Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Tătaru menține masca obligatorie până reușește să vândă stocul de 115 milioane de bucăți

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat, joi, la Mioveni, că purtarea măștilor va fi obligatorie până când nu va mai exista niciun caz de COVID-19.
„În momentul în care la nivel național vom avea o transmitere comunitară aproape inexistentă sau subliminală, când nu vom mai avea focare în unități spitalicești, în unități de îngrijire pentru bătrâni, neuropsihici sau în acest personal, atunci ne gândim să nu mai fie obligatorii măștile”, a declarat Tătaru.

Guvernul are tot interesul să mențină obligativitatea măștilor deoarece din 21 mai până acum nu a reușit să facă o licitație prin care se vor cumpăra măști de 230 de milioane de lei. Ministrul a spus că „în jurul zilei de luni sau marţi vom avea şi declararea câştigătorului”. La licitație s-au înscris 50 de firme.
„S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate. Se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”, a precizat Tătaru.

Ministrul a explicat care sunt categoriile defavorizate: persoane ce provin din familii beneficiare ale ajutorului social, persoane din familii care primesc alocații pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, persoanele încadrate în grad de handicap.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Tătaru menține masca obligatorie până reușește să vândă stocul de 115 milioane de bucăți”

  • Eu consider o mare idiotenie…si sa argumentez si de ce.Momentan,nu sunt in tara,sunt in UK.Ma intreb,astia de ce nu poarta obligatoriu masca in spatiu inchis(Lidl,Asda,Aldi,Coop,Sainsbury’s,etc),nu sunt si nu exista termoscanarea la intrarea in aceste market-uri?oare astia sunt mai retarzi ca noi?pfff credeam ca ne-am trezit, dar constat ca nu!Bine,acum ma astept la comm-uri rautacioase din partea multora. Insa cred ca toata mascarada asta ieftina,cu mastile si termoscanerele,este un afront adus cetateanului de rand.Conform legii 46/2003cât si a art.5 a conventiei de la Oviedo,obligativitatea asupra unei persoane fara exprimarea consimtamantului acestuia,constituie abuz si se pedepseste!Oare pe tâlharii astia,se va gasi cineva sa-i traga la raspundere?Cele ce va relates aici nu sunt povesti,sunt reale cu live-uri postate de mine.

  • Nu mai mergeți la vot…
    Este total inutil pentru voi … Votanții
    Doar ei au de câștigat din jaful țării!!!
    Vine ziua plății curând și toți vor înfunda pușcăria

  • Consider că a purta masca este o mare prostie, mai ales în aer liber.De fapt au tot interesul să își vândă marfa.Nenorocirea nu este purtatul măștii ci purtatul ochelarilor de cal, atunci când nu vezi nimic din ceea ce te înconjoară.Mult timp de acum înainte ochelarii de cal vor fi recuzita obligatorie pentru cei cu vederra î gustă

  • Am primit, la intrarea într-o instituție, o mască „oficială”.
    Firul metalic, necesar pentru a modela partea de sus a măștii după forma nasului, era înlocuită cu un fir de plastic. Elastic! Care făcea EXACT CONTRARUL!

    Statul cumpără, nu la 0,40 lei, cât costau în ianuarie, ci mult mai scump, măști pe care noi, oamenii, le-am refuza în magazine, fiind PROASTE! Apoi, cu „generozitate”, ni le dă!

    Nu uitați, „statul” nu are bani, statul administrează banii noștri! Iar unii angajați ai statului iau salariu pentru asta -de la noi- și comisioane -de la cei cărora le dau banii noștri!

    • Și atunci de ce nu se oprește specula si sa fie o masca 0.50 lei.Acelasi produs acelasi pret in locurile in care se comercializeaza,ca este obligatorie purtarea de măști .
      Sa isi permita toata lumea si sa aiba ca sa fie adevarat protejați.
      Ca este mai usor pentru mulți să o schimbe decât să o dezinfecteze…

    • Este prima și ultima dată când comentez pe acest blog.
      Da, guvernul are interesul sa vândă , poate le cumpără amicii unora, dintre cei cu sediul în Kisselef. Ce ziceți ? Poate le-au mai rămas ceva bani din subvențiile de la buget, după ce au terminat de achiziționat Mercedesuri SLR 63 AMG. Prietenii știu de ce. Doar prietenii.
      Si înca ceva, pentru unii care au doar ochi de cal, fără ochelari : purtarea măștii în spațiu deschis nu este obligatorie, așadar nu te obligă nimeni sa o porți, eventual doar daca posezi …ochii de cal. Si eventual urechile de…ar.
      Noroc cu pandemia de Covid Sars etc. Prinde bine la folosul electoral, nu-i așa ?!
      Din nou, prietenii știu de ce.

    • Vai deci eu când va aud cu asta ca angajații de la stat i-au banii de la voi îmi vine sa vărs.
      Pe ce își cheltuie un privat la stat salariul lunar? Și pe ce își cheltuie un bugetar salariul lunar în privat?

      Sau poate tu mănânci hârtie și doar bugetarii mănâncă alimente de baza, doar ei alimentează, doar ei plătesc facturi.

      Și nu îmi venii ca tu plătești taxe și impozite ca fiecare salariat o face. Economia românească e una de consum, fiecare salariat își consuma 80% din salar la privat nicidecum la stat.

  • Nu am să înțeleg niciodată de ce ceea ce funcționează foarte bine în alte țări la noi nu se poate.De ce in spatele oricărei decizii medicale ,argumentate științific și practic din experiența altor țări,noi românii vedem doar corupție și interese personale ?Ei de ce pot și noi nu ?
    Eu nu mi a-și face așa multe griji in ceea ce priveste efortul financiar pentru achiziționarea măștilor având în vedere Nr de rezervări pentru minivacanța de Rusalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *