Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Sugestii muzicale pentru Florin Cîțu la ajustarea bugetului

Președintelui unei companii bancare i s-a oferit un bilet la „Simfonia Neterminata” a lui Schubert. Deoarece nu a putut să meargă, președintele i-a oferit biletul managerului zonal.
A doua zi de dimineață, președintele i-a cerut managerului sau sa îi spună ce părere a avut despre concert. A primit un mic raport:

1. Pentru o perioadă considerabilă, cântăreții la oboi nu au avut nimic de făcut. Numărul lor ar trebui redus și munca lor distribuită echipei, reducând astfel momentele de inactivitate.

2. Toate cele 12 viori cântau partituri identice. Aceasta pare o duplicare ineficientă a muncii, numărul membrilor acestei echipe ar trebui drastic redus. Dacă este necesar un volum sonor mare pentru acele partituri, ar putea fi obținut printr-un amplificator.

3. Prea mult efort a fost depus în cântatul semitonurilor. Aceasta pare o acțiune de prea mult rafinament și ar fi recomandabil ca toate semitonurile să fie „rotunjite„ la cea mai apropiata notă. Daca acest lucru s-ar realiza, atunci s-ar putea folosi și începători în locul instrumentiștilor experimentați.

4. Nu e nici un folos în repetarea de către corn a partiturilor deja cântate de instrumentele cu coarde. Dacă aceste pasaje redundante ar fi eliminate, durata concertului ar putea fi, în mod eficient, redusă de la două ore la 20 de minute.

Acestea fiind zise, putem concluziona că dacă Schubert ar fi acordat atenție aspectelor mai sus menționate, probabil ar fi reușit să își termine simfonia.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *