Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Trăim experimentul Avicenna. Lupul ne privește, noi murim de frică

Nu pot să mă racordez la problemele politice actuale deși năvălesc peste mine sfidând până și legea unității și luptei contrariilor, cu care am avut de furcă în anii studenției și pe care nu am prea înțeles-o niciodată. Nu pot să mă gândesc la alegerile despre care se vorbește atât, la lupta politică acerbă, în care cei care ne conduc se avântă cu disperarea celui care simte că ar putea să-și piardă din privilegii. Nu pot, deoarece știrile privind victimele acestui nenorocit Covid curg fluviu furându-ne fărâma de liniște ce ne-a mai rămas .

La conferințele de presă privind starea de sănătate a populației toți spun cam aceleași lucruri prin care se induce groaza, încât îmi vine în minte experimentul Avicenna, care a demonstrat cum funcționează frica. Vreau să reamintesc acest sinistru experiment, care se pare că este pus în practică, voit sau nu, în această perioadă.

Au fost puși, în două cuști separate, un lup adult și un miel. Amândoi erau sănătoși, amândoi aveau mâncare bună și suficientă în cușca lor. Prin urmare, aveau tot ceea ce le era necesar traiului. Cuștile celor două animale au fost așezate la distanță rezonabilă, dar în așa fel încât să se poată vedea foarte bine unul pe celălalt.

Lupul, lacom de felul lui, după ce a mâncat ceea ce i se oferise, a salivat uitându-se la miel și și-a făcut simțită intenția urlând ca lupul. Deși era sătul, a încercat să evadeze din cușca lui pentru a ajunge la miel. Acest lucru s-a întâmplat zi de zi și noapte de noapte.

Mielul, inocent și singur, simțindu-se lipsit de ocrotire, paralizat de frică, nu a putut să mai mănânce, nici să doarmă, nu mai avea tihnă și odihnă, deși zilnic i se punea în cușcă mâncare și apă. Prezența lupului era o amenințare reală, iar el doar a tăcut copleșit de amenințarea morții așa că în a șaptea zi a experimentului s-a stins din viață. Tăcut, singur și înfricoșat.

Nu cred că trebuie să fac echivalența între acest experiment înfricoșător și situația actuală în care nu mai contenim să ne numărăm morții ceea ce demonstrează că măsurile luate nu sunt cele mai eficiente.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Trăim experimentul Avicenna. Lupul ne privește, noi murim de frică”

  • „Experimentul Avicenna” il stiam ca banc , cu Bula doctorand in comportamentul animalelor . A montat un experiment cu cobai in 2 custi si prezinta Comisiei situatia :
    -„Onorata Comisie , 2 custi , cobai din aceeasi parinti , aceeasi generatie , aceeasi hranire, la aceleeasi ore ,aceleasi tratamente , o singura diferenta si priviti efectul : intr-o cusca cobai grasi, calmi, bine dispusi , in cealalta , slabi , tremurand, speriosi , distrusi ”
    „- Dar ce le-ati facut , tov Bula ? ”
    -„Le-am aratat pisica de trei ori pe zi !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *