Raport ONU: Foametea la nivel mondial s-a accentuat din nou anul trecut, iar amploarea acesteia ar putea fi fără precedent în 2022 (news.ro)

Un nou mister postdecembrist: cine a întocmit legile securității?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Un nou mister postdecembrist: cine a întocmit legile securității?”

 • pentru ca sa mai existe miscare, deci viata, sint necesare diferente de potential.

  acestea sint create, la nevoie, spre ex o nevoie a aparut atunci cind Globalizarea si a consumat potentialul, deci…potentialele s au cam nivelat, lumea mare incepind sa balteasca, deci incepind sa se imputa.

  intre ue si sua tre sa existe o diferenta de potential, iar intre rusia si china de asemenea.
  asta se intampla spre ex atunci cind Niprul devine zidul Kievului, despartind plenar ‘cele doua echipe’

 • Domnule Ion Cristoiu,
  Aceste legi nu sunt facute de politicieni,de parlamentari,de guvern.din ce am mai citit si cei din ministerul justitiei si chiar sie s-au spalat pe maini ca „pilat din pont” de aceste documente.
  Sa incerc un raspuns simplu si logic.Aceste documente sunt facute de securisti-juristi.Aici e o nuanta,nu vorbesc doar de cei din mapn,mai sau sri sa spunem,e vorba si de juristi din ministere,autoritati,cartite bine acoperite si la fel de bine platite.sunt oamenii lor.
  Bineinteles ca din capul locului ce au facut e ilegal,adica nu au strans 100.000 semnaturi de la cetateni ca sa aiba drept de initiativa legislativa sa zicem.
  Sper ca v-ati lamurit,e vorba de „oamenii din institutiile de forta” de juristii acestora din sistemul militarizat ministerele de forta(aparare,interne,externe si justitie) cat si unii din autoritati toti cu girul bineinteles al actualului presedinte al Romaniei.
  Toata Stima!!!

 • unii prin europa si au zis asa:
  hai sa saracim!
  toti!
  cot la cot!

  insa in timp ce unii au luat startul de la…+citeva mii de miliarde, altii au inceput ‘saracirea cot la cot’ de la datorii de sute de miliarde.

 • Oare cat de neghiobi or fi fiind lideri ca Macron si Leberblegu neamt, ca nu inteleg un lucru atat de simplu explicat clar azi de Maestru? Ca taica Biden nu vrea altceva decat sa prelungeasca cat mai mult razboiul, pentru ca Europa sa ajunga o ruina, asta fiind dorinta lui. Sper ca aceasta constatare a Maestrului sa ajunga si la ei si sa nu se mai lase prostiti de taica Biden.

 • Ce popor o fi ala care alege sa fie condus de unu care intr-un film interpreta rolul unui presedinte ideal? Ultimul episod al filmului a fost difuzat chiar in seara de dinaintea votului.

 • Ce model de iPad aveti? Pe mine ma dor ochii de la iPad-uri, nu pot citi decat cateva minute.

 • in Creatie
  Caldura
  este o constanta absoluta

  ‘caldura Cerului SI caldura Pamantului’ e o constanta absoluta

  atunci cind ‘caldura Cerului’ careia i se mai spune si ‘caldura sufleteasca’ tinde sa fie minima, caldura Pamantului creste inspre maxim

  pentru ca Artificializarea presupune exclusiv manifestarea uneia dintre Superpozitiile Mintii,
  aia singurica-singurea,
  si dinamica Caldurii sufera,

  pentru ca suntarea ‘caldurii sufletesti’, care e proprie Inimii, adica a celeilalte Superpozitii a Mintii, adica aceea care sade pe Tronul numit Inima,
  duce la ‘acumularea caldurii’ exclusiv pe componenta ‘Pamant’ a Caldurii,

  prin urmare e ceva de bun-simt ca sa se manifeste o crestere a ‘caldurii Pamantului’, astfel incat Caldura sa ramana ceea ce e, o constanta absoluta.
  Artificialul o lucra el doar cu o componenta a Curcubeului, insa tre sa faca fata Rinduielilor Creatiei, …pina una-alta 🙂

 • mai intai a fost ‘situatia ue, azi’ si abia dupaia a fost brexitul
  brexitul poate fi inteles exclusiv prin ceea ce se intampla astazi in ue

 • inca din start a fost clar ca una e razboiul din ucr si cu totul alta treaba ‘pandemia de efecte ale razboiului’

  ‘pandemia de efecte ale razboiului’ are o tinta de atins si…nu se va abate!

 • *Singura scenă unde actorașul a încercat să joace un rol cât de cât convingător a fost cea de la teatru/cinematografie, în rest să te bazezi pe dragostea populară națională sau externă este riscant. Să nu uităm însă că dragostea trece prin stomac. Mai nou și schimbările climatice arată multora că nu-i duce portofelul să treacă prin vara asta f. călduroasă dar nici prin iarna ce va urma grație urmărilor restricțiilor puse exportatorului principal.
  *Cineva de la noi a acceptat să sape groapa altuia, acum caută alternativă de scăpare și nu cred că o va găsi.
  *Aveți dreptate cu PSD-ul care a acceptat compromisuri fără număr în detrimentul alegătorilor. Are două alternative – ori devine ferm și nu mai merge cu capul plecat, ori pleacă!

 • Caldura mare?:))
  …pai asta e nimic fata de ceea ce va urma, pentru ca manifestarea Artificialului in Creatie va genera un raspuns de echilibrare plenara din partea NAturii,
  or…Artificialul e ceva de soi!:)), el poate fi echilibrat doar prin ‘dezechilibrarea Naturii’, care se…schimonoseste pe sine pentru a face Pace 🙂

  prin urmare ‘Natura intoarsa pe dos’ e un efect la manifestarii Artificialului, cu cint mai adanca e Artificializarea, cu atat mai adanca si ‘Natura inoarsa pe dos’.

  insa…ce e tare de tot e ca Artificializarea duce, prin bulversarea Anotimpurilor, esente ale Naturii,
  fix la catalizarea Artificialului:))),
  adica ‘lipsa hranei’, rezultata din bulversarea Anotimpurilor, va cataliza chiar manifestarea Hranei Artificiale :)), deci se va intra intr o bucla din care mai iesi…doar atunci cind esti Artificial cu totul:)))

  cei care spun ca au hana…naturala suficienta pentru poporul pe care il ‘conduc’ sint fix cei care nu pricep ce inseamna manifestarea Artificialului in Creatie.
  ce conteaza cit grau produci astazi, daca maine Dinamica Anotimpurilor isi schimba ecuatia de miscare?!

  oamenii sint obisnuiti sa gandeasca in cheia Anotimpurilor, prin urmare mai degraba nu prea pricep cum vine faza cu bulversarea Anotimpurilor, generata de Artificializare, insa…o sa afle.

  e vremea Artificializarii, a Artificialului.
  Artificialul e Antinatura.

  Esenta Naturii sint Anotimpurile, iar Esenta Antinaturii sint Antianotimpurile.
  e vremea Antianotimpurilor, asa ca…cu agricultura va fi greu, daca Anotimpyrile se vor manifesta brambura…

  cu toate astea, Natura se schimonoseste pe sine…’in Oglinda’, daca n-are ce oglindi, schimonosit, nu oglindeste asa!:)))

 • Bine v-am găsit, Maestre Ion Cristoiu ! Prietena mea locuiește în sudul Italiei ! Acolo cred că este și mai cald, Maestre !Să ne ferească Dumnezeu de o asemenea căldură, Maestre ,că radiațiile sunt foarte periculoase, după cum simt oamenii și spun specialiști ! Zelensky , ”marele actor” al acestui război și al lumii își poate duce armata și țara la ruină , pentru că , din nefericire , atât el cât și armata ucraineană nu au diplomația și experiența lui Jukov și a armatei ruse ,trecute și actuale, în aplicarea metodei Maskyrovka !Din 1989 și până acum , au fost vândute pe mai nimic o grămadă de fabrici , fabrici cu renume în România și în străinătate și am urmărit câteva emisiuni la tv în acest sens ,una chiar de curând ! Toate aceste așa-zise tranzacții cu investitorii străini nu s-ar fi putut face fără acordul puterii, al regimului din acea vreme, implicit al securității și al legilor Siguranțe Naționale! Ne devine tot mai clară ideea că aceste legi nu au putut fi date și aprobate fără acordul puterii din acea vreme !Vă mulțumim pentru un jurnal video excepțional de frumos și de interesant, Maestre Ion Cristoiu !

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog