Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Tot de unii, ca găunii

Nu credeam că va fi o asemenea prezență slabă la vot, deși în subconștient mă așteptam la asta. Am plecat spre secția de votare pregătită să aștept un timp, deoarece regulile pandemiei îmi impuneau asta. Surpriza însă a fost majoră când, ajungând, am văzut secția goală de alegători iar domnii, care așteptau votanții, erau de-a dreptul fericiți că le-am tulburat liniștea prin prezența mea acolo. Am votat, iar la ieșire am ajuns în spatele unor doamne, care povesteau de zor năzbâtiile nepoților lor. Când au ajuns în fața secției de votare, una a făcut semn cu capul spre secție și a întrebat:” Nu mergem să votăm?” Cealaltă s-a oprit în fața ei ostentativ: ”Cu cine să votăm? Nu vezi că tot ei, ba unii la putere și ceilalți în opoziție, ba unii în opoziție și ceilalți la putere. Să-i ia dracul pe toți, că sunt tot de unii, ca găunii!” Femeia a prins-o hotărât de mână pe cealaltă, care ezita, și a târât-o după ea, trecând pe lângă secția de votare fără să privească în urmă. Mă gândeam cât de ușor pot renunța oamenii la drepturile lor, dezamăgiți de tot ceea ce se întâmplă și de modul în care o dată la patru ani toți sunt cu cele mai nobile intenții, de care însă uită pe parcurs. Mi-am amintit că la alegerile locale, o doamnă mi-a spus că a fost insistent rugată de unul, care fusese viceprimar, să meargă să-l voteze ”ca să nu rămână fără servici.” Doamna îmi povestea revoltată că acest domn a profitat cât a putut de pe urma funcției. El era șofer de meserie, iar acum îi era rușine să se întoarcă la vechiul loc de muncă, deoarece, deh, fusese viceprimar. Doamna râdea de el și mi-a spus cu o satisfacție răutăcioasă că nu l-a votat și că domnul viceprimar ”a rămas fără servici!” Cam așa se lamentau pe la televizor unii, chiar și după momentul în care campania se încheiase și conform Constituției nu mai era legal să impunem, chiar dacă voit subtil, votarea unuia sau a aluia dintre partide. Poate se îndură Dumnezeu să facă în așa fel încât să iasă la numărătoare cei care iubesc această țară și doresc binele acestui biet popor!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *