată de Klaus Iohannis pentru a face din Pupiloiul său Florin Cîțu un răpunător al Pandemiei. Acum, în prefața noului val, dezastrul vaccinării nu mai poate fi ascuns. Important e ca dezastrul să primească o altă explicație publică decît iresponsabilitatea autorităților. Raed Arafat s-a grăbit s-o găsească la ordin. Cauza dezastrului constă în activitatea de presă a celor care se opun vaccinării și nu în iresponsabilitatea regimului:

„Sînt foarte mulţi factori care duc la comportamentul populaţional, inclusiv ce transmit unii, ce transmit alţii, influencerii, persoanele care vorbesc toată ziua, seara şi dimineaţa, împotriva vaccinului, care vin cu fake news-uri şi le răspîndesc. Sînt oameni care sunt influenţaţi de acest lucru. Rolul nostru este să încercăm cât mai mult să le explicăm care este beneficiul pentru ei şi care este, de fapt, realitatea ştiinţifică şi care este realitatea închipuită de către unii şi alţii”

*

Întrebare

De ce nu sînt politicienii filosofi? Pentru că acțiunea cere decizie rapidă, fără luarea în calcul a posibilităților de a acționa altfel. O spune D. D. Roșca, traducătorul lui Hegel în românește:

„Orizontul spiritual larg şi cîntărirea cu balanţă sufletească prea sensibilă a nesfîrşitelor posibilităţi (posibilităţi inexistente pentru minţile mai rudimentare) paralizează hotărîrile omorînd în faţă acţiunea”. (D.D. Roşca)

*

PNRR are mari probleme

Citînd surse de la Comisia Europeană, publicația germană Die Welt trage un semnal de alarmă în privința PNRR-ului asumat de România. Potrivit publicației problemele pe care le ridică Documentul sînt atît de mari încît nu-i exclusă posibilitatea unei retrimiteri la București pentru rescriere totală. Semnalul de alarmă nu mă miră. Cei care au văzut Documentul spun că e un soi de proză proastă scrisă de Cristian Ghinea cu mîna lui de publicist ratat înainte de a începe să publice. Mă miră însă resemnarea lui Klaus Iohannnis în fața întîrzierii nepermise a unui Document din care și-a făcut pînă acum un temei de campanie electorală. Să știe Klaus Iohannis că PNRR-ul va fi respins și atunci îl va putea scoate pe atotputernicul USRPLUS-ist din Guvern?

*

Și încornorat și arestat

Ioana Dumitrescu, Jeanne pentru intimi, ia masa cu soţul la Clubul automobiliştilor din Bucureşti. Duduia e fată de cîrciumar. S-a măritat, ca toate femeile de condiţie modestă, dar ambiţioase nemărginit, la 15 ani. În trecere pe acolo, prinţul Nicolae, fratele lui Carol al II-lea, se aşază la masa lor. Om politicos, soţul îl acceptă. Că doar n-avea să-i dea cu farfuria în cap! La plecare, surpriză de proporţii. Doamna se urcă în maşina prinţului. Fără nici o explicaţie. Bărbatul, deja încornorat, se ia după ei. Tot cu maşina. Cei doi ajung la Palatul Elisabeta, păzit de santinele. Picat şi el la poartă, soţul e arestat. Ca să vezi! Şi încornorat, şi arestat!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Spectacolul vorbelor mari prin care oportuniștii din PNL își justifică rostogolirea în barca lui Florin Cîțu”

  • Orizontul spiritual devine larg abia atunci cind mai desluseste doar doua destinatii, superpozitii ale aceleiasi manifestari.
    Oameni de actiune gasesti pe toate drumurile. Oameni de nonactiune…mai rar.
    Insa…chiar si asa, toti oamenii de actiune sint acoperiti de nonactiunea Creatiei, asa ca se indreapta, implacabil, catre una dintre cele doua destinatii posibile.
    Orizontul larg e cel care daruieste Istoria Viitorului, adica abia filozofand ai sansa de a fi cu un pas in fata Prezentului, pe care…il astepti, cam tot asa cum iti faci vara sanie,
    de asta nu mai faci nimic…atunci cind vine iarna, ca daca ai face sanie, iarna, imediat cum vezi ca ninge, n ai fi decat un om de actiune.
    Insa si partea asta a povestii, cu oamenii care actioneaza, tinde, normal!, sa se desavarseasca, aici aflandu se cuibul Antiinteleptilor. El permite manifestarea Pacii Matematice, adica a Pacii in cunostinta Matematica de cauza, pentru ca el preia Prezentul si, cunoscandu i modificarile punctiforme il reconfigureaza Matematic intr o stare de Pace (relativa in mod absolut), redefinindu i urmatoarea manifestare puntiforma.
    Asta inseamna o expandare a Prezentului catre extremele Trecut si Viitor, iar pentru ca 3-6-9 definesc trecutul prezentul si viitorul, expandarea lui 6, Prezentul, catre trecut si viitor, in fapt catre 3 si 9 inseamna sa faci din 3-6-9…6-6-6.

    N or fi ei filozofi, unii!, ca exista si politicieni filozofi, scoala de filozofie ruseasca, chineza, americana sau germana, ba chiar si coreana, zic eu, sustinind ca exista scoli filozofice grandioase in spatele politicienilor care n au treaba si cu filozofatul, poate.

    Dincolo de actiunile care se petrec la nivel mondial exista scoli filozofice…adanci!, ele fiind in fapt chiar radacina actiunilor.

  • Eu zic ca cel mai bine ar fi ca toti caraghiosii astia care fac pe politicienii,dupa’89 si pina in prezent, sa se mai duca si-n…a mamii lor de impotenti mintal.Cui folosesc partidele astea fara numar?Nu inteleg.Dupa ’89 au aparut nu stiu cite partide, toate fara sens,asa ca sa aiba unu’ si altu’ un post de presedinte, vice,secretar si ce paduchi mai sint pe acolo.E ca atunci cind ne-am trezit cu rege neamtz.Erau prea multi printi prin Europa si nu erau suficiente tronuri ca sa gidile egoul fiecaruia,asa ca Romania la timpurile acelea,s-a pricopsit cu rege neamt,venit cu pluta,cu o valiza de carton si cu nadragii rupti in dos de aristocrat ce era.Urmarile le stim cu totii.Asa si cu partidele de azi.Daca le iau la bani marunti pe toate,cu sefii lor in frunte,constat ca toti sint o apa si-un pamint,vorbeste gura fara ei,sint paraleli cu realitatile din tara,lucrurile in comun pe care le au sint toate rele si evervante,cum ar fi: slugarnicia nejustificata fata de straini,si lupta fara final intre partide de parca de aia au ajuns unde au ajuns.De 31 de ani,partidele astea care apar ca ciupercile dupa ploaie,nu fac altceva decit sa se porcaie de la rasaritu’ Soarelui si pina la apusul lui, noaptea mergind la betii.Nu e jenant, e de-a dreptul enervant sa vezi cum o aduntura de neaveniti,toti cu pretentii de „duomni”, se lupta intre ei in timp ce platitorii de taxe privesc de-a dreptul neputinciosi,ca de ani buni nu mai poate fi vorba de vointa a poporului prin vot liber, asa ceva nu exista.Toti acesti bezmetici,batrini sau tineri,ar trebui sa fie adunati intr-o curte, si daca nu se mai practica metoda lu’ Mihai Viteazu’,de-a inchide portile si de-a pune tunurile pe ei, macar sa vina nenorocitu’asta de DNA si sa-i ia la judecat unu’ cite unu’ si sa-i bage Doamne iarta-ma la pirnaie ca nu cred sa fie unu’ necorupt sau care sa nu fi facut prostii.Cit il priveste pe caraghiosul asta de citzu, individu’asta zici ca striveste basini intre dinti cind deschide gura,vad ca i se face o campanie nebuna pe internet,ba au aparut si poze cu el cu pletele in vint,cu barba sau mustata,cu ciinele dupa el,fara sa-si dea seama ca atunci cind esti un caraghios,asa ai fost si-n trecut si asa o sa mori,asa ti-e scris.Da’ ma rog,cum penibilul n-are limite, astia care-i fac campania vor sa-l prezinte ca pe ceva ce nu e,vreun Macho ca-n filmele proaste, nu inteleg ce-i in capu’ lor si-al caraghiosului asta.Repet ce-am mai scris pe aici, individul asta e pus sa faca praf ce-a mai ramas al tarii: Hidroelectrica o sa fie tzandari curind,sarea fa fi ciao bambina,Rosia Montana e probabil subiectul cel mai delicat din cauza maharilor implicati si care acum n-au pe unde scoate „camesha”.Orban,betzivanu’ asta arogant, asta care zbiera fals de parca incerca sa cinte „Cine iubeste si lasa” a lu’ Maria Tanase,afonu’ asta a fost pus acolo de prost ce e, un prost e mai usor de dat de-a dura decit unu’ care ar spune sefului”flit” atunci cind sefu’ calca pe bec. Herr Ciolhanis, psihopatu’ asta care a pus capac unei tzari,a stiut cu cine sa se „adune” ca sa iasa el in evidenta,fara sa-si dea seama, sau sa-i pese ca iese in evidenta foarte prost.Ce avem azi la conducere,nu poate fi evaluat, nivelul tuturor fiind atit de scazut ca uneori am impresia ca numai oligofrenii au ajuns sa ocupe functii mari in stat.Herr ciolhanis face,la greu, jocurile Austriei, Germaniei apoi si ale amerolacilor.Desi nu e uns cu alifii fine, e atit de prost ca nici nu-si da seama de cit de usor le face jocurile astora.Dupa ce termina cu jiltzu de la Cotroceni,sper sa avem o justitie schimbata in bine si sa-l ia pe retardu’ asta la bani marunti.Pe el,basescu,barna nu mai spun, barna asta e vindut pina in maduva oaselor,da’ e atit de prost,Doamne cit de prost e omu’ asta ca ar fi in stare s-o vinda si pe masa…Putem despica viru’ in cite vreti, un singur lucru e demn de mentionat: NICI UN POLITICIAN NU-SI MERITA POSTUL OCUPAT,NICI UNUL NU E INTERESAT DE TARA, SINT TOTI SLUGOI VINDUTI CUIVA SI SE CIINESC INTRE EI CA JAVRELE IN CALDURI, TOTI TREBUIE JUDECATI SI INLOCUITI CU ROMANI COMPETENTI. PARTIDELE TREBUIE SCOASE DIN JOC, COMPLET,SINT PREA MULTE,FARA SENS,MAI MULT INCURCA. UDMR-u’ TREBUIE ELIMINAT PRIMUL,ASTIA SINT CUTRE MARI,APOI TOATE PARTIDULETELE ASTEA ALE LU’BASESCU,PONTA,CIOLHANIS, CHIAR SI AUR SI RESTUL TREBUIE FACUTE UNA CU PAMINTU,FARA EXCEPTIE.AIA E.

  • https://www.academia.edu/39086775/Charles_Darwin_Originea_speciilor_Editura_Academiei_Rom%C3%A2ne_1957_ Prefata –pagina LV, Prefata – Haekel distinge doua forme de ereditate: una {conservativa} si alta {progresiva}.

  • Scena cu Prinţul Nicolae şi Jeanne e descrisă savuros de marele memorialist Argetoianu.
    Din start, nu există la PNL decât un singur candidat, ce va câştiga detaşat. Mai bine s-ar vota online şi banii pentru congres s-ar dona Bibliotecii Academiei, pentru digitalizare, să citim manuscrisele Eminescu online sau presa României Regale, de la 1866 la 1947, adică să imităm Gallica a Franţei.

  • „Iulian Dumitrescu îi face temenele și lui Klaus Iohannis. Explicația? Klaus Iohannis e practic șeful DNA.”
    Dle Cristoiu nu asa i-a „dresat” si pe cei din PSD ? A tot batut saua sa priceapa…; i-a „fezandat” in toate felurile incat acum sunt „marinati” cu totul…Asa si cu dl I.D. a inteles semnalul, cam tarziu (in comparatie cu ceilalti – dar a inteles) incat acum e „sigur că parteneriatul Preşedinte – Guvern – majoritate parlamentară formată în jurul PNL va aduce o viaţă mai bună pentru toţi românii”,iar romanii pot stii ca „nu este adevarat ceea ce simt si vad ci ceea ce li se spune”!
    Dl L.Orban ar trebui sa inteleaga,anumite „mesaje”,sa se multumeasca cu „ce are acum”,si mai bine s-ar retrage,sa-l lase pe dl Catu sa „guverneze” pentru ca sunt probleme de rezolvat mult mai importante in tara, decat orgoliul unuia sau a altuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *