Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Trăiește doar cine are bani, cine nu își permite coplata, moare

Bir nou pentru investigații medicale și tratamente, în guvernarea “fantasticā”!Este o mare minciună că guvernul a dat pacienților posibilitatea de a alege unde să fie tratați! Puteau face acest lucru și până acum în spitalele private care aveau contract cu casa de asigurări. Diferența fundamentală e că, anterior, serviciile decontate erau gratuite și la stat, și la privat.

Acum, cu noua putere, spitalele private pot cere bani pacienților în plus față de suma decontată. Apare discriminarea în privința accesului la sănătate în funcție de veniturile pacienților.
Dacă Avocatul Poporului nu va ataca aceste OUG-uri, cum a făcut în trecut, PSD le va contesta la CCR, după ce vor parcurge procedurile parlamentare.

Conform ordonanțelor de guvern, spitalele private, care până acum acordau servicii gratuite pacienților, în baza contractului cu casa de sănătate, vor putea impune tarife pacienților în plus față sumele decontate din bugetul public al asigurărilor de sănătate.

Problemele cele mai grave vor fi la pacienții care nu se pot trata gratuit la stat și care nu își permit coplata în sistemul privat.
În cazul pacienților cu afecțiuni oncologice nu există opțiuni de tratament în sistemul public peste tot în țară, iar acolo unde există secții de oncologie ele sunt supra-aglomerate cu programări de luni de zile.
Mulți dintre acești pacienți vor fi nevoiți să se trateze în sistemul privat, cu condiția de a scoate bani din buzunar.

Trăiesc doar cei care își permit să plătească coplata. Cine nu își permite moare!
În timp ce Guvernul Cîțu dă undă verde spitalelor private să își maximizeze profiturile în dauna pacienților români, Ministerul Sănătății subminează sistemul public de sănătate prin desființarea unor spitale esențiale cum este Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, singura unitate care poate realiza transplant renal în Regiunea de Nord-Vest a României.
#JunglaDeDreapta
#NuLePasăDeOameni
#SānātateaSeScumpește

(Text de Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Trăiește doar cine are bani, cine nu își permite coplata, moare”

  • … si in condițiile astea sunt o groază de „idioti utili” care aplaudă toate aceste realizări mărețe… și care văd numai lucruri extraordinare … păi a crescut nivelul de trai, românii câștigă mai bine, așa că acum își permit.

    • Trăiesc ce ce muncesc, dar nu la noi, la noi cei care se pricep la furt, cu asta am spus tot, uitați că la Martonca Eusebiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *