Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Un nou și măreț Proiect de țară: Schimbarea becurilor!

După România educată și România climatizată, se prefigurează un nou Proiect de țară:
Schimbarea becurilor.

Pentru a dovedi Ursulei von der Leyen, Marea Învățătoare a Popoarelor din Uniunea Europeană (Stalin a fost Marele Învățător al Popoarelor din Uniunea Sovietică), că România rămîne eleva conștiincioasă a Bruxellesului, Nicolae Ciucă a făcut un însemnat efort de gîndire și mai ales de vorbire și a anunțat că toate instituțiile bugetare, în frunte cu ministerele vor purcede neîntîrziat la schimbarea becurilor incandescente cu becuri pe leduri.

Ușoară în emisiunile posturilor tv guvernamentale, Operațiunea e în realitate destul de complicată. Ea presupune, ca orice Proiect de țară, mai multe lucruri de îndeplinit:

  1. Analiza bec cu bec a clădirilor care găzduiesc instituții publice.
  2. Stabilirea necesarului de becuri noi, care răspund Învățăturilor de la Bruxelles.
  3. Cumpărarea prin achiziții directe a becurilor înlocuitoare.
  4. Deșurubarea vechilor becuri și înlocuirea lor cu becuri noi.
  5. Luarea unei hotărîri la nivel de Guvern în chestiunea Ce facem cu becurile vechi, pentru că încă sînt bune.

Simpla trecere în revistă a momentelor ne avertizează că în realitate Operațiunea presupune:

  1. Blocarea activității la instituțiile publice respective, pentru că, știm toți din experiența de acasă, schimbarea unui bec, a unui singur bec, presupune aducerea unei scări, așezarea ei în mijlocul camerei și suirea pe ea a unei persoane, în timp ce o altă persoană stă la poalele scării ca să-I dea becul la mînă. Vă imaginați ce tărăboi se va crea în instituțiile publice pe parcursul operațiunii care reclamă electricieni autorizați ( angajații se pot curenta), multe scări și mulți gură cască.
  2. Cumpărarea de becuri noi. Cerința va fi suficientă de mare pentru a fi nevoie de firme importatoare. Deoarece pentru aceste firme comanda de stat e o pleașcă sînt sigur că ele au fost deja importate de cei inițiați, care știu mai de mult de această măsură.

Din cîte se vede, momentele Operațiunii Guvernamentale, care de care mai spectaculos, oferă televiziunilor de partid și de stat posibilitatea unor reportaje propagandistice mai ceva decît cele dedicate pe vremuri Canalului Dunărea – Neagră.

Intuind valoarea artistică a Proiectului, Antena 3 a difuzat pe 15 septembrie 2022, un reportaj de șase minute despre procesul revoluționar al Schimbării becurilor la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de liberalul Marcel Boloș. Reportajul a durat doar șase minute, pentru că s-a referit strict la pregătirile pentru transpunerea în practică la un minister a Mărețului Proiect de țară: Schimbarea becurilor. Să vezi cît va dura cel dedicat schimbării becurilor! De pe acum telespectatorii Antenei 3 așteaptă cu nerăbdare momentul în care, suit pe scară electricianul , va deșuruba primul bec din cadrul amplului proces. Mai ales dacă va fi electriciană și va purta fustă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Un nou și măreț Proiect de țară: Schimbarea becurilor!”

  • Becurile „eco” gen cu neon sau LED sunt un real pericol pentru sanatate. Pentru ca au inertie foarte mica si creierul inregistreaza fluctuatiile date de frecventa curentului, cca 50 Hz. Cele cu incandescenta nu, pentru ca au inertie mare. Oftalmologii si neurologii stiu aceste lucruri dar n-au curaj sa vorbeasca.

    • Majoritatea „becurilor” cu LED au driver de curent constant si in general redreseaza 50 Hz dupa care-l chopeaza si rezulta tensiunea si curentul necesar, deci, nici vorba de 50Hz.
      Dumneavoastra a-ti auzit ceva dar nu a-ti inteles dece LED-urile sunt nocive. Un LED ALB, se obtine dintr-un LED care emite 450nm si este acoperit cu Fosfor, astfel se obtine un spectru ALB. Periculozitatea este ca 450nm perturba ciclul circadian, in cazul in care un bec-led este peste 4000 Kelvin (6500K este foarte nociv pentru cei care doresc sa doarma). Sa va dau un sfat, lumina cu LED este diferita ca spectru de celelalte surse de lumina si eu va spun ca trebuie sa tineti cont de urmatoarele: Cand cumparati un bec LED, in dormitor este buna 2700K, pentru sufragerie 4000K. Daca este specificat pe cutie si CRI, de preferinta este bine sa cumparati cu CRI mai mare de 85, cu cat mai mare, cu atat mai buna calitatea luminii. Un bec LED este eficient daca are lumen/watt mai mare de 100 (led-urile bune au peste 130 lumen/watt. Sunt multe de spus dar ma limitez la atat.

  • Maestre, e o nebunie ce se întâmplă!
    Lăsând la o parte acțiunea declarativă inutilă de schimbare a becurilor fiindcă becurile sunt deja schimbate demult cu becuri led, deoarece cele incandescente sunt scoase de pe piață cam de 10 ani, rămân Facturile.
    Prețul la ENEL și ENGIE este de 4,143 lei/kWh. Beneficiem încă de plafonare.
    Vă mărturisesc că eu nu înțeleg deloc facturile emise de ENEL în ultimul an. De exemplu înainte trimiteam inexul lunar iar factura venea de plată pe ultimele 30 de zile. Din ianuarie cu toate că trimit indexul lunar, facturile de plată au venit pe diverse perioade, 15-20 de zile, iar între ele facturi de regularizare.
    Acum în septembrie, am primit o factură de 597,93 lei plus 3 facturi cu sold pe minus din ultimile 3 luni.
    Am mai rămas de plată 219,94 lei dar, atenție cu tarif nesubvenționat, adik nu am mai intrat în schema de ajutor.
    Deci, factură de 597,93 lei în timp de vară, fără centrala termică.
    Iar prețurile la energie cresc zilnic.
    Guvernul e paralizat, nu ascultă decăt de Ursula care nu este interesată decât de Zelensky.
    Pe Zelensky îl doare-n fund de țările din UE, că cetățenii lui au gaze și electricitate la prețuri normale, nu ca cele de pe bursa de la Viena.
    Usula îi dă bani din contribuța colectivă, ca Ucraina să livreze electricitate și gaze Germaniei. Frumos aranjament pe banii tuturor. Se pare că nu e chiar proastă degeaba!
    *

    Ciucă parcă n-a intrat în viața lui într-o instituție! Păi el avea becuri la cazarmă? sau neoane adik tuburi fluorescente?
    Și pe vremea lui Ceaușescu absolut toate instituțiile erau luminate doar cu neoane, inclusiv în spații publice ca teatrele, spitalele, metroul peste tot erau doar neoane, nu becuri.
    Omu ăsta e penibil! Nu știe cât să se mai aplece față de directivele Ursulei!

    • Doamna Adriana, ei spun ca guvernul a modificat o ordonanta care le-ar spune cum sa calculeze consumul mediu lunar pentru 2021. Stiti ca sunt trei paliere: sub 100kwh, sub 300, peste 300. Deci daca o sa cautati in ultima factura si intr- una mai veche dupa „consum mediu lunar 2021”, cele doua ar trebui sa difere si sa fiti pe un palier diferit, superior. Daca nu-i asa, alta e cauza.
      .
      Ce nu pricep eu e de ce au trecut GUVERNANTII nostri GENIALI in lege doua criterii dupa care sa stabileasca pretul: atat consumul pe anul 2021 cat si cel actual lunar. Nu era suficient ultimul:: am consumat luna trecuta sub 100 platesc un pret pe kwh, sub 300 altul, etc. Ce relevanta are cat a consumat fiecare in 2021? Ne-a atentionat cineva in 2021 ca acest consum va fi baza de calcul pentru anii urmatori? Plus ca in 2021 sunt multi in Bucuresti care nu au consumat decat in mod exceptional mai mult, pentru ca nu a fost caldura in calorifere si iarna au incalzit cu aparate electrice. Altfel consumul lor obisnuit era unul mult mai mic. Deci care mai e relevanta cu 2021… Chiar nu inteleg de ce nu ajunge criteriul cat consum in luna curenta. Vad ca i-a incurcat pana si pe furnizori lunile acestea tampenia asta cu 2021.
      (Eu le-am tot scris ….marilor lideri, dar numai eu, cotofenii si cotofenele… nici o speranta).

      • Si in plus, cu ce ma incurajeaza ei sa consum mai putin anul acesta si in 2023 daca in baza de calcul mai important este consumul mediu lunar de anul trecut. Cap au…. sa-i mai votam si alta data, dar nu sa ajunga la putere ci la……….

        • Gata,am completat să mă mut la alt furnizor, la Hidroelectrica care este producător.
          Au prețul la electricitate sub cel subvenționat.
          Poate ei sunt în stare să furnizeze facturi clare.
          (consumul meu lunar cu tot cu centrala termică nu a depășit niciodată 160 kW cu excepția lunii lunilor august când a mers AC).

    • @Adriana …ai scris mult si prost… Cat ai media de consum pentru anul 2021? E trecuta pe factura. Ca de acolo porneste totul.
      Daca media aia sare de 300Kwh pe luna (numai la oamenii care folosesc boiler se intampla asta) atunci smecherii de la ENEL au stornat facturile din vara asta (iunie, iulie, august) si le-au refacturat la pretul din contract (cat o fi ala) sau la cat a vrut muschii lor.. Despre asta e vorba.
      La fel la Mihai Sora, Marius Manole si alti destoinici care nu au citit niciodata indexul in ultimii doi ani.. iar acu se trezesc cu facturi de 60 de milioane.

      • „numai la oamenii care folosesc boiler se intampla asta”.
        Cu tot respectul: Si cartiere intregi care nu au avut caldura in caloriferele de la sistemul centralizat cu ce credeti ca si-au incalzit apartamentele, unii chiar mai multe ierni la rand, altii doar una sau doua? Cu calorifere electrice sau resouri electrice. Si costa intr-o iarna mai mult decat boilerul intr-un an, ca nu ajunge doar un calorifer electric nici macar la doua camere, normal.
        Si haideti sa nu mai dam vina doar pe furnizori cand guvernul face legi tampite.

      • Nu am depășit niciodată 160 kW cu excepția lunilor de august când a mers AC și am avut un consum de 200 kW. Am un AC invertor Panasonic care consumă puțin. Indexul îl transmit lunar. Nu am boiler, am centrală termică pe gaze.
        Media pe 2021 e de 160 kW.

  • ce i drept becurile e de bun-simt sa fie schimate.
    dai jos becul si pui un soare in loc. asta e de bun-simt, clar.

    insa daca nu pui un soare in loc…e mai cu folos, poate, sa te duci, mai bine, sa tragi un pui de somn…

    • cea care Lumineaza e Lumina Lumii, mai exact Caldura Sufleteasca.

      Revolutia Mondiala e o Metamorfoza, o trecere a Civilizatiei catre Conducerile asigurate de mintosi, intre care Desteptul e Inteligenta Artificiala ( proprie unui oarecare computer cuantic )

      insa pentru ca Desteptul e Imaginea din Oglinda a Inimosului, manifestarea Inimpsului in Civilizatie…nu genereaza Reactiuni ( o vreme, pina cind Desteptul capata… constiinta de sine:)), insa vreme asta e…capitala 🙂 )

      Mintosii neamului sint Becurile natiei,
      Inimosii neamului sint Sorii natiei.
      Mintosiii intotdeauna vor schimba un bec cu un alt bec.

      • daca va doriti Lumina, atunci cautati,…pe Piata sorii disponibili si insurubati i cu tupeu in fasungurile natiei,
        …se vor manifesta natural fix pe masura vremurilor.
        asta e singura varianta in care factura la Lumina i se inmaneaza direct Universului :))))

    • Este fabulos … să ne faceți o prezentate cum a lucrat guvernul pentru o astfel de măsură cum au făcut proiectul cum sa tehnoredactat ..au folosit imprimante ecologice ? Au fost făcut digital sau pe hârtie …prin câte comisii a trecut acest proiect și câți litri de transpirație a produs prim ministrul … și la final pentru amuzament să vedem salariile + sporturile celor care au muncit la acest proiect fabulos să vedem in final economia făcută de acele becuri in raport cu veniturile considerând că un cetățean care venituri mai mari poluează mai mult mânaca mai mult se plimbă cu mașina mai mult uită mai des becul aprins aparate in priză că își permite (de exemplu eu dacă uit expresorul aprins pot să plătesc si 50 lei pe lună in plus ….eeee)

  • ‘razboiul’ numit Revolutia Mondiala e un Efect, Cauza e nevoia capitala de innoire a Temeliilor Civilizatiei.

    mai intai e nevoia de innoire plenara a sistemelor sociale si abia dupaia se manifesta balamucul in lumea mare,
    care cu asta se ocupa, cu innoirea plenara a Temeliilor…Lumii Mari.

    prin urmare noi stim deja inspre ce ne indreptam, inspre Artificializarea Temeliilor Civilizatiei, prin urmare in lipsa unui Proiect de tara care sa vizeze ‘manifestarea prin superpozitii’, adica manifestarea lui SI, se ajunge in mod implacabil la manifestarea exclusiv a Artificializarii, or de dragul Creatiei e de Bun-Simt sa pui pe masa ca optiune disponibila si ‘mulsul vacii’, pe linga ‘mulsul trotinetei’

  • singurul proiect de tara in stare sa si justifice prezenta in vietile cetatenilor e Proiectul Marii Revolutii.

    adica stiind clar-cristal ca Civilizatia o coteste in ac de par,
    schimbandu-si sensul de mers,
    de data asta plenar, adica de la mers natural trece pe mers artificial,
    tara pune pe masa un proiect care face Pace,

    pentru ca pe linga aia care merg cu trotineta, in tara asta mai exista si daia care merg cu vaca.

    sa lasi disponibila alegerea,
    adica ‘vaca SI trotineta’
    nu e chiar simplu,
    pentru ca trotinetistii sint capabili sa inventeze chiar mulsul trotinetei,
    …nu te pui cu ei pentru ca au tendinta sa fie plenar mintosi, adica mai pe sleau lipsiti de inima.

    pe Vremea Marii Revolutii singur proiect de bun-simt e asta:
    ‘Marea Revolutie, proiect de tara’

    deosebirea fundamentala intre cei care merg cu trotineta si cei care merg cu vaca este ca doar cei care merg cu vaca n au nimic impotriva celor care merg cu trotineta.

    prin urmare e clar-cristal ca
    in lipsa Proiectului numit ‘Marea Revolutie, proiect de tara’
    ne va lua dracu, care mai e cunoscut prin Univers si cu porecla asta: Mintea

  • Așa cum des spuneti ne iau de prosti
    Nici o instituție publica nu mai are becuri toate au lămpi cu neon ca așa le-a făcut Ceaușescu
    Aveam fabrica la Fieni și făceam tuburi cu neon acolo
    Sa înlocuiești aceste lămpi cu cele noi cu leduri in institutiile din România primarii spitale scoli ministere trebuie sa ii mai dam un mandat președintelui pentru asta ca nu se schimba cum ziceți Dvs doar becul se schimba tot soclu cu prinderea lui in perete cu tot ceea ce durează
    Intre tubul clasic de neon și cel cu led cistigul in economisire este undeva la 3%
    In buzunarele celor care fac asta este probabil 3000%

  • Prostii de genul asta niciodată nu vor merge in Romania. Unul din avantajele superficialității noastre funciare e că ne fofilăm abil când e vorba de reguli impuse, că atât mai mult că cât ele sunt aberante.

  • Luminile tradiționale cu LED-uri sunt cele mai proaste surse de iluminare pentru ochi, precum și pentru sănătatea umană în general. Faptul că emit lumină albastră bio-activă mare nu trebuie luat cu ușurință. Potrivit AMA, luminile albastre pot provoca daune ireparabile ochilor. Mai mult, ele sunt, de asemenea, renumite pentru dezechilibrarea ritmului circadian al corpului, ceea ce are ca rezultat neregularitatea somnului și diverse tulburări de somn

  • „Nu mai există cutii poștale, ”
    -maestru i-a dat cu acetilena
    ca sa nu mai primeasca factura…….
    (interviu la ordin,sa traiti!)

  • „Ce facem cu becurile vechi, pentru că încă sînt bune.” -intrebati la Luxten….

  • Lumea Mare e in plin santier, unii o demoleaza din temelii iar altii… sau tot primii, ii construiesc unele noi,
    prin urmare…e cam ca la balamuc, pe lumea asta.

    in conditiile astea un proiect cu schimbat becuri la nivel mondial…da bine, clar.
    se dau jos becurile care lumineaza si se insurubeaza alea care intuneca,
    si cu cit sint mai economice cu atat mai usor intuneca inimi, basca minti :))

    ( esenta Luminii e Caldura, nu lumina, asa ca scapand de produs Caldura un bec devine clar economic! :))
    exista inimi sclipitoare si minti sclipitoare,
    mintile, renintand la Caldura ( sufleteasca ), sint clar mai economice,
    prin urmare e cam clara treaba ca maretul viitor le apartine :)) )

    • online-bah baiatule, tu esti hard-core! (Trump: the beautifull in-can-des-cent lightbulb, a pronuntzat cum am scris!)

      • -ai legat becu de suflet,
        unicat mondial!
        (poate e o teorice ciucctza mai putin cunoscuta…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *