Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un puci care a eșuat înainte de a începe

Sîmbătă, 19 decembrie 2020, viața noastră politică a marcat primul mare eveniment postelectoral:
Un puci în PNL.

În mod obișnuit, puciurile au loc în partidele care trec în Opoziție după alegeri.
Puciul de sîmbătă s-a petrecut într-un partid care a rămas la Guvernare după alegeri.

Pentru a înțelege un astfel de eveniment, Istoricul clipei, ca și Istoricul de altfel, trebuie să stabilească mai multe elemente:
Contextul, derularea faptelor, explicarea rezultatului, consecințe.

Contextul

PNL a obținut un scor incredibil de prost la alegerile din 6 decembrie 2020. Cu doar 25% dintr-un procentaj de participare slabă, cea mai slabă din postdecembrism, PNL s-a văzut obligat să împartă puterea nu numai cu USRPLUS, beneficiara unui procentaj de 15%, dar și cu UDMR, care a obținut 6%. În aceste condiții s-au dus dracului Mărețele Planuri ale lui Klaus Iohannis de resetare a României și s-au făcut pulbere nu mai puțin Mărețele Planuri ale baronilor PNL de a pune mîna pe o ciozvîrtă mult mai mare decît cea la care au ros timp de 12 luni. Din Guvernul în jurul PNL s-a ajuns la un Guvern de colaborare între trei formațiuni: PNL, USRPLUS, UDMR. Chiar și în aceste condiții, ar fi fost normal ca negocierile dintre cele trei partide, premergătoare consultărilor de la Cotroceni, să dea drept premier pe președintele PNL. Experiența cu Liviu Dragnea ne-a arătat că o guvernare cu dublă comandă – premier și șef de partid – e un dezastru. Ludovic Orban a rămas după alegeri președintele PNL. În aceste condiții, doar el putea fi premierul Guvernului. Se adaugă la aceasta drept argument și experiența de conducere a lui Ludovic Orban, dobîndită în cele 12 luni, abilitățile de om politic și chiar știința de a lucra cu un vanitos precum Klaus Iohannis. Un guvern cu premier PNL nu putea fi condus decît de un tip ca Ludovic Orban și pentru că prezența USRPLUS în coaliția de guvernare, o formațiune lipsită de experiența construcției, a activității instituționale, meșteră la spectacole de circ de stradă sau de Parlament, cere un premier cu autoritate. Putea fi Nicolae Ciucă. Inițiativa a eșuat. Normal ar fi fost revenirea la Ludovic Orban. Cei de la USRPLUS nu l-au vrut. Explicabil. Un Florin Cîțu e pentru ei un mîț ușor de călcat pe coadă. Cu un Ludovic Orban ar fi fost mai greu să-și atingă obiectivul secret:
O guvernare USRPLUS din punct de vedere practic ale cărei deconturi le va face PNL, văzut ca partid de Guvernămînt prin premier.

Exclus de la funcția de premier, Ludovic Orban s-a refugiat în cea de președinte al Camerei Deputaților. O funcție vitală pentru ca el să păstreze partidul în condițiile în care nu e premier. Pentru aceasta Ludovic Orban a cedat masiv la negocierile cu USRPLUS. În chip surprinzător, USRPLUS s-a dovedit o negociatoare de temut. Sînt sigur că în spatele lor e o forță care i-a încurajat și ghidat pe parcurs. Și oricît de ciudat ar părea, această forță a fost Klaus Iohannis. Unul dintre instrumentele eficiente a fost capacitatea lui Dan Barna de a renunța la funcția de președinte al Camerei. La negocierile de după ședința BPN, Ludovic Orban a mers cu ceea ce credea el a fi un as în mînecă. Predarea funcției de președinte al Camerei lui Dan Barna în schimbul funcției de premier pentru el. Dan Barna i-a dat șah, renunțînd ușor pentru el, în favoarea lui Ludovic Orban, dar pretinzînd la schimb cele mai importante ministere pentru USRPLUS. Și sub campania dusă de presa PLUSERISTĂ (e curios că presa de Dreapta nu e a PNL, ci a USRPLUS), baronii locali și centrali s-au burzuluit. Nu numai că PNL a pierdut ministere grele, ajungînd practic să împartă pe din două puterea cu USRPLS, dar baronii și-au dat seama că va fi imposibil să intervină cu pile la miniștrii USRPLUS. Dacă PSD ar fi fost partener de Coaliție, miniștrii ar fi fost mult mai dispuși să cedeze la intervenții. Această nemulțumire a dus la tentativa de puci.

Desfășurarea

Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, sprijiniți de Ilie Bolojan, Raluca Turcan, Emil Boc, Alina Gorghiu, Dan Motreanu, au convocat prin sistemul de comunicare internă al partidului, aflat la dispoziția secretarului general care e Robert Sighiartău, pentru sîmbătă, ora 19, un BPN, prin sistem video conferință. Evident, grupul știa că Ludovic Orban nu va fi de acord. Ludovic Orban a contracarat trimițînd membrilor BPN că ședința nu e statutară. Întrerupînd negocierile Ludovic Orban a sunat personal pe șefii de organizații din țară că ședința nu e convocată de el, ci de puciști.

Rezultatul

Un eșec cum nu s-a mai văzut pînă acum al puciștilor. Că Ludovic Orban va proceda cum a procedat știau și puciștii. Te-ai fi așteptat ca ei să meargă mai departe cu acțiunea. N-a fost așa. Un SMS trimis prin secretariatul general anunța pe cei convocați că „avînd în vedere faptul că negocierile privind coaliția de guvernare nu s-au finalizat, ședința BPN se amînă pentru o dată ulterioară”.

Inițiatorul și conducătorul Puciului, Rareș Bogdan a intervenit la televiziuni pentru a minimaliza importanța puciului:

„A fost o rugăminte a președinților din filiale, nu e nimic războinic.”

 Tot el a declarat renunțarea la orice acțiune împotriva lui Ludovic Orban:

„Considerăm că acum e mult mai important să dăm un guvern rapid. Am considerat că discuțiile noastre în partid pot fi amînate. Acum importantă e țara, este importantă stabilitatea și oferirea un guvern și a unui program de guvernare extrem de eficient.”

În istoria postdecembristă au mai fost puciuri în partide. Nici unul n-a eșuat atît de rapid, atît de jalnic. Puciul din PNL nu poate fi comparat, de exemplu, cu Puciul Gabrielei Firea din PSD, din 2018. Puciul din PSD a durat aproape două luni, din 7 septembrie pînă în 4 noiembrie. Puciștii au fost dintre lideri de frunte ai partidului, printre care un viceprim ministru și 30 de lideri județeni. Aceștia au dat publicității o Scrisoare amplă, cu argumente temeinice, pentru ca Liviu Dragnea să demisioneze din funcția de președinte. Întins pe atîta timp, Războiul a devenit un spectacol mediatic și a fost tranșat în urma unui vot în CEx Național. De remarcat că Puciul din PNL nu și-a propus debarcarea lui Ludovic Orban, ci luarea acestuia la întrebări pentru rezultatul dezastruos al negocierilor. De durat, a durat doar cîteva ore.

Cauzele eșecului

Eșecul nu poate fi pus doar pe stîngăcia acțiunii. Rapiditatea cu care puciștii au dat înapoi se explică doar prin intervenția lui Klaus Iohannis. Că e așa ne sugerează argumentele invocate de Rareș Bogdan pentru oprirea acțiunii:
România are nevoie de un guvern stabil cît mai repede.
E argumentul lui Klaus Iohannis de a lăsa lucrurile să curgă, chiar dacă par în defavoarea lui.

De ce se poartă Klaus Iohannis astfel?

  1. Evită o confruntare imediată cu Ludovic Orban. Timpul lucrează în favoarea președintelui.
  2. USRPLUS a cerut și a obținut ministerele grele la îndemnul lui Klaus Iohannis. Președintele și-a dat seama că resetarea României n-o poate face cu PNL, ci cu USRPLUS. De aceea îl preferă pe Florin Cîțu și nu pe Ludovic Orban, premier.

Consecințe

  1. Pînă acum dus doar în culise, Războiul din PNL a ieșit la suprafață. Chiar dacă eșuat, Puciul e un semnal pentru alegători, pentru celelalte partide, că în PNL Ludovic Orban e contestat de un Grup de lideri.
  2. Votul la președinția Camerei e secret. Cîți dintre nemulțumiții din PNL sînt și parlamentari? N-ar putea aceștia la secret să voteze împotriva lui Ludovic Orban? Măcar pentru ca acesta să nu cîștige din primul tur.
  3. PNL apare ca un partid slab, minat de lupte interne. În bătălia pentru a domina Executivul, USRPLUS va ține cont de această slăbiciune.
  4. Burzuluiala din PNL adîncește suspiciunile USRPLUS față de adevăratele intenții ale partidului de guvernare.
  5. Nu avem date să susținem că Klaus Iohannis i-a îndemnat pe puciști sau că a știut de le măcar. Cum însă puciștii sînt iohanniștii din partid, puciul contribuie major la impresia că între Klaus Iohannis și Ludovic Orban e război.
  6. Rapiditatea cu care a fost înăbușit puciul nu trebuie să-l facă pe Ludovic Orban să se culce pe o ureche. S-ar putea ca alte puciuri, mai bine pregătite, să reușească. Mai ales dacă le va ghida Klaus Iohannis.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Un puci care a eșuat înainte de a începe”

  • Aici mai degraba cred ce se spune in postarea lui Gusa,Cozmin Gusa,in spatele lui Orban stau baietii „instelati”,de aia au fost pucistii liberali pusi pe burta asa repede,cat despre USR isti ,li s a dat multa putere in guvern ca sa aiba ocazia de a si rupe gatu la guvernare,ei,nu PNL,vor fi ani grei,si cei ce guverneaza vor deconta,si atunci s a dat putere USR ca sa si rupa gatu la guvernare,ei,si nu PNL,care a facut un pas strategic in spate.De fapt Orban si Baietilor incepe sa nu le mai pese de Iohannis,ei deja fac jocurile gandindu se de fapt la cine i va succeda lui Iohannis in 2024.Iohannis il voia pe Ciuca(ca sa se puna bine cu americanii,iar astia i au stricat jocul sasului in privinta asta),dar gasca lui Orban s a opus,oferind mai multe USR ului.Gasca lui Orban a gandit o strategic.

    • PNL le a dat USR istilor acele ministere,unde orice guvernare isi rupe gatu de 30 de ani,acele ministere a caror probleme sunt de nerezolvat de la revolutie incoace,ca USR sa si rupa gatu la guvernare,iar PNL si a pastrat ministerele cu bani(a dat ceva ministere cu bani si la UDMR),ministerele cu putere reala,dar unde nu ti rupi gatu la guvernare foarte tare.Adica PNL le a facut USR istilor niste cadouri otravite,scopul PNL este ca anii viitori de guvernare sa fie decontati de USR,nu de PNL,si a dat USR acele ministere care aduc decontul unei guvernari.

  • ARN-ul mesager e o Cauza sau un Efect?!

    daca e un Efect, poate fi, el, definit ca fiind o Cauza?!

    daca informatii gen cal-troian sint introduse in dinamica, suntand Cauzalitatea, poate ramane asta fara Efect? poate exista Efect fara Cauza?!

    este adevarat ca mai intai Efectul si abia dupaia Cauza,
    insa mai intai Efectul in Cer! si dupaia Cauza in Pamant!, care ulterior implineste, in Pamant, Efectul…proiectat mai intai in Cer!

    ne minunam privind procesele Macro, astea care au loc la nivelul Pamantului, insa, din cate se vede ele au loc, mai nainte, la nivel Micro, in Cer!,
    tot asa cum pe Pamant se sunteaza Cerul!, si la nivel Micro, in Cer, se sunteaza…Cerul Cerului:))

    dorintele sint trimise in Viitor!, iar ele de acolo, la soroc, se nasc in Realitate, in Prezent, definindu-l.
    dorintele sint trimise in Cer!, iar ele de aolo, la soroc, se nasc in Pamant, definindu-l

    suntand ADN ul, suntezi Cerul…Nivelului Cuantic, modificand dupa dorinta…Pamantul Nivelului Cuantic, superpozitia in discutie…!

    tare de tot!

    ( Cerul si Pamantul fiind Aripile Curcubeului )

    • se prea poate ca o influentare a arn ului sa isi caute echilibrarea chiar in propria definitie, acolo manifestandu-se o ‘punere la indoiala’, de catre ARN, a ADN ului.

      ARN ulk e o oglindire!, nu poti influenta ‘imaginea din oglinda’ fara a genera o dinamica de echilibrare care sa se refere si la ADN.

      in orice caz, a inffluenta ARN ul, suntand citirea din ADN e ca si cum ai influenta Pamantul ( Curcubeului ) suntand dinamica Cerului.

      sau, e ca si cum ‘precum in Cer asa si pe Pamant…nu mai e valabila!:)), ca pe Pamant poa sa fie…altfel decat in Cer, ca daca se sunteaza Cerul…daia!:))
      haiosi rau, astia!:)))

      • Cifrele sant sapte.
        prima fiind Cifra 3.

        inainte de Cifra 3,
        care, dupa cum se si vede, e Oul Absolut Crapat in El Insusi,
        prin Crapatura rasarind Cele Sapte Cifre,
        se afla…Oul Absolut!:)))

        adica Sfanta Treime

        cum sa diseci, domne, Sfanta Treime in Componente, definind, astfel,
        cifrele 0,1,2 :))) ?!

        …0 fiind nimicul,
        1 fiind singularul
        iar 2 pluralul?!

        facand asta…suntezi Sfanta Treime, indraznind sa redefinesti chiar Oul Absolut!:))) :)))))))))

        pe cand in Oul Absolut
        0 e Totul,
        1 e Singularul,
        iar 2, Pluralul, spre fundamentala diferenta se Naste in! sanul lui 1, deci 1 il cuprinde pe 2!:)),
        Noul Ou e…asamblat prin Acumulare:)))), adica ‘pluiralul’, in fapt ‘viata’, e definita nu prin Daruire, cazul Oului Absolut, ci prin pura Acumulare:))), 2 fiind 1…care mai acumuleaza inca un 1 langa sine!:))))

        are treaba ce-am zis mai sus cu vaccinul?
        pai cum sa n-aiba, ca fix asa cum Oul Absolut e suntat,
        Cifrele devenind, astfel, noua,
        tot asa e suntat si ADN-ul, organismului uman putandu-i-se, mai nou, da comenzi…din afara Intregului!:)))

        povestea cu vaccinul fiind o simpla exprimare a ‘tehnologiei’, ea avand un potential…chiar uriesesc!:)))

    • Revolutia Mondiala isi vede de drum.
      o noua tulpina, un nou lockdown in ue.
      sistemele sociale vor ceda stresului, insa alte sisteme sociale, noi-noute, se vor manifesta. mai spre finalul Revolutiei, adica mai prin 2025 incolo…

  • Idiocratia din Romania

    (Motto: „E dificil să eliberezi proştii de lanţurile pe care le venerează” -Voltaire)

    Alegeri parlamentari

    ln lunile de dinainte de 6 decembrie 2020, agentul electoral penelist Klaus Iohannis si restul propgandistilor mafiotilor, escrocilor si cozilor de topor care-si spun ”liberali” isi trambitau cu ajutorul unor sondaje măsaluite grosalan, mai ales in presa jigodist-iohannist-securistica, victoria epocala ce va să vina la alegerile parlamentare, asigurandu-i pe toti..babuinizatii propagandei lor tampe, ca vor obtine un succes zdrobitor la urne, drept pentru care politrucul maoist si escrocul imobiliar cu 17 dosare penale, Klaus Iohannis, ar fi urmat sa aiba pe langa gasca de escroci si impostori habarnisti careia ii zice ”guvernul meu” si un ”parlament al meu”, in care cocalarii holerei galbene ar fi ocupat peste 50% din fotoliile de senatori si deputati, in timp ce cocalarii ciumei si-ar fi facut harakiri de ciuda..!
    Aceste alegeri vor ramâne in istorie datorita faptului ca apelurile de politruc maoist si mai ales prestatia propagandistica bolsevico-nazist-neosecuristică a agentului electoral liberal Klaus Iohannis i-a scarbit intr-atat de tare pe romani, incat acestia i-au intors dosul ”in masă”. Absenteism mai mare ca niciodata..!
    Asa se face ca au venit la urne sa-i voteze pe cocalarii si escrocii gălbejiți (toti niste mincinosi si derbedei politici carora impstorul si escrocul imobiliar cu 17 dosare penale de la Cotroceni le zice tandru ”partidul meu”) doar aprox. 1 milion si jumate, din circa 19 milioane si un pic de cetateni romani inscrisi in Registrul electoral.

    Rezultate alegeri parlamentare

    Doar 7, 89% din cetatenii romani cu drept de vot i-au votat pe Iohannis si partidul lui de cocalari politici..! Nici macar nu pot spune ca i-au votat un roman..intreg, din 10, ci doar 0,789% dintr-un roman:)) ”Legitimitate” si ”Reprezentativitate” de..râsul lumii..!
    Chiar sunt curios sa vad in numele carui ”popor” vor mai pretinde ca vorbesc Iohannis, Orban si restul impostorilor, cozilor de topor, mafiotilor, escrocilor si mincinosilor tupeisti care-si zic in bataie de joc ”liberali”, ”partid national” si ”salvatori ai natiunii”..!
    Nici raportat doar la numarul celor care au fost la urne Iohannis si cocalarimea galbena nu stau prea..stralucit..! Cam 1 din 4 voturi..! Si, evident, e vorba doar de membrii cu carnet ai cocalarimii galbene, plus babuinizatii propagandei si fripturistii care depind cu diferite gainarii, smenuri si manarii de mafia liberal-iohannist-neosecuristica.
    Orice om cinstit se intreaba acum unde e ”victoria liberal-iohannista cu 38-45% din voturi”, asa cum ne asigurau ca se va intampla ”acoperitii” de la ”intitutitiile de sondare a opininiei publice” si alte gunoaie propagandistice limberal-iohannist-bolsevic-neosecuristice din mass media..!

    Negocieri

    Deci, Iohannis si cocalarimea lui galbena au luat-o in freza cat se poate de rusinos de la ”ciuma rosie”, drept pentru care s-au vazut nevoiti sa se milogeasca de USR si UDMR pentru a forma o alianță, fiind evident ca numai astfel puteau batjocori, jefui si ruina Romania in continuare, cu acelasi tupeu si ticalosie cu care o fac de un an si ceva.
    Jigodismul politicianist de tip limberalo-iohannist-securistic a dat in clocot cu ocazia asta, pentru daca acum, dupa alegeri si aflarea rezulatelor lor, Iohannis impreuna cu restul derbedeilor politici, mafiotilor si cozilor de topor care-si spun ”liberali”, de dragul de a mai guverna (sifona banul public) inca vreo 4 ani, au pus de-o ”cumetrie iohannist-kelemenista” si se pupa tandri pe gingii cu grofii UDMR-lui, cu putin timp inainte de alegeri acelasi Iohannis, in aplauzele aceleasi gasti de mafioti liberali, ii acuzau pe cei de la UDMR, deci pe ”aliatii lor de nadejde” din guvernarea ce va să vina, ca vor sa dea Ardealul Ungariei cu ajutorul lui Ciolacu..!
    Jigodism politicianist si la cocalarii liberali, si la grofii udemeristi, asa cum sta bine unor cozi de topor care azi se arata unii pe altii cu degetul si se acuza de tradare si de tot felul de escrocherii, si maine, daca e mai e ceva de jefuit in Romania, se strang in brate si-si jura iubire vesnica..!
    Ganditi-va ca politrucii ăstia, cozi de topor si derbedeii politici si lipsiti complet de scrupule, ”hiene infometate”care saliveaza lacom de pe-acuma gandindu-se la cum vor descarna ei fratește putinul ramas pe ciolanele leșului bugetului cand vor guverna impreuna, vă vor conduce (minti si jefui), pe voi si tara timp de 4 ani..!
    Cu alte cuvinte, hienele galbene s-au vazut nevoite sa negocieze si sa imparta putinul putregai ramas pe ciolanele leșului avutiei nationale cu cei de la USR si UDMR, asta dupa ce tot ele, hienele galbene, le-au descarnat in cei 30 de ani de hegemonie politico-mafiota PSD+PNL..!

    Rezultate negocieri

    La negocieri, Iohannis si Orban iar au luat-o in freza..! Nu le-a iesit pasienta.! N-a putut ajunge premier nici Ludovic Orban (care, sustinut de clientela mafiota a PNL, s-a propus premier pe el insusi), nici generalul Nicolae Ciuca (pe care l-ar fi vrut premier Iohannis si generalii lui scoliti in Armata ceaușista si Vechea Securitate).
    Premier a ajuns Florin Cîțu, numit si ”plantat” ca atare de catre ”baietii veseli din paduri” (Noua Securitate), cu ajutorul ”dronelor” din USR PLUS ..!
    Cu alte cuvinte, Florin Cîtu nu-i nici premierul lui Orban si al PNL-ului, nici premierul lui Iohannis si al generalilor acestuia.
    Cîțu e premierul pe care, in ciuda lui Orban si a lui Iohannis, l-a IMPUS la negocieri USR-PLUS, refunzâdu-i sistematic si..viguros pe Orban si Ciuca..! De ce..? Veti vedea singuri in 4-5 luni..! Poate si mai devreme..!
    Stie Florin Cîțu ca fara fermitatea cu care USR-PLUS i-a refuzat la negocieri pe Orban si gen. Ciuca, el n-ar fi ajuns niciodata premier..? Categoric, stie..! Altceva insa nu stie Cîțu..! Si va afla..prea tarziu pentru a se mai putea ”scoate” ..!
    Imediat dupa negocierile pentru numirea premierului si impartirea ministerelor, mai precis sambata 19 dec. 2020, cocalarii limberali din teritoriu erau cat pe ce sa puna de-un zvast colectiv, plus caterinca de rigoare, cu cei de la centru..! Pe motiv de ”păpica” mai putina..! Pentru ca asa cum am spus mai sus, s-au vazut nevoiti sa imparta putinul putregai ramas pe ciolanele leșului avutiei nationale cu cei de la USR si UDMR, asta dupa ce tot ei, escrocii si derbedeii politici care-si spun in bataie de joc ”liberali” ”nationali” si ”salvatori ai natiunii”, le-au descarnat in cei 30 de ani de hegemonie politico-mafiota PSD+PNL, dar mai ale in ultimul an cand au sifonat banul public si au jefuit tot ce-au prins in mana, cat au putut..!

    Epilog

    Minunat..! Halal stat european, condus de catre un presedinte escroc imobiliar cu 17 dosare penale ”clasate”, si un premier escroc financiar care a ”trantit” moneda nationala de doua ori..! Sa mai spuna cineva ca Romania e o ..biata democratie onesta si nu o mandră idiocratie cleptomano-mitomano-neosecuristica..!
    Toate bune si..haioase, doar ca postacii proapagandei mafiei liberale (cei mai netezi si mai ofticosi din galaxie) sunt in prezent mai ..degringoladizati si mai panicati ca niciodata..!
    Bietii de ei, mai deunazi pupau ..”otova” dosurile galbene, acum nu mai stiu daca trebuie sa le pupe numai pe cele din gasca cocalarilor lui Ludovic Orban, pe cele din banda gainarilor ”acopriti” a lui Florin Cîțu, sau pe cele din șleahta generalilor , securistilor batrani si escrocilor imobiliari cu..’jde dosare penale ”clasate” a lui Klovnis Iohannis..!
    Carevasazicatelea, prin urmarea si-asa deci, care cum ar veni treaba, postacii pupatori de dosuri galbene se afla intr-o cumplita dilema, asa cum spune si titlul manelei din acest videoclip:https://www.youtube.com/watch?v=8WYHDfJDPDc&list=RD8WYHDfJDPDc&start_radio=1&ab_channel=NellyVEVO
    Chestia nasola e ca tocmai liderii holerei galbene ii..degringoladizeaza cel mai crunt pe bietii lor postaci..! Asta apropo si de faza cu cocalarii limberali din teritoriu care erau cat pe ce sa puna de-un zvast colectiv, plus caterinca de rigoare, cu cei de la centru, pe motiv de ”păpică putina”, dupa impartitul ciolanelor cu UDMR si USR..! ”Austeritate” liberala 100%. Sa nu mai poti baga mana pana la ureche si sa iei cat vrei, e dureros..!
    In asemenea conditii ingrozitoare, e clar nici nu prea mai conteaza din care gasca de cocalari e dosul pe care il vor pupa in viitor postacii galbeni, pentru ca vor trebui sa se multumeasca in continuate tot cu eugenii si seminte de floarea soarelui..!
    Si ei, care trageau nadejde ca vor fi trecuti pe napolitane nemțesti si pungi cu alune franțuzesti, dupa alegerile astea..!
    Brrr..! De piatra sa fii si tot iti vine sa-i compatimesti când vezi ca degeaba au pupat dosuri de cocalari galbeni pana au facut beșici la buze, si risca sa dea si-n diabet de la atatea eugenii băstinoase cate au bobinat pana acum..
    Dar deh, cocalarii galbeni tot cocalari..! ”Austeri” rau ..!:))

  • Potentialul care creste asemenea lui Fat-Frumos,ce i drept…in modul!:)), e cel din spatele Inteligentei Artificiale care…gestioneaza singurica un stat!:))

    In curand popoarele vor avea de ales, la conducere, si un Soft, pe linga politicieni-oameni:))
    si pentru a sila de sistemul politic creste vazand cu ochii:)), probabilitayea de a alege un Soft devine….mareata!:)

    politicienii-oameni inca n au aflat, …cam asa s ar parea, ca Revolutia Mondiala vizeaza inclusiv, daca nu cumva mai ales!, si sistemul politic, basca ălelalte sisteme sociale.

    • Sila de politica si de politicieni va creste exponential. 70%, cat e acum, nu e suficient. tre sa ajunga la 80:))
      deci mai trebuie inca 10%.

      hai!, ca se poate!:)))

    • aur…’face’.
      pentru ca e!, ‘face’
      daca n-‘ar fi’…ce tare ar fi!:)))
      n-‘ar face’!, caz in care, in lipsa Actiunilor, nu -sar manifesta nici Reactiunile…

      domne aur, tu ‘nu esti’!, poporul e…ceea ce esti.
      tu nu poti avea o definitie, ca tu esti dupa cum sant cei care te-au votat!
      adica tu nu esti dupa cum iti e dorinta, ci esti…o Oala in care se aduna dorinte de prin popor :))

      daca ai dorinte, ala esti!
      cum sa ai dorinte, domne aur!, cine a mai pomenit ca o oala, fie ea si Oala, sa aiba dorinte?!:))

      problema ta incepe sa fie fix aia de care sufera celelalte partide: tinzi sa fii o oala care are dorinte:))

      treaba ta e sa acumulezi suficiente dorinte de prin popor astfel incat romani…pe masura potrivita! sa ajunga sa ne conduca 🙂

      de ce intervi in dorintele exprimate de popor?
      mai bine atentioneaza-l pe popor ca…e cazul sa fie atent atunci cind isi alege conducatorii, iar in cazul in care a gresit,…n are decat sa nu mai greseasca tura viitoare. 🙂
      nu tu tre sa te destepti, ci poporul!

  • Maestre, avocatii incep sa se miste!

    Presa ,inca libera, vad ca inca nu zice nimic!

    Bineinteles ,in afara de dumneavostra!

    Ce vor sa transmita! Ceva in genul: bate saua sa priceapa iapa!

    Eu ,unul, as fi vrut sa vad mai multa solidaritate la jurnalistii cu tocul liber!

    Eu zic ca mai sunt cativa prin Babuinia!

    Sa se faca publice documentele din dosar! Sa se explice lumii daca prin aceste manevre se incearca ceva obscur sau chiar a fost impartita dreptatea!

    Dreptatea dreapta sau a statului de drepti!A binomului ,dupa cum l-ati botezat!

    Dupa ultimele alegeri ,parerea mea e ca majoritatea u.m.de presa neosecuristice latra sngure la luna!

    Trebuie luata atitutidine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *