România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Un moment național: Înmormîntarea lui Ionel Brătianu

Duminică 27 noiembrie 1927. Înmormîntarea fostului premier Ion I C Brătianu, mort în chip stupid, pe 24 noiembrie 1927, la vîrsta de 63 de ani, se transformă într-un eveniment național. Iată cîteva pagini din revista România ilustrată dedicate momentului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Un moment național: Înmormîntarea lui Ionel Brătianu”

  • MAGHIARII NU SUNT MAJORITARI IN JUD.MURES. SUNT DOR 37 %. Chiar nu stie nimeni ????????????

  • A fost un moment crucial in istoria interbelica a tarii prin care s-a deschis drum liber partidei nationale aliata cu partida taraneasca care a promovat in locul doctrinei liberale”prin noi insine ” doctrina „portilor deschise”.Ptr cine nu stie aceasta a insemnat contractarea unui imprumut extern in conditii inrobitoare si un val masiv de concesiuni printre care telefoanele si monopolul tutunului si alcoolului .Din pacate toata lumea a uitat si nu am invatat nimic.Maestre in situatia in care nu esti cumva in solda vreunei puteri ineresate in concesiunile din Romania ar fi interesant sa deschizi opagina de dezbateri pe aceasta tema.Poate generatiile tinere vor mai afla cate ceva despre naravurile capitalismului de a folosi bogatiile si forta de munca a unor tari cu clase politice corupte Nu vreau sa vorbesc rau despre fruntasii national taranisti dar este stiut din presa vremii ca aceste partide au adunat oaste de stransura in care multi sperau intr-o imbogatire rapida si de fapt asa s-a si intamplat in anii care au urmat venirii lor la putere

  • Azi portia de politica este cam subtire Maestru Hai sa bagam ceva ca sa tinem pe politicieni in priza ca altfel dorme pe ei Ca de exemplu il voi da pe dl Crin Antonescu anumiti paramentri si il voi cere ceva pe care el nu prea se principe sa faca si anume sa elaboreze proiecte tinanad cont ca a fost pana acum repetente de 2 ori daca nu va putea sa imbine parametri pe care il voi oferi si sa elaboreze un proiect care sa fie in concordante cu anumite aspecte de branding si politica externa si care face parte din atribuitii unui presedinte opinia publica din Romania va avea tot dreptul sa-l declara repetente pentru a treia ora Iata care sunt parametri1) Dl l Crin Antonescu este din Tulcea ,2)recent in calitate de presedintele al senatului a fost in vizita intro tara dunarene ,3) Orasul natal a lui dl Crin Antonescu va fi vizitat de dl Prince Charles 4) David Cameron in disperare pentru a reduce distanta cu care se afla in sondaje fata de laborist foloseste Romania ca un saca de box si va continua sa faca acest lucru pana 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *