Ministrul de Externe al Austriei: Dostoievski şi Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Rusia va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua mare putere nucleară din lume

Teama de boală a devenit boală, mai gravă decât boala

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat la emisiunea lui Marius Tucă, „Ultima oră” de luni, 18 mai 2020, concluziile unui sondaj IRES potrivit căruia 8 din 10 români ar renunța la drepturile și libertățile lor. „Teama de boală a devenit boală, mai gravă decât boală”, a spus jurnalistul. El a adăugat că, într-adevăr, oamenii pun pe primul plan siguranța deoarece „psihoza indusă de presă și medici i-a făcut pe oameni să aibă această atitudine”.

Ion Cristoiu a explicat că „România postdecembristă este o țară asistată, că oamenii sunt convinși că trebuie să stea pe cuptor, că le dă statul”.
Jurnalistul a vorbit și despre necesitatea punerii accentului pe turism în această perioadă: „Se poate profita de turismul intern. Toate țările din jur încep să le facă românilor cu ochiul, să-i ademenească să cumpere vacanțe. S-ar putea face circuite plătite integral de stat în România, dar la noi nu există mașinărie de turism. Anul acesta, pentru prima dată, românii ar putea dobândi gustul de România”.

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog