Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ținta e Victor Ponta

După patru ani de la tragedia de la Colectiv, a apărut ca prin farmec un film de 20 de minute, despre intervenția celor de la ISU.
Ca de obicei, se comentează imaginile, și nu oricum, ci la modul emoțional, semnificate prin interjecții menite a stîrni revolta.
O neghiobie TeFeListă. În astfel de împrejurări în orice țară din lume primele momente ale intervenției ar fi stat sub semnul haosului. Cei care sînt leoarcă de emoție vizionînd imaginile ar trebui să ne arate dacă în Franța, după atentatele teroriste, s-a intervenit mai bine.

Nimeni nu pune întrebările cerute de Constituție și de Lege:

  1. Filmarea fost făcută de un pompier venit la fața locului ca să salveze oameni. Timp de 20 de minute respectivul s-a ocupat cu filmarea. În tot acest timp, cîți oameni putea salva? Cîți au murit pentru că el a găsit de cuviință s-o facă pe operatorul? De ce nu e deja anchetat de Parchetul militar?
  2. Zic unii că e un film oficial, realizat de pompier la ordin. Dacă e așa, cine a dosit această probă în anchetă timp de cinci ani? Dacă există printre proceduri și astfel de filmări oficiale cum de nu au știut asta procurorii care s-au ocupat de Colectiv, ca să ceară ceară filmul în cadrul anchetei? Și aici ar trebui să răspundă Parchetul militar?

Mulți se întreabă de ce a apărut tocmai acum acest filmuleț. Se vorbește de crearea unei emoții menite a înlesni Operațiunea Să-l votăm pe Klaus Iohannis și în timp ce doarme!Fără a exclude această explicație, eu aș ține cont de cine e țintit prin publicitarea acestor imagini. Ținta noii Operațiuni e Victor Ponta. Secvențele sînt menite a dovedi responsabilitatea Guvernului Ponta în accentuarea Tragediei. Operațiunea, pusă la cale de generalii din clientela lui Klaus Iohannis, are drept scop frăgezirea lui Victor Ponta pentru ca Pro România să voteze Guvernul Sică Mandolină, alias Ludovic Orban. Dar și pentru ca Viorica Dăncilă să intre în turul al doilea.

*

Pe lista noului Guvern a apărut și Florin Cîțu, la Finanțe. O dată cu lista s-a dat publicității și Programul Guvernului Sică Mandolină. Mulți s-au mirat că Programul nu cuprinde un capitol special dedicat tratării lui Florin Cîțu înainte de investire. Florin Câțu e celebru pentru halucinațiile sale de pe Internet. Dacă doar o zecime din soluțiile sale de salvare a țării de pericolul rusesc s-ar îndeplini, n-ar mai din visteria țării ar rămîne doar cenușa. S-ar impus ca o dată cu desemnarea ca ministru al Finanțelor Guvernul PNL să-și fi luat măsuri menite a-l mai îmblînzi, Florin Câțu aparținînd categoriei furioșilor. Eu însă nu mă mir că un astfel de capitol lipsește. Noul Guvern e alcătuit de ochii lumii. În realitate, adevăratul Guvern e programat să fie numit abia după turul al doilea al prezidențialelor. Pînă atunci România se confruntă cu o premieră postdecebristă:
Fenomenul Fă-te că faci parte din Guvern.
Spre norocul acestei țări, Florin Câțu nu va fi niciodată ministrul Finanțelor.

*

Klaus Iohannis a convocat un Referendum în urma căruia, răspunzînd Da uneia dintre cele două întrebări, românii au spus Nu OUG din domeniul Justiției. Tuturor OUG, fără deosebire.

Nu de aceeași părere e și USR-istul Ion Stelian. Acesta declară fără să sughițe unui site că Referendumul s-a referit la OUG care slăbesc Justiția. Sînt însă și OUG care întăresc Justiția, ca de exemplu, cea de desființare a Secției speciale. Acestea pot fi date. Nu de alta dar Referendumul nu se referă la ele. Prin urmare, guvernul Orban poate da o astfel de OUG:

„Pe chestiunea referendumului să știți că putem discuta. Pe mine mă interesează foarte mult să ne amintim contextul în care a fost organizat acest referendum și scopul în care a fost el inițiat. Scopul a fost de a opri ordonanțele privind amnistia și grațierea sau valul acela de ordonanțe pe care îl pornise Tudorel Toader, după adoptarea legilor justiției cu chiu cu vai și cu mari confruntări în Parlament. A fost un val de vreo 5 ordonanțe pe justiție din partea puterii actuale, ceea ce era de neacceptat. Acele ordonanțe de urgenta au slabit sistemul judiciar.

Din punct de vedere juridic, în mod clar vă pot spune că sînt posibile ordonanțe de urgență inclusiv pe acest domeniu, cîtă vreme nu afectează instituții, dacă sînt în sensul de a întări anumite instituții, Ministerul Public, de exemplu, și sistemul judiciar, și dacă există urgență. Iar în cazul SSIJ noi spunem că există urgență pentru că avem rapoartele GRECO, ale Comisiei de la Veneția, mai nou MCV, care ne spun toate același lucru, dar avem și evaluări interne. Pînă la urmă, și Ministerul Justiției a ajuns acum la această concluzie: că nu mai poate fi acceptată SSIJ în formula actuală. Ori trebuie desființare, spune MJ acum, ori ar trebui niște modificări ample în cadrul ei.”

Cine stabilește care OUG sînt negative și care pozitive? Cum cine? USR-iștii! Nu sînt ei, asemenea comuniștilor, întruchiparea forțelor înaintate ale societății?!

*

Volumul patru, Publicistică, din Opere de Caragiale, scoasă de Academie în colecția Opere fundamentale, reproduce articolul O măsură urgentă, semnat de Caragiale în Națiunea Română, 1 septembrie 1877. La Note și comentarii întîlnesc textul:

„Precizăm, împreună cu Șerban Cioculescu, în legătură cu ziarul «Națiunea română» că singurul exemplar care se păstrează la Biblioteca Academiei Române este nr. 7, apărut joi, 1 septembrie 1877”.

Potrivit lui Șerban Cioculescu, acesta e singurul număr păstrat la nivelul întregii țări din ziarul respectiv. La intrarea la BAR e lipit afișul Această clădire funcționează fără autorizație de incendiu. Doamne ferește să ia foc BAR! Am rămîne fără nici un exemplar dintr-o publicație la care a scris Caragiale!

*

Ludovic Orban s-a remarcat prin limbile fără număr și fără hotar administrate lui Klaus Iohannis. Întrecîndu-l astfel pe Emil Bobu în materie de gudurare pe lîngă un Stăpîn. Ludovic Orban e doar premier desemnat.
Cu toate acestea, el a devenit, la rîndu-i, ținta linsului din partea altora. Iulian Fota, cel care l-a denunțat pe Mihai Eminescu nu demult ca fiind agentul regimului burghezo- moșieresc, mare mahăr pe la SRI, i-a trimis lui Ludovic Orban în ultima vreme mai multe epistole postate pe facebook. Toate dominate de lingerea cu tîlc:

„În toată povestea asta cu instalarea guvernului, Ludovic Orban are o puternică legitimitate politică dar pe care nu o prea folosește. A fost unul dintre foarte puținii liberali importanți care au fost anti-USL. Fără complicitatea unor liberali, fără trădarea opoziției de atunci, PSD-ul nu ar fi degenerat în partidul ticăloșit de astăzi. Viața, criza României de azi îi dau dreptate, confirmă teza lui Ludovic Orban de acum șapte ani. Nu-l înțeleg de ce nu folosește asta. În momentul ăsta are un ascendent moral asupra multora.”

Care Ludovic îl linge pe Klaus Iohannis. După Lanțul slăbiciunilor iată și Lanțul lingerilor.

*

De fiecare dată cînd s-a conturat parvenirea Dreptei la Guvernare, s-au ivit în spațiul public îndemnurile la epurare, la hăituire. Așa se întîmplă și acum. Un faimos toboșar al Codruței Kovesi, Petre M. Iancu, scrie pe site-ul DW:

„Dacă România vrea să iasă din criză, nu ajunge să-și schimbe Guvernul. Va trebui să-și epureze justiția și administrația.”

N-a zis și Presa. Încă!

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Ținta e Victor Ponta”

  • Un gramatic mojic! Eu nu am vrut sa-l atac în mod gratuit. Stiam ca nu a gresit, dar am profitat de faptul ca nu si-a formulat foarte explicit fraza despre rima aceea si nu am vrut sa pierd ocazia de a-l onora cu comentariul meu. 😆 Ce fiinta antipatica! :mrgreen:

  • @ Nicu Cernat
    Mojicule, mai bine spune de ce ai venit dupa 3 ore cu explicatia data lui Zmau! Îti spun eu: pentru ca ai citit ceea ce am scris eu. Mojicule, stii de ce am înteles ca ai scris asa? Pentru ca nu ti-ai formulat bine fraza cu rimele. Mojicule, când ma faci agramata vino cu vreo dovada în acest sens. Daca nu vii, înseamna ca nu esti doar mojic, ci esti si un mare mincinos! :mrgreen:

  • Nu prea curand… 🙂

  • Daca isi imagineaza cineva ca faza cu ¨Colectiv¨ e intamplatoare, e absolut cretin.
    Iar daca accepta ca are un scop imediat si ca urmareste o manipulare (oricare ar fi aceasta),
    atunci tebuie sa accepte ca orice parere isi formeaza in acest moment, in legatura cu subiectul, poate fi exact rezultatul dorit al respectivei manipulari.

    • Ai dreptate, dar pe mine mă obsedează o întrebare :
      Când vor face anchetatorii cazului măcar un raport „preliminar” al expertizei specialistilor de INSEMEX, in care sa se expună concluziile ADEVARATE referitoare la IMREJURARILE REALE ale izbucnirii incendiului din Colectiv !
      NU AU CURAJUL, SAU TREBUIE PĂSTRAT CU SFINȚENIE SECRETUL, PT A NU INTRA IN CONFLICT CU ANUMITE „AUTORITĂȚI” ? ???

  • „Ținta e Victor Ponta”
    Eroare gresita maitre. Iaca neste titluri :
    Imagine de la Colectiv, propagandă josnică despre Raed Arafat. Aberație despre poza în care vorbea la telefon . Apare Vlad Voiculescu
    Mircea Badea, singurul mesaj după clipul tragediei de la Colectiv: M-am săturat! E ultima dată când vorbesc
    Fake News despre secția de mari arși din Iași. Cum este folosită o procedură normală pentru a stârni ura
    Vin „ai nostri ” la guvernare . Arafat , afara ! Privatizam tot ce se poate din sanatate !
    Filmul „Colectiv „are menirea doar a „justifica „ceea ce urnmeaza a se intimpla . Beotienii vor fi in al 9-lea cer !

    • Arafat, in intervenția lui, la Punctul de întâlnire, de la A3, spunea același lucru, dar și că nu-și va da demisia, dar va pleca daca va fi demis, de către guvernul Orban, care nu se știe, ca pământu’, dacă va trece !

  • Maestrul a comis-o, acum 1/2 oră, la A3, la emisiunea Dnei Porumbel, spunând PRONUMELE, in loc de forma corectă PRENUMELE !
    DECI, MME DANCILA NU E … SINGURĂ !!! Nu cred c-a zis la mișto, căci măcar făcea semnul ghilimelelor, cu degetele ! Se mai întâmplă !

  • @ Nicu Cernat
    Buna miscare, nu esti prost! Te-ai stiut întoarce si ai cazut în picioare.

  • Zmaule, ataca-l pe Cernat mai dur!
    Corectorul zice ca GUDURA rimeaza cu ÎNDURA. Fals, Zmaule, sho pe el!
    😆 😆 :mrgreen: :mrgreen:

    • Daca o sa spuna ca a scris la mishto, sa nu-l crezi! 😛

      • Cred ca te inseli, cu toata ¨simpati¨ pe care i-o port lui Cernat:
        1. Nu cred ca Gudura rimeaza cu Ura, doar Indura (inseamna Indura rimeaza cu Ura)
        2. Nu cred ca Gudura rimeaza cu Ura, doar CU Indura (ar fi fost cum zici tu)

        • Ete al dracu´Cernat..La 15 minute de la postarea mea, a scris acelasi lucru. Cu mai multa elocventa, e drept. 🙂

          • Cernate, pana intr-o ora, arata si la voi minutele…la tine erau 44 cd trecusera la mine 59 . Dupa aia la voi se rotunjeste la ora..IN PLUS! N-ai vazut, nu-i bai, doar esti gloaba! Dar nu e nevoie sa mananci kkt..

        • Acuma vad, zici c-am postat la 21.15. Uite-te berbecule mai atent, ca postarea la care faceam trimitere e de la 20.02!!

          • Un gramatic mojic! Eu nu am vrut sa-l atac în mod gratuit. Stiam ca nu a gresit, dar am profitat de faptul ca nu si-a formulat foarte explicit fraza despre rima aceea si nu am vrut sa pierd ocazia de a-l onora cu comentariul meu. 😆 Ce fiinta antipatica! :mrgreen:

  • Guvernul Orban-mandolină are câțiva „penali”, in componență !
    Deci, luând în seamă lozinca useristă FĂRĂ PENALI, atunci ar trebui ca lista miniștrilor să fie revizuită !
    Accepțiunea termenului „penal”, conform concepțiilor userist – iohanniste, definește o persoană care are un dosar, chiar dacă nu s-a început urmărirea penală !
    Cred că nu mai e cazul să-i numesc pe acei miniștri, dintre care se detașează cel de la „sănătate” !

  • Cazul Colectiv, dramă inexplicabilă, este o altă palmă dată instituțiilor statului. Nu a fost gasita nici cauza si nici vinovatul dupa atâția ani.

    • Cauza o fi fost, n-o fi fost găsită, dar efectul sigur a fost : debarcarea guvernului Ponta, după cum spune și maestrul ! Problema este că proporțiile tragediei au fost mult mai grave decât s-a … prezumat !
      Spun asta gandindu-ma la faptul că acțiunea, in mod sigur a fost premeditată ! Oricum, sunt convins că vinovații, cei adevărați, nu vor fi găsiți NICIODATĂ ❗ Nu de alta, dar cum sa fie învinovățite anumite servicii , care au fost artizanele acțiunii ❗ Dar, cum se spune că speranța moare ultima, n-avem decât să … așteptăm ❗

    • Ce are de-a face statul. Dacă era accident de muncă, da, statul era dator.

      • Pe pompieri îi plateste Statul, adica tu si alti contribuabili. Si stii de ce-i platesti? Îi platesti ca sa-ti acorde primul ajutor în timpul cel mai scurt posibil, daca ti se întâmpla, Doamne-fereste, sa ia foc magazinul în care îti faci cumparaturile si tu sa fii arsa în timpul incendiului. Daca nu îsi fac meseria corect si tu ai de suferit din cauza asta, pompierii sunt vinovati.

        • Si cum pompierii sunt ai Statului… dedu tu singura.

        • Adik ce prim ajutor sa-ți dea pompierul că nu e medic. El vine cu tulumba și furtunul să stingă focul. Nici măcar Smurdul nu are medici, are paramedici.
          Problemele au fost: de poziționarea sălii, că nu a putut intra decât o singură mașină de pompieri, de numărul mare de victime care necesita evacuarea urgentă din sală.
          Salvările și Smurdul erau tocmai in bulevard nu încăpeau in locul respectiv.

          • Scumpete, nu te prosti!
            Toti pompierii au obligatia sa acorde primul ajutor victimelor (ei fac cursuri si sunt antrenati pentru asta) în cazuri de incendii, accidente, inundatii etc., nu-s trimisi la locul unui dezastru ca sa stinga focul si sa ignore victimele. Intra pe orice site care-ti povesteste despre atributiile pompierilor si informeaza-te, nu mai abera!
            ro.wikipedia.org/Pompierii_în_România

          • ro.wikipedia.org/wiki/Pompierii_în_România
            .
            Asta este linkul bun. Sper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *