Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un adevăr al politicii dintotdeauna: „Ocazia trebuie prinsă de păr”

1. În mai multe rînduri, referindu-mă la angajarea PSD în alianța de guvernare cu PNL, am făcut trimitere la un adevăr al politicii din totdeauna: Ocazia care trebuie prinsă de păr atunci cînd apare.
De fiecare dată puneam citatul pe seama lui P. P. Carp. Nu eram însă sigur că PP Carp era autorul. Pentru a afla autorul trebuia să verific textele publicate de mine de a lungul timpului. Astfel că într-o dimineață, m-am apucat de căutat în folderul Posibile eseuri textul în care am pus eu pe vremuri cuvîntul „păr”. Cu chiu cu vai (păr e prezent în zeci de texte) dau peste articolul în care m-am referit la ocazia care trebuie prinsă de păr. Titlul chiar așa sună: „Părul ocaziei”. Nu e vorba de PP Carp, ci de Mihail Kogălniceanu. Iată-l:
Iunie 1860. Puterile protectoare n-au decis nimic încă în chestiunea Unirii reale a Principatelor. Moldova şi Ţara Românească au Parlamente separate, cu Guverne separate.

De priceput în atare condiţii cît de greu se adoptă legile. Legi vitale pentru trecerea dintr-un Ev într-altul. Mai ales că, potrivit Convenţiei de la Paris, mecanismul legislativ stupefia prin complicaţii.
Scrie A.D. Xenopol în a sa Istorie:

„Legile de interes comun trebuiau să fie propuse de comisia centrală, trimise apoi la ambele adunări care, dacă le amendau, trebuiau să se întoarcă la comisia centrală; cele de interes special trebuiau iar să fie propuse de guverne şi să fie de asemenea cercetate de comisia centrală şi reîntoarse la adunări. Mijloacele de comunicaţie, fiind primitive şi încete, se înţelege cîtă zăbavă trebuia să aducă o asemenea organizare în mersul trebilor”.

Problema devine acută. Din întîlnirea cu nerăbdarea liberalilor radicali de a vedea Unirea realizată, ţîşnesc fel de fel de iniţiative. Deputaţii moldoveni propun astfel ca Legea Curţii de Casaţie, pentru a fi urgentată, să fie dezbătută la Bucureşti de cele două Parlamente.

În şedinţa din 28 iunie 1860, Mihail Kogălniceanu, premierul Ministeriului (cum i se zicea Guvernului) moldovenesc se opune, argumentînd astfel:

„A se întruni adunările ar fi o lovitură de Stat şi, spre a o face, ar trebui să avem mijloacele necesare. Ocazia trebuie prinsă de păr, dar ocazia aceasta n-are păr; trebuie să ne silim a face să-i crească părul, ca să avem de unde o apuca”.

2. Pentru un eseu mai amplu despre Lovitura de stat de la 23 August 1944, recitesc şi – se înţelege – fişez Stenogramele interogatoriilor luate Lotului Antonescu, începînd cu 12 aprilie 1946, în Subsolul Ministerului de Interne de o echipă de anchetatori condusă de Avram Bunaciu.

Documente cruciale pentru înţelegerea Mareşalului Antonescu, Stenogramele au fost descoperite şi tipărite, după 1989, la Editura Saeculum, în 1998, de Marcel-Dumitru Ciucă, în volumul III al cărţii Procesul Mareşalului Antonescu.

Interogatoriul luat lui Gheorghe Alexianu, guvernatorul Transnistriei, nu-mi aduce cine ştie ce notaţii. Se vede de la o poştă că omul e civil şi, mai rău, civil-intelectual, dintre aceia vîrîţi în ciorbă pentru a se întreba, după aceea, de ce fierb la foc mic.

Din portretul făcut Mareşalului, reţin obsesia conducătorului e a face totul.
Da, aşa e.
Memoriile lui Ioan Hudiţă m-au convins că Mareşalul juca în România războiului rolul unui primar de cătun. Premier, şef de stat (practic, legislator, comandant de oşti) Mareşalul se complace în fel de fel de fleacuri. Numirea lui Ioan Hudiţă ca profesor la Universitate depinde de el. Mareşalul nu numai că respinge numirea, dar mai mult, citeşte dosarul de la SSI şi Siguranţă, redactează cu mîna Rezoluţia justificativă. Cînd Ioan Hudiţă, dînd curs obsesiei academice de a se pricopsi cu un grad universitar, se plînge lui Mihai Antonescu, sesizat de colaboratorul său, Ion Antonescu are o întîlnire cu Ioan Hudiţă, care-l convinge să revină asupra deciziei.

Să recapitulăm.
Un terchea-berchea în plan cultural (nici acum nu mi-e limpede dacă Ioan Hudiţă e istoric, cadrul didactic sau politruc), beneficiază de numirea ca profesor. Să admitem că în vremuri de război cu Moscoa autonomia universitară funcţiona doar în anumite hotare. Asta nu înseamnă că numirea lui Hudiţă trebuie să depăşească în plan politic nivelul de decizie al unui subsecretar de stat. De un astfel de fleac se ocupă însă ministrul Învăţămîntului, pri-vicepremierul şi Mareşalul. Ioan Hudiţă însuşi, după cum îl mărturisesc memoriile, invocă peste tot decizia Mareşalului, se zbate să-l influenţeze pe Mareşal.
Unde e maşinăria administrativă căreia Mareşalul trebuie doar să-i dea un bobîrnac şi nu să o manevreze de dimineaţă pînă seara?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Un adevăr al politicii dintotdeauna: „Ocazia trebuie prinsă de păr””

  • Azi a fost votat noul guvern.Pe holul parlamentului un grup de persoane(acum ca si altadata) care-si manifestau nemultumirea intr-un mod pe care l-as numi „sub demnitatea umana”.Cum sa te trantesti pe jos ca niste copii de gradinita la care li s-au luat jucariile? Pacat ca nu s-a gandit nimeni sa le duca niste baloane colorate si ursuleti de plus ca tot vine Mos Nicolae peste cateva zile.Oameni in toata firea sa te comporti in acest fel? Se poate sa-ti manifesti nemultumirea, ca sa poti fi luat in serios, cu decenta si in alt mod, fara sa duci totul in derizoriu. Peste cativa ani,poate,unul dintre ei va candida -intr-un post de deminitar- la parlament sau chiar in guvern.Cum se va prezenta in fata alegatorului? Cum sa fi credibil? Cu ce realizari si cum va lamuri cetateanul de rand sa-l prefere pe el altora cand se comporta mai copil decat copiii? Acest lucru nu inteleg multi dintre ei! La aceasta m-am referit acum
    cateva zile(22.XI.2021)cand am spus intr-un comentariu ca este bine(cum se spune-n popor) „Sa lasi loc de buna ziua” sau „Daca nu poti sa faci un bine,rau nu face!” ca dupa o vreme sa nu fi nevoit sa te justifici.

  • 1. „Ocaziile istorice” în care s-a găsit România de-a lungul timpului au avut păr doar atunci când marile puteri voiau să se tundă una pe alta. Mai direct spus, atunci când intenționau să-și îngreuneze/anihileze reciproc manevrele diplomatice declarate și, mai ales, nedeclarate.
    2. Un om care își ia doctoratul la Sorbona (cred că prin 1929) în istorie nu poate intra în grupa „terchea-berchea cultural”. Din păcate, fiica lui Ion Hudiță, Ioana Berindei (o femeie cu adevărat deosebită) s-a stins de mult. Dacă mai trăia v-ar fi lămurit cu toată bunătatea neclaritățile pe care le aveți. Academicianul Dan Berindei (soțul Ioanei) nu cred să citească vreun blog.
    În privința „mașinăriei administrative” chiar aveți pretenții nerealiste.?

  • Azi 25 noiembrie este ziua internationala pentru eliminarea violentei impotriva femeilor.Citesc mai sus un articol deosebit de agresiv impotriva unei femei,ciudat pentru acest blog condus de o femeie

    • Maria, în general ești bine? Nu că m-ar interesa în mod special sănătatea ta mintală, dar am simțit nevoia să te persiflez pentru idioțenia scrisă de ține. Poate că nu cunoști seminificatia substantivului comun „ocazie” (nicio tragedie, se poate trăi și fără) și-ti imaginezi că o fi un substantiv propriu, nume de față gen. Relax, nu e. Noroc că domnul Cristoiu n-a folosit expresia „a te agăța cu dinții” [de ocazie], că probabil l-ai fi acuzat de canibalism.

  • Ieri, mi-a plăcut de Dacian Cioloș cum a sărit să-și apere puii plini de ”competențe”! Cică ai lui au fost frecați ore în șir la comisiile parlamentare și nu li s-a dat notă de trecere, în schimb, ăștia din majoritatea ”solidă”, s-au vânturat vreo câteva minute prin fața membrilor comisiilor și au primit OK-ul! Păi, măi Daciene, de când durata timpului de examinare e direct proporțională cu nota primită? Chiar n-ai înțeles nimic din viața asta! Și mai vrei să fii și Președinte! Scuze, acolo, dacă a făcut purici 7 ani Klaus Iohannis, înseamnă că te califici și tu! Stai pe recepție! Nu cumva să dispar din peisaj! (Înainte de a comenta, am făcut cu drag imprudența să-l citesc pe ”@Dl Cristoiu” și m-am molipsit de stilul său)

  • @CoraMuntean
    La pagina dumneavoastră nu se poate posta! Și tare aș vrea să-i răspund unuia, Luka. Poate îi răspundeți personal, pentru că… „merită”. :mrgreen:

    • Arogant si obraznic. Cind te adresezi unei persoane de sex feminin, mai ales cind nu ai schimbat o vorba cu dumneaei, bunul simt si cei sapte ani de acasa, te obliga sa i te adresezi cu „doamna sau domnisoara”. Lasind la o parte ca ai mintea ciupita de molii, explica de ce crezi ca trebuie sa dai tu replica la comentatorii de pe acest site? Ti-a cerut cineva parerea? Detii monopolul pe opinii?Incerci sa faci conversatie si nu stii cum? Mi-e greu sa cred ca esti”barbat”. Daca esti totusi inregistrat in certificatul de nastera ca „mascul”, esti probabil o greseala a naturii…sigur o ai mica si bleaga. De altfel se „vede” problema pe care o ai si-n comentariile pe care le postezi.

  • …cu Mareșalul.
    un conducator, spre ex Maresalul,…’nu face’ prin Definitie. el se ocupa cu Sistemul de Balante, sau cum ii spui tu, Maestre, ‘masinariabadministrativa’.

    de fapt daca vrei sa afli pinabunde a ajuns boala ib organismul unei tari te uiti inspre conducator si ii identifici nivelul ‘facerii’ cu care sebpreocupa. daca el e nivelul…catunului, apăi pina fix acolo e boala, adica…de la Maresal pina la nivelul catunului, daca pina acolo ‘actiona’ Maresalul.

    conducatorul lucreaza cu nonactiuni, …adica fix cu gradinaritul bobarnacelor despre care vorbiti:)),
    si care, pina la urma, ce altceva sint decat…banalele dorinte?:), ca spre implinirea propriilor dorinte se indreapta omul, …orice ar ‘face’…

    deci un cobducator se ocupa cu Sistemul de Balante si cu Gradinaritul dorintelor:)

  • Astazi citesc de pe telefon.
    Este pana de curent cam de o ora.
    Gata, au inceput ca pe vremea lui Ceasca sa stinga lumina. Stau in sect. 3.

    • lumina….se manifesta prin superpozitii.
      exista ‘lumina Pamantului’, asta despre care vb tu, si mai exista ‘lumina Cerului’, careia i se mai zice si ‘caldura sufleteasca’ .

      pe vremurile astea e si mai si decat pe vremea lui Ceasca, pentru ca vremurile astea si au propus sa gospodareasca exclusiv lumina Pamantului, deci…pasta o vor prinde in curind:)

      despre cealalta lumina, adica despre cea care ne lumineaza strafundul ochilor, adica Inima, daca ne am apuca de povestit, ar dura…cit Vesnicia:),
      iar io n am nimic impotriva
      :))))

  • ‘Un adevăr al politicii dintotdeauna: „Ocazia trebuie prinsă de păr” ‘

    …dintotdeauna? nu prea cred.
    doar de pe vremea cind ‘ocaziile’ n au mai fost insamantate, ci doar …culese de pe ogor, atunci cind…rasareau ele singure.

    cei care cred ca ocaziile trebuie prinse de par sint fix cei care au uitat ca ele, de fapt, …se pot insamanta…dupa dorinta:),…in Cer

  • Eu inteleg ca bulibaseala pe care o vedem de ceva timp, nu e noua, nu e de ieri , de azi, e aici de peste suta de ani. Pe scurt, „Toate-s vechi şi nouă toate”. E clar ca rar ajung si la conducere si-n functii cheie, aia cu capu’ pe umeri si cu mintea clara. Cica ar trebui invatat din istorie…cine sa invete?Alde herr, citzu, boc, raresel si alti imbecili locali,nu-i mai enumar ca ii stie toata suflarea romaneasca…Ce sa invete? Ieri, la stiri, am vazut sfirsitul la un clip in care unu’ explica ceva despre metroul care urmeaza sa fie construit la Cluj. Ce mi-a atras atentia a fost faptul ca spunea ca a construi un metrou e o pierdere de bani pt stat, da’ metroul e necesar in felul lui pt ca nu mai merg oamenii cu masina personala,se economuseste carburant si nu se mai polueaza atita.De aia metroul va fi construit, dar metroul, autobuzele,adica mijloacele de transport in comun sint o pierdere de bani pt stat…acum atentie…ca daca erau profitabile, atunci le faceau aia de la privat…..HOPAAAAAAAAAAAAA, SERIOS?Adica ce sa inteleg?Ca ne tragem cu stigu’ in dreptu’, nu asa? Pai de ce ati distrus tot ce era alstatului?Pt ca nu era profitabil?Sau ca sa faca unii la privat profit de milioane si miliarde in detrimentul statului?Adica statul roman era enbun de legat inainte de’89 si construia de innebunea efectiv si era in pierdere????Ca statul a construit mult inainte de’89, nu doar metroul in Bucuresti care apropos, te ajuta sa treci orasul in timp acceptabil fata de mers cu tramvai, autobuz, troleibuz, sau „perpedes” adica pe jos.Deci despre ce pierderi vorbea bombalau’ ala arogant, nici el nu intelege, in schimb am inteles eu de ce se screm mai marii din ultimii 31 de ani sa distruga tot ce-i de stat si sa descentralizeze absolut to: PT CA E DE PROFITAT. Daca totul raminea al statului, apai profitul facut unde se ducea?Dupa cum stiu ca erau regulile inainte de’89m se duceau la investitii si se construia si mai mult, organizat, calculat, planificat, gindit de la A la Z, luate in calcul riscuri, avantaje,dezavantaje, dorinte, necesitati, realizabil, nerealizabil, etc.Asa era inainte de ’89 cind vine vorba de ce facea statul. Deci pina cind va trebui sa avem in functii dobitoci buni la nimic, care isi imagineaza ca se face profit mai mare daca distrugi tot ce e al statului? La privat, in afara de taxe la stat, nu vezi un sfantz, iar la privat sint destul de abili ca sa evite taxe, ba chiar rifita grosolan de stat. Asa ca uite unde ne aduce vesnica ignorare a istoriei si prostia si lacomia de moment.Mai mult, uite unde s-a ajuns azi,2021, cind ai la conducerea tarii, a UE-ului, a lumii, doar oameni de afaceri sau profitori de moment care se folosesc de anumite avantaje ca sa ajunga cit de sus se poate si sa faca PROFIT pt ei, prin orice mijloace posibile. De exemplu: uite aici un link https://www.dailymail.co.uk/news/article-9223863/Ursula-von-der-Leyen-EU-chief-blamed-vaccine-chaos.html despre scirba aia de Ursula Lindic..o scirba de om, o jigodie de femeie, o profitoare nenorocita lacoma, disperata dupa cistiguri nemeritate. Pe nenorocitra asta de ce n=o investigheaza coana codrutza marea aparatoare a dreptatii si care pune imediat catishe ca urmare a unei suspiciuni minore, nu oricum,nici nu-i trebuie dovezi, e suficient o birfa sau un zvon si pac catusele.Deci in conditiile astea, de ce coana codruta nu-i vintura catusele prin fata la coana Ursula Lindic?Pt ca, probabil, sint din aceeasi cirdashie. Oricum, nu de codruta-mi pasa acum, ci de faptul ca sintem toti intr-o situatie absurda, inacceptabila, situatie care cred cu convingere ca se datoreaza acestei Ursula si a celor ce-i tin spatele. O nulitate perversa ca aceasta persoana, a innebunit o europa intreaga si merge inainte cu incapatinare salbatica pt ca nimeni nu-i trage una peste ochi, nimeni nu o ia la intrebari, iar aia care intreaba ceva, la scurt timp renunta usor fie pt ca-s intimidati sau ignorati pe fata de aceasta gloabaursula lindic. uitati-va la istoria ei profesionala si la familie. Are 7 odrasle, deci un motiv foarte bun pt determinarea ei de a face bani ca sa-si sustina neamu’.Nu are cu ce sa se laude profesional, dimpotriva, pare o impostoare tupeista, deci caracterul i se oglindeste si-n inversunarea asta de a refuza sa arate contractele de achizitii pt vaccinuri pe care le-a facut pt UE. Asta ia prin spate milioane bune, asa cum sigur a facut si cind a ocupat postul de ministru al apararii(unde inteleg ca a aratat cit de incompetenta, lacoma si proasta e – a cumparat diverse pt armata nemtzilor la preturi de 10 ori mai mari de exemplu, bani care de asemenea s-au dus in masa pe gheata).Se pare ca aceasta timpita are un patern si un „modus operandi” specific infractorilor, disperatilor si al persoanelor pe care le poti contopi cu ideea de „nulitate” dar care sint unde sint, tocmai pt ca-s nulitati, iar aia care pun nulitatea in fata, aia sint cei ce fac „jocurile”, ea=nulitatea, e doar fatada si initiatoarea „jocurilor”, tupeul afisat nu e intimplator ci specific persoanelor cu spatele acoperit de „invizibilii” cu interesa adinci. In alta ordine de idei, se pare ca istoria se cam repeta, cind se fac, cind se desfac tari si tinuturi… adica, ba eram Tara Romaneasca,Transilvania si Moldova, ba eram ditamai Romania (chiar daca eram tratati de unii ca un satuc, asa cum e tratata Republica Moldova azi)…cel putin azi sintem inca Romania,dar ma interb pt cit timp. Uite de ce: unii vor modificarea Constitutiei, se vrea vaccinare obligatorie, se prea privatizare in masa la tot ce misca, se vrea supunere la mama cucului la UE ca cica da UE-u’ fonduri sa facem sosele(o zic cit se poate de sarcastic…)…bun, foarte frumos, toate cica-s pt roman, in avantaju’ romanului, salveaza romanu’…chiar asa o fi?Pai in conditiile in care tot felul de straini vin si se stabilesc in Romania, cumpara teren, case,isi deschid afaceri, au venit englezi,italieni, olandezi, belgieni, francezi, nemti etc, si toti spun ca s-au indragostit de nu mai pot de meleagurile romanesti unde au liniste, aer curat la tara, mincare proaspata si gustoasa, timp sa faca ce vor si le mai ajunge si pensia sau venitul acumulat pina s-au mutat aici, asta pare doar asa o stire diversa????pai avem deja si primar la Timisoara pe care-l doare-n basca de facut teaba, da a fost ales ca cica strainu’ o sa faca treaba.A facut, treaba mare. Apoi o avem pe nebuna la sectoru’1, il avem pe herr, care,ma rog,e nascut aici, da’ sarmanu’ nu se identifica de nicio culoare cu Romania sau romanii, toate astea nu inseamna nimic credeti?Cred ca cineva care comenta acu’ 20 de ani pe TVR si spunea ca Romnaniei i s-a pus gind rau, nu-i vor pe romani ci vor terenu’ pe care stau romanii, cred ca avea dreptate. De 31 de ani sint milioane de romani plecati definitiv, nu se mai intorc.Cei ramasi sint foarte batrini sau foarte tineri, toti fiind usor de controlat, de speriat, de manipulat.Nu m-ar surprinde deloc, daca prin schimbarea Constitutiei o sa se bage acolo cine stie ce strimbe ca sa favorizeze ideea de monarhie, am mai zis asta si uite ca azi a aparut pe evz nu stiu ce dezbatere si teatru care sa prezinte monarhia ca pe o solutie pt problemele tarii. Pina si printu’ Charlie si-a cumparat proprietati prin Transilvania, mumasa consuma vin romanesc si se pare ca e singurul pe care-l prefera pt nu stiu ce proprietati deosebite, „duamna”Duda se viziteaza cu muma lu’ Charlie pt ca-s rude, deci pe zi ce trece parca ce zicea omu’ ala acu’ 20 de ani, incepe sa se vada mai bine. O sa ajungem sa fim parte din regatu’ Angliei si nu m-ar mira, mai ales ca UE-u, troaca asta o sa dispara dupa ce-si termina unii de impartit banii si de dat tunurile de miliarde, apoi unde sa stea si bietii englezi?Pe-o pirlita de insula?80 de milioane de suflete?In Romania daca or mai fi 15 milioane, dupa vaccinarea obligatorie, poate o sa ramina vreo 8, taman buni de munca, ca n-o sa vina englezii sau alti straini sa se stabileasca aici si sa si munceasca ca nu-s prosti – uitela ala de la Timisoara si la nebuna de la sectorul 1… O parea aiureala ce-am scris, dar multe „aiureli” spuse, devin realitati, important e sa o putem vedea sau „prinde” la timp…Deci incotro Romania?O sa invatam vreodata ceva bun din istorie?O sa intelegem vreodata ca nimeni strain nu are dreptul sa-si vire nasu’ unde nu-i fierbe oala si unde n-are nici un drept de nicio culoare?Nu mi se pare ca-i ceva schimbat, aceleasi tari nu se lasa nici azi pina nu traseaza ei directii si ordine…in trecut faceau aliante si ordonau „uniri”, azi formeaza aliante si ordona orice duce spre dezbinare…
    Era sa uit – cine vrea sa inteleaga mai bine de ce se insista cu disperare ca e pandemie si ne trebuie vaccin, ba chiar s-ar putea sa existe si-o explicatie la inversunarea cu care coana Ursula Lindic (pe linga tunurile de miliarde pe care le-a dat cu ocazia asta, mai ceva decit atunci cind a fost o ministra ratata la aparare) o sa vrea impusa vaccinarea obligatorie in UE, uitati cine a inestimatu sot al coanei – Heiko von der Leyen – un doftorel care se da de neam nobil,(desi nu apartine nu stiu carei linii de baroni da’ cica-i de neam nobil), si care din 2020 „he is Medical Director of the US biotech company Orgenesis which is specialized in cell and gene therapies”…ma sa fie cum toate drumurile acu’ duc spre hamerica…as vrea sa ne explice domnii doftorei de Romania cu se face terapia ce gene?prin injectii?cite?cu ce substante?Exista acele substante care se folosesc in terapia cu gene si-n vaccinurile covid? Ca vad ca se anunta iar apocalipsa, cica vine valu’ nu mai stiu care ca am uitat sa nuumar, da’ de data asta vine cu vreo 32 de chestii criminale, niste tulpini de o sa rupa omenire si vin gramada 32 deodata… le-as zice eu unde sa-si bage tulpinile…Aia e. Cred ca am scris prea mult.Daca cineva o avea rabdare sa citeasca aici, sa-mi scuze modul de exprimare. Numai bine tuturor. Domnu’ Cristoiu poate faceti totusi o analiza amanuntita a traznailor pe care vi le-am scris aici, nu stti niciodata ce altceva mai puteti gasi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *