Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Sub influența Ambasadei SUA din România, presa noastră duce o campanie anti-Trump

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Sub influența Ambasadei SUA din România, presa noastră duce o campanie anti-Trump”

  • Un scurt comentariu, în cheie fabulistică, asupra a ceea ce am înțeles din interviul dat de președintele Rusiei.
    Vulturul a luat din ghearele ursului, care între noi fie vorba se cam lăsase pe tânjeală, o halcă. Ursul a scuturat în zadar, până a obosit, pomul pe care stă vulturul cu halca în cioc.
    Acum sfătos îi explică înaripatei de ce trebuie să returneze halca sau, dacă nu, măcar să o împartă.
    O altă fabulă, cu un corb și o vulpe, arată cum șireata îmblănită, coningându-l pe corb să cânte, îl face să scape cașcavalul din plisc.
    Viitorul ne va arăta dacă ursul e suficient de vulpe sau cât de corb e vulturul.

  • @cib
    am urmatit acum ‘video ul facut de un tip inteligent’, pe care l ai propus ieri.

    1. e chiar inteligent, a zis totul …dintr o suflare :))

    2. inlocuirea razboiului cu rusia cu razboiul cu china o fi interesanta, insa nu se sustine. rusii au ca referinta Noua Lume …si doar pe ea!, prin urmare n ai sa i vezi pe rusi in ‘bratele’ chinei ( sau impotriva cuiva, chestie demna de luat in seama, pentru ca ei au dovedit deja ca sint extrem de grijuli cu ‘actiunea’, pesemne pentru ca ii stiu potentialul, pe vremurile astea. )
    pe de alta parte vasele comunicante in lumea mare sint in suferinta,
    ori au tendinta sa indrepte energia catre un anumit vas,
    ori potentialele s au echilibrat.( deci lumea balteste si …va incepe sa puta, daca nu ‘faci valuri’ )
    mai simplu spus, in cazul americanilor, ori intrerup scurgerea energiei lor catre china, ori ea se va tot scurge pina ii va seca. nu e vb despre un razboi cu china, purtat de americani, ci de o echilibrare a felului in care e definit acum sistemul vaselor comunicante la nivel mondial. daca nu l intrerupi el va scurge toata smantana in curtea chinei fix asa cum se scurg apele intr o mare, intr un ocean.
    americanii chiar asta si fac, isi seteaza un sistem de vase comunicante, la nivelul semilumii in care se manifesta ca unic pol, pentru ca …sa i ia locul chinei :)), sa se scurga catre ea toata smantana din semilumea pe care o imparateste 🙂 )

    3.video ul e o incercare de neutralizare a efectelor interviului lui Carlson. nu l am putut urmari pina la capat, naratiunea a devenit repetitiva si a depasit saturatia mai nainte ca filmul sa se termine 🙂

    te o fi impresionat, chiar intr un mod deosebit, din cite ai zis 🙂
    pe mine nu :))

    • marele flux a fost globalizarea
      marele reflux e insularizarea

      trump se da pe val …prin definitie. el e una cu insularizarea, deci daca va deveni presedinte …insularizarea, care e un proces natural, …va fi implementata:))
      tendinta e ca ‘orice’ sa fie produs la nivel local,
      ‘local’, asta, avand la rindul lui tendinta sa semene cu …o tara, deci cam asa de mare e ‘localul’, pentru inceput, …s ar parea :))

      problema ue e ca pina acum o vreme era un soi de mare, in care se scurgea smantana catre unii dintre membri. uite ca acusica ue devine ea insasi o apa care se scurge intr o alta mare, care tinde sa fie ‘local’izata intr o tara care se numeste sua :)), prinurmare exista insule si alte insule in interiorul acesteia, caz in care smantana unora se va scurge in curtea altora, tendinta fiind ca in final toate apele sa se adune in oceanul numit sua :), …daca vorbim despre semilumea in care ea mai exista ca unic pol, ca doar in semilumea asta mai poate exista ca unic pol,caz in care semilumea ei va ramane unipolara cu orice pret,…la nevoie va mai sari in aer inca un soi de nord streeam…

      • china are nevoie de un brics cit mai potent, adica juma de lume,
        sua are nevoie de o semilume in care sa se manifeste unipolar,
        rusii sint cu ochii pe Noua Lume si isi vor pastra dreptul de administrator asupra ei …cu orice pret, indiferent care e el. indiferent.
        cind vorbesti despre china vorbesti despre o semilume
        cind vorbesti despre sua vorbesti despre o semilume
        cind vorbesti despre rusi vorbesti despre Noua Lume ( pe care ei nu si o doresc, insa fara ei nu se va naste cu niciun chip )
        rusii or face ei parte din semilumea multipolara, insa referinta lor e cu totul alta, e Noua Lume, deci …acolo tre sa i cauti, daca vrei sa i gasesti.

        • si sa vrei sa arunci rusia in bratele chinei …nu vei putea, pentru ca rusii sint ancorati de Noua Lume

  • Buna ziua. Exista un serial rusesc „Sofia”, in care se prezinta si casatoria fiicei lui Stefan cel Mare cu fiul tarului Ivan. Atat domnitorul Moldovei cat si fiica sa au roluri secundare. Fiica sa mai ales, este prezentata intr-o lumina nefavoravila, asa cum ati povestit si dvs, fiind rivala soacrei sale vitrege, printesa Sofia a Constantinopolului, tarina Rusiei, eroina principala a serialului.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Hehe!… Mi-a placut ideea cu „jgheabu’ mondial”. Chiar asa!… 🙂
    Nu de putine ori am observat ca anumite „stiri” sunt difuzate simultan in toata lumea. Restu’ stirilor nationale pot fi despre orice. Da’ alea care se pun la jgheabu’ mondial e obligatoriu sa apara in orice sursa de „informare” natioanala, ba chiar si locala.
    Asta cu NATO si Trump s-a pus la jgheabu’ mondial fiindca trebuia facut rapid ceva sa se contracareze efectul interviului cu Putin.
    De fapt, chiar Putin a spus-o elegant: nu exista masinarie de propaganda mai puternica decat cea americana fiindca toate legaturile financiare mass-media mondiala duc la „Roma” – USA.
    Povestea cu NATO suna ca dracu’. Care-i diferenta fata de o taxa de protectie mafiota?…
    Oricum, fara „amenintarea” Rusiei se duce dracu’ tot NATO!…
    De aceea e nevoie de Rusia in afara NATO… sa existe in poveste si-un Bau-Bau!… 🙂

    • In gasca din spatele lui Trump bau-baul e China (dupa cum am mai discutat). De aceea se cloceste si un fel de NATO prin Pacific. Dar cum prima „iubire” nu se uita, tot Rusia e favorita pen-ca e deosebit de apetisanta datorita intinderii si bogatiilor naturale. Mare belea e sa fii bogat. Ca daca esti parlit, nu-ti bate nimeni la usa, nici macar sa-ti dea o cana cu apa, daramite sa te mai si prade. 😀 Cine-ar vrea sa cucereasca Japonia, ca in afara de creiere si etica a muncii, n-au resurse neam si insulele alea se mai si scutura din cand in cand precum un cal naravas, doar doar te arunca din sa. 😯

      • De fapt NATO e o afacere americană,plătești taxa de protecție,nu plătești nu te apăr,cumperi armament de la mine ,te apăr,nu cumperi nu te apăr, favorizezi firmele americane din țară?plătești autostrăzi doar pe hârtie?arme unele doar în poze?
        e o smardoiala care se practică și pe meleaguri dâmbovițene ,în special la restaurantele care sunt profitabile,plătești taxa ? Lucrezi cu firma mea de pază?nuu? Atunci vei avea parte de scandaluri până închizi șandramaua.Se cam clatină bussines-ul cu șantajul,jandarmul mondial are probleme mari in țara muma.

      • @cib,

        Stapanii de sclavi nu folosesc sabia ci biciul… 🙂
        Asta e motivul pentru care politica USA nu e sa „distruga” totul ci sa te „loveasca” cat sa te supuna.
        Razboiul despre care vorbeste Tucker e un razboi economic.
        In interviul cu Putin, Tucker a spus ca pentru americani e un non-sens ca USA sa atace militar Rusia. Cu atat mai putin China.
        Scenariile astea despre razboi cu arme e doar pentru spectatori.
        Politicienii si mai ales „deepstate” stiu foarte bine ca asta ar insemna sa-si dea singuri foc la casa. Chiar asa tampiti nu sunt nici unii nici altii.
        Dar no’, pentru noi se tot publica „stiri” de-astea ca sa nu uitam cat de mici si vulnerabili suntem!… 🙂

        • @Paul
          Posibil. Dar insa totusi 😀 prin Ucraina e cu bombardele, p-in Gaza, Yemen, Irak, Siria idem, basca ca pe neoconi ii manaca sa atace Iranul. Iar in jurul Chinei sunt n-spe baze americane, unele nou noute prin Filipine, daca nu ma-nsel. Rational, da, ar fi doar cu ham ham da’ stii „As Obama said, don’t underestimate Joe Biden’s ability to F- things up, and he’s really done it this time, ” 😎

          • cu bombardele e peste tot pe unde s a ajuns la concluzia ca altfel nu se poate. oricum altfel problema nu poate fi rezolvata.
            de unde rezulta ca prin toate locurile pe unde apare bombardeaua …care darama sandramaua …la final problema va fi rezolvata definitiv, indiferent! ce o insemna asta.
            Noua Lume se va naste, …’pe curat’. ce i drept se va naste asa ..cu japca, indirect, dar cu japca ( Antiintelepciunea e o japca plenara, atata tot ca, lucrind cu fragmente, cu lingurita, n o prea vezi, nu prea ti dai seama ca ea se manifesta ( pentru ca lucreaza cu potentialul tau distructiv, nu cu al altuia, or …tot ce e al tau ti se pare de bun-simt ) )

          • si va fi peste tot pe unde se va dovedi in final ca …altfel nu se poate. razboaiele astea sint mai speciale, ele se vor termina efectiv atunci si numai atunci cind energia razboinica a unuia dintre combatanti ( sau chiar a ambilor ) se epuizeaza plenar ( deci daca prin ucr, ca ex, or exista nazisti, atunci in finalul razboiului pacolo nu va mai exista nici tipenie de nazist. asta daca or exista )

          • poate ca acum e greu de inteles cum se poate ajunge intr o situatie in care in orientul mijlociu samanta de scandal va disparea dfinitiv, pentru ca istoricul zonei spune cu totul altceva, insa cum necum in final se va dovedi ca el a disparut ( costurile sint lipsite de importanta, tinta e consumarea plenara a potentialelor razboinice, deci doar aceaasta tinta va fi protejata, daca e vorba de costuri )

          • in Noua Lume nu exista conflicte inghetate,
            iar daca exista conflicte ingetate atunci pina cind acestea nu vor disparea din scena definitiv,…nu prea conteaza calea, Noua Lume nu se va naste

            totusi, Noua Lume e n durerile facerii. se va naste. prin urmare presiunea pe ‘rezolvarea plenara a conflictelor inghetate, perpetue, care nu si au gasit rezolvarea pina acum, indiferent cita vreme au avut la dispozitie’ va creste si va tot creste.

          • in final, dupa ce lumea mare va fi epuizata plenar in acest sens, razboinic, se va spune:
            iata pacea!

            ala pare a fi un moment despre care …s amai vorbit cu …vreme n urma.

          • @cib,

            Orice e posibil. Vorba lu’ Cristoiu, cineva se poate impiedica pe scari si se schimba istoria…!
            Insa si pe vremuri erau paznici pe plantatie, nu?… 🙂
            Razboiul (de orice natura) face sclavi care apoi trebuie exploatati. Si asta se face cu biciul.
            Doar exceptiile se executa. Si de regula se executa public, ca sa bage frica in sclavi.

  • Mihail, am cunoscut moldoveni (din Republica Moldova) care, în proporție de 80%,nu-si doreau unirea cu România. Cred că unire cu forța nu se poate. Fratele trebuie să-și dorească întoarcerea acasă.

  • Maestre, cu tristețe constat că ați devenit un fel de Lucian Boia. Să înțeleg că în 1917-1918 România a ”pus mâna” pe Basarabia, Banat, Transilvania? Faceți trimitere la istorie, la politicieni mari și patrioți gen I.C. Brătianu, însă se pare că nu ați rezistat să fiți ”altfel” chiar și în acest subiect al Unirii. Pentru mine, personal, ca urmăritor zilnic al pastilei, această atitudine a dumneavoastră pe acest subiect este o mare dezamăgire…Nici nu știți cât rău ați făcut cu această declarație…Dacă tot ați dorit să jucați cartea sincerității obiective, mai bine le spuneați că nu au nicio șansă la UE, NATO sau să scape de faliment decât prin Unirea cu România…Care, oricât batjocoriți ideea aceasta, îi iubește aşa, în felul ei, și va plăti factura Unirii, așa cum și Germania a plătit factura unirii cu RDG…cum să folosiți termeni de ”a pune mâna” și ”a cuceri”? Doar așa, de dragul de a fi ”contra”, de a epata, de a fi insolit? Păi genul ăsta de limbaj pe teme sensibile este exact limbajul TFL-iștilor, din păcate.
    Este adevărat că sunt probleme, că se folosește abuziv această idee de politicieni veroși, că ar trebui pus piciorul în prag, că banii trimiși de România în Moldova sunt furați…sau chiar că poate George Simion are dreptate să nu mai băgăm bani și, dacă tot vor să fie independenți, să se descurce pe banii lor…
    Totuși Maestre…acolo sunt milioane de români asupriți și deportați timp de 200 de ani de un regim rus specialist în deznaționalizare…E o minune că se mai vorbește limba română în Basarabia…sunt frații noști…nu merită oare să-i salvăm și să-i aducem acasă? Nu la fel ați face și dumneavoastră pentru fratele dumneavoastră ajuns la nevoie? L-ați batjocori cu termene de genul: ”frate, frate, dar brânza-i pe bani”?
    Să știți că patriotismul nu se vinde la kilogram…la fel ca iubirea sau credința în Dumnezeu. Ori simți, ori nu simți…iar unele subiecte sunt totuși prea sensibile pentru a le călca în picioare doar de dragul de a fi ”contra curentului”.
    Aș fi curios să ne spuneți ce simțiți dumneavoastră când vă uitați la harta României Mari…oare simțiți ceva? Ați fost la Podul de flori acolo, la fața locului? Mulți au dat năvală acolo din patriotism, nu să se laude că au trecut podul, și nu vor uita niciodată sentimentul.
    Apropo…dumneavoastră ați fost cu această declarație exact plăcuța de pe bustul lui Goga…corectă, în esență, dar imorală în efecte. Mare păcat pentru românii din Basarabia și mare bucurie pentru ruși și ”stataliștii” din această amărâtă bucată de pământ.
    Prin acest mesaj nu am vrut nici să vă cert, nici să vă jignesc, ci doar v-am exprimat părerea mea în legătură cu acest subiect și cu declarațiile dumneavoastră, asigurându-vă că vă voi urmări în continuare.
    Multă sănătate dumneavoastră și echipei blogului!

    • ‘…nu merită oare să-i salvăm și să-i aducem acasă?’

      acasa…
      deci noi sintem ‘acasa’?
      si pentru ca sintem ‘acasa’ e de bun-simt sa i aducem si pe ei …unde sintem noi?

      pot sa mi fac io o cruce, citind ce ati scris?,
      …asta in cazul in care nu va faceti dvs, dupa ce cititi ce ati scris, ca nu vreau sa ma bag peste dumneavoastra…
      adica …decit deloc, mai bine sa fie una, asta ziceam, ca io mi o fac …instinctiv, nu de alta :))

      • uite, io zic ca ‘acasa’ are tendinta sa fie localizat, pe vremurile astea, in sinele omului, …oriunde s ar afla el, spre ex de o parte si de alta a prutului.
        Mestrul creca le a facut un serviciu, adica le a spus, inainte de start, ce o sa i astepte,
        treaba lor daca vor pleca din blocstart sau mai sed olecuta

        ‘Păi genul ăsta de limbaj pe teme sensibile este exact limbajul TFL-iștilor, din păcate.’
        nu prea cred. tefelistii vor ca toti ailalti sa fie dupa chipul si asemanarea lor, deci vor sa se uneasca cu toti, …de prin toata galaxia, daca acestia aleg sa devina tefelisti, ca adaca nu, atunci nu se mai unesc cu nimeni :))

    • Eu cred ca cel mai bine ar fi sa lasam lucrurile sa curga linistit si daca cei din Basarabia vor dori vreodata sa revina la Romania, o vor face. Daca nu vor dori, ar trebui sa fie strict treaba lor. Ideal pentru ei ar fi sa fie o tara neutra. Iar noi daca vrem sa-i „cucerim”, s-o facem pasnic, sa devenim atragatori dpdvd economic, sa fim un „magnet”. In general in Europa si mai ales pe aici prin est lucrurile sunt amestecate si complexe, si prea s-au transat de cele mai multe ori prin foc si sabie. Si a iesit rau. De ce n-am putea lua toti exemplul Elvetiei unde traiesc bine merci nemti, francezi, italieni, rumanshi in liniste si armonie? De fapt, e doar o chestie de economie. Cand blidul e plin, toata haita e multumita indiferent cat de diferite sunt potaile si ce rasa reprezinta. Totul e sa facem in asa fel ca blidul sa fie mereu plin. Daca cei care conduc tarile ar putea fi inlaturati din clipa in care incep sa le sclipeasca ochii, multa lume ar trai linistita si in pace. Din pacate nu se intampla asa si exemplul UE, care a plecat de la o idee generoasa si pe parcurs a degenarat lamentabil, e definitoriu. Suntem in plina dilema a blidului si a celor carora le sclipesc ochii. It’s only a matter of money and greed.
      PS Nu sunt istoric dar se pare ca in Istorie perioadele de pace au fost doar un fel de pauze publicitare care mai intrerup filmul de „actiune”, din cand in cand.

      • In principiu si crestinismul si comunismul, chiar si religia WEF, toate pleaca de la ideea ca oile nu musca, doar se mai impung din cand in cand. In rest pasc linistite mulse si tunse regulamentar. Beleaua e ca exista mereu niste lupi imbracati in blana de oaie printre ele, care vor sa fie mai egali decat egalii si voteaza intre ei pe cine (tot o oaie, of course) pun in meniu la urmatoarea masa. Iar drumul spre iad e intotdeauna pavat cu intentii bune. Scuze ca poate am batut campii!

        • ai zis ceva chiar tare.
          da, sint mulse si tunse regulamentar, iar din lina si lapte unii …acumuleaza.
          problema e ca jocul s a schimbat plenar, e cu totul altul, pe ciobani nu i mai intereseaza laptele din ugerul oilor, pe care sa l mulga la apus, adica toamna, si lina oilor crescuta in od natural, pe care s o tunda cind vine primavara, caldura.
          nu.
          si nu ii mai intereseaza pentru ca nu i mai intereseaza ‘anotimpurile’, laptele produs natural, lina produsa natural. ei vor lapte artificial si lina artificiala care sa fie produse 24 din 24, 7 din 7 :))

          deci din pacate …nu mai e cu oi …naturale, jocul e altul, promisiunea lui e ‘oaia artificiala’ care paste intr o ‘lume artificiala’, care e inteligenta tot asa.

    • Aveti mare dreptate! Domnul Cristoiu e admirator al lui Nicusor si al progresistilor, si noi romanii daca incercam sa ne pastram si sa ne intoarcem catre traditii, identitate nationala prin port popular suntem de „branza”. Banuiesc ca daca merge in Tirol, acolo nu mai comenteaza cu atata scarba, ca fac reclama la portul tirolez de….. branza, acolo este frumos. M-am saturat de aere de superioritate! Basarabia si Bucovina trebuie sa vina inapoi la Romania. Imi amintesc ca maestrul era adeptul devotat al mastii purtate prosteste in aer liber si peste tot, desi exista studii si parastudii si experimente facute chiar de Karolinska institute, facute din anii ’60, repetate in anii ’80 ca masca chirurgicala =0 in sala de operatii! Mastile au fost facute ca sa apere chirurgii de materii care pot sarii direct pe ei si sa ii infecteze, nu ca sa protejeze plaga de respiratia chirurgului. Of!

    • Ca și în Ukr,sunt multe căsătorii mixte,populația s-a amestecat,nu e chiar așa cu unirea,nu toți de acolo vor și sunt destul de mulți care nu vor,au trecut prea mulți ani ca să se schimbe ceva,poate mai mult se vrea la noi decât la ei,noi nu suntem în stare acum să dezvoltăm Moldova noastră care e rămasă în urmă față de restul țării ,darmite cea de dincolo.

  • Ce mi-e James Conway, ce mi-e Tommy deVito!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *