Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Tablourile pictoriței Carmen Bădulescu au ajuns până în Spania și Cipru

Scriu aceste rânduri în dimineața zilei de 22 iunie 2023. Peste o lună o să fie aniversarea mea. Cum anii trecuți sărbătoream o singură zi, am considerat că e puțin pentru multitudinea prietenilor, pentru că nu ne încape în 24 de ore tot ce dorim să facem. Am decis deci să ținem sărbătoarea o lună întreagă, să avem timp suficient pentru a sta de vorbă cu fiecare în parte, fie față în față, fie la telefon, fie prin mesaje scrise. Dar, cum pentru un ziarist, importanți sunt cititorii, încep cu dumneavoastră. Vreau să vă ofer deci azi ceva special. Ca om care palpit la tot ce ține de pictori, pictură, tablouri, expoziții și galerii, vreau să vă aduc în centrul atenției un artist deosebit. Un colorist valoros. După un dialog introductiv, veți avea și dumneavoastră, onorabili cititori, bucuria de a vedea o parte a lucrărilor sale care nu pot să fie uitate ușor după ce le privești cu atenție.

-Vă rog să vă prezentați.
-Pentru cei care nu mă cunosc numele meu este Carmen Bădulescu. M-am născut și locuiesc în Ploiești.
De copil am fost fascinată de arta, dar nu am studii în acest domeniu.

Sunt reflexoterapeut, iar debutul meu în pictură a apărut brusc în anul 2018, într-o perioadă mai puțin fericită a vieții. A fost un impuls de care m-am lăsat ghidată în aceasta lume minunată a culorilor, am urmărit și diverse tutoriale, fiind de când mă știu o persoană autodidactă.

–Cum a fost anul 2022 din punct de vedere artistic?
-Anul 2022 a fost pentru mine un an plin, cu muncă iar satisfacțiile au venit la începutul anului 2023.
O parte a lucrărilor mele au apărut in revista „Suplimentul de Arta” Galați și „Antologie”. Apoi, am participat la expoziția „Monocromatic” găzduită de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, unde am expus două lucrări.

–Felicitări! Ce doriți pentru a doua jumătate a anului 2023?
-Pentru a doua jumătate a anului 2023 visez la cât mai multe realizări în lumea artei și nu numai.

–Cum doriți să fie lumea artei în general, lumea dumneavoastră în special ?
-Mi-ar plăcea ca lumea în general să acorde o mai mare importanta artei. Sentimentul meu este că in ziua de azi, un segment destul de mic este interesat de arta și e păcat.
Artistul oferă o parte din sufletul lui, o mica scânteie, cu fiecare creație. Și e dornic să împărtășească. Ce își poate dori un pictor, un artist? Perfecțiunea poate, recunoașterea poate.
Deși, în artă nu există perfecțiune! O creație place, transmite sau nu, în funcție de ochii privitorului.

-Ce pictori români vă plac?
-Ce pictori romani îmi plac? Ștefan Luchian și Nicolae Grigorescu.

-Dar străini?
-Îl admir pe Vladimir Volegov, pe care îl consider un pictor desăvârșit, un geniu al coloristicii.

-Ce rol au avut expozițiile, muzeele, galeriile de artă în educarea simțului dvs artistic?
-Expozițiile, galeriilor de artă au avut un rol destul de important, ajutându-mă într-o oarecare măsura pe acest drum.

– Dacă un copil are înclinații spre pictură, ce este bine să facă părinții săi ? Să îi arate cum sunt și alte arte ori să insiste pe pictură?
-Este important ca părintele să își susțină copilul dacă acesta are inclinații în domeniul artelor plastice. Desigur, alegerea finală aparține copilului.

– Ce tehnici de pictură preferați?
-Am fost atrasă de pictura în ulei de când mă știu, iar atunci când am început să pictez, am ales uleiul fără a sta pe gânduri.

– Unde se pot vedea picturile dvs ?
-Picturile mele sunt vizibile deocamdată doar pe internet și printre cunoscuți sau prieteni.

– Până unde au ajuns fizic tablourile dvs?
-Fizic, unele dintre picturile mele au ajuns în Spania, Cipru, dar și în casele din România.
– Felicitări! Vă urez să aveți succesele pe care le meritați din plin. Să vedem și câteva din tablourile impresionante pe care le semnați.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *