Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Taxa pe viață

Clotilda, gunoi, măști, vaccin, mici, căpușe, gunoi, Nicușor Dan, peneleu, Cîțu, droguri, gunoi, atentat Arad, fotbal, măști, scandal, șobolani, iar gunoi, Fauci, trotinete, belemeu, Coseta, pfizer, apă caldă, gunoi, online, Raed, baloane, idiot, Putin, plusărău, carantină, Turcan, în genunchi, rapel, Ludovic, duel, sector 1, gunoi, Bruxelles, scandal, mafie, Ghinea, școală, festival, Gates, gunoi, terase, biciclete, Wuhan, poliție, gunoi…
Zilnic.
În doze mari. Mereu. Asta ni se servește.
Zilnic. Mereu. Zilnic. Mereu.
Momentan au fost scoase din meniu Greta și „încălzirea globală”, căci exista riscul să se întrebe lumea unde și cum de a dispărut legendarul crivăț de mai. Dar asta doar e ceva de moment. Dacă vor fi 40° în iulie, hop și Greta. Sau poate, zdrang, o alta, poate o mulatră orfană și indecisă, refugiată din Babastanul de Nord, care ne va povesti, plângând cu noduri, despre dispariția subită a aligatorului marsupial, cel cu corn dublu bicolor, din mlaștinile de acum secate ale fluviului Olaie, fluviu cândva, vezi bine, navigabil.
Jale mare.
Ceea ce nu ni spune este că noi, majoritatea cetățenilor români, distrași de gălăgia zilnică, trăim într-o permanentă discriminare.
In propria noastră țară.
(DISCRIMINÁRE, discriminări, s. f. Acțiunea de a discrimina și rezultatul ei. Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente nelegitime. ◊ Discriminare rasială = segregație. – După fr. discrimination, lat. discriminatio, -onis.)
De ce spun asta?
Majoritatea cetățenilor rămași în această țară, subliniere necesară, muncesc și plătesc taxe și, important, o contribuție zdravănă pentru pensie. Undeva în viitor, în urma unui calcul ezoteric, greu de înțeles de popor, a unor formule învăluite într-un mister deplin, după împlinirea vârstei de pensionare, 65 de ani, cumva cândva, cândva departe, cetățeanul român contribuabil va primi o pensie.
Nesigură și aceea. Căci iar și iar o va recalcula Turcan.
Pe de altă parte, o minoritate aparte, nu, nu cei născuți cu stea în frunte, ci doar pe umeri, zeci de mii dintre cei care de treizeci de ani încoace cică apără strașnic, nu-i așa, această țară, între timp bine de tot defrișată, rasă, tunsă și frezată, cumpărată la bucată, piesă cu piesă pe cearceaful din talcioc, dată-n leasing când nu s-a putut altfel, încet încet secătuită atât de resurse cât și de creiere, are parte de o pensionare rapidă, acum, repede, în floarea vârstei, repede repede, nu cândva departe și nu în urma vreunei formule greu de înțeles ci a ceva simplu și ușor de ținut minte: pensia cât ultimul salariu.
Salariu baban.
Degeaba ești medic sau inginer, coși mațe și ficați, calculezi poduri și viaducte, degeaba ești vatman, cofetar, matematician, brutar, fermier, contabil, chimist, arhitect, profesor, zidar, orice altceva ce presupune zeci de ani de muncă și răspundere, nu vei avea parte de pensia aceea babană a înstelaților, iar pensia de care vei avea tu parte este probabil să-ți fie iar și iar recalculată și retaxată de vreun Petrov zis și Boc sau de vreo Turcană, iar vreun Cîțu să nu mai aibă chef să ți-o indexeze nici măcar cu rata inflației.
Chiar dacă asta este împotriva legii.
Dar, în special, chiar dacă vei avea vreodată parte de pensia pentru care ai contribuit zeci de ani, vei avea parte ca-n romanul lui Dumas, douăzeci de ani mai târziu față de înstelații care ne apără de ce gândim. Miliția gândirii. Asta a fost până acum.
O permanentă discriminare.
Între cei mulți, cei care muncesc și contribuie zeci de ani doar pentru pensie la bugetul de stat cu un sfert din veniturile lor și ceilalți, mult mai puțini, înstelații, șmecherii care supraveghează ce ne duce capul și au grijă să ne corecteze votul greșit, pentru asta „pensionându-se” cu douăzeci de ani mai devreme.
Fără să fi produs nimic.
Iar dacă ăștia vor muta vârsta de pensionare la 70 de ani, așa cum negociază Ghinea & Co chiar acum la Înalta Poartă Brandenburgică, acum, când voi urmăriți epopeea gunoiului bucureștean, atentate, accidente, căpușe și celelalte scandaluri și tâmpenii zilnice, ar fi cinstit ca tot ei să redenumească „contribuția de asigurări sociale” în „taxa pe viață”.
Taxa pe dreptul de a trăi în propria țară.
La speranța de viață care bântuie acum prin România, puțini știrbi vor avea norocul de a se bucura vreme îndelungată de pensia aceea, atât cât va fi ea.
Așa că noi nu plătim contribuția de asigurări sociale ci doar o taxă grea pe dreptul de a trăi la noi în țară. (Emanuel – Bogdan Bobic)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Taxa pe viață”

  • De multa vreme nu am citit o scriere atat de interesanta si corecta ! Ar trebui daltuita in piatra , atarnata deasupra usii , astfel ca orice „alegator” sa dea cu capul si sa citeasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *