România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Stanciu Rodica Anișoara, regina florilor pictate

Scriu aceste rânduri în 16 decembrie, anul de grație 2022. Este data de naștere a lui Beethoven, în 1770. Cu alte cuvinte, subiectul de astăzi este legat de muzică. Puternic impresionat de concertul de ieri, cu atmosfera specific vieneză, rămân în spațiul armoniilor sonore. De aici fac un salt spectaculos în registrul armoniilor cromatice pentru a aduce în centrul atenției pe regina florilor pictate, adică pe doamna Stanciu Rodica Anișoara.

– Pentru început, vă rugăm să vă prezentați.
– Stanciu Rodica Anișoara, din Vrancea, 23 iunie 1977, Rac sensibil și timid, un pas înainte, doi înapoi. Am urmat, puțin timp, cursurile Școlii de Arte din Focșani – pictură – prof L. Nedelcu, fără finalizare din păcate.

Un an și ceva am lucrat ucenic, să zic așa, la un atelier de pictura, unde se restaura mobilier vechi, săsesc, pictam flori și diferite ornamente.
Am început să pictez în joacă realizând câteva tablouri pentru locuința proprie printre care și câteva copii după Rubens.

–Ce tehnică folosiți?

-Am realizat diferite tablouri, atât pe pânză, dar și pe carton, în ulei, pensulă sau cuțit, multe dintre ele dăruindu-le prietenilor care au apreciat lucrările mele.

– Ce ne puteți spune despre anul 2022 în arta dumneavoastră?
-Anul acesta a fost un an surpriză, nu mi-am imaginat că aș putea expune într-o expoziție, eu fără studii in domeniu, dar în iunie am participat cu câteva pânze în cadrul expoziției ,,Ipostaze”, organizată de Elite Prof Art Gallery. Mulțumiri doamnei Mihaela. Apoi, cu o lucrare la ,,Omagiu Îngerilor din Colectiv”, pentru care spun mulțumiri doamnei Mariana Frum.

-Felicitări! Ce facem cu viitorul ? Ce vreți să faceți în perioada următoare?
-Pe viitor, vreau să aloc mai mult timp pasiunii mele, îmi place nespus de mult, arta, pictura, este fascinantă, pornești de la o idee, o imagine și ajungi doar tu cu pânza, cu modul de a combina culorile încât la final rămâi surprins de ceea ce a ieșit.
Arta este emoție, regăsire, trăire. Vă mulțumesc cu recunoștință pentru acest interviu.

-Noi vă mulțumim frumos pentru tot. Dar acum este momentul să vedem și noi niște superbe flori pictate de dumneavoastră.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *