Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Tablourile pictoriței Gabriela Uță, din Hunedoara, se admiră pe lumină

Scriu aceste rânduri în dimineața zilei de 25 martie, anul de grație 2023. Se anunță la Radio România Actualități că se marchează Ora Pământului. Suntem invitați să stingem lumina timp de o oră. Înțeleg că este vorba despre protecția mediului, dar am și eu o întrebare. Cum mai vedem noi picturile cu lumina stinsă? Spre exemplu, frumoasele tablouri ale doamnei Gabriela Uță din Hunedoara? Cum se mai admiră ele?

Pun această întrebare deoarece sunt sub puternica impresie lăsate de lucrările pe care le semnează pe internet. Sunt teme diverse, unele dintre ele interpretări ale unor tablouri celebre din istoria picturii.

Intru pe contul său personal de Facebook. Sus găsesc următoarele cuvinte: ,,Se poate trăi fără artă și cultură? Da, dar nu merită”. Este un citat de Toma Caragiu.

Merg mai jos și încep să se deruleze în fața ochilor mei încântați minunății colorate. Veți vedea și dumneavoastră o parte dintre ele la galeria cu imagini de la finalul acestor rânduri.

Am admirat apoi minute întregi tablourile sale de pe parcursul anului calendaristic 2022 , toate realizate în cuțit de paletă/ ulei la „Cursul de Pictură – tehnica în cuțit” susținut de Adrian Negrea – Școala Art-M.

După atâtea cuvinte, să vedem acum și niște fotografii relevante. Fie cu tablouri, fie cu ipostaze în viața invitatei noastre, doamna Gabriela Uță. Ce găsim noi aici? Sunt câteva lucrări pe care le semnează cum ar fi ,,Apus pe mare”, tehnica: ulei/pânză. Dimensiuni: 40×60. Apoi este interpretarea lucrării ,,La Princesse de Broglie” a neoclasicului francez, Jean Auguste Dominique Ingres. Tehnica: ulei/ pânză pe șasiu.

Dimensiuni: 40×50. Mai avem ,,Natură statică cu flori” (anemone de toamnă). Interpretarea lucrării „Floral Still Life”a lui Charles Ethan Porter (între 1880 și 1890). Tehnica: ulei/ pânză pe șasiu. Dimensiuni: 30×40.

Apoi Interpretare – “Fată citind” a lui Jean-Honore Fragonard. Tehnica: ulei / pânză pe șasiu/ 40/50
Mișcarea artistică: Rococo. Și tot așa până la final.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *