România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Un nou moment din Operațiunea : Klaus Iohannis – președinte din primul tur : investirea Guvernului Ludovic Orban

Incredibilul s-a produs!
Deși Pro-România a refuzat în chip official să voteze Guvernul PNL, mai mulți parlamentari Pro, alcătuind Unitatea SRI mobilă (au trecut de la PSD și ALDE la Pro și acum vor trece la PNL), sub conducerea de mult deconspiratului Mihai Tudose, premierul care umbla public peste tot cu chestia aia în gură, au spart frontul și partidul și au votat pentru Guvernul Meu Doi. Deși le-au fost alături și cîțiva parlamentari PSD, dintre cei recrutați de SRI din rîndul muncitorilor manuali, imaginea a fost cea a unui Pro România care face parte, peste voința lui Victor Ponta din noua coaliție majoritară.

Desigur, noii cîntăreți la cobză ai mandolinistului Ludovic Orban, cu Traian Băsescu în frunte, pun trecerea Guvernului pe seama marelui om politic, pînă mai ieri, pentru aceeași cîntăreți, o zdreanță.
În realitate, Guvernul a fost investit, sfidînd matematica parlamentară, în urma Operațiunii, initiate de Generalii din Camarila cu epoleți de la Cotroceni :
Klaus Iohannis – președinte din primul tur.

Cum se explică această strădanie a Serviciilor pentru a realiza incredibilul?
De 30 de ani, de cînd urmăresc prezidențialele și nu numai ca alegător, dar și ca Istoric al clipei, știu că tot ceea se întîmplă în spațiul românesc în perioadele de campanie stă sub semnul confruntării electorale. Desigur, nu s-a ajuns pînă acolo încît și venirea iernii să depindă de confruntarea electorală. După cît de tari sînt generalii din Sistemul instituțiilor de forță de la noi, nu exclud posibilitatea ca la un moment dat venirea iernii să fie amînată pentru mai mult timp, deoarece Președintele, Jupînul Sistemului, ar avea de cîștigat din asta.

Și perioada premergătoare primului tur al prezidențialelor din 2019 are drept notă definitorie explicarea multor momente de pe scena publică prin punerea în aplicare a unor strategii electorale.
În cel de-al treilea mandat al lui Traian Băsescu, pentru că așa putem semnifica primul mandat de președinte al lui Klaus Iohannis, Sistemul și-a exersat în fine puterea dobîndită sub fostul președinte.
Prin urmare, prezidențialele din acest an sînt dominate de Operațiunea Klaus Iohannis – cîștigător din primul tur. Nu e vorba de declararea ca președinte după primul tur, deoarece prezența nu poate fi atît de mare încît să asigure peste 50% din cei înscriși pe listele de alegători. E vorba de obținerea unui scor de peste 50% din cei care s-au prezentat. Propaganda prin presa ofițerilor acoperiți, dar și prin purtătorii prezidențiali de mesaje, ar consta în înfățișarea lui Klaus Iohannis drept învingător din primul tur. La o posibilă obiecție a unora, se va preciza că doar o chichiță constituțională a împiedicat transformarea scorului de peste 50% în proclamarea drept președinte din chiar primul tur.

Momentul de luni, 4 noiembrie 2019, din Parlament trebuie judecat din acest punct de vedere.
Din cîte se vede, în această campanie, Klaus Iohannis și-a ales drept temă electorală prezentarea sa drept cel care luptă pentru a pune capăt celor 30 de ani de dominare a României de către PSD. Acești 30 de ani sînt identificați și ca 30 de ani de comunism în România. Datele minime, elementare, de Istorie, dezvălui falsitatea deplină a acestor aserțiuni:

 • PSD n-a fost tot timpul la Guvernare. Între 1996 și 2000, PSD a fost în Opoziție. A fost în Opoziție și după 2004.
 • PSD nu e un partid comunist. Dimpotrivă, e un partid al îmbogățiților pe seama statului. E greu de crezut că un baron local al PSD ar avea vreo legătură cu un regim care contestă proprietatea, în condițiile în care el e ditamai proprietarul.

Aceasta e realitatea istorică. Percepția unei părți a electoratului, poreclit și de Dreapta, e însă alta. Deoarece Dreapta a fost dezastruoasă la guvernare și mai ales deoarece Dreapta e divizată, lipsită de un partid puternic, percepția electoratului de Dreapta ar fi că timp de 30 de ani PSD a fost la guvernare.

Un sondaj recent a pus electoratului de Dreapta întrebarea:
Sînteți de acord cu următoarele afirmații:
„Din cauza guvernărilor PSD România nu s-a dezvoltat mai mult în ultimii 30 de ani.

Comunismul nu va fi cu adevărat învins în România decît cînd PSD nu va mai exista.”
Cu prima afirmație au fost de acord 62%.
Cu a doua, 52%.

Publicul Dreptei are impresia că PSD e de vină pentru ceea ce se consideră a fi dezastrul României în ultimii 30 de ani.
Acestui public îi răspunde Klaus Iohannis prin atacurile violente, unele chiar anticonstituționale, la adresa PSD. La adresa PSD în general, pentru întregul postdecembrism, și nu pentru PSD-ul de acum. O poză care a circulat mai mult pe Internet, decît în ziare și la tv, deoarece Cartelul Presei Pro-Iohannis o evită cu abnegație, îl arată pe anti-PSD-istul de azi Klaus Iohannis prezent în echipa de susținători ai candidatuluui PSD Mircea Geoană la confruntarea din 2009. Eu însumi am recapitulat în scris pisicirea lui Klaus Iohannis pe lîngă PSD pentru a se pricopsi și el cu un ciolan. Klaus Iohannis e în flagrant delict de demagogie pură denunțînd cei 30 de ani de PSD-ism ca responsabili de dezastrul țării. Pentru electoratul de Dreapta nu contează. Sloganul, ca orice slogan, primitiv, grosolan, Jos Ciuma Roșie! a prins. Pentru acest electorat Klaus Iohannis se prezintă drept Marele luptător împotriva PSD. Prezidențialele de anul acesta sînt prezentate cu mult peste semnificația lor reală. Klaus Iohannis nu pregetă a prezenta victoria sa în alegeri drept cea mai mare înfrîngere a PSD după Revoluție. La întîlnirea cu activul de partid PNL de la Pitești, el a declarat:

„Ei, PSD-iștii, văd venind cea mai mare înfrângere de după Revoluție. Și le este frică. Le este frică PSD-iștilor. Și se agață cu disperare de fiecare zi cât mai rămân la putere. O disperare urâtă. Acești PSD-iști se agață de putere doar-doar încă o zi în care mai pot da ceva din banii românilor baronilor roșii. Doar-doar mai prind o zi să mai angajeze niște neamuri, niște prieteni, niște incompetenți, să mai strice ce a mai rămas din marile sisteme publice din România. Rușine, PSD! O s-o încasați!”

Asta nu ajunge însă.
Cei cinci ani de mandat al lui Klaus Iohannis sînt anii unui dolce farniente. Practic, în afară de voiaje de lux și expunerea publică a Răvășitoarei, Klaus Iohannis n-a făcut nimic.
Acum, în campania pentru prezidențiale, el are nevoie de cîteva succese în lupta împotriva PSD.
Sînt singurele realizări cu care se poate făli, deși ele sînt rezultatul implicării anticonstituționale a Serviciilor în politica internă.

Cum însă, printr-o manipulare fără precedent, practicată prin presă, marea și singura problemă a României fiind curmarea stăpînirii PSD-iste, Klaus Iohannis poate evita discuțiile despre ce a făcut el ca președinte pentru independența țării, pentru dezvoltarea social-economică, invocîndu-se drept cel care a reușit să dea lovituri mortale PSD. Firește, prin intermediul Generalilor din Camarila sa cu epoleți, ceea ce el nu spune. Cea mai importantă a fost căderea Guvernului Dăncilă. Pentru a înflori prin exagerare succesul Klaus Iohannis nu numai că și-a asumat anticonstituțional trecerea Moțiunii de cenzură, dar a și operat prin intermediul Serviciilor astfel încît Trecerea să apară ca o victorie uriașă.

A venit rîndul votului de investitură a guvernului Ludovic Orban. Programul acestui guvern stă sub semnul campaniei electorale a lui Klaus Iohannis. Deși practic, Guvernul Orban are doar un an de existență, programul politic e o succesiune de proiecte faraonice. Votul de investitură a stat sub semnul a două opțiuni pentru Klaus Iohannis:

 1. Ședința să nu aibă loc din motive de cvorum.
 2. Ședința să aibă loc și guvernul să treacă.

Prima opțiune avea avantaje și dezavantaje. Avantajele constau în mobilizarea electoratului de Dreapta sub semnul puterii pe care o mai deține PSD. Asta deoarece PSD a anunțat că nu va prezent în sală pentru a asigura cvorumul. Dezavantajul consta în faptul că eșecul putea fi perceput drept neputința lui Klaus Iohannis de a îngenunchia PSD.

A două opțiune avea și ea avantaje și dezavantaje. Avantajul consta în înscrierea unui nou succes al lui Klaus Iohannis în lupta împotriva PSD. Dezavantajul consta în lovitura primită de Viorica Dăncilă prin trădările din PSD. Klaus Iohannis are nevoie ca de aer de Viorica Dăncilă în turul al doilea.
S-a ales la urmă varianta trecerii Guvernului.

Pentru a se evita trădarea din PSD au fost activați ofițerii acoperiți din Pro România. Victor Ponta a declarat că parlamentarii Pro România nu vor fi în sală pentru a asigura cvorumul. Parlamentarii puteau fi prezenți în sală, sfidînd ordinele lui Victor Ponta, fără a se anunța în prealabil. Mihai Tudose, un politician care nici măcar nu se mai ascunde că e un ofițer acoperit, a ieșit public luni, dimineața, pentru a-i îndemna pe parlamentarii Pro România să voteze noul guvern. I s-au alăturat alți lideri Pro România cărora li se văd epoleții chiar și sub duș, deoarece sînt adînc încrustați în piele. De ce a fost nevoie de asta?
Pentru a evita lovitura dată Vioricăi Dăncilă. Trădarea a venit dinspre Pro România. S-a îndeplinit și un alt comandament dat de Servicii:
Executarea lui Victor Ponta.
Spre satisfacția lui Klaus Iohannis, dar și a Vioricăi Dăncilă.

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Un nou moment din Operațiunea : Klaus Iohannis – președinte din primul tur : investirea Guvernului Ludovic Orban”

 • @mârlanul blogului, Nicu Cernat
  Boala Tourette… gramatic mojic!
  :mrgreen:

  • Nu-l mai baga in seamă, că mai rău îl … ÎNTĂRÂȚI!!!
   Mai bine zîi Ferească Dzeu! ???

 • Hopa, cică „acordeonistul” Vela ar fi „eroul principal” in fo trei dosărele penale ! Așa o fi, oare? Eu cred că da!
  Unde ești tu Barna să-i reamintești lozinca
  FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE!

 • De scriu versuri, sunt blocat,
  Dar, zău de mi-s SUPĂRAT!
  Nu mie ciudă c-am SCĂPAT
  Niște rime de … SUB PAT!?!

 • He,he,he..vizite la domiciliu zici? Nu-ti uita irigatorul pentru clisma! 🙂

 • Auzi ba, Bazdaganie? Mai lasa-ne cu citatele tale cretine, daca avem nevoie sa le citim intram pe site-urile respective, propagandist descreierat!!
  Bazgan este pentru noi, Goebbles doi! 😛 😛
  Aduci si la mecla, binisor.

  • Ia zi cine te plateste mai bine, comisarul.ro sau ziaristii.com pentru rolul de raspandac?
   Aaa, sau nu, esti atat de idiot, ca o faci din convingere..Marche, ba, la Balaceanca!!

  • Pardon, els nu les..sa nu zici ca-ti pocesc numele, ca de mecla s-a ocupat ¨a higher power¨. 🙂

   • Fous-moi le camp, perversule, si zi merci ca te ajut sa realizezi cine sunt cu adevarat pesedistii, politicienii tai preferati!
    Ba, nu mai sta tot timpul dupa fundul meu, ca ma dezgusti!
    Uite, prostule, ca sa nu confunzi din nou: „a sta după fundul cuiva” = „a încurca, a incomoda”

    • Ratatule, nu mai vorbi tu în numele tuturor, pentru ca blogul lui Ion Cristoiu nu este în exclusivitate blogul ratatilor pesedisti!

     • Bivole, pluralul se foloseste si pentru 2(doua) persoane, nu doar ¨in numele TUTUROR¨.
      Da-ti un pic cu maneca de la camasa de forta pe la coltul gurii, ca-ti curge putina spuma! 😛

     • Ha, ha! Am uitat ca tu esti doua persoane: Nikola si Tesla, asa cum ai recunoscut!

     • Maintenant, dégage, j’ai à faire des visites à domicile, cretin!

     • Da boaita, am recunoscut ca am folosit acel alias, in perioada de 2 saptamani cd am fost blocat. Si orice prost putea sa faca legatura intre cele doua conturi, pana si tu.

    • Vezi ca ti-a mai intrat un pacient cu o gaina..
     Trage-o la POS!! 😀

    • M-am mai obosit sa-ti explic si cu populime..esti prea prost!

 • KWJ nu se va lăsa până nu-și va forma GUVERNUL LUI BND (prietenii știu…ce și cum!), acesta al lui Orban nefiind decât un „început” timid!
  Probabil se va ajunge tot la „anticipate”, dar care vor fi organizate de un guvern interimar PNL! In acel nou guvern premierul va fi cu totul altul! Ori Rareș, ori … Siegfried!

 • Miza principala a fost comisarul, securistii au turat motoarele in halul asta la ordin extern. Siegfried asigura un plus pentru germania de doar un vot, de asta atata tevatura.
  Barna francezul e in genunchi.
  Demisia americanilor e uluitoare, sunt chiar inexistenti pana la final? Sau e deja un deal?

 • De peste 300 de ani Domnitorii , regii ; sefii de state români sunt numiti la Constantinopol , La Paris si Moscova , acum la Berlin !
  Alegerile , oricare dintre ele , sunt un spectacol în care paiatele sunt alegàtorii ! Seful statukui este cu voiajele , naveta la <<Sibiu siformulele sale de politete gen "Guven de panali" uitînd cà el ia numit pri decret !Guvenulsub BASESCU 4 va vinde ce mai este de vîndut , va ridica sttuie lui BASESCU 4 .VOR FI REUSCITATI ADRIAN PAUNESCU SI CORNELIU VADIM TUDOR PENTU SCRIE LIBRETUNL "CANTATEI IOHANNICE SUB PRIVIRILE FERMECATE ALE RAVASITOREI"
  VOR PLECA LA PENSIE , vine bastonul , vine chelia , un pinceput de gheb , nu-l va saluta nimeni pentru cà va pleca la pàrinti , si alàturi , la plimbarea zilnicà de cîtiva metri se va auzi hàhàitul fantomei lui Dragnea , Dragnea îi va spune cît de mult îl pretuieste si-i dureazà sànàtate si Basesti în eteternitate , pentru cà eternitatea îl asteapta , dar fàrà somn , sà aibà timp de aminyiri înduiosàtoare , cînd vorbea de penali si golànie si acceidente istoruce si participa la manifesttii cu spînzuràtori sinefigii ale duslanior lui personali în straeang , Si Dragnea sà-i dea o batista de a lui Ràrese, nu plînge domle Basecu4 , eu nu-s Bàsescu 4 , eu îs… llasà , zice Dragnea , nu esti tu cine crezi cà esti , ai noroc de mine , sà nu te ràtacesti , cà justitia-i independentà si te arde c-o amendà de juma de eternitate dupà
  graii cu admiratorii deslantuiti în ha ha ha si plme a aplauze !

  (tentativà de o dà în Bà minor!)

 • Klaus Iohannis nu a facut altceva decât sa preia discursul anti-PSD al celor de la USR. Cum cei de la USR în frunte cu Dan Barna nu prea au altceva de spus (unica lor tinta pare sa fie ca PSD sa nu aiba reprezentant în turul 2), scorul aratat de sondaje în primul tur apare cumva firesc.

 • Cei trei miniștri controversați trebuiau înlocuiți de nea Lajos !
  Ba, mai mult, poate nici KWJ nu trebuia să semneze decretele de numire, obligându-l in felul asta pe Orban să numească alții!
  Asta trebuia făcut ieri, in cursul ultimei întâlniri între cei doi!

  • Ai dreptate, ar fi avut ocazia sa demonstreze ca ei sunt diferiti si ar fi dat, în acest fel, o super-lovitura de imagine. Dar, ti-ai gasit! Pentru ei a fost mult mai important sa le dea peste bot pesedistilor. :mrgreen:

   • Da, dar asta se va întoarce impotriva lor, căci s-ar putea trezi cu niște moțiuni simple care să-i vizeze pe cei trei! ???

 • pesedeii nu sunt ăia care si-au dat jos ultimele două guverne? felicitări si pentru a treia incercare reușită, cum ar zice aristotel. n-are de ce să îi doară prea tare, probabil cei mai multi in realitate se bucură pentru eșecul unui CEX care e de mult dus cu pluta

 • Pe zi ce trece, îmi e din ce în ce mai clar că, după alegerile din 2019-2020, Secu va obţine mai multă putere decât a avut oricând în scârbavnica ei existenţă. Ţineţi-vă bine, vom trăi vremuri interesante. Cătuşiada chiorveşistă va fi fost doar un aperitiv discret faţă de chiolhanul ce va să vină.

 • Nici nu-și imaginează Mandolină &Co în ce-au intrat!
  PSD-ul este greu de „convins”, fiind în opoziție!
  Deja au început să lucreze la … MOTIUNEA DE CENZURĂ!
  Rectificarea bugetului este o „operațiune” greu de finalizat!
  Nu-l văd pe Câțu-selfie-chiparosu’ sa fie in stare să-i dea de capăt, fără un ajutor considerabil din partea unor finanțiști ADEVĂRAȚI!
  Iarna care urmează e o adevărată PROVOCARE,numai ales că … NUI CA VARA!!!
  Ca să nu mai lungim vorba, se pare că pe Mandolină îl va LUA CAPUL, in curand! CEEA CE ABIA AȘTEPT!!!

  • Corect! Si-au dat demisia din MF si specialistii, chiar ca intra in incurcatura nou nascutul guvern.

 • Îmi place analiza dvs., dle Cristoiu. Din punctul meu de vedere lucrurile stau cumva diferit: băieţii din jurul lui Johannis au cam grăbit lucrurile. Ori s-au speriat de ceva, ori neuronul lor nu vibrează îndeajuns de bine încât să facă socotelile în modul cel mai complex şi complet posibil, ori pur şi simplu nu controlează totul îndeajuns de strâns evoluţia evenimentelor pe cât lasă să se înţeleagă pentru profani. Cauzele sunt mai puţin importante acum. Importante sunt consecinţele. Care pot sfârşi prin a fi altele decât cele „programate”. Ba chiar unele neaşteptate.
  Din punctul meu de vedere, după căderea deplină, de azi, a guvernului PSD se vor trezi unii din PSD, resemnaţi deja în ce priveşte soarta prezidenţialelor, care se vor gândi deja la paşii 3-4-5 etc.. Şi care vor dori să îşi facă imagine lor şi grupului lor, gesturi extrem de importante în perspectiva iminentei lupte pentru putere, din PSD. Iar aceştia îşi vor iţi vocile palide din tranşee, ca să o conteste pe şleau pe VD. Dacă vocile astea vor fi mai multe, cu greutate şi încurajate de „marii” din umbră să se exprime cu forţă, există posibilitatea ca degringolada din PSD să înceapă deja de miercuri-joi. Asta înseamnă un posibil dezastru electoral pentru VD şi, prin difuziune, pentru întreg PSD-ul. Adică să nu intre VD în turul II. Ceea ce poate – încă mai poate! – fi o sursă de probleme pentru KWJ. Ne uitam, vedem, discutam. Mai avem o săptămână.

  • Nazistu Iohannis stătea extrem de prost dacă nu a reușit să-și treacă Guvernu de rateuri decît cu ajutorul unor trădători., Numele jegurilor. Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu, Emilia Meiroșu, Mircea Banias, Georgian Pop, Damian Florea, Liviu Iona Balint și Mihai Niță. Și de de la PSD Cristina Burciu, Eugen Gioanca, Remus Borza și Elena Hărătău 😎 TYoți ăștia sînt decxonspirați, au fost trimiși de servicii să-l ajute pe sasul disperat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *