Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Starea de urgență – un bun prilej pentru ca milițienii de la MAI să pună bocancul pe grumazul presei incomode

Klaus Iohannis a anunțat sîmbătă, la ceremonia privată de depunere a Jurămîntului de către noul Guvern, că la începutul săptămînii viitoare va decreta stare de urgență.
Fără a lua în seamă nuanța, aproape întreaga presă a dat buzna să proclame decretarea stării de urgență. Se înțelege de la sine că nu putem vorbi de starea de urgență pînă cînd decretul nu e publicat în Monitorul Oficial. Articolul 114, aliniatul 4 din Constituție, care dă președintelui prerogativa decretării stării de urgență, ca și a stării de asediu, își găsește concretizarea în Legea nr. 453 din 1 noiembrie 2004 pentru aprobarea OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență publicată în Monitorul Oficial din 21 ianuarie 1999. Momentul de inițiere și adoptare a OUG trimite indiscutabil la unul dintre cele mai grave evenimente postdecembriste:
Documentul a fost adoptat în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 1999 sub spaima produsă de înaintarea spre București a batalioanelor de mineri conduse de Miron Cozma. Barajele de jandarmi de la Costești sînt date peste cap pe 21 ianuarie 1999 la prînz nu numai pentru că ortacii aveau prin profesie o organizare aproape militară, dar și pentru că Ministerul de Interne, condus pînă pe 22 ianuarie 1999, de Gavrilă Dejeu, a fost incapabil de luarea măsurilor necesare. Ordonanța a fost inutilă în ce privește înaintarea minerilor. A fost oprită doar prin ceea ce s-a numit Pacea de la Cozia, un acord între Guvern și Mineri semnat din partea Puterii de premierul Radu Vasile.

La 1 noiembrie 2004, cu o întîrziere de 5 ani, așadar și după căderea regimului CDR, Parlamentul a luat în discuție OUG din 1999, care a devenit Legea nr. 453 din 1 noiembrie 2004, publicată în Monitorul Oficial din 12 noiembrie 2004. Deși în linii mari, Legea urmează OUG din ianuarie 1999, totuși, pentru înțelegerea a ce înseamnă starea de urgență pentru cetățenii României e obligatoriu să ne raportăm la Legea din 1 noiembrie 2004.
Asta și pentru că dezbătută și votată într-o atmosferă calmă, Legea cuprinde unele diferențe față de OUG.

Ce spune Legea în legătură cu Decretarea stării de urgență?

„Art. 10.
Starea de asediu sau starea de urgență se instituie de Președintele României prin decret, contrasemnat de primul-ministru și publicat de îndată în Monitorul Oficial al României.

Art. 11.
Decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgență se aduce neîntîrziat la cunoștință populației prin mijloacele de comunicare în masă, împreună cu măsurile urgente de aplicare, care intră imediat în vigoare. Decretul se difuzează pe posturile de radio și de televiziune, în cel mult două ore de la semnare, și este retransmis în mod repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de asediu sau de urgență.

Art. 12.
În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, Președintele României solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate.

Art. 13.
În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, Preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetîndu-şi aplicabilitatea.”

Față de OUG Legea a introdus precizarea de îndată. Asta pentru ca nu cumva Președintele, exploatînd absența unei precizări, să amîne revocarea Decretului.
Numai că la vremea respectivă Legiuitorul n-avea cum să prevadă că va veni un președinte precum Klaus Iohanis care să interpreteze de îndată ca însemnînd la Sfîntu Așteaptă.
Între OUG și Lege sînt diferențe care țin îndeosebi de respectarea drepturilor cetățenești. În OUG articolul 4 suna astfel:

„Pe durata stării de asediu și a stării de urgență, proporțional cu gravitatea situației ce a determinat instituirea acestora și numai dacă este necesar, poate fi restrîns exercițiul unor drepturi sau libertăți fundamentale înscrise în Constituție, cu acordul ministrului justiției.”

Parlamentul, beneficiind de răgazul și de calmul pe care Guvernul Radu Vasile nu l-au avut în ianuarie 1999, a formulat astfel articolul 4:

„Pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă, exerciţiul unor drepturi şi libertăţi fundamentale poate fi restrîns, cu excepţia drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale prevăzute la art. 3^2, numai în măsura în care situaţia o cere şi cu respectarea art. 53 din Constituţia României, republicată.”

Ce spune articolul 3^2:

„Pe durata stării de asediu şi a stării de urgenţă sunt interzise: a) limitarea dreptului la viaţă, cu excepţia cazurilor cînd decesul este rezultatul unor acte licite de război; b) tortura şi pedepsele ori tratamentele inumane sau degradante; c) condamnarea pentru infracţiuni neprevăzute ca atare, potrivit dreptului naţional sau internaţional; d) restrîngerea accesului liber la justiţie.”

Ce spune articolul 53 din Constituție?

(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

Foarte important pentru Decretul care va fi emis de președinte, e precizarea impusă de Parlament la articolul 12, potrivit căreia Decretul trebuie să cuprindă și măsurile de primă urgenţă care urmează a fi luate”.

Cu toate acestea Legea introduce o măsură ce poate fi luată pe perioada stării de urgență deosebit de periculoasă:

„Art. 20. – Pentru aplicarea dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţă, precum şi a măsurilor prevăzute în decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgenţă, autorităţile militare, precum şi celelalte autorităţi publice prevăzute la art. 7 alin. (1) au următoarele atribuţii şi răspunderi:
k) să suspende temporar apariţia sau difuzarea unor publicaţii ori a unor emisiuni ale posturilor de radio sau de televiziune”.

Articolul 7 aliniatul 1 stabilește cine poate să suspende instituțiile de presă:

„Art. 7. – (1) La instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă, unele atribuţii ale administraţiei publice centrale de specialitate şi ale administraţiei publice locale trec în competenţa autorităţilor militare şi a altor autorităţi publice, prevăzute în decretul de instituire a stării de asediu sau de urgenţă.”

Cine poate pune la îndoială libertatea de expresie?
Autoritățile publice îndreptățite prin decret să preia atribuțiile administrației publice locale și centrale.
Ministerul Afacerilor Interne.
E Ministerul care a sesizat Parchetul în legătură cu difuzarea de informații false de către presă activînd pentru prima dată în postdecembrism articolul 404 Cod Penal.
E Ministerul care a dat publicității acel Comunicat sinistru despre așa zisul caracter programatic al difuzării de informații false despre Coronavirus sugerînd că e vorba de agenturi străine care comandă instituții de presă.

Cum să stea liniștiți jurnaliștii în perspectiva stării de urgență?
Acestă prevedere intră în conflict cu întreg textul Legii, care stă sub semnul preocupării de a nu transforma starea de urgență în posibilitatea legală de a încălca grav libertățile cetățenești.
Din nefericire, această prevedere n-a fost supusă pînă acum controlului constituțional al CCR.
Asta și pentru că nimeni nu și-a imaginat că în România va fi decretată a doua oară, după ianuarie 1999, starea de urgență.

Nu știu dacă Starea de urgență decretată de președinte va duce la un moment dat la punerea la îndoială a libertății de expresie.
Indiferent de ce se va întîmpla Avocatul Poporului ar trebui să sesizeze CCR în legătură cu articolul 20, aliniatul K.
Și s-o facă urgent.
Pînă nu se prinde gașca de milițieni de la Ministerul de Interne că e rost de pus bocancul pe grumazul presei incomode.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Starea de urgență – un bun prilej pentru ca milițienii de la MAI să pună bocancul pe grumazul presei incomode”

  • Dinamica Fibonacci, transferindu-i Civiliztiei dinamici proprii Naturii, ii poate disponibiliza acesteia o miscare perpetua.
    Ce inseamna asta?
    In primul rind cunoastere despre Dinamica Anotimpurilor, doar asa Civilizatia putind sa gestioneze Iarna altfel decit renascind din propria cenusa.

    Privind Civilizatia, in general oamenii considera ca oamenii…mai mor, dar Civilizatia n-are cum, ca ea nu e vie.
    Pina una alta toate civilizatiile care s-au manifestat pe planeta asta, …si ohoooo ce marete au fost!, au disparut cu fulgi cu tot, din ele mai ramanind exclusiv cenusa.

    Artificial sau Natural, orice proces e obligat, insusi Universul obliga!, sa urmeze o dinamica de tip Fibonacci, care sa genereze o dezvoltare de tip Fibonacci, care sa sustina parcurgerea celui mai scurt drum catre desavarsire,
    ca ce altceva e Universul decit o platforma care potenteaza plenar atingerea desavarsirilor?!

    asa si cu civilizatia asta, pe care Globalizarea a facut o mare cit lumea mare.
    o fi ea o constructie artificiala, a omului, a omului-Dumnezeu, creator de lumi noi, dar…ea e acoperita de insasi manifestarea Universului!, deci ea nu poate iesi din Rinduielile Creatiei,
    mai simplu spus Civilizatia asta e obligata sa se dezvolte in stil Fibonacci, adica maximal,
    e obligata sa se…desavarseasca, pina la urma!

    Pina acum nicio civilizatie n-a reusit sa se desavarseasca. N-au reusit! E foarte greu sa gestionezi Dinamicile Iernii,
    adica Vremurile in care Temeliile Invechite sint demolate doar pentru a face loc unor Temelii, capabile sa sustina un nou nivel de dezvoltare, dar exclusiv in stil Fibonacci.

    Povestea e cu mult mai complexa,
    ca Dinamica Fibonacci e, pina la urma, o stiinta,
    in fapt cea mai complexa stiinta posibila in Creatie, dar care sa apartina exclusiv Pamantului.
    dar e suficient, pentru momentul care…ni se intimpla, sa ne oprim asupra translatiei de la Iarna Civilizatiei la Primavara Civilizatiei.

    Translatia asta e…sabia de deasupra capului civilizatiilor.
    Si pina acum nicio civilizatie n a scapat! S-a ales cenusa de ele!
    Maestre, translatia asta e Esenta Vremurilor.

    Sa treci de iarna, sa vina Primavara peste tine, dar tu sa ramai in picioare!
    Asta e ceva unic!
    Asta e o desavarsire!
    Si…e ceea ce civilizatia asta incearca, cu succes din cite vad!,
    adica sa-si demoleze temeliile dar si sa-si ridice noi temelii, in conditiile in care are si un proiect viabil despre cum va arata Viitorul!,
    ca fara sa cunoasca Viitorul…Civilizatia chiar ca nu stie unde sa Paseasca!…

    scanind dinamicile Naturii, omul da de ecuatia de miscare, ecuatia matematica, a Naturii.
    transferind ecuatia asta, Civilizatiei, omul va transfera, de fapt, Nemurirea Naturii, Civilizatiei, pentru ca ce e Nemurirea, altceva decit o Mapare a Viitorului, care, astfel, devine palpabil, putind fi suprapus, perpetuu, peste Prezent?!

    intorcindu-ne fix la vremurile pe care le petrecem, putem asimila bine-mersi transferul de la Iarna Civilizatiei la Primavara Civilizatiei cu o Revolutie, iar pentru ca povestea acopera intreaga civilizatie ii putem spune Revolutie Mondiala.

    in rezumat, Revolutia Mondiala e implacabila in Dinamica Civilizatiilor.
    Revolutia Mondiala e un proces al Naturii, deci implacabil.
    …cindva, Revolutiei Mondiale i se spunea WW.

    ce vedem e o Revolutie Mondiala,
    ea demoleaza Temelii Invechite, construind Temelii nou-noute.
    demoleaza!, …dar demoleaza controlat!
    Matematica, cea mai adinca stiinta care s-a manifestat sau se va manifesta vreodata IN Pamant,
    va defini Demolarea Controlata.

    WW ul curent, adica Revolutia Mondiala la care asistam, e de 1,6 ori mai…capabil decit anteriorul! deci nu numai ca nu e de gluma,
    dar e de 1.6 ori mai putin de gluma, decit a fost in ultimul ww.

    DAR, …ceea ce e de folos, poate…, e faptul ca Civilizatia, intre timp, a capatat abilitatea de a demola controlat!,
    adica are abilitatea de a echilibra chiar…un WW! or asta e…chiar ceva unic!
    pentru ca presupune manifestarea unei stari de echilibru!
    de fapt…nu numai ca presupune manifestarea unei astfel de stari,
    ar capacitatea de a face pace!
    e ceva ce…i se cere Civilizatiei actuale?!
    i se cere!:))))
    or asta e ceva care…chiar conteaza!
    pentru ca Civilizatia va fi obligata sa implementeze Efecte comparabile cu un WW, ba chiar de 1,6 ori mai mari decit ultimul ww!, dar, concomitent, sa o faca folosind Cauze extrem de foarte…pline de pace!

    tot ce se va intimpla in lume ori va putea fi asimilat cu o manifestare pur Naturala, ori devine Cauza care va activa…sabia de deasupra capului Civilizatiei.

    desavarsirea presupune, prin definitie, o stare de echilibru.
    cu toate ca nu pare a fi asa, starea de echilibru e cea care defineste aceste vremuri.

    …ce vremuri!

    • oamenii vor incepe sa se intrebe:…si ce mai urmeaza?!,
      percepind Viitorul ca fiind un taram…cu totul necunoscut, salbatic, …jungla curatata!
      oamenii, …care…in general! aveau un viitor extrem de foarte cunoscut!:))), poate chiar proiecte cincinale!:))),
      uite ca se afla in fata unui…necunoscut care va tinde sa devina…pur!

      concomitent, insa, se mai intimpla ceva, abia chestia asta fiind fundamentala: descifrind miscarea ciclica si perpetua a Naturii, omenirea a ajuns sa aiba Cunoastere despre Viitor cum nici o alta civilizatie nu a avut!, si…au fost civilizatii care aveau o cunoastere despre viitor de…statea si matza in coada!

      tocmai de-asta acestei civilizatii i se cere…echilibrare!, pace!
      adica…mai Civilizatie, n ai decit sa demolezi, dar vezi ca tre sa fie…pace cind o faci!
      :)))) asta e tare, asa-i?

      catalizatorii vremurilor sint…fricile oamenilor, care am impresia ca sint legate ombilical de…pacatele capitale. caz in care catalizatorii…lucreaza exclusiv cu ingrediente…din Natura…

  • Buna dimineata! Reiau chestiunea discutata de Dvs cu medicii prezenti telefonic aseara la Rtv. Suntem oameni activi adaptati comunicarii si miscarii printre semenii nostri; nici pe mine nu m-au convins argumentele prezentate de ce ar trebui sa stam acasa.
    -Nu stiu cate institutii de invatamant au platforme functionale si reactualizate privind predarea online. Lipsa interactiunii directe elev/student – cadru didactic va lasa urme neplacute mai ales in invatamantul preuniversitar; mai degraba orele orele vor trebui sa fie reprogramate.
    – Administratiile publice locale vad ca functioneaza in relatiile cu publicul doar online; platile se fac cu cardul, dar cati romani stiu sa il foloseasca si cati stiu sa utilizeze calculatorul? Cum sa platesc daca nu am primit o instiintare de plata nici pana la aceasta data si un cont pentru virament?!
    – Combustibilul se zice ca s-a ieftinit dar vad ca se spune sa stam acasa 2 sapt. Unde este precizat acest lucru in OUG?!
    – Au reusit televiziunile sa induca o psihoza inimaginabila in randul oamenilor. Inafara de faptul ca se umbla cu tot felul de masti una mai ciudata ca alta si daca nu esti tare de inger vizezi si urat, se si cumpara in draci tot ce le pica in mana prin farmacii si supermarketuri.
    – Daca tot stam acasa va recomand „Lost Girls” (2020)/Netflix apoi gasiti asemanarile cu celebrul si trecutul in umbra caz Caracal.

  • Ma bag si io si trag niste concluzii, in urma „lucrarii” facute de „prapaditul” asta mic cu coroana:
    -Toate armele si tehnologiile nu fac nici doi bani.
    -Toate aliantele militare si economice sunt pa si pusi.
    -ISIS se fereste de Europa ca de Belzebut in persoana.
    -Animalul din om iese la suprafata;
    -Apune o lume si apare o alta care va fi total diferita.
    -Familia va redeveni celula de baza a societatii.
    -Suntem toti cam pe cont propriu, guvernele sunt total depasite, cam pe peste tot.
    Ma mai gandesc si la altele dar oricum suntem cam in pom si pomu-n aer!

    • @
      asta cu pomu trebuie putin redefinita,…creca.
      : sintem in pom…cam doar de frica
      si pomul are radacini cam foarte puternice, dar altfel, daia nu se vad…

    • Da domnu cib,da cam ai dreptate,asa e

  • Dinamica Fibonacci: singura stiinta capabila sa cloneze miscarea Naturii, adica ‘miscarea perpetua’
    ‘miscarea perpetua’ : Nemurirea
    Nemurirea: Oglindirea Vesniciei
    Matematica: Oglindirea Iubirii
    Pamantul: Oglindirea Cerului
    daia Matematica e seaca.
    scara pina la Cer e matematica.
    Matematica: cea mai capabila stiinta care s-a manifestat sau se va manifesta,in veci, pe Pamant.
    Iubirea: Matematica Cerului
    Iubirea e Vie, de fapt e insasi Viata. Matematica e seaca.

  • Art. 54 din STAREA DE URGENTA decretata de Klaus Iohannis: ELIMINAREA site-urilor, articolelor si postarilor cu “STIRI FALSE” despre CORONAVIRUS. Dar cine stabileste care sunt “stirile false”?

    https://saccsiv.wordpress.com/2020/03/16/art-54-din-starea-de-urgenta-decretata-de-klaus-iohannis-eliminarea-site-urilor-articolelor-si-postarilor-cu-stiri-false-despre-coronavirus-dar-cine-stabileste-care-sunt/

  • Exista in cadrul culturii”teoriei conspiratiei”,ideea ca dupa prabusirea celui de al treilea Reich,americanii,cu ajutorul programului Paperclip,au adus in america tot esalonul doi si trei al celui de al treilea Reich,iar pe baza acestei structuri aduse in america,s ar fi format sistemul serviciilor de informatii americane postbelice,precum si grupuri de putere influente in cadrul Pentagonului sau chiar in cadrul NASA,si multe alte structuri de potere americane,legate de apararea nationala si nu numai.Ideea este ca aceste structuri s-au diseminat la nivelele superioare de la varful SUA,iar,daca aceasta teorie a conspiratiei e adevarata,si cunoscand faptul ca SUA este condusa in realitate de catre complexul militar industrial,ne putem gandi ca acesti urmasi ai celui de al treilea Reich conduc SUA de fapt,cel putin oculta militara si cea a sistemului serviciilor de informatii americane.(Conform acestei teorii a conspiratiei).

    • Si daca cumva aceste structuri,daca aceasta teorie a conspiratiei ar fi adevarata,l au plantat pe Trump ca si presedinte al SUA,ca sa le faca jocurile,din postura de „idiot util”,ma uit la doctrina politica lui Trump care este SUA impotriva lumii,asa cum Adolf Hitler mergea pe ideea politica Germania nedreptatita,in razboi cu restul lumii,asa si Trump merge pe ideea SUA jefuita de toti,dusmanita de toti,SUA against the world,si ca atare doctrina lui Trump este SUA in razboi contra tuturor ❓ ❓ ❓

      • Poate parea o teorie exagerata,dar mai stii,nu se stie niciodata,oricum sunt prea multe coincidente pentru a fi trecute cu vederea,si prea multe semne de intrebare ce pot fi puse.

    • Ma gandesc la zurliul ala conspirationist din China,o fi poate un zurliu,si poate vorbeste gura fara el,dar mai stiu ca,se intampla ,uneori ca si guvernele lumii sa mai aiba obiceiul,atunc cand vor sa transmita informatii lumii,dar fara ca aceste informatii sa fie lansate pe cale oficiala,si atunci apeleaza la zurlii cu o credibilitate nu prea mare,care par oameni neimportanti,dar in realitate,fac parte tot din sistemele guvernelor,si care fac treaba acestora,asa cum sunt,poate multi OZN isti din America,si de peste tot din lume,ei vin cu informatii,iar guvernele le neaga,dar OZN istii sunt tot ai guvernelor si spun ce vor guvernele sa se transmita pe surse(adica se lanseaza informatii despre fenomenul OZN pe surse,in maniera controlata de catre guverne,pentru populatie,a ceea ce guvernele vor sa transmita populatiei,fara insa sa o faca pe cale oficiala,adica transmit informatiile cu pipeta,hipercontrolat,si deasemenea in cantitati bine dozate).Poate si chinezu conspirationist care vine cu teoria conspiratiei despre coronavirus,este pus de guvernul chinez sa spuna ceea ce guvernul chinez stie,dar nu vrea,sau nu poate sa spuna el direct,si atunci pune un ciumpalac sa „dea din casa”,neoficial,este pusibil si scenariul asta,poate parea putin probabil,dar mai stii ❓ ❓ ❓ Chiar daca ciumpalacii conspirationisti sunt prea putin credibil,majoritatea lumii gandeste asa”ala e un idiot si abereaza,dar daca totusi are dreptate?”,si astfel informatia este transmisa si indoiala este sadita in randul lumii.Daca China stie ca a fost infestata deliberat din SUA cu coronavirus,si China ar spune acest lucru,oficial,practic,ar fi pasul pentru declansarea celui de al treilea razboi mondial,Armageddonul,asa ca niciodata Chinezii,in cazul ca acest lucru s-ar fi intamplat,nu ar putea sa declare oficial asa ceva,in schimb,daca ar lansa un ciumpalac conspirationist,sa imprastie informatia,informatia ar fi cunoscuta de toti,dar China s-ar spala pe maini,fara ca sa declare oficial asa ceva.Evident ca nimeni nu-l crede pe ala,dar faza e ca informatia e raspandita,si lumea chiar daca nu crede,se intreaba”si daca totusi este adevarat?”,mai ales ca sunt prea multe coincidente aici,China,Iranul,Uniunea Europeana sunt focarele de infectie,taman dusmanii lui Trump.Si atunci ❓ ❓ ❓ Bine ,astfel,se pot disemina de asemenea si multe intoxicari ce i drept,si fake newsuri,dar,totusi coincidentele sunt mult prea mari,si atunci ❓ ❓ ❓

    • Acum sa fac si eu niste precizari,pentru eventuali idioti si propagandisti de dreapta,stiu ca chinejii si rusii au obiceiul sa plaseze fake news peste tot,sa faca intoxicari,ca de altfel toata lumea,nu,eu nu sunt propagandist de la rasarit,in nici un caz,si nici antiamerican,eu sunt critic fata de viziunea administratiei Trump,nu fata de SUA ca tara,ca sa nu creaza idiotii ca sunt antiamerican

      • Sa nu cumva sa creada idiotii cum ca as fi agent sau propagandist de la Rasarit,ca grija unora e combaterea propagandei de la Rasarit,nu combaterea coronavirusului,si am facut precizarea pentru astfel de idioti,cu toate astea nu poti sa nu te intrebi cum se face ca China,Iranul si Europa sunt cele mai lovite de acest flagel teribil,exact acele zone de pe mapamond considerate de catre administratia Trump ca inamici,economici sau mai putin economici,dar inamici,reiterez pentru cretini,eu critic administratia Trump, nu critic SUA,una i una,alta i alta.

  • Chiar mă străbătu un GÂND,
    Despre-acest virus PARȘIV.
    D’aia, stând și JUDECÂND,
    Deveni-i … SUBIECTIV!
    Si-atunci, ce mai e de ZIS,
    Despre virusul EXTINS?
    C-așa cum s-a RĂSPÂNDIT,
    Ar putea fi și … OPRIT!!!

  • Un ONG de la Sibiu,care l-a sprijinit de WKI la alegerile din 2014 si 2019,este responsabil cu FAKE NEWS-urile in Romania ! Un IT-ist,tot din aceiasi zona, a facut o extensie la browserul Chroma care stabileste ca 70 de site-uri emit stiri ce trebuie verificate si fake news-uri ! Toate cele 70 de site-uri sunt cele care il mai critica pe WKI si PNL !

  • Cat mai avem voie sa vorbim liber,si sa ne mai exprimam gandurile,vreau sa spun ca e cam ciudat virusul asta,observ chiar in italia,ca desi e aceeasi tara,in nord virusul face genocid,iar in sud e foarte putin raspandit,din cate stiu italienii din sud au alte caracteristici genetice decat cei din nord,si atunci ma intreb,nu o fi fost virusul asta „programat”,sa atace anumite categorii sau grupe genetice,mai cu precadere,si pe altele sa le atace mai putin?Italienii din sud sa fie mai rezistenti datorita geneticii,iar cei din nord sa fie mai vulnerabili tot datorita geneticii? Se spune,in mediile culturii „teoriei conspiratiei”,ca se pot crea virusi care pot ataca cu precadere anumite grupe genetice,lasand in pace,sau atacand mai usor,alte grupe genetice.Daca,pe parcursul timpului tendinta de infectare se mentine in parametrii actuali,cu diferente de infectare,si numar de decese diferite pe tari si regiuni,atunci se pot pune multe intrebari privind coronavirusul.Este asta un semn ca virusu asta nenorocit a fost creat si diseminat cu buna stiinta,in anumite scopuri? Doar timpul ne poate spune.

    • Apropo de teorii ale conspiratiei,se stie ca Trump a fost pus acolo unde este,de catre o oculta de la Pentagon,asociata cu o oculta a serviciilor secrete americane,si cu putin ajutor de la Kremlin,dar asta e alta poveste,oculta diferita de oculta financiar bancara americana,care sustine partea democrata americana,aceste doua oculte cea militara si a serviciilor,si cea financiar bancara din america,fiind rivale,dupa cum se stie.

  • Asa e exista riscul asta nu avem ce face,dar din pacate asta e starea de urgenta,o pilula amara,pe care trebuie sa o luam cu totii,ne place,nu ne place.

  • Maestre, nu credeam ca o sa ajung s-o spun vreodata, dar acum, când China dovedeste ca a reusit imposibilul în lupta cu coronavirusul, mai ca-mi vine sa spun ca în momentul acesta dezastruos pentru omenire, un regim autoritar este de preferat. Na, c-am zis-o, nu dati cu pietre!

  • Maestre, am…vazut ca va intrebati daca a venit sfirsitul lumii:)

    pai…hai sa vedem.
    cum poate fi recunoscut…sfirsitul lumii?:))
    ca poate, nerecunoscindu-l, trecem pe linga el fara sa ne prindem pe linga cine am trecut!:)))

    Maestre, Universul e o platforma dedicata Desavarsirii.
    prin urmare sfarsitul lumii, ala de la…sfirsit!:))), adica sfarsitul absolut,
    ca de sfirsituri relative mai ca ne am plictisit, ca ele vin in fiecare Toamna,
    e o…e o… e o….:))), e o Desavarsire :)))

    prin urmare, in timp ce cam toti oamenii asteapta sfirsitul lumii asteptind un balamuc mondial in care totul se darama, totul devine horror,
    iauite cum, de fapt, sfirsitul lumii, ala ultim, e masura unei desavarsiri,
    deci cind il vom privi vom vedea o…desavarsire!:))), zeita frumusetii, gen:))))

    acuma…hai sa vedem, a ajins civilizatia asta sa se desavarseasca?
    pai…daca ar fi ajuns, atunci ar fi…lucrat cu…desavarsiri:)))
    bun, …lucreaza sau nu lucreaza cu desavarsiri:)))?!
    …io zic ca lucreaza, asta e faza tare de tot, ca deja lucreaza cu desavarsiri,
    pentru ca Desavarsirea se manifesta intr un singur…loc, pe Granita Universului,
    asta fiind si singurul loc un Cauza, adica Alfa, tinde sa se suprapuna peste Omega, adica Efectul:))

    cum arata o Desavarsire,…de fapt Desavarsirea:))
    pai arata fix cum spune,
    adica….Timpul se desavarseste, devenid o exprimare plenara,
    iata Tot Timpul!:))
    iar Spatiul se desavarseste si el, ajungind si el in starea care i permite o exprimare plenara, iata Tot Spatiul!:))))

    mai simplu spus, Tot Timpul e masura unei desavarsiri
    Tot Spatiul e masura unei desavarsiri.
    pai…oare nu cumva Calculatorul Cuantic a dat de o desavarsire? :))))
    cum sa nu dea, domne, a dat!:))) a dat de Tot Timpul!
    ajungind la Granita Creatiei, la Granita Universului a dat de Tot Timpul,
    Granita Universului tinzind sa se suprapuna peste Granita Creatiei:)

    si mai simplu spus,
    Maestre, iauite ce vremuri traim, sfarsitul lumii:))))
    DA!, chiar asa!:))) traim sfarsitul lumii, cu s si l mare:))))))

    dar…nu va impacientati!:))), cum ziceam, e cu desavarsiri, momentul,
    adica e cu
    Miscare Perpetua ( asta fiind definitia adusa la zi a Nemuririi:) )
    si cu Vesnicie:)

    Maestre, acuma…ca tocmai ce ati aflat ca traiti sfirsitul lumii, cu s si l mare,
    va intreb si IO,
    pe care dintre astea doua le alegeti?!:)))
    Nemurirea?
    sau…
    Vesnicia?!
    :))))))))))))

    • Nu ai obosit înca?!

    • in ceea ce priveste viitorul, el e al Comunismului pur:))
      Care e faza cu Comunismul pur…a povestit Platon, in Republica, ba si Apostolii lui Hristos,
      atita tot ca daca in cazul acestora Iubirea era Esenta, in cazul Civilizatiei…Iubirea a fost inlocuita cu …clona Iubirii, adica cu Matematica:)))

      Maestre, ne indreptam spre un Comunism pur… si simplu Matematic:)))
      rigoare plenara, clar…

      lumea mare cind aude de Comunism…face urat:))), dar…cu Comunismul asta…pur si simplu Matematic o sa se imprieteneasca, macar pentru simplul fapt ca doar Comunispul pur….si clina sa, Comunismul pur…si simplu Matematic, sint singurele variante disponibile desavarsirilor despre care am tot povestit…cu patos, recunosc:))))

      • Maestre, ati trait Comunismul, dupaia Democratia,
        si iauite c-o sa traiti iar Comunismul, varianta cizelata bine bine:))),
        pe numele lui
        Comunismul pur, adica cel definit matematic!

        …ah, …am uitat, :))), si mai traiti si sfarsitul lumii, ala cu s si l mare:)))
        ..ce vremuri:))))))))
        …vaaai, …deci creca trebe sa bem o sampanie:)), ca asa moment unic in Istoria Civiluzatiilor nu s a mai pomenit!:)))))))

        • Maestre,
          IO mai rid:)))),
          dar…vorbesc serios!:))))))

        • Esti irecuperabil! Ia spune drept, actionezi pe cont propriu sau esti angajat?

          • Domne, cum sa rid…pe cont propriu:))), adica singur,:))))
            …nu pot, ca o sa zica lumea ca sint tacanit!:)))
            Daia rid si eu cu cine…doreste sa rida la brat cu mine, iaca cu Maestrul, momentan!:)))
            …adica…hai! , nu vrei sa te mai destinzi si tu oleaca?!:))))))

          • Ai dreptate, nu esti țăcănit! Ferice de tine!

          • Acum…serios vorbind, fiecare om are treaba lui, extrem de foarte clara de implinit pe lumea asta,
            ca oamenii nu se nasc pe stoc!:)))
            …prin urmare am si eu treaba mea de implinit, clar, ca si eu sint om:))
            …dar…stii care e faza?
            pai…io nuștu care e treaba mea:))), adica…..si daca am stiut cindva, am uitat!:)))))
            asa ca…pina imi amintesc povestesc si io despre maretia acestei Civiluzatii:)))))

          • s-a arata la fata prima schimbare care trebuie facuta, rapid, plenar:
            un nou sistem de invatamant.
            :))

            sistemul de invatamant romanesc trebuie sa fie 100% online.

            unificati toate dinamicile din invatamant,…dar mai intai redefiniti le!:))),
            atasati platformei online o inteligenta artificiala astfel incat fiecare elev sa aiba un asistent personal.

            initiati treaba asta…azi!
            hai!…la treaba!:))) –

            sistemul de invatamant se va drege daca si numai daca va fi integrat intr o platforma gestionata online de o inteligenta artificiala.
            orice energie consumata altfel se va dovedi energie consumata in van.

            ridicati-va la masura vremurilor, ginditi pe masura vremurilor,
            ridicati Romania online!

            dati Cezarului ce e al Cezarului si…iata pacea!
            SI
            dati-i lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu si…iata Pacea!

            pretuiti Pacea, ridicind Romania online!
            __________________________________
            daca definitiile n-au prea fost aduse la zi…cam de 100 de ani, uite daia nu s a adus la zi si definitia razboiului mondial:)). ea, azi, suna cam asa: revolutie mondiala!
            ca si razboiul mondial a crescut, s-a facut mare, isi misca Esenta, iar esenta lui e fix revolutia mondiala, singura capabila sa redefineasca temeliile lumii mari.
            🙂

          • Romania Online…pe un taler, Albastru de Voronet pe celalalt.
            asta e balanta neamului, potentati plenar fiecare taler!

          • deci lumea mare se va opri din miscare.
            pîș…pîș, …dar se opreste.
            pîș…pîș, dar in stil Fibonacci:)))

            deci lumea mare va incepe sa se miste.
            pîș…pîș, …dar se misca
            pîș…pîș, dar in stil Fibonacci:)))

            o lume mare moare
            o lume mare se naste

            iata lumea: o noua lume

            stiinta mileniului: Dinamica Fibonacci, adica stiinta care disponibilizeaza o clona a Naturii
            esenta Dinamicii Fibonacci: Matematica
            Matematica: cea mai seaca dintre stiinte, dar singura capabila sa copieze Iubirea
            Iubirea: ecuatia de miscare a Intregului
            Intregul: Oul Absolut
            Oul Absolut: Cubul
            Cubul: Punctul
            Punctul: Zero
            Zero: Totul
            Zero care e Totul,
            nu Nimicul

            e vremea Infinitului care tinde catre Zero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *