Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Un nou mister postdecembrist: de ce a demisionat Vasile Dîncu

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Un nou mister postdecembrist: de ce a demisionat Vasile Dîncu”

  • Maestre draga, toata stransura de armata din Romania nu are ca scop lansarea nici unui atac. Divizia 101! Pai n-a mai purtat un razboi de 70 de ani si mai are si 4700 de militari. Spanioli? Ma umfla rasul. Francezi? La fel. Acum 1 an noi am trimis trupe in Mali si domnii francezi pierdura. Cu cine? Sa nu-mi spuneti ca aia din Mali au F35 si scut antiracheta S500. Olandezii? De la 1900 iar nu au mai fost la razboi decat cu divizia Niebelungen care de fapt a dus luptele. Pana la Moscova e drum lung si rusii au cel putin 3 cordoane de S500. Nu trece musca dar un F35. Rusii au inceput sa se retraga la est de Nipru. Asa brusc armata ucrainiana rupe norii! E intelegere neica. Ba vezi ca eu aduc niste raciti prin Romania si tu te prefaci ca te-a luat frica. Win Win. Iese Geoana si spune ca urmare a actiunilor NATO Rusia a facut un pas inapoi, deci victorie, iar Rusia ramane cu ce a vrut. Rusul s-a dus intentionat mai mult ca sa zica ca a negociat. Ca sa ataci Rusia trebuie sa faci ca Napoleon sau ca Hitler, sa te duci pe picioare pana la Moscova. Altfel e jazz.

  • Am spus-o si alte comentarii ,Dancu a plecat fiindca nu vrea sa fie partas la aruncarea Romaniei intr-un razboi care nu ii apartine.In asta consta neintelegerea cu cyborgul de la Cotroceni.Se pare ca am ajuns o tara de tampiti daca nu intelegem acest lucru elementar pentru orice om cu capul pe umeri.

  • Stimate maestre ,
    Imi displace profund modul in care ati calificat ziua de 25 Octombrie . Cred ca e vorba despre incapacitatea cvasi generala a celor din “Regat “ de a intelege problemele ardelenesti . Nu putem cere intelegerea imponderabilelor acestor probleme de catre cei care nu au trait cu ungurii . Dar putem cere o anumita retinere in exprimare .
    Pt ardeleni , 25 Octombrie este o zi in care a fost anulat de facto Diktatul de la Viena . Care a pus capat atrocitatilor unguresti impotriva romanilor din Ardealul de Nord . ( poate Ip si Treznea va spun ceva) Ca nu or fi fost trupe romanesti la Carei,
    ( desi ma indoiesc) e putin important, e vorba despre un lant de batalii , nu despre un punct al frontului. A fost o eliberare a romanilor de catre catre olteni , moldoveni si dobrogeni . Puteti sa va dati seama din lista mortilor de la sangeroasa batalie de la Oarba de Mures .[ Lista_morti_Oarba_de_Mures.xlsXLS Popular ] [Ca la Oarba si Iernut/ o tinut bataia mult/cadeau tatii si feciorii /cum se scuturau bujorii ]
    Fara ei , azi Dancu si Rus si Boc erau unguri .
    Mai e un aspect : “hortistii “ s-au transformat peste noapte in “comunisti “, au ocupat functii in aparatul de represiune si administrative multa vreme in communism continuind vexatiunile impotriva romanilor . Puteti avea un flavor cu ceea ce se intampla in Horthystanul din Harghita si Covasna , azi.

  • http://www.youtube.com/watch?v=2L53D6xncsE

    (doar 3 secunde,
    record de citare)

  • Bună ziua
    Analiza dumneavoastră este foarte bună însă apreciez că lipsesc câteva elemente, respectiv:
    1) Dâncu își dă demisia după ce în Romania a descins, dacă mă pot exprima așa, dna Kovesi, care a dat primul mesaj pentru KWY și cred că nu este singură (părerea mea);
    2) în aceeași zi Banca Mondială predă ministerului muncii raportul privind reforma pensiilor speciale, în care au introdus inclusiv pensii militare (treceam peste faptul că în toată lumea pensiile acestea sunt doar militare și nu speciale), în care se spune printre altele că: pensii militare rămân deocamdată așa cum sunt pentru că este război, dar vor avea loc niște rectificări și ajustări, cu mențiunea că reforma se va face urgent prin OUG până la 31.12.2022, deci fără parlament. Dâncu dorea alt sistem pentru pensiile militarilor, găsiți date suficiente în acest sens pentru înțelegerea problematicii
    Sunt convins că le veți lega pe toate și veți trage propia concluzie

  • „Un sondaj realizare de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, 86% dintre ucrainieni sunt împotriva negocierilor de pace cu Rusia.”

    unora chiar le e drag razboiul. daca tot si l doresc atat de mult…s-ar putea sa l primeasca in dar in asa masura incat sa le satisfaca plenar dorinta asta ultradeosebita.

    • 86% dintre ucrainieni inseamna cam toti de la 5-6 ani in sus, pesemne. n am mai pomenit ca mamele sa mearga de mana cu copiii la razboi, cu pusca n mana, insa daca asta le e dorintaaa…ce sa le faci?!

      • Intrebarea a fost:
        Recently, Russia has been actively shelling Ukrainian cities with missiles, kamikaze drones, etc. Which of these statements best describes your thoughts on this matter?
        Variantele de raspuns: 1. continuarea rezistentei armate, 2. Negocieri pentru ca rusii sa opreasca bombardamentele.
        .
        (Dar interpretarea e cum vrea presa, (iar presa formuleaza cum vor cititorii ei), desi site-ul institutului care a facut sondajul e publc si accesibil.)

    • Sondaj facut de Institutul din Kiew …

  • Buna ziua, foarte buna analiza facuta de domnul Cristoiu-ca deobicei! Astazi este sedinta CSAT, in care se decide ceva, la care domnul Dancu, nu voia sa ia parte; poate fi o cauza de demisie asa rapida! Felicitari domnul Dancu, mai sunt si oameni cu coloana vertebrala in tara asta!

    • Felicitari. Dna. Mihaela. Dincu a refuzat, prin demisie, ca Romania sa devina baza de lansare a unui atac american in Ucraina, in teritoriile anexate. Numarul militarilor pentru declansarea operatiuni trebuie sa fie mai mare de 5000, cat exista acum, si doar cu propunera M. Apararii, aprobarea CSAT, presedintele cere aprobarea Parlamentului pentru suplimentarea trupelor straine. Fara ministrul apararii, s-a mai amanat operatiunea. De asta a vrut Dincu pacea, nu a vrut sa bage Romania in razboi

  • Totuși a rezistat mult dl Dincu la asaltul nulităților din politica românească. Toate capetele luminate din România sunt pentru negocieri și împotriva unui război în care se pare că fi antrenată România. Cei de prin politica românească nu-și dau seama că ne vom transforma într-un câmp de luptă? Nu vor merge ei la război, dar românii de rând și copiii acestora vor deveni carne de tun. Chiar atât de nătângi sunt?! Praful și pulberea se va alege de noi.
    Despre informațiile false răspândite de mass-media românească puțini își dau seama întrucât munca de documentare nu este susținută de școala de la orice nivel.
    Noi ne-am trăit traiul și ne-am mâncat mălaiul dar copiii și nepoții noștri ce vină au?!

    • ‘Nu vor merge ei la război, dar românii de rând și copiii acestora vor deveni carne de tun’

      daca ii chemi pe romani la razboi s-ar putea sa afli ca singurul razboi pe care au chef sa l poarte e…impotriva celor care ii conduc. iar daca ii chemi la un razboi pe viata si pe moarte se prea poate sa afli ca fix asa sint dispusi sa lupte in razboiul asta.

  • o mai avea scrupule…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *