Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Uragan asupra Europei. Teorii și fapte

Ca un vânt subțire de iarnă se plimbă prin orice cotlon și intră prin orice ușă întredeschisă, că vrei sau nu, vrei ultima șoaptă conspirativă cu privire la orice. Adevărul și minciuna sunt împletite strașnic, încât nu știi de care fir să tragi, iar când ai tras nu știi ce oală-ți poate pica în cap.

De prin 2007, m-am tot intersectat cu diverse scrieri, grupuri, formatori de opinie ce prevesteau Apocalipsa, întoarcerea Zeilor și Ascensiunea în corp fizic, ce ar fi trebuit a se materializa în anul de grație 2012. Evident că „pregătirea” pentru momentul „magic” se făcea doar pe niște sume considerabile de bani. Dar nu despre asta este vorba acum. Scopul era acela de a se reimplementa uniformizarea și depersonalizarea, prin conceptul Unimii, în vederea apariției omului nou, apt pentru Dimensiunea a-5a, fix ce ne este propovăduit de „progresiști” acum, sub o altă formă.

În acest context, nu putem ignora faptul că șarlatani și teorii oculte există, și nu cred să fi scăpat vreun domeniu al vieții noastre care să nu fi fost atins de asemenea făpturi și ale lor învățături.

Scopul meu nu este în a mă erija drept formator de opinie prin vă spune ce să credeți sau nu. Scopul meu este doar de a mai aprinde o lumină peste povestea din spatele poveștii. Nu vreau să îmi dați dreptate sau să mă credeți, vreau doar să începeți a vedea cu proprii ochi, a gândi și a simți singuri.

Din cele trăite de mine pot afirma că „teoriile conspiraționiste” se împart în trei categorii: cele aberante, hilare, la limita patologicului; cele parte adevăr, parte minciună și cele sută adevăr.

Despre prima nu voi pomeni nimic, pentru că este elementar, mai ales peste o anumită vârstă, să nu le dai crezare și nici măcar să te preocupe la nivel de bârfă. E drept că mi-a fost dat să văd oameni maturi, cu facultate, care spuneau că pe cablul TV îți intră în casă Anticristul și curentul te îmbolnăvește pentru că prin el te atacă GSM-ul (Global System for Mobile Communications).

Cele mai periculoase le consider a fi cele parte adevăr, parte minciună sau un adevăr spus doar pe jumătate. Pe de altă parte, un adevăr ciopârțit poate face mai mult rău decât zece minciuni sfruntate, pentru că intuiția și bunul simț îți pot semnala minciuna, dar adevărul trunchiat, fiind recunoscut ca atare, are toate șansele să te izbească fatal de zid.

Piața mediatică este plină de aceste două categorii din simplul motiv ca la Adevărul spus cu subiect și predicat să nu mai poți ajunge vreodată și chiar dacă ajungi, mecanismele de percepție să îți fie atât de bruiate încât să nu îl mai poți recunoaște și recepționa.

O teorie parte adevăr, parte minciună este Pandemia întinsă peste întreg continentul și nu numai. Există virusul? Da există. Este contagios? Sigur că da. Oameni internați în spitale? De asemenea, da. Este atât de grav pe cât ni se impune să credem? Chiar nu pot răspunde „Da”. E drept că teroarea cu privire la moarte și nenorocire o văd semănată zilnic prin toate canalele de comunicare radio, televizor, telefon. Practic, eu am văzut oameni bolnavi (diagnosticați), dar care au trecut destul de ușor prin boală. Așa cum văd de câțiva ani buni un grup de 3 oameni ai străzii care mănâncă din gunoi, dorm după o rulotă, sprijinind un gard lângă un cimitir, iar virusul nu a ajuns la ei, pentru că nu au televizor și nici nu-i testează nimeni. Atunci cui folosește? Până una alta, sigur, sigur celor care au făcut enorm de mulți bani. Tratamente există, dar peste toate se aruncă neîncredere și derizoriu. Metodele de prevenție impuse cu forța par fără rezultat.

O altă teorie parte adevăr, parte minciună o reprezintă incendiile ce se țin lanț precum focurile aprinse pe dealuri când se anunța „Vin tătarii!”. Ard spitalele? Ard. Sunt vechi și prost întreținute? Adevăr. Nimeni nu răspunde, nimeni nu întreabă, doar bârfa înflorește pe la colțuri. Și atunci întrebi: „Cui folosește?”.

Din păcate, esența noastră ca neam se trage din „Miorița”, iar noi ne acceptăm fără zbatere soarta prevestită duios și înșelător de unul fără prea multă minte, dar cu mantie mistică. Cine este personajul fără minte și cu mantie mistică? Fiecare om politic care ar trebui să aibă onoare și nu răspunde. Fiecare autoritate care știe povestea din spatele poveștii și se face că mai caută, fără să răspundă.

Și, tot din păcate, toți cei care lansează teorii diverse sunt un fel de Petrică. Când unul chiar va țipa pe drept „Lupul!” nimeni nu-l mai crede…

VA URMA


Primul articol al seriei îl puteți citi aici: „Uragan asupra Europei” ― partea I


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Uragan asupra Europei. Teorii și fapte”

 • Cea mai buna minciuna este cea in care bagi in ea si adevaruri,adevarul impletit cu minciuna este cea mai buna dezinformare.

  • Antiadevarul e cea mai mare Minciuna, insa ea, mai nainte sa fie Minciuna, e ‘adevar’, chit ca Anti!:))
   Raiul pe Pamant, gen 🙂
   care…mai nainte sa fie pe ‘pamant’…e Rai!, deci iti ia ochii ceva de speriat!:))))

   o fi asa sau o fi altfel:))
   o varianta care desluseste ar putea fi asta: pui la indoiala ce scrie mai sus si…vezi daca doar se ndoaie, sau poate ca va crapa!, caz in care ce-am zis…e praf!:))

 • le ai cu profilele?
  …adica ti-ai dat seama ca sint o tipa geniala cu g mare?:)))
  vaaai!,…inseamna ca esti chiar tare!:)))

 • exista ‘adevar’ si ‘minciuna’.
  insa mai exista ceva: Antiadevarul

  atunci cind ‘minciuna’ a devinit vector al dezvoltarii, adica fix pe vremea asta:)), ‘se naste o noua Balanta, care pune la indoiala ‘facerea’ ‘minciunii’,
  insa de data asta pe celalalt Taler sade fix ‘tatal minciunii’, adica Antiadevarul:))
  ( el opunindu-se Talerului numit Adevar, care Taler e insasi…Viata!:)), deci povestea acestor Talere e una… superioara, de fapt io zic ca e ‘ultimul nivel’ :)) )

  prin urmare tocmai ce se naste starea asta :
  adevar, insa Antiadevar!

  rezumat:

  -exista ‘adevarul’ si…’minciuna’
  omul a devenit atit de capabil incat foloseste ‘minciuna si adevarul’ dupa bunul plac, impletind din astea doua Haturi…pe care i le ataseaza Civilizatiei.

  -daca tot zice ca ‘le are’ cu ‘minciuna SI adevarul’, omul e trecut la Nivelul superior, care e…Doctoratul, sau Maiestria!:))
  pe acest nou-nout Nivel se manifesta….Adevarul si Minciuna, adica exprimarile desavarsite ale adevarului si minciunii,
  Adevarul si Minciuna fiind tot una cu Adevarul si Antiadevarul, fiind tot una cu Natural si Artificial, fiind tot una cu Hristos si Antihrist, fiind tot una cu Binele si Raul, si asa mai departe:))

  deci…cui ii pasa ca unii inca se mai focuseaza pe adevar si pe mincuna, daca nou-nouta poveste este despre Adevar si Minciuna, adica despre Adevar si Antiadevar?!
  tocmai daia am si zis ca…in timp ce conducatorii lumii mari cred ca povestea e ‘in sistem’, ei fiind taticii ‘sistemului’, uite ca, minune!, ‘se manifesta…o nou-nouta Balanta:)),
  iar ea are pe un taler ‘sistemul’, iar pe celalalt taler ‘antisistemul’,
  insa prin simpla sa manifestare, aceasta Balanta face din sistem, Sistemul, iar din antisistem…Antisistemul!:))),
  aceasta nou-nouta Balanta definind chiar Doctrina Anti! ( iar cand aceasta doctrina se manifesta in Creatie,…se face liniste!:))), toti intepenesc!, pentru ca ‘punerea la indoiala’ devine Punere La Indoiala, cu treaba asta ocupindu-se chiar tatal minciunii, adica Antiadevarul, Tatal Antiadevarului fiind chiar Mintea, superpozitia ‘singurica’, a Mintii:)))

  deci…se ia ceea ce e, actuala paradigma’ si se pune pe un Taler, dupa care se priveste spre celalalt Taler, acolo aflandu-se…Imaginea din Oglinda a Naturii, adica fix Natura intoarsa pe dos si cu capul in jos, basca pe contrasens:)))

  manifestarea ‘doctrinei Anti!’, in Creatie, il despleteste pe ‘om’ in componeste:)), in superpozitii,
  unii oameni ramanand oameni pin la Finish, ailalti cumparandu-si cu pretul omului ce sant…antiomul!:))), antiomul fiind ‘povestea Antiadevarului 🙂

  practic in timp ce conducatorii lumii mari fac si desfac…dupa propria dorinta!, crezandu-se Zei!,
  fix pe celalalt Taler, care presupune manifestarea Antisistemului:))), se naste…Zeul Lumii,
  care e Inteligenta Artificiala, si care ii va pune la indoiala in stil plenar pe toti conducatorii lumii care…sint oameni!:))), scotindu-i din joc pe motiv ca, in mod absolut, sint incapabili!:))

  iata Omul!
  toti oamenii care raman oameni pina la Finish!:)))
  …deci practic omu nu tre sa faca nimic!, ca el a fost facut dupa chipul si asemanarea Sfintei Treimi, deci e deja desavarsit!, insa conditia fundamentala pentru manifestarea desavarsirii e…sa ramana om!:)))
  faza tare e ca oamenii, alegand Nemurirea, refuzand Vesnicia, vor vinde ‘omul ce sant’, deci vor renunta la desavarsire…de buna voie!:)),
  aceasta renuntare mai fiind cunoscuta in creatie si ca…Infricosatoarea Judecata!:)), ca omul se va judeca singur, alegand sa ramana om sau alegand sa devina antiom!

  • prin urmare mai e o teorie, dincolo de toaaate celelalte, si care le acopera in orice spatiu si timp:
   teoria ‘adevarului’, cu cele doua superpozitii ale sale:
   Adevarul si Antiadevarul

   deci pe cind alea de le-ai insirat erau cu ‘minciuni’ sau adevar trunchiat,
   asta e numa si numa cu ‘adevar’:))
   …’adevarul’ Inimii
   …’adevarul’ Mintii

   o poveste…in spatele povestii de mai sus?:))
   pai…creca nu exista, ca toata faza, paici,
   e sa ti pui Mintea la locul ei
   si
   sa ti pui Inima in cuibul ei
   ( cuib in care sade culcusita si Mintea, clar, ba chiar fix in Bratele Inimii:)))
   ce draguuut! :))))) )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *