Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un răspuns pentru judecătorul „rezist” Vasilică Danileț: ministrul Justiției Toader „a fost interesat” să aducă Biblii la instanțe, deoarece Dumnezeu are mult de muncă după „activitatea” unor magistrați

În 8 martie 2019, judecătorul „rezist” Cristi Vasilică Danileț declara că ministrul Justiției (prof. Tudorel Toader- n.n.) este interesat mai mult de „bibliile din sălile de judecată decât de condițiile de muncă ale judecătorilor și de încărcătura de dosare”. Pe înțelegerea lui Danileț, Bibliile la instanțe sunt necesare deoarece Dumnezeu are mult de muncă pentru completarea actului de Justiție, după numeroasele rateuri ale unor magistrați, aflători în treabă, aroganți, habarniști, jemanfișiști, protestaci, miserupiști, „activiști”, haștagiști etc de la instanțele din România.

Conectarea la lumea reală a ideii de Justiție

… presupune că în orice moment, faptele sunt mai valoroase decât vorbele, iar în acest context, enumerăm în continuare pentru Vasilică Danileț și pentru publicul nostru preferat, o sumă de informații de presă care probează munca titanică depusă de Ăl-de-Sus ca să desăvârșească munca de Justiție în România, precum și vulnerabilitatea la capitolul „aplicarea Legii” a Justiției umane- prin acțiuni, prin intrigi de culise și prin unii politicieni sau magistrați din România (procurori, judecători), activi pe salarii și beneficii uriașe. Este de menționat pentru Vasilică Danileț și pentru publicul nostru preferat că lista nu este exhaustivă.

„În cursul anului 2010, comisia de disciplină pentru procurori a exercitat 2 acţiuni disciplinare împotriva a doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Astfel, într-o primă cauză(…), procurorul, la data de 10 mai 2010 figura în evidenţele unităţii ca având în lucru un număr de 610 dosare mai vechi de 1 an de la sesizare şi 6 luni de la începerea urmăririi penale”. (gandul.info, martie 2011)

„Cum își apără ștabii de la Înalta Curte de Casație și Justiție privilegiile de nomenklaturiști ai magistraților” (cristoiublog.ro, nov. 2018)

„Cum își apără ștabii de la Înalta Curte de Casație și Justiție privilegiile de nomenklaturiști ai magistraților” (cristoiublog.ro, nov. 2018)

„În perioada 2010 – septembrie 2019, Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 București a dispus 58.834 soluții de clasare. 5853 de clasări au fost date în dosare privind infracțiunea de lovire sau alte violențe. Viol, 51 de soluții de netrimitere în judecată; vătămare corporală, 17 soluții; tâlhărie, 557 de soluții de clasare. Pentru lipsire de libertate, 36 de clasări, iar 27 de cauze cu agresiune sexuală au fost închise.” (luju.ro, sept. 2019)

„Numirea Adinei Florea la conducerea SIIJ, amânată. Ministrul Justiţiei (Ana Birchall) a boicotat şedinţa CSM” (stiripesurse.ro, iun. 2019)

„Raport final parlamentar: Fostul șef al Serviciului Sinteze în vremea când serviciul secret încă funcționa (SIPA- n.n.), Dumitru Frățilă, a declarat în comisia de anchetă, în 8 mai 2018, că fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, împreună cu consilierul ei, Dan Tapalagă, au intrat în anul 2005, sub pretextul unui incendiu, în locul în care se aflau cele mai mari secrete ale SIPA și au ridicat un registru de evidență a documentelor fără să dețină certificate de acces la informații clasificate. Tapalagă și Macovei au refuzat să vină la audieri în Parlament.”(evz.ro, iun. 2018)

„Încălcînd Constituția, Consiliul Superior al Magistraturii aduce atingere libertății de expresie!” (cristoiublog.ro)

„Zecile de mii de clasări de la Caracal: „ Sub conducerea procurorului #rezist Cristian Ovidiu Popescu, cel care i-a ținut pe polițiști la poarta lui Gheorghe Dincă, și a lui Cătălin “Talpă–Iute” Zăvoianu, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a clasat 22.564 de dosare în perioada 2010 – septembrie 2019. 4.829 de cauze clasate vizau lovirea sau alte violențe, în 127 de dosare se reclamaseră fapte de vătămare corporală, iar 7 priveau agresiunea sexuală.” (luju.ro, nov. 2019)

„În doar 8 luni au fost înregistrate peste 1.500 de dosare de viol. Dintre acestea, în cazul a aproximativ 200 de violuri, autorii au rămas necunoscuți.” (Realitatea TV, oct. 2019)

„Inspecţia Judiciară a descoperit sute de dosare nesoluţionate la DNA Ploieşti, „unitatea de elită” a lui Kovesi.” (evz.ro, sept. 2018)

„Analiza de bilanţ cu privire la activitatea unităţilor de parchet locale din judeţul Suceava arată că există un stoc de peste 9500 de dosare rămase nesoluţionate, cu o vechime de peste un an de la depunerea sesizării. Alte 12.974 de dosare au o vechime mai mare de șase luni de nesoluţionare de la începerea urmăririi penale.” (monitorulsv.ro, Fev. 2019)

„Statistica groazei la Caracal: procurorii au rezolvat în 2019 doar 1% din dosare. Cum au fost clasate mii de cauze penale în 2018.” (Adevărul, sept. 2019)

„Scut pentru procuroarea agresivă- Revoltător: gașca de procurori din CSM a respins cererea de suspendare din funcție a Mariei Pițurca de la Parchetul Curții de Apel Craiova, cea care a târât-o pe jos pe fetița Sorina. Procuroarea este anchetată de IJ pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției și exercitarea funcției cu rea-credință.” (luju.ro- iul. 2019)

„Klaus Iohannis: Eu sunt de părere că această secție (Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, SIIJ- n.n.) nu trebuie să existe” (Mediafax, nov. 2019)

„Procurorul Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei la şefia DNA, a criticat activitatea Direcţiei în timpul audierii sale în şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), vorbind despre numărul mare de dosare nesoluţionate şi despre faptul că DNA s-a axat mai mult pe soluţionarea celor care au ca obiect abuzul în serviciu, în loc să se ocupe de cele deschise pe infracţiuni de corupţie la nivel înalt.(…) „O altă vulnerabilitate pe care am descoperit-o se referă la pasivitatea la semnalele publice legate de încălcarea legii de către procurori. Nu a fost o intenţie de verificare profesională a lor.””, a declarat Adina Florea în faţa membrilor CSM.” (news.ro, oct. 2018)

„DIICOT o putea salva pe Alexandra- Strigător la cer: mașina presupusului criminal din Caracal, Gheorghe Dincă, se afla în evidențele DIICOT, în cadrul anchetei privind dispariția primei fete, din aprilie 2019. DIICOT a fost incapabil să afle cine este proprietarul autoturismului, deși oricine putea să facă acest lucru.” (luju.ro, avg. 2019)

„Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 București a dispus în ultimii nouă ani 54.507 soluții de clasare. 8368 de dosare cu privire la infracțiuni contra integrității corporale sau sănătății (lovire sau alte violente, vătămare corporală, rele tratamente aplicate minorului, încăierare) s-au finalizat cu soluții de netrimitere în judecată. Infracțiuni de agresiune sexuală – 16 clasări, tâlhărie – 957 de clasări” (luju.ro, oct. 2019)

În august 2019, judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj

… Adina Daria Lupea, adresa lui Vasilică Danileț un set de întrebări, stânjenitoare pentru imaginea publică a acestuia, cu trimiteri spre lucruri și fapte incompatibile cu statutul de magistrat. Redăm în continuare textul mesajului judecătoarei Lupea, adresat public lui Danileț:

„Dar cand ai fost numit consilier la Macovei din judecator de tribunal, cu cine ai discutat si cand? Nu v-ati sunat la telefon deloc si nici nu v-ati scris, ati vorbit prin Morse?
Cand ai mintit un tribunal intreg ca ai probleme de familie si ca ai nevoie de concediu de odihna, cand tu mergeai pe sest consilier la Macovei cum a fost? Transparent?
Dar cand ai fost revocat din functia de membru CSM de peste 1000 de judecatori cum a fost?
Dar cand te folosesti de inamicii colegilor tai, punand troli la Inspectie pe numele lor, cum e? Te simti liber si inamovibil?
Dar cand uiti de arestati si le expira masura, cum e? Ai vreo responsabilitate?
Cand CCR era buna cu tine si te repunea in functie cu 6-3 cum a fost?
Dar cand ti-ai denuntat cel mai bun prieten la DNA, oferindu-te martor voluntar, cum a fost? Ca pana una alta Adi Neacsu a fost condamnat cu 5-3. Adica 5 judecatori din 8 ai ICCJ au considerat ca e nevinovat.
Ce institutie ai condus pana atunci cand ai fost pus sa inventariezi arhiva SIPA? S-au facut ceva cursuri de formare inainte sau ai intrat pur si simplu acolo?
Cand UNJR te-a sprijinit in candidatura la CSM cum a fost? Atunci numarai membrii asociatiei?
Cand participi la interviuri la televiziuni obscure cum a fost? Te invitau asa, ca le era drag de tine, nu e asa?
Cand ai mintit judecatorii de la Cluj ca toata lumea va vota revocarea doamnelor Baltag si Oprina cum a fost?
Cum a fost cand erai in fata Curtii de Apel, primind inocent flori de la copii nevinovati, in spatele palmitelor galbene #rezist pentru justitie cum a fost?
Cand ai negociat cu un sef de stat numirea unui procuror in functia de presedinte al CSM cum a fost?
Raspuns: Pentru ca puteai!”

Dacă Danileț a „putut” lucruri conținute de acel mesaj, atunci contribuabilul român care plătește pentru o Justiție curată are dreptul să afle adevărurile integrale din spatele acestor întrebări, referitoare la un personaj- vedetă” despre care presa a mai avut dezvăluiri: cu cărți la fundații Soros (luju.ro), șef de „delegație” cu jalba-n proțap în anticamera unui politician străin (Frans Timmermans, ex-adjunctul lui Jean Juncker la șefia Comisiei Europene) (cotidianul.ro), intrare în Arhiva SIPA fără a întocmi vreun proces verbal, adică „ferindu-se să lase vreo urmă a prezenței acolo, deși regulile de acces erau stricte” (evz.ro), cu acuzații că a primit salariu de la CSM-ul condus de Oana Hăineală, precum şi alte drepturi, pentru lunile în care era revocat din Consiliu „deşi nu au mers la serviciu aşa cum chiar reprezentanţii instituţiei au recunoscut” (Antena 3) ș.a. Fenomenul „rezist” din Justiție și ignorarea lui

În același timp, afișarea lui Danileț alături de simbolistica „rezist” (vezi foto, sursa Lumea Justiției) impune ca obligație Ministerului Justiției și CSM să definească rapid ce înseamnă „fenomen rezist” în Justiție, cât de vast este el, dacă această „mișcare” reprezintă mai mult de niște căsuțe de Facebook (adică e constituită din entități private, oameni, fonduri, circulație de fonduri, valori, filozofii, acțiuni publice sau ne-publice etc) și, desigur, să evalueze imparțialitatea judecătorului Vasilică Danileț sau a altora din cercurile lui concentrice în contextul contactului prelungit cu elementele ce aparțin de „rezist”. O independență a unei Justiții care este construită de un Stat național și care este limitată de un fenomen propagat prin entități private ar induce riscuri pentru întregul Sistem garantat prin Constituție. Eventual, Ministerul Justiției trebuie să comunice public și transparent rezultatul unei astfel de evaluări asupra „rezist”: cunoscând viteza de reacție a actualului ministru Cătălin Predoiu, și cunoscând cât este de ocupat cu ordinele date de proprietarul guvernului Orban, Klaus Iohannis, suntem optimiști și ne așteptăm ca răspunsul să vină opiniei publice chiar înainte de următoarea glaciațiune.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Un răspuns pentru judecătorul „rezist” Vasilică Danileț: ministrul Justiției Toader „a fost interesat” să aducă Biblii la instanțe, deoarece Dumnezeu are mult de muncă după „activitatea” unor magistrați”

  • Cînd Narcisismul va fi declaraat PATOLOGIE de càtre Forurile Interntionle de specilitate si doctorii vor ajunge la un consensus privind modlitatea de a fi declarat diagnosticul , din cel moment Umanitatea va intra în Epoca ECHILIBRULUI SOCIAL ! Catastrofele planetare , Continentale , Statale , locale sunt declansat de càtre INDIVIZI CARE CRED IN DISPERARE CA SUNT CEEA CE ÎSI IMAGINEAZA! Dacà i s-ar fi spus lui Hitler cà delireazà cu rasa lui purà , lui Stalin cà delireazà cu OMUL NOU , COMUNISTUL dacà li s-ar aminti cà sunt EFEMERIDE sub Soare , nu zei sau semizei scorniti de fantezia vre-unui iluzionist , atunci Sefii de state , procurorii , judecàtorii vor servi cauza DREPTATII !
    Pînà atunci , Narcisismul va distruge vieti , cariere , va descompune societàti , va hàitui OMUL !

  • Nu ştiu dacă autorul articolului citeşte ‘reply’-urile, dar vreau să semnalez un eveniment, după părerea mea important, care a avut loc cu 18 zile în urmă. Este vorba de şedinţa plenului CSM în care trebuia şî fie aleasţ noua conducere a instituţiei. Importanţa deosebită a evenimentului rezidă din discursul de o excepţională insemnătate (fără ghilimele), ţinut în deschiderea şedinţei, de preşedintele reales cu o largă majoritate de românii de pretutindeni. În alocuţiune, preşedintele a adus „critici constructive” ale activităţii CSM din timpul primului său mandat şi a dat „indicaţii preţioase” magistraţilor. Foarte interesant şi răspunsul dat jud. Gabriela Baltag, singurul magistrat care n-a înţeles că de-acum urmează „pax romana et germana”, „cuminţenie” şi „mucles”.
    Media nu a comentat alocuţiunea. Nu o fac nici eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *