Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Strategia lui Ludovic Orban: Convorbiri individuale cu fiecare delegat în parte

Decesul mamei lui Florin Cîțu a făcut ca adversarul lui Ludovic Orban să nu aibă nicio ieșire în teritoriu, în cadrul campaniei pentru șefia Partidului Național Liberal. Prin urmare atenția presei s-a concentrat sau mai degrabă s-a putut concentra asupra turneului în zona Timișoara – Arad a președintelui PNL în exercițiu. Cele două vizite, la Timișoara și la Arad, ne-au dat posibilitatea de a surprinde strategia de campanie al lui Ludovic Orban. Atât la Timișoara, cît și la Arad, dar și anterior, la Pitești, Ludovic Orban n-a fost însoțit de vreun membru marcant al grupării sale. Asta presupunînd, firește, că are și el în echipă membri marcanți ai PNL, nu numai adversarul său de la Victoria. Nici la Arad și nici la Timișoara președintele în exercițiu al Partidului n-a făcut poze înconjurat de susținători.

Deosebirea față de campania lui Florin Cîțu sare în ochi.
Încă de la lansare premierul a ținut să angajeze Bătălia în plan național și, prin aceasta, în plan mediatic. Fotografia de grup de la intrarea în sediul Modrogan a vrut să dea semnalul unui sprijin venit din partea mai multor vedete ale Partidului Național Liberal. Cu acest prilej premierul a ținut să se prezinte drept candidatul unei Grupări reformiste, dacă nu chiar a unui curent reformist din Partidul Național Liberal. Ulterior, membri ai Grupării reformiste, cum ar fi Rareș Bogdan și Emil Boc, au continuat să prezinte platforma lui Florin Cîțu, o platformă a cărei bază a fost pusă de Rareș Bogdan în interviul de la Aleph News din ianuarie 2021. Potrivit Grupării reformiste, Partidul Național Liberal are nevoie de o reformă structurală de proporțiile unei revoluții. Punctul principal al acestei reforme îl constituie înlocuirea obositului, anacronicului, brejnevistului Ludovic Orban cu neobositul, noul Florin Cîțu. Chiar dacă o comparație e totdeauna riscantă, am putea vedea, în profilul dat lui Florin Cîțu de Gruparea reformistă un fel de Mihail Gorbaciov al PNL, gata să asigure supraviețuirea partidului printr-o Perestroikă de tip românesc. La manifestarea de la Baia Mare strategia s-a confirmat la fața locului. Premierul candidat a ținut o conferință de presă la care au participat trei membri marcanți ai Grupării reformiste. Toți vorbitorii au insistat pe platforma asumată de candidatul premier. Se vede limpede că adversarul lui Ludovic Orban pariază pe impactul mediatic al candidaturii sale în numele reformei din PNL. O reformă fără de care Partidul nu va supraviețui alegerilor din 2024. Gruparea reformistă crede că la capătul acestei campanii delegații la Congresul din 25 septembrie 2021 vor vota programul lui Florin Cîțu indiferent de indicațiile primite de la baronii locali ai PNL.

Ludovic Orban nu a făcut pînă acum nicio manifestare mediatică în genul celor practicate de gruparea adversară. La Arad, într-o polemică subtilă cu contracandidatul său, Ludovic Orban a prezentat strategia sa în campania pentru șefia Partidului Național Liberal:

„Să ştiţi că la Congres nu trebuie numărate doar filialele, ci trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La Congres vor participa 5.000 de delegaţi şi felul meu de a face campanie… evident, este și acela de a avea o relaţie bună cu liderii filialelor, cu reprezentanţii PNL din administraţia locală şi centrală, dar felul meu de a face campanie este de a mă adresa fiecărui membru de partid şi, în momentul în care vom şti delegaţii, mă voi adresa fiecărui delegat în parte”

Așa cum am mai scris, Ludovic Orban pariază pe legăturile sale personale cu mulți membri ai Partidului Național Liberal, cu primarii PNL îndeosebi. El crede că va învinge și prin contactul direct cu fiecare membru de partid și mai ales prezentîndu-se ca un liberal din tată în fiu. Dar altfel, chiar în cuvîntarea de la Arad, Ludovic Orban a văzut un enorm avantaj față de contracandidatul său în vechime sa în Partidul Național Liberal.

Care dintre cele două strategii va învinge?
Depinde de mutațiile care vor surveni în perioada următoare în strategia fiecăruia dintre cei doi candidați. Eu cred că Premierul trebuie să-și asume și ceva din strategia lui Ludovic Orban așa cum Ludovic Orban trebuie să-și asume ceva și din strategia lui Florin Cîțu.

Astfel Florin Cîțu ar trebui să se preocupe și de contactarea membrilor PNL, a primarilor îndeosebi, pentru a-i convinge că vor avea numai de cîștigat dacă el devine președintele PNL. Iar Ludovic Orban ar trebui să se preocupe și de un proiect cu care să vină în fața partidului, suficient de ambițios pentru a le garanta liberalilor victoria în 2024.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Strategia lui Ludovic Orban: Convorbiri individuale cu fiecare delegat în parte”

  • Dl Cristoiu , nu va mai osteniti cu liberalii astia…sint terminati, nu ii mai voteaza nici dreaq…

  • Citu si Orban doi derbedei…cine nu e golan din membrii „marcanti” ai PNL?..citiva…Ilie Bolojan imi vine in minte…restul toti in frunte cu Dulapu, niste ordinari…ordinarul sef: Rares Bogdan…hai sas de-aci cu partidu vostru de bagabonti…

  • III
    Iasi , Zona militara germana .
    B
    AM Stoenescu citand pe Radu Lecca:
    “In memoriile sale Radu Lecca aminteste acest episod :”Mihai Antonescu si gen Antonescu au fost informati telephonic de evenimentele de la Iassi . Ei s-au adresat imediat lui Killinger pt a-l determina sa intervina pe langa cd german pt ca macelul sa [373] inceteze . Eu eram in biroul lui Killinger cand el a telefonat generalului commandant german spunandu-I sa inceteze imediat orice represalii, guv rou urmand sa faca o ancheta pt a stabili originea focurilor de arma care s-au tras asupra armatei ger . Interventia prompta a lui Killinger a facut ca la Iasi sa nu piara toata populatia evreiasca . Gen Antonescu a facut prin organele SSI (Cristescu) o ancheta rapida privind complicitatea romanilor la asasinatele comise de nemti la Iasi . Aceasta ancheta a stabilit ca cca 170 politisti , cetateni , carausi si raufacatori au servit drept indicatori nemtilor care nu stiau sa distinga pe evrei de romani . S-a mai stabilit ca acesti indicatori , indeosebi politisti, au jefuit cadavrele celor impuscati de nemti . Mihai Antonescu a fost de parere ca acesti sacali sa fie arestati si judecati. Gen Antonescu s-a gandit ca inainte de a face arestari ar fi bine sa se ceara si avizul lui Killinger , pt ca sa nu se creada ca aceasta actiune reprezinta o lovitura indirecta pe care o da guv rou armatei germane. M-am dus deci la Killinger si i-am adus la cunostiinta intentiile lui Antonescu de a pedepsi pe jefuitorii de cadavre si pe politistii care, trecand peste ordinele primite, au incurajat si sprijinit represaliile . Killinger a raspuns ca el nu crede ca o astfel de actiune ar putea tulbura bunele raporturi intre armata ger si cea rou “
    Informatia furnizata de Radu Lecca ne ajută să înţelegem câteva aspecte importante. În primul rând, faptul că generalul Antonescu nu ia nici o măsură decât [374] după ce obţine aprobarea lui Killinger vine să întărească opinia cedării suveranităţii şi a amputării vizibile a actului fundamental de guvernare.

  • Parca nici L.Orban nu prea mai are acel „entuziasm”, acel „elan” de altadata.Si-a cam pierdut „suflul” de atata „sarit” si „cantat”. Parca nu-i mai „arde”…ce sa mai promita el (ca au promis ceilalti dinaintea lui destul) ?…cam asta lasa impresia sau e o strategie a lui de campanie? Ce strategie? Acum cand el are „trebuinta”…lui cene-i mai face campanie cu mare tam-tam? Cam ce ai semanat aceea culegi.

  • Fiecare cu a lui campanie. Marele castigator al luptei interne va fi de fapt un perdant gratie politicilor economice si sociale, iar la eventualele alegeri parlamentare va avea exact acelasi scor ca si cu PNTCD-ul. Nici cu USR+ nu imi este rusine. Bucurestenii care dadeau semnalul in alegeri, uite ca vad si simt adevarata capacitate administrativa a partiduletului.

  • Cand aud de reforma fac alergie instantaneu.Rog frumos pe cei priceputi sa-mi explice si mie ce reforme s-au facut de atat amar de ani.Daca reforma inseamna distrugerea industriei,iar a varfurilor ei ( ca au fost ) vanzarea catre se stie cine,bataia de joc fata de plamanul tarii,padurile,fata de agricultura care aproape este „donata”,inghetarea salariilor si pensiilor care de fapt inseamna scaderea lor daca nici macar nu sunt indexate si multe altele cu care as scrie pagini intregi,atunci ne meritam soarta.Ce reforma sa faca in P(D)NL selfie-istul intrat in parlament acum vreo 4 ani si care ca MF si acum PM a facut imprumuturi in carca a cel putin doua generatii? As vrea sa aflu ce reforme s-au facut in 30 de ani si cati nimeriti sau impusi la putere au gandit pentru tara si nu pentru buzunarul propriu si al inconjuratorilor lor..Poate sa ma lamureasca cineva,dar nu cu gulgute,ci practic?
    In rest sanatate!

    • Cuvantul „reforma” e necesar pt a ascunde sinonimul , urat , jaf . De-aia se doreste de catre straini cat mai multa reforma .

  • Strategia lui Orban.Hai ca mi vine sa mictionez cand o aud pe asta.Meciu cred ca i jucat.Catu si la gara PNL .Ordinu se executa nu se discuta.Ce 👿 🙄 🙄 🙄

  • Mai nou sunt amuzat de ce se mai aude pe bursa zvonistica conspirationista 😆 😆 😆 cica, s ar induce ideea ca toate OZN urile ar fi mai nou fabricate de Chineji,si extraterestrii din OZN uri ar fi niste fiinte create in laboratoare prin inginerie genetica tot de catre China,China dupa ce ar fi fabricat cica Covid 19 in laborator,acum fabrica cica farfurii zburatoare si extraterestii prin inginerie genetica.Mare e gradina lui Dumnezeu.Asa ca sa mai radem. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 :lol:Si ca toate astea ar fi tehnologie secreta Chineza,si ca de aia Amerlocii si Rusnacii s au speriat.Tadammm!!!Hai sa radem 😆 😆 😆 Mi se pare mai amuzant subiectul decat strategia lui Orban pentru congresul PNL(subiect pe care pe mine ma face sa mi trozneasca falcile,cand eu casc de plictiseala).Ca oricum iese Catu(o alta creatie de laborator ,insa unul politic de data asta,si nu l au creat Baietii degeaba,trebuie sa fie sef la PNL,ca nu a muncit laboratorul politic degeaba). 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

    • Eu as fi mai degraba curios(decat sa discut strategia lui Orban),sa stiu daca nu cumva pe Soros,Bill Gates,si pe DR.Fauci nu i a creat si pe ei China in vre un laborator??? 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Mi s ar parea mai interesant subiectul. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Sau Noua Ordine Mondiala daca nu a aparut tot intr un laborator Chinezesc.Sau daca Declaratia de Independenta a SUA,sau Constitutia SUA,nu a fost conceputa tot intr un laborator chinezesc??? 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

    • Domnule tudy sunteti fermecator! Mai fermecator chiar decat …editorialul Maestrului cum il alintati Dvs. De ce nu semnați in…clar? Doar scrieti comentarii de bun simț si cu umor!!

      • Si eu care ma asteptam sa mi iau o portie zdravana de injuraturi,dar in fine,e bine,oricum eu le spun direct,asta e defectul meu,sunt prea sincer,si spun ce cred.

      • Sa semnez in clar,ca sa ma arunce astia in aer cu Mercedesul pe care nu l am,nu ,prefer anonimatul. 😆 😆 😆

  • Strategia lui Ludovic Orban,haida de.Nu stiu de ce se analizeaza acest subiect.Pai eu personal cred ca Florian Catu va fi castigator.De ce? Ca asa vrea Sistemul.Si atat in Romania cat si pe Planeta Sistemul castiga intotdeauna.Oricum nu conteaza ce strategie are Ludovic Orban,cred ca nu intereseaza pe nimeni,cred eu,castigatorul este deja ales.Mai trebuie pus oficial pe functie,dar se ocupa Baietii sa iasa ce trebuie.

    • Macar Catu este creat intr un laborator politic neaos romanesc,ne mandim cu asta,uite ca nu doar Chinejii fabrica treburi prin laboratoare,putem si noi.Haide Catu.Sustin. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

      • Ne mandrim 😳 😳 😳

        • Cred ca „” Perestroikă” lui citu-rares-boc si cine o mai fii, nu duce decit la distrugerea URSS-ului. Gorbaciov nu afacut decit sa dispara un imperiu, citu-rares-boc,oare ce vor face???????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *