Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Televiziunile și unele site-uri s-au transformat în cazărmi ale Partidelor Politice

De unde ne informăm și cum ne informăm? Știm noi că atunci când citim o știre, aceasta este dezinteresată? Că acela care a scris știrea nu este plătit să ne manipuleze sau nu are vreun interes? Ce mai înseamnă azi a fi jurnalist? De ce ai mai activa într-o redacție unde competențele nu sunt evaluate așa cum ar trebui? Cum te poți afirma ca jurnalist când patronul tău are afaceri cu liderii politici?

Nu sunt naiv să cred că presa este dezinteresată. Cei care investesc în mass-media nu investesc de dragul informării a milioane de necunoscuți. Au interese! Aceste interese au depășit metodele arhaice când jurnaliștii erau plătiți la pungă. S-au dat legi ca partidele politice să aibă bani. Din graficul de mai jos se vede cât din banii noștri sunt dați către presă. Într-o jumătate de an anost. Fără campanii, fără interese majore.

Graficele sunt de pe site-ul Autorității Electorale Permanente, perioada ianuarie – iunie 2022, https://finantarepartide.ro/

Ce a făcut mult hulitul Liviu Dragnea? A schimbat legea partidelor prin care acestea primesc subvenții foarte mari de la stat. Aceste partide, niște asociații care chipurile reprezintă interesele noastre, primesc bani cu care sunt libere să facă ce doresc: să dea la presă, să dea la firmele de paratid etc.
Toți cei care l-au criticat pe Dragnea pe diferite subiecte, nu au zis nimic de această lege, ba chiar au menținut-o.
De ce ne-ar interesa pe noi să existe televiziuni private susținute cu bani de la stat? De ce ar trebui statul să plătească la privat? Nu mai ziccem de TVR!

Situația financiară defalcată pe partide:

Astfel, patronii din mass-media sunt cei care fac câștiguri de milioane din înțelegerile cu liderii politici. Am ajuns azi să nu avem o televiziune care să informeze corect cetățenii, să avem jurnaliști care nu pot să sufle nicun cuvânt despre K. Iohannis, cel care nu a ținut nicio conferință de presă reală de când a devenit președinte în 2014.

Cam toți moderatorii nu au nicio problemă cu studiile lui Ciolacu, sau plagiatul lui Ciucă. Nu au o problemă că statul este condus de personaje care sunt plimbate din eveniment în eveniment și acolo își fac rolul, citesc de pe o ciornă câteva cuvinte. Iar aceasta este singura lor realizare!

Avem jurnaliști care au doar un singur scop, și anume să facă bani. Pentru ei nu mai contează noțiuni precum moraliate, dreptate, investigațiile etc. Mai mult, avem jurnaliști care ba sunt în politică, ba revin din politică în mass-media. Aceștia sunt conștienți de valoarea unei televiziuni, iar un politician știe că dacă supără un patron mass-media își poate încheia cariera.

Avem jurnaliști prea plini de ei, obosiți, care merg la nunta unui politician de cartier, precum Ciutacu, Turcescu. În ce țară, moderatorii din prime-time se duc la nunta liderului unui partid, dansează cu acesta de gât iar apoi îl invită în propria lor emisiune și sunt chipurile doar niște moderatori care-și fac meseria dezinteresat?

Astfel, milioane de români sunt captivii acestor manipulatori care se prostituează mediatic. Tocmai cei care ar trebui să se bazeze pe audiențe iar puterea lor să fie dată de milioanele de telespectatori, stau la mâna patronilor din presă.

Vă închipuiți cum ar fi o emisiune unde Ciolacu, Ciucă, Iohannis sau alți miniștri să primească întrebări reale, fără să fie negociate înainte?
De exemplu, A3 are un patron (nu în acte) cunoscut pentru relațiile cu securitatea veche și nouă, RomâniaTV are un patron condamnat definitiv, la fel ca și Realitatea Plus, unde Maricel Păcuraru și el condamnat definitiv, s-a făcut cunoscut prin această declarație: „Respectă infractorii, mă! Cine nu e infractor în ziua de azi înseamnă că e prost! Nu are ce căuta în business!”[1]

Exemplele din presă pot continua. Ele sunt vizibile, la o căutare pe internet găsim tot felul de dubioși vopsiți în patroni de presă. Aceștia sunt vulnerabili, sunt controlabili, sunt interesați de a promova anumite direcții. Aceștia fac agenda zilei, unde pot oculta lejer subiecte de interes național.

Acești politicieni, cu ajutorul presei distrug tot ce este în jurul nostru. Așa am ajuns să contabilizăm eșec după eșec. România a ajuns aici, și cu ajutorul mass-media.
Cine mai veghează la procesul legislativ?

P.S. Nu mă consider jurnalist. Scriu din când in când, dezinteresat, când sunt deranjat de ceea ce se întâmplă în jurul meu.


[1] https://www.libertatea.ro/stiri/maricel-pacuraru-patronul-realitatea-tv-declaratie-respecta-infractorii-3109257


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *