Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Tabela de marcaj. Un Wimbledon mai sărac

Dacă tot ne-am luat cu vorba despre meciurile de la EURO 2020 – cu câteva partide de excepție – și dacă ne-am trimis vedetele „generației de aur” la tribuna a doua, închipuiți-vă ce regaluri ne așteaptă de-acum înainte! Exact când fotbalul european a intrat în faza optimilor – cu greii rămași în cărți, care mai de care (iau Squadra azzura!) – , pe terenurile de la All England Lawn Tennis Club au început deja preliminariile Wimbledon 2021, care vor continua săptămâna aceasta și unde vor fi prezenți și 17 tenismeni români, în frunte cu Simona Halep. Urmărim, firește, ambele competiții, în paralel, dar ce șansă pe capul englezilor, să găzduiască și finala EURO pe Wembley (dacă va fi de acord UEFA), și cea de la Wimbledon, aproape în același timp!

Deși legendarul turneu de tenis oferă anul acesta premii totale în valoare de peste 35.000.000 lire sterline, învingătorii primind câte 1,7 milioane, din lista participanților lipsesc câteva nume mari. Câștigătorii ultimei ediții (din 2019) – Simona Halep și Novak Djokovici – vor fi prezenți la start și își vor apăra titlurile, dar vor absenta Naomi Osaka și  Rafael Nadal, spaniolul anunțând că nu va merge nici la Olimpiada de la Tokio, unde nu se va duce nici Dominic Thiem. Sunt pierderi importante pentru competiția de la Londra, care spun mult despre uzura acumulată de jucători, ca și despre efectele pauzei impuse de pandemie, precum și de recidivele accidentărilor. Iar în urmă cu puțin timp, Kiki Bertens și-a făcut publică ieșirea din circuit, la doar 29 de ani, ceea ce întregește tabloul dezolant.

Nu e deci de mirare că și Simona Halep traversează cu dificultate această perioadă complicată, ca dovadă și retragerea ei de ultim moment din turneul WTA de la Bad Homburg, unde se înscrisese tocmai pentru a prefața Wimbledonul. Săptămâna trecută, la plecarea în Germania, anunțase că e deplin refăcută după accidentarea la gambă, suferită în mai, la Roma, și că va folosi competiția din celebra stațiune balneară nemțească pentru acomodarea cu terenul de iarbă și pentru a acumula câteva jocuri. Uite că n-a fost să fie, durerile au reapărut, așa că a preferat să nu forțeze, pentru a nu-și pune în pericol prezența la turneul englezesc și, ulterior, chiar participarea la Olimpiadă. Eu cred că a făcut bine și am în vedere că Darren Cahill îi este alături, ca și Daniel Dobre, ceea ce reeditează echipa câștigătoare de la Wimbledon 2019.

Simona rămâne optimistă și iată mesajul pe care l-a transmis fanilor: „Sunt aici la Bad Homburg, este un loc foarte frumos. Vreau să anunţ că nu voi juca săptămâna aceasta, deoarece gamba mea nu este încă pregătită pentru o competiţie. Îmi pare rău şi sunt tristă din această cauză, deoarece este un loc frumos, iar în acelaşi timp aş vrea să le mulţumesc tuturor celor de aici, pentru că sunt condiţii extraordinare şi m-am simţit bine aici. Voi continua să mă antrenez, pentru că îmi doresc mult să joc la Wimbledon, dar în acest moment trebuie să am grijă de corpul meu şi să fiu atentă cum decurge recuperarea”. Campioana nu a revenit însă la București, ci a plecat direct la Londra, pozând surâzătoare cu tortul sugestiv din imaginea de mai sus. Succes, Simona, și sperăm că te vei impune în bătălia pentru marele trofeu!

Apropo de bătălii, văd că și Roger Federer a prefațat Wimbledonul cu un eșec la turneul lui “de casă”, de la Halle, pe care îl câștigase până acum de zece ori. Elvețianul a fost eliminat în turul 2, de canadianul Felix Auger-Aliassime (6-4,3-6,2-6), ratând astfel pregătirea pe iarbă pentru întrecerea londoneză. Unde va fi prezent, cu speranța revanșei  după extraordinara finală pierdută în 2019 în fața lui Djokovici: 6-7,6-1,6-7,6-4,12-13!!!
Acestea fiind spuse, vă invit să alegeți și în această săptămână competiția care vă place mai mult: fotbalul de la EURO sau tenisul de la Wimbledon! Cam grea opțiune, nu-i așa?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Tabela de marcaj. Un Wimbledon mai sărac”

  • Iata ca nu a fost sa fie.Dupa ce a anuntat ca „sunt deplin refacuta” a renuntat si la Wimbledon si probabil si la Jocurile Olimpice.
    Sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *