Toate cărțile străine despre România sînt verificate de mine în materie de acuratețe prin lectura paginilor dedicate lui decembrie 1989. Era de așteptat ca volumul din seria Captivating History dedicat României sub titlul History of Romania: A Captivating Guide to Romanian History, Including Events Such as the First Roman–Dacian War, Raids of Vlad III Dracula against the Ottoman Empire, the Great War, and World War 2, în 2021 să fie început de mine de la sfîrșit, de la căderea lui Ceaușescu. Iată ce scrie cartea despre evenimentele care au debutat cu spargerea Mitingului din 21 decembrie 1989:
„La București, susținătorii lui Ceaușescu au organizat o adunare în fața sediului Partidului Comunist pe 21 decembrie, aducînd oameni din toate colțurile orașului. Ei sperau că, dacă liderul s-ar adresa oamenilor în mod direct, personalitatea lui le va aminti de dragostea și devotamentul pe care le aveau cîndva pentru el. Dar Ceaușescu și-a început discursul numindu-i «huligani» pe instigatorii revoluționari și susținînd că au fost ajutați de «agenți străini» care nu doreau decît să destabilizeze România. Discursul i-a fost scurtat, în vreme ce masa adunată a început să-l huiduiască și să scandeze «Timișoara» în sprijinul revoltei. Violența a izbucnit, iar Securitatea și Armata au fost folosite pentru a înăbuși răscoala de la București. Mulți protestatari au murit în acea zi. Pe 22 decembrie, armata a decis să nu-l mai asculte pe Ceauşescu şi l-a abandonat. Totuși, dictatorul român a fost prea încăpățânat pentru a-și da seama că domnia lui era aproape de sfîrșit. În schimb, el a crezut că încă un discurs îi va convinge pe protestatari că vor veni vremuri mai bune. A mai organizat un miting în fața sediului Partidului Comunist, dar chiar înainte de a-și putea începe discursul, oamenii adunați au început să strige insulte și să-i atace susținătorii. Ceauşescu şi soţia sa au fost nevoiţi să fugă pe acoperişul clădirii, unde îi aşteptau un elicopter. Sfîrșitul a venit repede, căci elicopterul i-a adus chiar la nord de București, unde armata i-a arestat pe Nicolae și Elena Ceaușescu.
Un grup de comuniști condus de Ion Iliescu era hotărît să preia puterea după căderea dictatorului, așa că trebuia să-și creeze imaginea de susținere a revoluției. Ei au dispus un proces imediat pentru Ceauşescu sub acuzaţia de genocid. Pe 25 decembrie a fost organizat un proces rapid, iar Ceauşescu a fost declarat vinovat. El și soția sa au fost executați imediat. Graba procesului și execuției este dovada că Iliescu se temea că un proces adevărat nu va dezvălui cît de profundă a fost implicarea Partidului Comunist în regimul lui Ceaușescu. Iliescu știa că va pierde impulsul partidului, puterea pe care tocmai o cîștigase și, probabil, și propria sa viață. Revoluția, implicarea lui Iliescu și așa-zisul proces al lui Ceaușescu sînt încă în curs de anchetă legală pînă astăzi.”
Trecînd aserțiunile de mai sus prin minima verificare critică avînd drept temei cunoașterea cît de cît a evenimentelor, surprindem următoarele enormități:
Ca și în cazul altor cărți sînt curios să aflu sursele de documentare ale autorului. Nu reușesc să aflu ceva precis deoarece la surse sînt date istorii generale ale României.
„Toate cărțile străine despre România…”. Chiar așa? Chiar toate, toate, toate ?! Adică, tot ce se publică despre România pe această planetă, în toate limbile posibile, ajunge să fie verificat „de mine (I. C., n. m.) în materie de acuratețe”?! Ar fi ceva fenomenal, dacă, de fapt, n-ar fi o exprimare mult prea grăbită și neglijentă. Cu un efect de un haz nebun (sau, cu un cuvânt pe care îl folosiți adesea, urieșesc…).
Cele mai mari mistificări și falsificări le-au făcut americanii:Invazia extraterestra regizata prin radio in 1938 de către Orson Welles după Războiul lumilor a lui HG Wells a creat isterie și panica in America , așa zisa aselenizare din 1969 creata de Stanley Kubrick in studiourile de film,la fel cu armele nucleare deținute de Saddam,și exemple ar fi multe.