Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Tabela de marcaj. Nici fotbalul nu va mai fi ce-a fost!

În vremurile astea păcătoase, în care ni se tot spune că, după ce scăpăm de Covid și de mutațiile virusului, nimic nu va mai fi cum a fost înainte, hodoronc-tronc se trezește și FIFA să reia tema schimbării unor reguli care patronează sportul rege de atâta amar de ani! De fapt, inițiativa a plecat în 2017 de la IFAB (International Football Association Board), organismul care stabilește și gestionează regulile fotbalului. În proiectul pe care l-a intitulat atunci „Fair Play”, IFAB recomanda să se scurteze durata unui meci de la 90 la 60 de minute, cronometrându-se numai minutele în care mingea se află în joc, eliminând tradiționalele trageri de timp și sporind astfel atractivitatea partidei. Oficialii FIFA s-au arătat deschiși la propunerile formulate de David Ellery, directorul IFAB, fost arbitru internațional, care a explicat că și la introducerea VAR au fost obiecții, abandonate însă după testarea sistemului în timpul Cupei Mondiale Under 20 din Coreea. Numărul sugestiilor de înnoire era infinit mai mare, iar faimosul Marco Van Basten, responsabil cu dezvoltarea tehnică a FIFA, avansase chiar ideea de eliminare a ofsaidului!

Au mai trecut patru ani și iată că Gianni Infantino, președintele FIFA, nu numai că redezgroapă subiectul, dar insistă ca la turneul olandez intitulat „Viitorul fotbalului”, la care participă de săptămâna trecută echipe U19 de la PSV, Brugge, Leipzig și Alkmaar, să fie aplicate deja câteva din noile reguli avute în vedere. Fanii fotbalului dau însă în clocot și resping categoric bună parte dintre măsurile experimentale, fiind categoric împotriva reducerii timpului de joc la numai două reprize a câte 30 de minute. Se mai încearcă și schimbarea modului de executare a cornerelor și a loviturilor libere, interzicerea infiltrării jucătorilor în zidul advers, ba chiar și acordarea unui penalty în caz că portarul comite henț în afara careului. Propunerile sunt numeroase și oarecum ciudate, iar dintre ele nu mă îndoiesc că unele vor fi adoptate și introduse în viitorul apropiat de FIFA. Nu uitați recenta revoltă a marilor cluburi europene, care puseseră la cale Superliga, pe bani grei, luați în calcul și felul în care FIFA și UEFA taie și spânzură, dar nu omiteți nici pierderile imense pe care fotbalul de pretutindeni le-a suferit și încă le suferă din cauza pandemiei. Cert e că marele public trăiește mai mult ca oricând pofta de fotbal gustat din tribune, iar recentul EURO 2020 ne-a confirmat cu prisosință acest lucru, chiar dacă organizarea în sine a competiției i-a avantajat doar pe unii!

Mă opresc aici, pentru a face loc și actualităților care ne privesc. Liga I a debutat promițător, deși cam toate echipele sunt încă departe de potențialul lor real. Șumudică a trecut greu, acasă, de oltenii lui Mutu și ar trebui să facă mai puțin circ, mai ales că studenții din Bănie, abia reveniți pe prima scenă, au egalat temporar campioana, recuperând teren de la 0-2! Nici FCSB-ul n-a reușit să câștige în fața fraților de la Botoșani, dar Tănase e în drum spre Sampdoria, iar Reghe pe cale să reia colaborarea cu nașu’ Gigi. Reașezat pe banca de antrenor, Gică Hagi a luat un punct cu Farul la Arad, iar clou-ul etapei a venit de pe Arena Națională, unde Rapidul a punctat întoarcerea pe prima scenă cu o victorie, în fața celebrei sale galerii.
Joi debutează la Jocurile Olimpice și tricolorii lui Mirel Rădoi, care declară sus și tare că trage la medalie. Măcar asta să fie!…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *