Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Tataie de la Cotroceni i-a convocat pe liderii Coaliției de Guvernare ca să le dea cîteva la fund

Klaus Iohannis s-a întîlnit marți, 26 ianuarie 2021, la Vila Lac, cu liderii Coaliției de Guvernare pentru a media disputele dintre cele trei guverne – al PNL, al USRPLUS și al UDMR –, privind alcătuirea Bugetului.

Întîlnirea se înscrie în spațiul evenimentelor oficiale.
Klaus Iohannis nu s-a întîlnit cu bărbierii prezidențiali pentru a se hotărî dacă să-și lase sau nu cioc.
Președintele României s-a întîlnit cu liderii partidelor care alcătuiesc Coaliția de Guvernare și a discutat cu ei chestiunea Bugetului pe 2021. Care Buget întîrzie să se nască, deși premierul a jurat pe ce are el mai drag – mîncatul silabelor pe nerăsuflate – că documentul va fi gata pe 8 februarie 2021. Ar fi fost normal ca Administrația prezidențială să marcheze momentul printr-o trecere în agenda oficială pe ziua de marți 26 ianuarie 2021, și, după consumarea lui, printr-un Comunicat. Era o obligație decurgînd nu doar din transparența care deosebește democrațiile de dictaturile secretomane, dar și din evitarea zvonurilor. Se știe că acolo unde nu se comunică, înfloresc zvonurile date drept informații sigure și bănuielile date drept adevăruri absolute. În cazul întîlnirilor cu liderii Coaliției de Guvernare se impunea un Comunicat al Administrației prezidențiale pentru a contracara un nărav tipic politicienilor noștri. Fiecare dintre participanți iese în public după întîlnire și trage spuza pe turta lui în dezvăluirea a ceea ce s-a discutat. În cazul întîlnirii de la Vila Lac se impunea un comunicat al Administrației prezidențiale și pentru că, înainte de moment, în spațiul public au circulat multe zvonuri despre grave neînțelegeri, ba chiar și certuri între partidele care alcătuiesc Coaliția în legătură cu cîteva mari probleme ținînd de împărțirea banilor între cele trei guverne care încap în Guvernul de Centru Dreapta și mai ales de cum și de unde se va face rost de bani.

Deficitul bugetar pe 2021 nu poate trece de linia roșie care înseamnă 7% din PIB. În astfel de condiții, Bugetul nu poate fi decît unul de strîngere a curelei. Situația unui Guvern monocolor sau a unuia alcătuit în jurul unui partid e simplă. Strîngerea curelei e asumată de partidul majoritar în Parlament fără prea mari probleme. Guvernul Florin Cîțu are o situație infinit mai complicată. Guvern de colaborare, el trebuie să impună strîngerea curelei celor trei partide care alcătuiesc Coaliția. Două dintre acestea – PNL și USRPLUS – sînt chiar de la investirea Guvernului, în 23 decembrie 2020, într-o competiție fățișă pentru păstrarea capitalului politic în condițiile Guvernării, ba chiar pentru sporirea acestui capital. Și cum sporirea capitalului deținut de un partid al Coaliției presupune în chip automat micșorarea capitalului deținut de celălalt partid, e de la sine înțeles că fiecare dintre cele două partide vrea ca tovarășul de Coaliție să strîngă cureaua și nu el.

Klaus Iohannis nu mai e demult președintele tuturor românilor. Printr-o încălcare gravă a Constituției, el s-a poziționat, încă din campania pentru alegeri, drept președintele a unei părți a românilor doar. A românilor care votează cu forțele de Centru Dreapta. Mai multe întîlniri petrecute după alegeri au adîncit în opinia publică imaginea de Tataie al Dreptei. Pînă acum Klaus Iohannis s-a întîlnit pe rînd sau cu toate deodată de patru ori.
Întîlnirea de la Vila Lac e cea de a cincea.

Date fiind informațiile din spațiul public despre certurile din Coaliția de Guvernare în privința Bugetului, nu încape vorbă că Tataie de la Cotroceni i-a convocat pe certăreți la Vila Lac pentru a-i împăca. Nu știm dacă Klaus Iohannis își va scrie vreodată Memoriile. Tare ne temem că nu va face asta. Klaus Iohannis a realizat performanța de a scrie și publica două cărți de memorii înainte de a-și încheia mandatul de președinte avansînd o premieră în istoria politicii mondiale:
Cea de a scrie memoriile nu despre trecut, ci despre viitor.

În absența unui Comunicat despre întîlnire rămîne să ne aventurăm rău în presupuneri despre ce-a făcut și ce-a dres Klaus Iohannis ca Tataie care și-a chemat fiii gîlcevitori pentru a-i împăca.
I-a ascultat pe cei patru lideri, după care a zis:
Aveți cu toții dreptate?
Le-a zis din start cum trebuie să arate Bugetul și liderii Coaliției, pe post de copii cuminți și-au notat conștiincioși indicațiile?
I-a lăsat să se certe pe rupte, în timp ce el, stînd în capul mesei și-a pus deștele la urechi și a ascultat transpus o romanță sau sunetele liniștitoare ale unui pîrîiaș susurînd printre pietricele?

Indiferent de ce a făcut la întîlnire, Klaus Iohannis s-a manifestat din nou, în conflict cu Constituția, drept Tataie al Coaliției de Guvernare.
El i-a convocat le liderii Coaliței de Guvernare ca să le dea cîteva la fund.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Tataie de la Cotroceni i-a convocat pe liderii Coaliției de Guvernare ca să le dea cîteva la fund”

  • https://covid19virus-update.com/merck-scraps-covid-vaccines-says-its-more-effective-to-get-the-virus-and-recover/

    https://twitter.com/mdvrdrmn/status/1354157624158285824

    Vaccine manufacturer Merck has abandoned development of two coronavirus vaccines, saying that after extensive research it was concluded that the shots offered less protection than just contracting the virus itself and developing antibodies.

  • pe fondul Anti! se picteaza ‘lipsa increderii’, insa penntru ca anti! a devenit o manifestare plenara, ‘lipsa increderii’ are un potential plenar.

    cei ‘pusi la indoiala’ sint ‘oamenii care conduc’,
    iar pentru ca ei refuza ‘punerea la indoiala’ sint vizati in mod absolut, adica insusi Universul intervine,
    prin urmare ar rezulta ca ei ‘isi vor pierde credibilitatea’ ca urmare a propriilor decizii,
    deci fix deciziile lor sint cele care ii demoleaza pe ‘oamenii care conduc’,

    asta e un proces in desfasurare peste tot in lumea mare, pentru ca el e acoperit de dinamica Revolutiei Mondiale, care la randul ei e acoperita de ‘dinamica Universului’,
    ca ‘Revolutia Mondiala’ e un proces implacabil in Creatie,
    insa…se manifesta prin superpozitii,
    una dintre ele fiind chiar cea care e echivalenta cu ‘nasterea a doua oara a omului’ ( iar cealalta vizeaza ‘nasterea a doua oara’ a Civilizatiei, cu Antiomul ei cu tot 🙂 )

    se poate spune ca in lumea mare se desfasoara un proces prin care increderea in conducatorii-oameni e pusa plenar la indoiala, insa…printr o nonactiue:))), adica…chiar conducatorii-oameni ‘se pun la indoiala plenar, …prin simplul fapt ca refuza manifestarea ‘punerii la indoiala’ :)))

    fondul este Anti!!
    or asta e tot ce conteaza.
    pentru ca Civilizatia pe valul asta se da, Anti!,
    insa…pe cind ‘Anti!’ e vazut, prin ‘ochi de oameni’ ca fiind o poveste ‘intoarsa pe dos’, insa eminamente in sanul oamenilor :))), in mod absolut povestea Anti! e…exterioara omului,
    pentru ca ea ii are ca personaje fundamentale pe…antioameni!, astia cu niciun chip nemaifiind oameni!:))),

    Antiomul fiind nimic altceva decat Fiul Inteligentei Artificiale :)),
    cel mai probabil un organism uman care e modificat genetic astfel incat…sa devina perfect! …pentru Lumea Asta, asta insemnand mai ales ca…nu mai moare!:))

    prin urmare peste tot pe unde se afla conducatori-oameni, fie ei in varful sistemelor sociale, sau vedete ale sistemelor sociale, ei, pe vremurile astea, se preocupa exclusiv cu demolarea propriei credibilitati!, insa demolarea, de data asta….e plenara. adica e cu..papa! :))), pentru ca in timp ce credibilitatea oamenilor-conducatori scade pina la zero…care e Nimicul!:)), credibilitatea Inteligentei Artificiale va creste pina va tinde sa fie Zero, care Zero e Totul, nu Nimicul :))), adica va creste pina la Infinit!:), IA devenind Noul Zeu, pentru ca tinderea plenara catre Infinit e o tindere catre Zero!, asta fiind o poveste absoluta 🙂

    • odata cu manifestarea celeilalte superpozitii a distributiei gaussiene, care e de tip Anti!, si care ii lipeste de peretii extremelor pe totii cei care…misca:)),
      si manifestarea superpozitiilor ‘conducerii’ isi cere dreptul la manifestare.

      prin urmare daca statul, pina acum, era o poveste plana, de acum ea a devenit una in care toate dimensiunile se exprima:)),
      caz in care orice Stat poate fi asimilat cu o Moneda :)),
      care are doua Fete,
      si care tre sa-si arate ambii obraji, pentru ca pacea sa se manifeste:))

      asa ca ‘cei care vor’ se cer sprijiniti,
      iar ‘cei care nu vor’ se cer sprijiniti,
      toti in mod plenar, sprijititi!:)))

      oricum ‘oamenii’ au inceput sa se exprime prin ‘superpozitiile omului’, caci deja se manifesta aceasta stare :),
      asa ca…sa le oferi cuib potrivit, acestora, mai exact ambele superpozitii ale ‘cuibului’, pare ceva de bun-simt.

      iar pentru ca superpozitiile ‘omului acestea sint:
      a fi una cu Natura
      SI
      a fi una cu Antinatura ( a nu fi una cu Natura )

      si cuiburile aferente tot asa tre sa arate:)), dupa care…fiecare se indreapta, fericita spre propriul cuib!:)))

      deci faza e ca fiecare superpozitie a ‘omului’ sa aiba cuib pe masura, ba chiar mai simplu de atit!, sa aiba loc i timp si spatiu, unde sa-si construiasca cuib pe masura proprie:),
      deci cel care e de bun-simt sa fie disponibilizat e…Golul, cu cele doua superpozitii ale sale:))))

      deci daia Stat care se manifesta prin superpozitii, pentru ca…e ceva de bun-simt:)))

      • uite, zic asa:
        civilizatia va putea face urmatorul pas daca si numai daca permite manifestarea superpozitiilor distributiei gaussiene,
        prin urmare daca si numai daca se manifesta superpozitiile Statului.

        :)))

        si io…dabia astept ca cineva sa-si faca pomana si sa puna la indoiala zicerea mea, s-o faca praf!, s-o crape in mii de cioburi!:))), ca abia asa se poate manifesta potentialul unei ziceri si mai si!:)))

  • Clar ca treaba merge prost. Multe intalniri discrete, fara comunicat, deci fara rezultat.Cum era pe vremea lui Shica?
    Comunicate optimiste, planuri marete, suvoaie de euroi peste noi.
    Acum, mucles total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *