Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Știm că Putin a căzut cinci trepte dar nu știm dacă Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul Austriei la Atena

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Știm că Putin a căzut cinci trepte dar nu știm dacă Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul Austriei la Atena”

  • Roubini anunță „Mama” tuturor crizelor economice

    mama tutor crizelor, nu tuturor crizelor economice :))), ca e vorba despre intrarea in armonie a crizelor care impinzesc si vor impinzi toate sistemele sociale, nu doar sistemul economic. mama crizelor economice e pistol cu apa fata de mama tuturor crizelor.

    • @Online
      „U.S. manufacturing orders in China are down 40% in what a logistics manager described to CNBC as an unrelenting demand collapse.”
      PUBLISHED SUN, DEC 4 20228:50 AM EST Lori Ann LaRocco
      https://www.cnbc.com/2022/12/04/manufacturing-orders-from-china-down-40percent-in-demand-collapse.html
      Seara Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

      • diferente de potential intre sua si ue, care hranesc sua, si diferente de potential in sanul ue, care hranesc pe unii si ii saracesc si mai si pe altii.in final unii vor fi de doua ori mai saraci decit erau, iar altii vor ramane lideri ai lumii unipolare, adica a jumatii de vest a lumii mari. cai ailalta va fi multipolara. ca parte a acestei lumi noi sintem bine pozitionati, avem tot ce ne trebuie pt a saraci cu o viteza de doua ori mai mare decit am facut o pe vremea cind era parte doar a unui singur sistem de vase comunicante ( acum vor fi doua, deci daia vom saraci si noi cu un talent dublu )

      • se vireaza pe valul marelui reflux, deci productie tre adunata in granite. tarile vor fi libere sa si finanteze proiecte interne, insa nu vor avea cu ce. totodata unii au buzunarele doldora de mii de miliarde, deci povestea le va veni ca manusa.
        urmeaza cea mai cumplita imbogatire, care e aia prin saracire plenara.
        atunci cind bogatii saracesc cot la cot cu saracii …ceea ce urmeaza e jalea.

      • schimburile comerciale intre sua si ue vor tot creste, in timp ce schimburile intre cele Doua Lumi, deci si intre sua si china vor tot scadea pina vor disparea cu totul. pare ciudat, insa marele reflux e un proces implacabil,pentru ca e natural. aia e, gen. insa comunicarea dintre vase, in cazul lumii de la vest, e in favoarea liderului unic al lumii unipolare :))

  • M-am saturat de acelasi, acelasi…film prost cu figuranti. Mai vreti si Schengen ??? Nu va ajunge : Terorismul ecologic,
    Terorismul digital, Terorismul medical, Cenzura, Anularea Constitutiei, Pierderea identitatii, Limitarea drepturilor,
    Anularea culturii, etc, etc, ..o colonie la periferie. Asa patesc iubitorii de straini (xenofili).
    Nota : Am „trecut” pe aici in cautare de inteligenta. Voi gasi, pentru ca se scriu si se spun lucruri interesante pe acest site.

  • Romania va intra in SCHENGEN!!! – sunt foarte optimist cu privire la intrarea nostra in SCHENGEN din doua puncte de vedere:
    1. EU in prezent pierde foarte multi bani (energie foarte scumpa si deasemenea ajutorul pentru Ucraina ceea ce trebuie compensat intr-un fel).
    La nivelul EU sau tot facut analize economice (cum am spune in termeni corporatisti – Loss Analysis Exercise) de unde a reiesit foarte clar, ca trebuie reduse toate pierderile interne, iar faptul ca noi (Romania) nu suntem in SCHENGEN atrage costuri foarte mari interne, pentru toate marile corporatii care au business in Romania. (vezi – Germania, Austria, Franta, Olanda s.a.m.d.)
    2. Austria declara ca nu este deaccord cu extinderea unui sistem care nu functioneaza – cum este posibil sa spui asa ceva dar sa aprobi intrarea in SCHENGEN a Croatiei – oare aici nu este o contradictie cu ceea ce a spus initial???? (nu vrem extindere, ca sistemul e defect dar extindem cu Croatia????)
    Referitor la Olanda in presa olandeza se vehiculeaza ideea ca Olanda sustine Romania dar nu si Bulgaria – vezi link de mai jos.
    https://www.dutchnews.nl/news/2022/12/schengen-dutch-poised-to-say-no-to-bulgaria-yes-to-romania/
    Din pacate Bulgaria se pare ca nu indeplineste conditiile tehnice – nu pot comenta aici referitor la conitii tehnice dar pot spune ca din pacate la nivel de criminalitate violenta si vandalism Bulgarii nu se situeaza prea bine in statisticile EuroStat – vezi link de mai jos:
    https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/ddn-20210310-1 (Sincer, nu stiu daca este chiar bine sa fie eliminata granita cu Bulgaria – va las sa ganditi singuri cu referire la acest lucru)

    Deci inca o data, eu sunt foarte optimist cu privire la intrarea Romaniei in SCHENGEN!

  • Tiberiu Tatulescu a scris pe 04/12/2022 la 13:01
    Ce caută un șef de stat la o reuniune de partid
    Simpla lui prezenta acolo este motiv de suspendare pentru încălcarea gravă a Constituției
    Cancelarul Austriei nu avea nici un motiv sa se intilneasca cu el ca in ochii austriecilor așa însemna ca a cedat unei presiuni ceea ce pentru austrieci este inacceptabil
    Dvs chiar credeți ca KGB-ul doarme
    Coloana a cincea rusa are in Austria placa turnată pentru tot Occidentul
    Rușii nu au cum sa ne pedepsească altfel decit excitindu-ne și lăsându-ne cu ochii in soare
    Croația este catolica ca și Austria
    Repet principalul perdant al intrarii noastre in Schengen este Ungaria care pune pe liber in cele cite sute de km de garnita comuna citeva mii de lucrători vamali și polițiști de frontiera
    In actuala criza este un adevărat dezastru pentru staul ungar
    Sa nu uitam însă ca din banii negrii colectați in frontiera sunt susținuți politicienii si partide maghiare
    Este in zona euro ca restul Europei
    România și Bulgaria sunt ortodoxe și nu fac parte din euro

  • discutia despre intrarea in Schengen e acoperita de discutiile despre definirea Noii Lumi, prin urmare ea e un efect, nu o cauza( pentru care sa lupti ). adica …afland cum pica faza cu ‘schengenul’ afli chestii despre Noua Lume, sau …stiind care e faza cu Noua Lume deslusesti si care va fi treaba cu ‘Schengenul’. oricum o dai …nu e despre ‘intratul in Schengen’, ci despre pozitia in Noua Lume.

    • @online: Da, asta (pozitia in noua lume) sau daca le iese lor ceva din intrarea noastra (pentru aceeasi lume).

      • pai daia am si zis ca tot ce e de ‘facut’ e ..sa fim politicosi. insa fix atat. veti vota sa intram, bravo!, nu veti vota sa intram, bravo!
        e numai cu bravo!,
        pentru ca orice altceva, mai mult decit sa fii politicos cu toti, e ‘actiune’, or la asemenea Nivel se cade sa avem si rabdare, deci sa incetinim miscarea 🙂
        nu faci negot cu o astfel de mutare.

        • @online: Fix de la astfel de politeturi ne calca toti in picioare. Atitudine de mamaligi in forma continuata. Sistemele acelea tehnice nu au fost gratis, apararea pe granita nu e gratis. Pentru noi? Nu, pentru ei, deci le rezolvam probleme pe banii nostrii de mamaligi ce suntem. Nu ne accepta, pasul normal ar fi referendum sa facem ce au facut prietenii britanici. Altfel stam ca mamaligile sa ne calce in picioare cum vor, ba ca mcv, ba ca nu vrea nu stiu cine, ba mai cumparati niste fiare vechi, ba niste vaccinuri, ba sa va conduca cine vrem noi sa ne faciliteze furatul de la voi. Ar fi un bun moment de exit, pacat ca-l ratam. Din politete? Nuuu.

          • Avem prea mult malai si apa chioara in gene.

          • inainte de a fi granita altora e a tarii, asa ca aparati o, chiar daca nu e gratis.

            ‘Nu ne accepta, pasul normal ar fi referendum sa facem ce au facut prietenii britanici.’
            ai rabdare cu pasii pe care i faci, sint alti pasi care i acopera si altii care i acopera pe acestia.

          • @online: da, din urmatorii pasi, unul ar fi nationalizarea, altul ar fi sa avem relatii economice bune cu cine dorim noi din lumea asta, ca germania lui merkel. Altfel sa continuam, de ex, sa platim apa romaneasca francezilor, sa ne batem joc de industria si agricultura noastra si sa continuam sa fim piata de desfacere pentru altii. si slugi ieftne la ei. Exit. Sau rege si exit. Sa facem, nu doar sa ne smiorcaim.

          • ceva diferenta tot e intre politete si slugarnicie baloasa

          • relatiile economice care conteaza acum sint cele definite de marele reflux. deci pina una alta gradinarirea unor relatii economice in stare sa se autosustina intr un intreg numit tara par a fi mai capabile decit relatiile economice care depasesc granita. deci io zic ca mai intai boii si abia dupaia caruta, asa ca s ar parea ca iar ai sarit calul :))

          • grupurile de interese care pina la urma definesc si interesele tarii trebuie redefinite in interese ale tarii impartite grupurilor. caz in care fundamentala e trecerea de la intermdiere la productie. in lipsa acestei metamorfoze si grupurile de interese, insa si tara, se duc pe copca.

          • „apatare pe granita” – era vorba despre imigranti, nu raman astia la noi, merg mai departe, deci nu pe noi ne aparam.

          • dar impotriva grupurilor de interese ies oamenii din alte tari in strada, asa, din cand in cand sa mai bage frica in politicieni si grupurile lor. i-ai vazut pe francezi, pe italieni, pe spanioli? Noi nu, mamaligi. Cati politicieni sunt si cat popor e? Dar ce sa faci cu un popor de mamaligi care nu a inventat in toata istoria lui ceva similar ghilotinei? Ne smiorcaim si ne multumim ca „le-a zis-o politicienilor” vreun ziarist de la vreun tv sau site. Mamaligi cu apa romaneasca platita strainilor.

          • ‘Mamaligi cu apa romaneasca platita strainilor.’
            pai…iata un motiv pentru care strainii poarta grija mamaligii :))
            balanta are doua talere si un reazem, prin urmare juma de mamaliga tre s-o faci cu malaiul tau si apa platita strainilor, iar juma de mamaliga cu apa ta si malaiul platit strainilor, altora decit aia dinainte.
            e o vorba, cine n aduna cu mine, siripeste. atunci cind grupurile de interese vor bani, pot aduna cu tine, insa atunci cind grupurile de interese vor alte interese, atunci ele siripesc.

      • lautremoi, cele doua lumi sint fete ale aceleiasi imagini, aia din Oglinda. tocmai daia incetinesti miscarea si ‘n ai nimic impotriva’.
        in mod absolut polarizarea e intre ‘cele doua lumi’ si Natura. e cetoasa imaginea, acum, insa se va ridica si ceata cind va sosi anotimpul potrivit. lasati apa sa curga, ce era de facut s a facut, incetiniti miscarea.

        avem despre ce vorbi, despre Sf Nicolae, despre sarbatorile de iarna, despre brazi, despre colinde, despre un zambet, despre o lacrima, despre dastea :), astea sint subiectele care ar trebui sa ne preocupe, ala cu Schenghenul absolut deloc ( in sensul in care n avem nimic impotriva felului cum va pica totul 🙂 )

        • ce era de facut s a facut. si s a facut. acum faceti …Liniste.

          • @Online
            Si Logic: 0&0=0 0&1=0 1&0=0 1&1=1
            Bulgaria Nu Romania Da=NU
            Iti pot explica tehnic,Bulgaria si Romania erau la pachet,granita comuna cu cele 11 puncte de trecere a Frontierei urma sa nu mai existe(era in interiorul spatiului Schengen) asadar cele 11 puncte de trecere nu sunt Puncte Vamale Schengen…Nadlac e o vama Schengen a Ungariei…Bors alta…etc…
            Asa…”politic”…din nou „perversiunea” Olandei…a spus Romania Da si Bulgaria Nu stiind ca tehnic e imposibil…repet…stiu ce vorbesc…unul din Profesorii Mei a fos Directorul Proiectului de SecuriAzare A Frontierei Schengen…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • mai mult decit sa faci Liniste nu se poate. dupa care va fi cum va fi.
            atunci cind ai in fata fata si verso ul imaginii din oglinda a alege intre ele e tot una cu a alege imaginea din oglinda

          • @Vali: e cu superpozitii si nu ai asa ceva (&,|,^,,,) in quantum logic :))).

        • N-am avut brad niciodata si nici nu vreau :)))))). Ce am cu el sa-l tai, el nu e tot viu?

          • despre verdele bradului e mereu ceva de povestit :), nu te a pus nimeni sa tai brazii vesnic verzi :))

          • corect… si frumos!
            (verdele bradului chiar ne face sa uitam de culoarea mamaligii)

  • Daca nu intrăm în Schengen presa made in Ro.va da știrea cu găină care a născut pui vii….?

  • https://nltimes.nl/2022/12/02/netherlands-firmly-bulgaria-entering-schengen-romania-croatia-can-join
    Olanda este in favoarea Romaniei dar se opune (pentru moment) fata de Bulgaria.

  • Domnule Ion Cristoiu
    Genial!!!
    Evident Bulgaria nu poate fi decuplata de Romania,asadar subiectul e incheiat.
    Am cunoscut Oameni care au lucrat in Proiectul de Securizare a Frontierei(cu EADS)…acum vreo 13 ani am si fost la un interviu la EADS sa ma angajez…in principiu am trecut prin toate localitatile care sunt puncte de trecere a frontierei,prin Vama doar la Giurgiu…
    Sunt 11 Puncte de Trecere a Frontierei:
    Giurgiu (GR) – Ruse (P)
    Călărași (CL) – Silistra (CC)
    Ostrov (CT) – Silistra (CC)
    Negru Vodă (CT) – Kardam (TX)
    Vama Veche (CT) – Durankulak (TX)
    Calafat (DJ) – Vidin (BH)
    Bechet (DJ) – Rahova (Oreahovo) (BP)
    Corabia (OT) – Măgura (EH)
    Turnu Măgurele (TR) – Nicopole (Nikopol) (EH)
    Zimnicea (TR) – Sviștov (BT)
    Oltenița (CL) – Turtucaia (Tutrakan) (CC)
    Incercati sa priviti pe harta,e o favoare ce i se face Ungariei nu Croatiei,Ungaria e granita terestra Schengen cu Ucraina,Romania,Serbia si Croatia.Scapa Ungaria de granita cu Croatia,cateva sute de km,tot are acel gard ridicat acolo…
    Austria e intr-un mare rahat,nu are resurse,va vinde OMV-ul fara PETROM Norvegiei ca aia extrag petrol nu au doar retea de benzinarii,acelasi lucru va pati si Ungaria cu MOL…ambele importa petrol de la rusi…probabil au mai cerut ceva…am participat la negocieri si discutii cu strainii(occidentalii), sunt mai imputiti ca romanii si spun asta ca om ce a mers si s-a tocmit si in Piata Rahova din Bucuresti si in targ la Kiev sau vor sa distraga atentia de la problemele lor actuale…
    Ma gandeam la ceva…poate Werner Klaus Iohannis ar trebui sa aiba un pic Simtul Istoriei…Regatul Romaniei a pierdut primul razboi mondial prin Pacea incheiata la Bucuresti dar cateva luni mai tarziu se realiza Unirea…Romania Mare…cu un rege german autentic…Ferdinand…
    Ar mai fi ceva…spuneati de partidul popular european…grupul socialistilor…grupul social democrat parca…cand Basescu a luat pd fostul fsn si l-a rebotezat pdl mutand partidul de la stanga la dreapta….”spectrului politic”…inclusiv in parlamentul european am realizat ca astia nu au nici o treaba cu vreo doctrina sau ideologie…
    Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
    Valentin-Ionut Constantinescu

    • Ce caută un șef de stat la o reuniune de partid
      Simpla lui prezenta acolo este motiv de suspendare pentru încălcarea gravă a Constituției
      Cancelarul Austriei nu avea nici un motiv sa se intilneasca cu el ca in ochii austriecilor așa însemna ca a cedat unei presiuni ceea ce pentru austrieci este inacceptabil
      Dvs chiar credeți ca KGB-ul doarme
      Coloana a cincea rusa are in Austria placa turnată pentru tot Occidentul
      Rușii nu au cum sa ne pedepsească altfel decit excitindu-ne și lăsându-ne cu ochii in soare
      Croația este catolica ca și Austria
      Repet principalul perdant al intrarii noastre in Schengen este Ungaria care pune pe liber in cele cite sute de km de garnita comuna citeva mii de lucrători vamali și polițiști de frontiera
      In actuala criza este un adevărat dezastru pentru staul ungar
      Sa nu uitam însă ca din banii negrii colectați in frontiera sunt susținuți politicienii si partide maghiare
      Este in zona euro ca restul Europei
      România și Bulgaria sunt ortodoxe și nu fac parte din euro

      • @Tiberiu Tatulescu a scris pe 04/12/2022 la 13:01
        Da…Stiu…
        https: //www.national.ro/dezvaluiri/cafeneaua-spionilor-din-viena-597865.html 18 Septembrie 2017
        https://www.national.ro/dezvaluiri/pornogate-la-varful-tarii-579187.html 9 Aprilie 2017
        Astia chiar ne cred pe toti tampiti…”premierul de la grivco”…”cei trei crai de la rasarit”…cautati iohannis in poza cu iliescu dragnea antonescu ponta porumboiu si prunariu parca in 2009…
        Domnule Tatulescu…asta cu „referendumul” a fost alta perversiune a sistemului…au facut acel recensamant anul acesta si au iesit vreo 20 Milioane…o minciuna sfruntata…Eu nu m-am recenzat de exemplu si altii…multi plecati din Romania…Asadar…il pot suspenda astia pe Iohannis de 100 de ori ca nu vor avea Cvorum la Referendum/Plebiscit…de la mizeria de referendum de 2009 cu Basescu…si apoi ca era consultativ…Oamenii au fost pacaliti si in 2019 la Referendum…atunci am votat pentru Ultima oara…asa ca recensamantul 2022…alt gunoi al securitatii…sa mute cantina sociala care era prin 2009 pe Soseaua Giurgiului pe Bulevardul Libertatii la sediul sri…parlament…ccr…acolo se va ajunge…”Circul Foamei”…
        Toata Stima!!!
        Valentin Constantinescu

        • In afara granitelor sunt 8,2 milioane din păcate nu toți cu acte legale respectiv Pașapoarte CRDS
          In germania sunt 1,2 milioane de romani cu contracte e munca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *