Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

The Lancet: Decizia Moscovei de a pune în utilizare vaccinul Sputnik V înainte de publicarea datelor finale este justificată

Vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului are o eficienţă de 91,6% în prevenirea îmbolnăvirii de COVID-19, potrivit rezultatelor studiului clinic de etapă a treia, evaluate de experţi şi publicate, marţi, în revista medicală internaţională The Lancet.

Oamenii de ştiinţă afirmă că aceste rezultate ale unui studiu de fază a treia arată că lumea are încă o armă eficientă pentru a lupta împotriva pandemiei şi justifică, într-o oarecare măsură, decizia Moscovei de a pune în utilizare vaccinul înainte de publicarea datelor finale.

Rezultatele introduse de Institutul Gamaleya din Moscova, care a dezvoltat şi a testat vaccinul, sunt în conformitate cu datele de eficienţă raportate în etapele anterioare ale studiului, care se desfăşoară la Moscova încă din septembrie.

„Dezvoltarea vaccinului Sputnik V a fost criticată pentru o o grabă neobişnuită, trunchiere şi lipsă de transparenţă”, au declarat profesorul Jan Jones, de la University of Reading şi profesorul Polly Roy, de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, în comentarii publicate de „The Lancet”. „Însă rezultatul raportat aici este clar, iar principiul ştiinţific al vaccinării este demonstrat”, au afirmat cercetătorii, care nu au fost implicaţi în studiul clinic.

„Încă un vaccin se poate alătura acum luptei pentru reducerea incidenţei COVID-19”, au conchis cei doi cercetători.  „Rezultatele se bazează pe date de la 19.966 de voluntari, dintre care un sfert au primit placebo”, au scris în „The Lancet” cercetătorii conduşi de Denis Logunov, de la Institutul Gamaleya. S-a demonstrat că un regim de două doze al vaccinului – două injecţii ce se bazează pe doi vectori diferiţi de adenovirus, administrate la 21 de zile distanţă – este eficient în proporţie de 91,6% împotriva îmbolnăvirii simptomatice de COVID-19. „Eficienţa pare bună, inclusiv la persoanele peste 60 de ani”, a declarat Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College London, citat de BBC. Potrivit specialiștilor care au conceput vaccinul Sputnik V, faptul că la rapel se foloseşte un adenovirus diferit de al primei doze ar putea conduce la un mai bun răspuns imunitar, scrie AFP.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *