Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un atac cibernetic și Colonial Pipeline. Multă bătaie de cap și puțină benzină!

Colonial Pipeline, cea mai mare conductă de combustibil din SUA, s-a redeschis miercuri, la doar câteva zile după ce un grup de hackeri a forțat închiderea ei. Din cauza problemelor de distribuție și a cumpărăturilor de panică, întreruperea a declanșat cozi lungi la benzinăriile din sud-est, epuizând stocurile la mii de stații. Miercuri târziu, Colonial a început să reia operațiunile conductei, declarând că toate conductele, inclusiv unele linii laterale care funcționează manual, vor reveni la operațiunile obișnuite, conform AP News. Cu toate acestea, compania a precizat că va fi nevoie de câteva zile pentru ca livrările să revină la normal. Șoferii din unele state din sud-estul țării au raportat că au avut stații de benzină cu benzină puțină sau deloc. Deși nu a existat o penurie de benzină, a fost o provocare în livrarea combustibilului de la rafinăriile de pe Coasta Golfului către statele care aveau nevoie de el, iar autoritățile s-au străduit să găsească rute alternative. Colonial Pipeline a fost ținta unor hackeri, care au blocat sistemele informatice și au cerut o răscumpărare în schimbul eliberării acestora. Încă o dată, atacul a stârnit întrebări cu privire la slăbiciunea infrastructurii vitale a țării. În zona benzinăriilor au apărut cozi. De asemenea, multe benzinării au impus restricții de vânzare și au sfătuit consumatorii să nu se alarmeze.

Atacul cibernetic asupra conductei Colonial Pipeline a provocat oprirea temporară a transportului de benzină în sud-estul SUA, amenințând să declanșeze penurii de benzină pe termen scurt. Deși analiștii și oficialii guvernamentali i-au îndemnat pe șoferi să nu se grăbească la benzinării, cumpărăturile de panică s-au intensificat, ceea ce ar putea exacerba penuria și creșterea prețurilor. „Aceasta este cea mai gravă cumpărare de panică pentru combustibil de la Administrația Carter încoace”, a declarat Tom Kloza, șeful global de analiză energetică al Oil Price Information Service, conform USA Today. Întreruperile de la peste 10.000 de benzinării, potrivit lui Kloza, se strecoară pe Coasta de Est ca o erupție cutanată rea. Locuitorii din peninsula Florida, New Jersey și Pennsylvania cumpără combustibil la un preț dublu față de costul mediu, ceea ce contribuie la această criză. Conducta, care transportă în fiecare zi aproximativ 2,5 milioane de barili de benzină, motorină, motorină pentru încălzire și combustibil pentru avioane, este vitală pentru infrastructura petrolieră a SUA. Se întinde pe o distanță de 8.500 de kilometri, transportă aproape jumătate din aprovizionarea cu benzină a Coastei de Est și furnizează combustibil pentru avioane către aeroporturi precum Atlanta și Baltimore. Potrivit The Sun, prețurile la benzină au crescut de când conducta a fost închisă vineri, media națională depășind 3 dolari pe galon pentru prima dată din anul 2014. Unele părți din sud-estul țării au rămas deja fără benzină, locuitorii grăbindu-se panicați să meargă la benzinării.

Miercuri, 65% dintre benzinăriile din Carolina de Nord nu mai aveau benzină, iar peste 43% dintre benzinăriile din Georgia, Carolina de Sud și Virginia nu mai aveau rezerve. Oficialii au declarat că au format un răspuns federal cuprinzător pentru a readuce conducta în funcțiune. FBI, Departamentul pentru Securitate Internă și Departamentul Apărării au colaborat pentru a repune în funcțiune afacerea în cel mai scurt timp.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Un atac cibernetic și Colonial Pipeline. Multă bătaie de cap și puțină benzină!”

  • Nu cred ca au fost hackeri. A fost o testare a unui viitor comunism in Murica. Pentru unii din noi, mai batrani, astea sunt chestii fumate de pe vremea lu’ nea Nicu. Plus ca le arata cow-boy-lor noul sistem „verde” de transport: perpedes apostolorum. Va fi distractiv show-ul american de acum inainte. Alune si bere sa avem, ca TV cred ca are toata lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *