Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Tapiserii semnate Bács Annamária

După mai mulți pictori, azi schimbăm strategia. Vă aducem în centrul atenției pe autoarea unor  încântătoare tapiserii.

–Bun găsit! Vă rog să vă prezentați

– Numele meu este Bács Annamária. Data nașterii: 19 iunie 1962. Studii: Liceul „Unirea” Tg. Mureș, Bacalaureat promoția 1981. Universitatea Populară Tg. Mureș, secția „Etnografie șí Arta Populară”, profesor dna. Asztalos Enikő, anul 2006-2007. Sunt membră a Asociației Artiștilor Plastici Mureș și al Centrului de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, din anul 2008.

–Ce lucrați efectiv ?

 -Genul creației: Dantelă cusută din șnur, înnodat franjuri ( makramé), tapiserii, obiecte decorative. Materiale folosite: sfoară din cânepa, in, bumbac, ața bumbac, mătase, lemn, materiale textile. Fiind pasionată de materialele textile și mai ales de dantelă, am început sa creez diferite modele de dantelă cusută din șnur, dar și makramé ca și tapiserie. Sunt atrasă în mod deosebit de simbolurile, culorile, motivele tradiționale ale tuturor etniilor din zona Transilvaniei și al bazinului Carpatic – sursa mea de inspirație, fiind atrasă și de partea spirituală a ființei umane. Folosesc în marea majoritate a lucrărilor mele materiala naturale, sfoară de iută, bumbac, cânepă, pe care le vopsesc cu plante naturale, astfel obținând niște culori spectaculoase foarte plăcute privirii. Încerc să îmbin foarte vechiul – în tehnica șí simboluri, cu noul – în compoziție și culoare. Îmi plac mult culorile pământului și cele naturale, de aceea acestea predomină în lucrările mele.

– Foarte interesant, felicitări din toată inima!

 -Atelierul meu de creație este într-un sătuc de munte, așezat pe valea Iodului, un loc minunat și liniștit, unde îmi creez lucrările, lucrări prin care vreau să păstrez și să transmit mai departe, generațiilor viitoare, adevăratele valori pe care le-am moștenit!

-Cum a fost 2023 pentru dvs ?

-Anul 2023 a fost unul foarte bun pe plan profesional deoarece am avut o expoziție personală la Galeria „Unirea” a AAP. Mureș, având posibilitate de a-mi prezenta lucrările realizate în ultimii ani. Din păcate, anul a continuat destul de greu pentru mine, deoarece soțul meu a suferit o intervenție chirurgicală la picior, fiind nevoie de prezența mea zilnică pentru sterilizarea și pansarea rănii.

– Ce vă doriți pentru 2024?

– Pentru anul 2024 îmi doresc în primul rând sănătate, având în vedete prin ce-am trecut în 2023. Îmi doresc de asemenea pace și multă înțelepciune celor care ne conduc destinele, deoarece din nechibzuința lor ne putem pierde tot ceea ce ne definește ca ființe umane.

Am convingerea ca arta face omul mai bun, mai înțelegător și mi-aș dori ca să putem să ne acceptam unii pe alții cu obiceiurile, religiile și tradițiile fiecăruia, fără să încercăm să-i modelăm pe alții, cum vrem noi. Pentru mine multiculturalismul este frumusețea spiritului uman! Învățând unii de la alții tot ce este mai bun și mai frumos ne face să rezistăm în fața răutăților, greutăților și de multe ori a deznădejdi. La final vă urez un an mai bun și pace în suflet.

–Mulțumim,sănătate. Să vedem niște imagini acum.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *