După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară: Schimbarea becurilor (Ion Cristoiu)

Un moment semnificativ în amurgul Republicii Procurorilor


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Un moment semnificativ în amurgul Republicii Procurorilor”

 • Decizia Curții Constituționale este o transpunere a opiniei majorității cetățenilor români care muncesc și plătesc taxe și impozite inclusiv pentru acest serviciu public numit Justiție (foarte costisitor și cu rezultate nefaste pentru societate). Astfel, decizia este un îndemn la MUNCĂ pentru parchete, pentru procurori. Adică să finalizeze într-un termen rezonabil dosarele. Să dea o soluție, să facă ceva , adică să muncească.
  Exemplu recent este dosarul cu voturile fraudate (sau nu) din sectorul 1 București. Dosar, cu toate probele ”pe masă”, fără niciun rezultat timp de aproape doi ani. Procurorul de caz a încasat salariu în fiecare lună și aflăm că nu a făcut nimic , nu a audiat martorii, nu a avut nicio opinie cu privire la probe (saci cu voturi, liste alegători, procese- verbale). Nu întocmit rechizitoriu , nu a făcut NIMIC, …dar și-a luat salariul, …și aflăm că si-a dat demisia sau s-a pensionat ….. NU a fost un caz greu, de exemplu: un omor,…identifică posibilul autor, caută probe materiale, martori, expertize, ….da , cere timp. În SUA, procurorul care a instrumentat dosarul lui Trump cu Rusia…bla,..bla, ..a fost avertizat public după an de zile să dea o soluție și să nu mai cheltuiască banii contribuabililor, ..ce să vezi, la o lună acesta a închis cazul și a prezentat un raport.

 • Maestre, dar cum se face ca „intoarcerea la o societate normala” si „societatea care a pus capat republicii procurorilor” se aplica numai celor care au fost de partea (sau parte a) republicii procurorilor? De cand, de la udrea si basestii? La Liviu Dragnea nu s-a aplicat, de exemplu.
  Nu mai exista manifestarea republicii procurorilor numai si numai pentru ca politicienii s-au „cumintit”, nu mai sufla nimeni in front, s-o spunem pe aia dreapta.
  Alta cauza nu e. Fara exagerare, abordarea dvs ca nu mai avem republica procurorilor e ca si cand v-ati intoarce la reteta de succesuri a „gainii cu pui vii”, atat e de senzational.

 • intrebati, la Turcescu,…de unde sa ia nemtii 100 de miliarde pentru arme.
  pai…daca au vreo 2000 de miliarde,
  creca mai mult, nu mai stiu citi o mai avea acum,…in buzunare,
  din buzunare ia!, de unde din alta parte?!:))

  unele tari nu au bani in buzunare, ca n au economisit,
  insa nemtii au mii de miliarde la tescherea!
  habar n-au ce e ala deficit, ca ei…lucrau cu excedent bugetar :))

  creca dabia asteapta ‘sa saraceasca toti’ :)), cu ei cu tot, caz in care, in final, ei ramanand in picioare, sa cumpere cu cash, pe mai nimic!, ce e mai de soi, azi, prin ue 🙂

 • Să vedem dacă Parlamentul nu doarme sau se și grăbește să plece în vacanțele lungi și dese…
  Văd că generalii ce veneau des la A3 au schimbat aseară macazul când au fost invitați la Rtv la emisiunea dlui Ciutacu, acceptând adevărul și impunând oarece decență în afirmații și celorlalți invitați.

  • adica aziz ic A, maine B, iar intr o luna acestia trec prin tot Alfabetul. iar procesul, din cite inteleg de la dumneavoastra, se numeste decenta 🙂
   tare!

 • o lege e…atat si nimic mai mult.
  cei care sint mai mult decit e legea sint cei care nasc legea.
  deci masura legii nu sta in lege, ci in cei care nasc legea.

  daca ceva s a schimbat in definirea ‘celor care nasc legea’…atunci asta e o chestie,
  daca nu, atunci legea de azi va fi schimbata dupa chipul celor de maine, caz in care asta e alta chestie, insa aia de dinainte.

  cita vreme Statul e o ‘cauza’ el nu va prididi, urmarind sa faca din ecuatia de miscare a natiei un efect, ca va arata asa: dupa cum e chipul Statului…asa arata si natia.

  deci Statului mai degeaba ii ciuntesti putinta de a deveni ‘cauza’, decit sa ajungem in situatia in care el se cocoata chiar pe pozitia in care face din ecuatia de miscare a poporului un ‘efect’.

  • atunci cind ii dai Statului pe mana ecuatia de miscare a Neamului, el ca avea tendinta, omeneasca, de a ‘rusifica’ neamul.

   natia nu poate arata dupa cum e mutra unuia sau a altuia, care se perinda in fruntea Statului.

   ( ‘rusificare’ in sensul ca…se apuca sa picteze neamul dupa cum i se pare lui Statului, ca arata el! mai bine in oglinda, deci e vb despre un proces,
   atata tot ca varianta lui particulara, ‘rusificare’, e la moda, azi,
   deci procesul ar putea fi inteles explicind un caz particular al lui )

  • cei care risipesc sint cei are nu aduna in cosul neamului, oricare ar fi culoarea curcubeului pe care acestia o folosesc

   • …iar asta pentru ca si lumea mare se exprima in culorile curcubeului, pina una alta.

 • Procororii n-o muritu
  Numa’un ptic s-o hodinitu…

 • Ha, ha, cata naivitate. Cata vreme procurorii sunt magistrati, luati-va gandul de la o Justitie independenta!

 • dealtfel trisharea era evidenta(noua):
  -textul DECIS neconstitutional parea a apartine codului DE PROCEDURA penala,
  nu codului penal.
  (pe cand era discutia pe „noile coduri”
  ponta se ducea la nelson mandela; probabil raspunderea e la magraoanu de Predoiu)

 • „prin indeplinirea oricarui act de procedura”
  -aici s-a terminat TOT,
  „oricarui” a ajuns SUPERLATIVUL?????????????
  -de unde si pana unde?
  (votul a fost cu 7-2, in raport cu Critica adusa)
  (pana si tembelul de gadea a accentut „oricarui”,
  satanele STIU, mai ales alea sint in contact strans cu realitatea…..)
  („Un moment semnificativ în amurgul Republicii Procurorilor” e probabil primul titlu neutru pus de maestru,
  relativ la apucaturile sale).

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog