Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Teama de boală a devenit boală, mai gravă decât boala

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat la emisiunea lui Marius Tucă, „Ultima oră” de luni, 18 mai 2020, concluziile unui sondaj IRES potrivit căruia 8 din 10 români ar renunța la drepturile și libertățile lor. „Teama de boală a devenit boală, mai gravă decât boală”, a spus jurnalistul. El a adăugat că, într-adevăr, oamenii pun pe primul plan siguranța deoarece „psihoza indusă de presă și medici i-a făcut pe oameni să aibă această atitudine”.

Ion Cristoiu a explicat că „România postdecembristă este o țară asistată, că oamenii sunt convinși că trebuie să stea pe cuptor, că le dă statul”.
Jurnalistul a vorbit și despre necesitatea punerii accentului pe turism în această perioadă: „Se poate profita de turismul intern. Toate țările din jur încep să le facă românilor cu ochiul, să-i ademenească să cumpere vacanțe. S-ar putea face circuite plătite integral de stat în România, dar la noi nu există mașinărie de turism. Anul acesta, pentru prima dată, românii ar putea dobândi gustul de România”.