Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Stimați lideri sindicali, filozofati șase luni, nu cumva să o deranjați pe doamna Turcan

Să știți că este inutil să ne luptăm noi pentru drepturile oamenilor atâta timp cât sindicatele fac pe domnișoarele.
Eu pot înțelege că unii lideri au relații de prietenie sau chiar contracte prin diverse firme cu guvernul, dar ar fi timpul ca și lumea asta sindicală să devină ceea ce trebuie să devină, un apărător al drepturilor angajatilor, nu un simulacru de tip reprezentativ care nu deranjează pe nimeni.

Ca sa înțeleagă si domnul Hossu si domnul Costin le pun câteva elemente:
Toate țările europene cresc veniturile populatiei, nu le scad ori îngheață, pentru că e un lucru elementar, degeaba se mărește oferta, dacă nu are cine și cu ce să cumpere, adică nu se stimulează echivalent cererea.
Toate țările cu guverne responsabile combină măsuri de susținere a companiilor cu măsuri de menținere a locurilor de muncă și măsuri de creștere a veniturilor populatiei pentru a crește cererea, mai ales a populatiei vulnerabile.

În Europa, toate guvernele încearcă să respecte ceea ce s-a stabilit la nivelul UE, respectiv ca salariul minim să reprezinte 60% din salariul mediu.
În România, guvernul Cîțu merge în sens invers.

În timp ce România crește salariul minim cu DOAR 3% (2 lei pe zi) si îngheață salariile din sectorul public(inflatie de 1,7%):
Polonia creste salariul minim cu 8% în anul 2021 (inflatie de 3,7%)
Ungaria creste salariul minim cu 9% in anul 2021 (inflatie de 2,8%)
Bulgaria creste salariul minim cu 6,6% in anul 2021 (inflatie de 0,3%)
Germania creste salariul minim cu 3% în anul 2021 (inflatie de minus 0,7%, adica deflatie)
Letonia creste salariul minim cu 16% in anul 2021(inflatie de minus 0,7%, adica deflatie)
Lituania creste salariul minim cu 6% in anul 2021 (inflatie de 0,4%)
Cehia crește salariul minim cu 4,1% în anul 2021 (inflatie de 2,8%)
Slovacia creste salariul minim cu 7,4% în anul (inflatie de 1,6%)
Grecia creste veniturile lucrătorilor prin reducerea impozitului pe venit (inflatie de minus 2,1%, adica deflatie)
Portugalia creste salariul minim cu 5% în anul 2021 (inflatie de minus 0,4%, adica deflatie)
Spania creste salariul minim cu 5,2% în anul 2021 (inflatie de minus 0,8%, adica deflatie)

Din afara UE
Turcia mărește salariul minim cu 22% în anul 2021 (inflatie de 12%)
SUA mărește salariul minim în anul 2021 – difera de la stat la stat – cu procente cuprinse între 5% – 9% (inflatie de 1,2%).
Na, acum, stimați lideri sindicali filozofati șase luni, nu cumva să o deranjați pe doamna Turcan, în timp ce oamenii vor face foamea.

(Text de Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Stimați lideri sindicali, filozofati șase luni, nu cumva să o deranjați pe doamna Turcan”

  • De ce s-ar agita? Doar nu e nici un pesedist la guvernare….deci nici o sansa de a primi ceva….

  • Romania are doar lideri sindicali. Sindicatul ca atare a disparut. Liderii vor afirmare media, si apoi un post bun in guvern sau parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *