Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Tinerețea unui dictator- filmul care a făcut senzație la TIFF

La recenta ediție a TIFF, care a avut loc la Cluj Napoca, a fost prezentat, în afara concursului, filmul lui Andy Lupu, „Tinerețea unui dictator”.

„Tânărul Nicolae trăiește în sărăcie lucie. Este trimis la București unde ajunge ucenic în ale cizmăriei și ale comunismului. Este condamnat la închisoare. Ceaușescu îi atrage atenția lui Dej, șeful deținuților comuniști. Eliberat, Nicolae se trezește pe străzile Bucureștiului, în plin război. Se îndrăgostește de Elena. Împreună vor deveni o forță pe care n-ar fi avut-o unul fără celălalt”. Aceasta este prezentarea filmului pe site-ul festivalului.

Vă redăm o cronică de film făcută la Radio România Cultural după festival.

La Festivalul Internațional de Film Sherman Oaks din Los Angeles, filmul a primit premiile Best Art Film și Best Supporting Actress.

În imagine, Andy Lupu și Flavia Giurgiu, care a interpretat rolul Elenei Petrescu.

Despre performanța actoricească a laureatei Flavia Giurgiu, criticul de film Doinel Tronaru a scris: „Sincer, niciodată nu am fost bântuit mai intens și mai adânc de EA decât văzând-o pe actriță în acest rol care o face pe Lenuța Petrescu ca pe un fel de Lady Macbeth”.

Detalii AICI

La festivalul London Director Awards 2022, filmul a  primit  premiul Best European.

Distribuție: Vlad Bîrzanu (Nicolae Ceaușescu), Flavia Giurgiu (Elena Ceaușescu), Lari Giorgescu (Regele Mihai). Rolul lui Dej este jucat de Igor Chistol din Republica Moldova. Tot din Moldova este și directorul de imagine Roman Canțîr.

Andy Lupu a scris, regizat sau produs seriale de televiziune ca: În derivă (HBO), Clanul Sprânceană, Martor fără voie (Antena 1) și documentarele Puterea Râsului, Ardeleni la Auschwitz (TVR).


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *