Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Un eșec politic în transmisie directă: Nunta lui George Simion

Din cîte mi-am dat seama, urmărind din Anglia de Nord mica scenă a lumii românești, evenimentul de seamă al ultimei bucăți de timp a fost văzut drept Nunta lui George Simion, președintele AUR. După părerea mea, evenimentul de luat în seamă a fost ruperea Alianței Pentru Patrie, prin disputa publică dintre Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea. Despre semnificațiile acestui eveniment, voi scrie într-o altă ediție a site-ului cristoiublog.ro. N-am încotro, trebuie să scriu acum, în acest prim comentariu dedicat scenei interne după întoarcerea din străinătate, despre Nunta lui George Simion. Istoricul clipei de aia se numește Istoric al Clipei și nu Istoric. Printre altele, el nu se supune posterității, ci clipei prezente. Eu nu cred că Nunta lui George Simion va rămîne în posteritate ca eveniment care a marcat o perioadă de timp. Cu toate acestea, scriu despre ea, deoarece în România acestor zile, Clipa a fost dominată de Nunta lui George Simion.

Lectura presei din România m-a surprins prin importanța uriașă acordată unui Eveniment pe care eu îl consider ca rămas în hotarele mondenului. De fapt, succesul grozav de rating al României Tv, care a transmis de la fața locului, își are explicația în interesul pe care-l stîrnește la noi orice eveniment monden care implică vedete sau care îmbrățișează aspecte mai puțin obișnuite. Sunt de acord cu Marius Oprea că pentru toți politicienii români postdecembriști nunta a fost și – dacă nu doar – un moment dominat de calcule. Dacă iei lista nunților în care fii sau fiicele de politicieni s-au dat în spectacol, vei observa imediat că notele evenimentului monden au stat sub puterea calculelor. Politice sau de afaceri.

Pînă la nunta lui George Simion aceste evenimente mondene au fost lipsite de transparență. Despre invitați, despre diferite momente ale nunții, despre fapte pitorești din timpul sindrofiei, presa a aflat doar din surse. Lipsa de transparență nu și-a avut temeiul în grija organizatorilor ca evenimentul să se păstreze în hotarele intimității, ci în preocuparea ca nu cumva anumite amănunte să devină ulterior prilej de critică în presă sau din partea altor politicieni. Nunta lui George e din acest punct de vedere o premieră. Președinte de partid parlamentar, George Simion nu s-a dat în lături din a-și face o nuntă în văzul lumii. Opinia publică a fost ținută la curent cu pregătirile (am aflat astfel că Gigi Becali a contribuit cu două tone de brînză), cu programul Nunții, iar în timpul Nunții propriu-zise, cu întreaga desfășurare.

Esența nunții a constituit-o transmisia în direct pe rețelele sociale. Deoarece mirele era chiar George Simion, putem spune că George Simion a transmis în direct un moment din viața și activitatea sa.

Nu e o noutate.
Cel puțin pentru George Simion.

George Simion e un politician care a pariat și pariază pe transmisia în direct a vieții și activității sale. Beneficiind de o înzestrare deosebită în materie de naturalețe, el a folosit enorm în campania electorală din 2020 transmisia în direct pe Facebook a acțiunilor partidului. Echipa ajungea într-o localitate, unde de regulă forțele de ordine dădeau să interzică acțiunea din simplul motiv că aceasta nu avea aprobare de la primărie. Asta și aștepta liderul AUR. El intra în direct pe Facebook pentru ca urmăritorii să vadă cum se ia el în gură cu Puterea.

Transmisiile în direct ale acțiunilor din campanie, dar și de după, cum ar fi, de exemplu, urmărirea lui Virgil Popescu pe aeroportul din Viena au constituit un instrument folosit de George Simion în bătălia politică. Victimele sale – Nicușor Dan, Virgil Popescu – pot fi astfel denumite, deoarece n-au tupeul lui George Simion. Pe aeroportul din Viena, Virgil Popescu putea scăpa de transmisia în direct dacă-l înjura (firește pitoresc) pe agresorul mediatic. Exploatarea bunului simț al victimei e o practică asumată și de alți deținători de conturi pe Facebook.

În toate transmisiile în direct de pînă acum mesajul politic transmis de George Simion s-a întemeiat pe punerea la punct a adversarilor. De regulă reprezentanți ai Puterii, adversarii hărțuiți de George Simion i-au dat hărțuitorului capitalul politic al celui care ține să exprime furia populară. Asta deoarece românul, de regulă laș cînd e vorba de scandal de stradă, urmărea cu maximă satisfacție acțiunile agresive ale lui George Simion împotriva Dușmanilor Poporului. De aici eficiența transmisiilor în direct.

Nunta nu se înscrie în folosirea transmisiei în direct a vieții și activității lui George Simion pentru a da un puternic mesaj politic.

Adversarii lui George Simion, suficient de orbiți de ură pentru a nu-și da seama că îi fac publicitate înjurîndu-i public Nunta, s-au grăbit să- denunțe un așa-zis mesaj politic naționalist. Principalul argument a constat într-o raportare la Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu.

În două comentarii de pe cristoiublog.ro am dovedit că o asemenea raportare exprimă nu numai ura față de AUR, dar și semidoctismul. Între cele două Nunți nu e nici o legătură. Fie și pentru că Nunta lui Codreanu nu s-a transmis în direct pe Facebook. O simplă privire asupra Nunții contrazice orice încercare de a face din ea un Eveniment menit a transmite un mesaj naționalist. Unele momente, cum ar fi impunerea iei ca ținută pentru invitați se referă mai degrabă la monden decât la naționalism. Altceva ar fi fost dacă nunta s-ar fi ținut în Covasna – Harghita – sau în Cernăuțiul de sub ocupația ucraineană. Nunta lui Codreanu a avut o puternică semnificație naționalistă, pentru că s-a vrut o nuntă românească într-o zonă pe care naționaliștii o considerau ca dominată de evrei.

Firește, Nunta i-a sporit lui George Simion notorietatea. Zile întregi s-a discutat la televiziuni doar despre el. Din acest punct de vedere a fost un succes.
Din punct de vedere politic e însă un eșec.

George Simion s-a remarcat grație transmisiilor în direct a acțiunilor sale ca un reprezentant al furiei populare stîrnite de netrebniciile celor de la Putere. Transmisia în direct a hărțuirii lui Virgil Popescu a fost un succes politic, deoarece George Simion exprima, prin agresivitatea sa, furia populară față de Ministerul Energiei. Transmisia în direct a Nunții n-a avut nici un moment din agresivitatea pe care românii o așteptau de la Liderul AUR. Ba mai mult, într-o perioadă cînd așteaptă de la George Simion manifestări agresive față de Putere, românii s-au trezit cu o manifestare sărbătorească.

Cred că e momentul să-i reamintim lui George Simion că românii au votat AUR nu pentru a urmări Nunta în direct, ci pentru a avea un politician care să le exprime în transmisie directă furia față de o Putere tot mai arogantă și tot mai coruptă.

O confruntare violentă cu forțele de ordine ar fi avut mai multă eficiență politică decît sărbătoarea presupusă de o nuntă.
Și dacă ne gîndim că de mult AUR nu s-a mai afirmat printr-o acțiune agresivă împotriva Puterii, Nunta a picat destul de prost din punct de vedere politic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Un eșec politic în transmisie directă: Nunta lui George Simion”

  • Asteptam articolul dvs pe tema nuntii lui Simion…In primul rind, cei 7 ani de acasa, aia „romanesti”, impun ca mirilor sa li se ureze toate cele bune, casa de piatra, bucurii si impliniri. Eu asta le doresc, cum doresc bine oricarui cuplu la inceput de drum. Nu-mi place Simion, nu mi-a placut de la inceput, de cind a aparut cu minciunele si cu ele a reusit sa intre in politica. Asta nu-i patriot,nu-l cred, dar in viata particulara ii doresc numai bine si „casa de piatra”.
    De votat, nu ma prinde nici Mafalda, nici Merlin, nici Speedy Gonzales, pt ca NU VOTEZ. Mi-e scirba de politica, mi-e scirba de politicieni. Nu mai are nici unu’ credibilitate.Ii vreau pe toti indepartati , fara nicio exceptie. Asa ca daca a existat fie si-o farima cit de mica de intentie de a manipula electoratul, cu mine nu i-a mers pt ca eu nu mai sint „elecotrat” de mult…Ce vreu sa subliniez insa: toti se leaga de evenimentul in sine si de Simion ca doar el e cel ce a facut public acest eveniment din viata lui,dar nimeni, abslut nimeni nu a observat urmatoarele:
    – la nunta lui Simion au venit oameni din toata tara, si aproape fiecare a ales sa poarte o ie. Barbati, femei, copii, au purtat fie costum national, fie macar o ie. Mi s-au parut superbe TOATE.Nu am vazut niciodata atita lume gramada imbracata in ie. La Vatra Dornei localnicii purtau costume populare frumoase de nedescris, cind mergeau Duminica la biserica, dar nu am vazut pina acum atitea ii la gramada…si toate frumoase de te face sa-ti doresti sa ai macar citeva. Domnule Cristoiu, avem traditii din mosi si stramosi, avem un port popular pe zone, unic in lume.Frumusetea costumelor populare romanesti nu ai s-o gasesti la nici un popor.Fiecare popor are ceva unic al lui, de la noi s-au copiat multe. Inspiratia, imaginatia mestesugarilor romani, inclin sa cred ca e greu de egalat. Acest eveniment a scos la lumina nu neparat portul national, ci faptul ca inca avem ceva al nostru, ceva care te identifica cumva, ceva ce inca nu a disparut, nu s-a pierdut si care inca exista in inima romanului. Nici un roma n-ar purta ie, indiferent de evenimet, daca ia in sine nu i-ar trezi simtaminte, sentimente puternice,ceva…Deci iile alea superbe pe care oamenii le-au purtat la aceasta nunta, transmit ceva, mai mult decit putea sa transmita oricine prin vorbe…mai ales ca vorbele sint goale, se uita. Acest eveniment nu va fi uitat usor, eu nu-l voi uita din cauza acestor ii purtate de romanii care au participat la nunta.
    – de asemenea, un alt aspect care n-a bucurat ca sa zic asa. Simion a pus niste cutii acolo pt donatii,nu a cerut dar, ci donatie, cine vrea sa dea ceva,bine, cine nu, nu. Oamenii au pus bani in cutiile alea, s-au adunat peste jumatate de milion de euro. Nuntasii au avut bun simt,si-au platit practic mincarea aia oferita ca la orice nunta. Ginditi-va ca acolo au fost oameni care nu se cunosc intre ei, nu-i stie nici vintu’, nici pamintu’ si cu toate astea au „donat”, pe total, mai mult de jumatate de milion de euro. Asta spune ceva despre bunul simt romanesc, nu credeti? Ca politicienii sint niste porci cu capetele in nori,sa fie la ei acolo, romanul de rind inca are bun simt…parerea mea.
    -Simion a anuntat ca vrea sa construiasca cu donatiile de la nunta un spital mobil si cred ca a facut o bisericuta, cea in care s-a cununat(nu stiu sigur, dar asa am inteles). Daca e om cinstit si nu cotzcar, daca va construi ceva util pt oameni, mai ales pt copii, atunci jos palaria…E din ce in ce mai greu sa gasesti pe cineva care sa faca ceva pt public din banii lui(pt ca-n final banii aia sint „dar de nunta”).
    As avea mai multe de zis, da’ nu mai pot de oboseala si miine am o zi lunga si grea.Asa ca va las pe dvs sa trageti mai multe concluzii si sa analizati si din alte puncte de vedere, inclusiv implicatii la alt nivel decit strict politic,si implicatii care tin strict de sufletul romanului…ca zau romanul are suflet…Apropos…stiati ca doar la noi la romani avem cuvintul „doina”. Nici o alta suflare de pe planeta asta nu are „doina”, doar noi, ROMANII.Aia e.

    • Am vrut sa zic : de asemenea, un alt aspect care M-A bucurat ca sa zic asa”…M-A…la repezeala an batut „n”…scuze „M-A BUCURAT”…

  • trecand la lucruri serioase, o mai fi ramas branza? ca au fost 2000 kg…

    • acum cam 2000 de ani unii i au taiat capul lui Ioan, pesemne nepricepind ca mintea lui era toata in inima.
      acu vor repeta figura, pesemne nepricepind ca mintea lui va fi toata in inima, deci n a mai ramas nimic in cap.

      • @online: asta gluma era doar pt tine (asa doar de raspuns la ceva haios) acolo unde mi-ai scris „like” si nu stiu ce am gresit de a ajuns aici. chiar imi pare rau….

        • sa nu ti para rau, eu zambesc oricum de fiecare data cind o interventie de a ta,
          …habar n am cum si de ce!,
          devine brusc inspiratie pentru cu totul altceva, altceva,…altceva 🙂
          prin urmare iti multumesc frumos!
          🙂

        • @online: ok :)))
          dar pentru cine zici ca „vor repeta figura”?

          • personajele vor fi aceleasi, atata tot ca intre timp s-au desavarsit 🙂
            Ilie Si Enoh, adica Ioan,…deci daia ‘vor repeta figura’. si inainte de a doua venire a lui Hristos, care e…in Imparatia lui Dumnezeu :)), adica in sinele omului, va propovadui Ioan, adica Ilie si Enoh intrati in armonie…

          • ‘Ilie si Enoh’ vin…doi intr unul:)), ‘unu’l fiind Ioan, ca asta e Vremea Desavarasirii, a Armoniilor, si de taiat capul…lor li se va taia, adica lui,…’repetind figura’. iti dai seama cum arata Ioan, tura asta?! :)))

          • discutiile cu matale…incep!, insa de continuat…continua cum…numai ele stiu!:))), io doar ma minuez vazind cum arata!:)))))

  • M-ați dezamăgit domnule Cristoiu,pt.că nu ați fost la nunta lui Simion.Culmea,persoanele la care mă mai uit,gen Cozmin Gușă (Gold FM),Ionuț Cristache, nu au fost,ce să mai cred?Nu există nici o motivație,invitațiile au fost făcute demult.Adevărații patrioți ș suverani,trebuiau să fie acolo,să-i vadă o țară întreagă și românii din diasporă.Știu,George Simion nu este un adevărat patriot.

  • Adevărul e în viitorul sondaj.

  • De ce se mediatizeaza confruntarile violente ? Poate in secolele trecute erau necesare. Dar in zilele noastre poate ca si media ar trebui sa se implice in mediatizarea confruntarilor de idei, metode, argumente, solutii.

  • Chiar am văzut o nuntă frumoasă în care factorii principali au fost: normalitatea, armonia, bunul simț, tradițiile românești, muzica populară românească. S-au găsit însă destui comentatori care să arunce vorbe grele, nemeritate. Ați fost si Dvs invitat, puteați merge dar știu că nu sunteți interesat de participarea la astfel de evenimente.

  • Cea mai mare nunta din timpurile moderne a fost o nunta NORMALA.
    Nu s-a imbatat nimeni, nimeni nu a facut scandal, nimeni n-a plecat cu salvarea. Pana si alarma cu bomba a fost falsa.
    Inseamna ca a fost bine organizata si bine condusa.
    Cetatenii au vazut un George Simion familist serios, diferit de cel pus pe scandal pe care il stiau.
    Consider ca i-a adus un plus de imagine si a marit numarul alegatorilor potentiali.

  • Bre nea Ioane…prea lung articolul pentru un clown. Parerea mea 🙂

  • Domnu’ Cristoiu,

    Am si eu o intrebare: dar daca s-ar fi transmis in direct o nunta de-asta „europeana”, intre doi barbati ori doua femei, era un succes politic pentru gasca trotinetistilor?… Vorba aia, intreb pentru o prietena… 🙂

    Din cate stim v-ati mai inselat si in alte ocazii asa ca e posibil sa o faceti si acum.

    Parerea mea eset ca impactul politic o sa-l aflam abia dupa alegeri!…

  • Ziua in care nu este nimic de zis

  • E limpede ca nu va place deloc dl. Simion.
    Cit despre nunta, chiar daca nu s-a ridicat la standardele elitei nobiliare bucurestene, a fost o pata de culoare pe un canvas cenusiu-maroniu. SI un act de sfidare.
    Virgil Popescu si Mircea Geoana or fi oleaca ofticati poate. Ca n-au avut vizibilitatea mediatica. Sau, mai degraba, fericiti ca acum lumea le-a uitat recentele nunti simandicoase de la Viena ori Venetia. Ei fost-au doar socri, ce-i drept da’ orsicit…
    Ca „istoric al clipei” s-ar fi cuvenit, cred, sa remarcati macar oleaca, diferentele de „abordare” si mai ales lumea pestrita care s-a indvrednicit sa nunteasca alaturi de George Simion. Eu i-am vazut pe Robert Turcescu si Victor Ciutacu, doi „circotasi” notorii, jucind, zimbind, relaxati si, cred eu, perfect naturali. In mod cert ei nu apartin elitei nobiliare bucurestene.
    Nu stiu ce-i cu similitudinile „evidente” cu nunta lui Zelea Codreanu, si chiar daca ar fi, distanta in timp si context istoric arunca in derizoriu aberatiile unor natarai cu tastaturi libidinoase. Oamenii din 2022 sint mult diferiti de cei ai vremurilor Capitanului. Parerea mea.
    George Simion a demonstrat, zic eu, ca are suficient „singe in instalatie” ca sa ignore gasca de constipati USR (mai ales) & comp. Nu-i nici o nenorocire sa fii Român in România. Sa crape toti „bruxelezii” de oftica, n-om inghiti chiar toate imbecilitatile lor. Avem ghinion cu dulapul din dealul Cotrocenilor (si ceilalti napirstoci din „elita” politichiei dimbovitene) da’ n-am pierdut nadejdea ca s-o termina cindva si paharu asta de pelin. Nu stiu (si nici nu cred) daca AUR & comp. or fi fiind vreo buruiana de leac, stiu insa ca minciuna, josnicia, mizeria umana intruchipata in 99% din actuala clasa politica dimboviteana s-or duce pe pustii. Cit mai curind nadajduiesc. Nunta lui George Simion si audienta de carea s-a bucurat evenimentul e un semn ca prapastia dintre politic si societatea româneasca actuala are dimensiuni mult subestimate. Chiar daca un formator de opinie, asa cum sinteti dvs., incearca sa cirpeasca o naframa cu un ac mult prea mare.

  • Ca importanta pentru istorie, data de 27 august 2022 se plaseaza imediat dupa 21 iulie 1969.

    • Nunta a indus speranta ca revenirea la normalitate mai are o sansa. Nu a fost atat de urmarita pentru altceva decat pentru frumusetea revenirii nesperate la normalitate si la bun simt. Poate multi s-au trezit si poate fi sfarsitul artificialului.

      • …Artificialul, adica Antinatura, e Nemuritor, cind se exprima desavarsit. In fapt e fix Infinitul. Care n are sfarsit.
        deci Artificialul n are Sfarsit, adica n are Duminica.
        atata vreme cit omul isi revendica Drepturile Naturale, neavand nimic impotriva Drepturilor Artificiale, proprii civilizatilor, civilizatii fiind cetatenii Civilizatiei, el Nonactioneaza.
        asta e treaba lui, sa si revendice Drepturile Naturale. are cine sa se preocupe cu Dinamica Drepturilor Artificiale.

        • terciul pe care conducatori de azi il mocirlesc peste ochi ai unora care isi duc zilele in neamul asta,
          format dintr un melanj balos de Drepturi..si atat,
          se va dovedi impotent.

          doar despletirea Drepturilor in Drepturi Naturale si Drepturi Artificiale e o masura care se poate dovedi capabila sa…faca Pace.
          Civilizatii n au decit sa faca ce doresc cu Dreptul la Artificialuzare, pot imbratisa cit de strans doresc Transumanismul.

          Terfelirea in fel si chip a Drepturilor Naturale, azi, se face cu acordul celor care refuza sa disponibilizeze superpozitia proprie Drepturilor Artificiale.

          • pe de alta parte mai degraba va intra o camila prin urechea acului decit un civilizat in imparatia lui Dumnezeu

          • …. acu’ si „civilizatii” astia sunt doua cete: o ceata mica si una mare. Cei din ceata mare si groasa au in caput ca le stiu pe toate, dar sunt doar meta-ignoranti (supusii efectului Dunning–Kruger, care nu stiu ca nu stiu). Cei din ceata mica, din ce se civilizeaza, devin mai sceptici si realizeaza din ce in ce mai mult cat de putine stiu (dar pana la urma, desertul cu ale sale dune e poate cel mai simplu si frumos lucru). In ambele cazuri, nu-i problema asa mare, cred, sanatate sa fie la toata lumea si de pe aici si de pe la ailalta. Ehe, taica, batranetea e grea (… conform titlurilor de pe spotify)

          • @Online
            Sfânta Evanghelie după Matei
            Capitolul 19
            23.Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra în împărăţia cerurilor.
            24.Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decât să intre un bogat în împărăţia lui Dumnezeu.

          • Civilizatia ( asta, ca asta e pe cale sa se desavarseasca ) e Patria Acumularii, Creatia ‘Pamantului’. e insasi Bogatia.

          • Maestre Maestre, de cand umblati creanga prin lume v-ati rupt de realitatea romaneasca. In primul rand monden inseamna nu pt pulime. Iar la nunta lui Simiin nu a fost numai elita. Legionari. Pai mai legionar ca ranga lui Drula, or fi fost oneroase contractele lui Radoi dar ai rabdare sa-si spuna justiatia cuvantul. Baietii astia sunt scoliti pe afara? Vai mama lor de scoli. Niste poponari tinuti pe banii taticilor fosti secretari cu propaganda , si de, din zeama de proasta calitate nu iese vultur. Tot e bine ca aparitia AUR mai potoleste spiritul pârțar, ca altfel ne trezeam ca devine obligatoriu. Pe acolo prin Anglea cum zice celebra diaspora care cica aduce bani la buget, gasiti un popa fie si catolic si spoveditiva si recunoasteti, Doamne am fost un prost, imi place mie sa-mi bag un bat un fund cand nu trebuie si am votat pârțarii. Apropo v-a facut oglinda damblagia in care ati crezut? A, era sa uit si fara oglinda si cu parcare mondena!!!! Va meritati soarta. Altfel, va plac!

    • Ma tem ca gesiti, maestre. Oamenii nu mai au nevoie nici de ziceri intre politicieni filmate si puse pe facebook, nici de balamucurile si țațismele politicienilor si ziaristilor prin studiourile de televiziune. Astea-s inutile si uneori toxice, pentru ca oamenii nu au ce lua bun de aici.
      Oamenii au nevoie sa revada normalitatea posibila si de aici pot prelua ei. Asta a facut Simion cu nunta.

  • Congresul cu lautari

    nunta lui George Simion a fost un soi de congres AUR.
    cu lautari, insa congres.

    ‘Eu nu cred că Nunta lui George Simion va rămîne în posteritate ca eveniment care a marcat o perioadă de timp.’
    …habar n am, insa cred ca va ramane in posteritate ca fiind ‘congresul AUR’ care a ridicat la un nivel superior, ultrapotent, capacitatea acestui partid de a influenta electoratul.
    nunta…ca nunta, insa cine a gandit ‘congresul cu lautari’… e un strateg capabil.

    • @
      prapastia dintre alegatori si alesii de acum se adinceste in mod natural.
      tendinta va fi ca alegatorii sa participe la vot, indiferentii fiind din ce in ce mai putini, iar ea se va manifesta concomitent cu tendinta alegatorilor de a vota ceva ce recunosc a fi ori Natural…ori Artificial.
      doua doctrine politice mai poarta un potential, azi,
      Doctrina Naturii si aia a Artificializarii,
      tocmai daia din start fiecare doctrina are capacitatea sa adune jumatate din electorat.

      • @Online
        am vazut.am citit.Eu nu am nimic cu acest om,cu faptul ca s-a casatorit.ca i-a dat becali branza.Cunosc Toate Detaliile.Il antreneaza pentru jilt
        astia
        1.6 000 de euro, locul la Academia de Politie 2011
        2.Simion, pe burtă! Comanda la mine! 2022
        3.Capii huliganilor sunt „sifoanele” Jandarmeriei de patru ani ! 2012
        4.S-a pensionat la 46 de ani din poliție și s-a reangajat imediat în poliția locală.În declarația de avere depusă în 2022, Liviu Zanfirescu a notat următoarele venituri nete aferente anului anterior: salariul de la Poliția Locală – 114.623 de lei (9.551 lei/lună), norma de hrană – 11.680 lei, indemnizație ATOP – 10.950 de lei, pensia – 128.460 lei (10.705 lei/lună). Totalul veniturilor este de 265.713 lei, adică o medie lunară netă de 22.142 de lei. 2022
        DESPRE ASTA E VORBA
        se vorbeste de geoana ciuca si simion.geoana tac-su securist ciuca generalul de hartie igienica facut de iliescu si simion extrem de clar
        Toate Bune!!!
        vali
        🙂

    • @Online
      Dmitri Medvedev estimează o creștere a prețului gazului până la 5.000 de euro 29.08.2022

      • cea mai potenta forma de imbogatire, odata finalizata Globalizarea, este ‘saracirea plenara’. atunci cind bogatii si au propus sa saraceasca…alora care au…suficient… li se va da, iar celor care nu au…inima… li se va lua si ceea ce au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *