Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ștefan Bănică jr. la cristoiuTv: O să ajungem să facem spectacole cum erau pe vremuri, șușe

Ștefan Bănică jr. a vorbit, marți seara, la cristoiuTv, despre absurditatea prevederilor din ordinul ministrului Culturii pentru acest domeniu, care limitează sau fac chiar imposibile reprezentațiile. Artistul spune că are impresia că acest ordin a fost dat fără consultarea celor care activează în domeniu.
„Mie mi se pare un compromis față de produsul artistic. Ca să iei niște piese, să le schimbi, e greu. Oamenii de peste 65 de ani, e bine să nu joace. Ce trebuie să facă teatrul în perioada asta? Să-l schimbi pe Mălăele, să-l schimbi pe Mihăiță cu actori mai tineri? După care, nu avem voie mai mult de un metru și jumătate, trebuie să excludem orice scenă care necesită o îmbrățișare, un pupat. E un compromis prea mare. E clar că aceste reguli nu sunt făcute cu niște oameni care fac profesia asta. Eu pot să înțeleg că există niște norme și trebuie să existe, dar unele sunt absurde, omoară creația artistică de pe scenă. O să ajungem să facem spectacole cum erau pe vremuri, șușe. Șușe erau spectacolele care nu aveau niciun fel de idee, de regie. Sau să facem doar one-man show”, a explicat Bănică.

Actorul a dat exemplul său personal.
La Teatrul de Comedie joacă în „Puricele”, o comedie spumoasă, cu 12 actori. La Teatrul Metropolis joacă în „Jake și femeile”, o piesă cu opt personaje, el și șapte  femei. „În primul rând, Puricele, hai să zicem că se poate adapta să-l joci la o grădină de vară, cum ar fi Teatrul de vară din Herăstrău, unde la o capacitate de 2000 de locuri ar putea intra 500 de oameni răsfirați. Dar cum să jucăm la distanță? Glumesc, dar poate ne pun și un coif în cap și mască. De ce așa? Este un compromis care nu mai are legătură cu spectacolul. Mai bine stăm acasă sau găsim o altă formă de spectacol care se poate adapta. Dar, în niciun caz eu nu aș face lucrul ăsta. Decât dacă m-ar obliga teatrul. Sunt actori care nu vor să joace nici măcar așa. Ca să-i înlocuiești trebuie timp, repetiții. Mă întreb, aceste repetiții nu sunt la fel de periculoase ca spectacolul? Câte piese se pot adapta să se joace la distanță? Sau să jucăm afară. Unele piese nu se pretează să fie jucate afară”, a spus Bănică.

În ceea ce privește concertele, artistul a explicat, cu mult umor, că se pot face, dar e forțat. Trebuie să ia distanță de chitarist, să stea în pătrățelul lui. „Depinde ce muzică ai. Dacă ai o muzică pe care-ți vine să dansezi, n-ai să dansezi, să nu te apropii de ală, să nu-i dai coronavirus. Ca să nu fi penibil, mai bine stai pe scaun ca la un concert acustic”, a spus Bănică.

Alte amănunte picante, povestite cu mult umor, despre piesele lui celebre, despre filmele în care a jucat, găsiți aici


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *