Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Spital blocat de un singur pacient cu Covid-19

Sistemul de sănătate românesc este blocat de o serie de anomalii, care fac ca persoanele cu alte boli decât Covid-19 să nu se poată trata. O astfel de situație a fost depistată la Câmpina, unde toată lumea așteaptă să se deschidă spitalul pentru cronici.

Corespondenta Radio România Actualități în Prahova, Simona Uta, a documentat acest subiect și a relatat, la emisiunea „Stare de alertă”, cum un întreg spital este blocat de un pacient. Întrebată de realizator dacă sunt locuri în spital, jurnalista a spus: „Da ! Avem și la Spitalul de Boli infecțioase, care este în prima linie, dedicat cazurilor COVID , avem și la Spitalul Municipal – Câmpina care este spital – suport . Aici sunt 300 de paturi, 70 de medici specialiști, peste 200 de asistente și un singur pacient infectat, internat la ATI în stare gravă . E mare tristețe în zona Câmpina și în comunele din jur. Toată lumea așteaptă redeschiderea acestui spital pentru bolnavii cronici, acum, după data de 15 mai. Nu se va întampla! Va rămâne spital – suport, pregătit oricând sa primească pacienții COVID”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declara, în 15 mai, că această stare se mai prelungește și că ține spitalele pregătite. Adică, goale.

„Rămânem într-o pandemie, rămânem cu spitalele de Fază 1, Fază 2 şi Suport Covid pregătite. Există un moment al relaxării care trebuie bine gestionat. Vom evalua această relaxare la 14 zile”, a spus ministrul.

În acest timp, rețelele de socializare abundă de alarme disperate ale oamenilor care nu au unde să se trateze.