Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Surpriza de la container

Se spune mereu că învățul are și dezvăț și, cu siguranță, că așa este, dar obiceiurile vechi se schimbă destul de greu. Bunăoară, casa noastră fiind mereu plină am fost obișnuită să gătesc în cantități consistente, așa, ca să fie. Acum, că am rămas singură, nu-mi prea pot schimba obiceiul, mai ales gândindu-mă că poate vine cineva pe aici și să am ce să pun pe masă.

Așadar, gătesc, dar, destul de des, mâncarea rămâne de pe o zi pe alta, ori a doua zi gătesc din nou, mereu altceva, și, ca să nu fac risipă, mi-am făcut un obicei nou. Mâncarea din ziua precedentă o pun în caserole și o las într-o plasă agățată în afara sârmelor care înconjoară containerul. Împachetez frumos și igienic și mai nou pun inclusiv șervețele.

Totul se desfășoară după un anumit tipic.

În fiecare zi, la aceeași oră, eu pun caserolele și, cam după o jumătate de ceas, văd cum o femeie, destul de tânără, îmbrăcată curat, cu un copil în brațe, vine, se uită în jur cu atenție, apoi ia plasa, cercetează pachetele făcute, nu le desface, și pleacă. Eu o urmăresc de la geam și simt o adevărată satisfacție să văd că cineva se bucură de munca mea.

Mare mi-a fost mirarea când, în una din zile, am văzut că ia plasa, apoi în locul ei agață o altă plasă goală.

După plecarea femeii m-am dus să văd, gândindu-mă că a vrut să-mi transmită ceva prin acest gest. Mare mi-a fost mirarea când în plasă am găsit un bilet, scris cu litere mari, stângace: „Vă mulțumi cu mâncare. Copi(ii) mei să bucur dar vă rog să puneț mai mult sare că este cam nesărat. Și nu mai puneț supă, că nu avem lingur și naț făcut demut macarone și ne place!”
Fiind destul de disciplinată de felul meu, am socotit că trebuie respectată comanda.

Ce credeți că am făcut?
A doua zi am făcut paste, am pus alături o cutie de sare și trei linguri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Surpriza de la container”

  • Mai exista omenie. Mare bucurie mi-ati facut!
    Acum ca v-a scris, ati vazut-o, v-a scris, si mai mare bucurie ar fi daca ati gasi alta cale de comunicare intre suflete decat locul cu containerul. Cum ar fi sa-i cereti un numar de telefon si sa o chemati sa-i dati cand mai aveti ceva. Sufletele oamenilor comunica mai bine cand oamenii sunt fata in fata. Sa nu se obisnuiasca ca un catelus sau pisicuta care merge acolo unde stie ca omul bun care sunteti ii lasa ceva de mancare.
    Dar cum credeti, e deja mult si asa.

  • Mă înclin și vă iubesc, stimată doamnă.
    Mulțumesc pentru gestul dumneavoastră, mulțumesc și pentru bucuria pe care am simțit-o când v-am citit textul cu „isprava”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *