Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Urmează o criză fără precedent, mult mai brutală decât criza din 2010 sau decât crahul din 1929

Vă dau o veste îngrijorătoare: urmează o criză fără precedent, mult mai mare decât conjuncturala criză generată de pandemia Covid-19, mult mai brutală decât criza din 2010 sau decât crahul din 1929.

Criza aceasta va fi generată de implozia bulei bursiere la nivel mondial și va genera efecte în cascadă.

Afaceri din multe alte domenii vor fi trase într-o spirală a falimentului și economiile lumii vor trebui să se reinventeze din nou.

Asta pentru că toate economiile au refuzat să se restructureze în timpul crizei generate de pandemie și au preferat să susțină ceea ce exista, deși structural, ceea ce exista era costisitor și făcut pe datorii imense (pe capital împrumutat).

În perioada pandemică am asistat la crearea a două bule care oricând se vor sparge vor provoca un efect de domino fără precedent în istorie.

Bula bursieră și ruptura dintre bursă și economie va face implozie în SUA acolo unde toți banii tipăriți de FED s-au dus în acțiuni ieftine și nu în investiții. Nivelul indicilor bursieri este ametitor dar s-a produs prin confiscarea bunăstării economice ulterioare și pe o ruptură evidentă între economie și capital.

Administrația Biden încearcă să contracareze această bulă speculativă, dar este foarte complicat iar răspunsul piețelor, incert.

Redistribuirea veniturilor nu funcționează la viteza necesară.

Bula datoriilor suverane are efect pe specularea titlurilor de stat în toate economiile care au au fost nevoite să se împrumute pentru a rezista, dar din păcate nu pentru a se restructura. Datoriile suverane au crescut ametitor în 2020 iar trendul de creștere se menține și în prezent sau pe teremen mediu.

Ca să vă faceti o idee, Grecia care a fost aproape de faliment la 170% datorie publică în PIB este acum la 220% datorie publică în PIB.

Orice criză de lichiditate care va fi generată de implozia bulei bursiere, va conduce la criza datoriilor suverane.

Previzibila criză economică va veni însoțită de rate ridicate ale șomajului, inflație și de scăderi ale veniturilor gospodăriilor așa că ar fi ideal ca fiecare să se pregătească de zile negre.

Știu că aceste lucruri nu vi se spun și toți marii analiști sau pseudo specialiști în economie nu vor să pară antipatici și să prezinte sceptic realitățile, dar riscurile există și sunt de patru ori mai ridicate decât în anul 2010.

Tocmai de aceea nu este permis să iei angajamente pe termen mediu privind veniturile gospodăriilor, pentru că orice stat are nevoie de marjă de mișcare în cazul unor situații impredictibile și de o volatilitate ridicată. (Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Urmează o criză fără precedent, mult mai brutală decât criza din 2010 sau decât crahul din 1929”

  • criza e plenara, tura asta.
    referinta unei astfel de crize e ‘exprimarea Anti’, prin urmare n o poti compara cu alte crize, desfasurate in oricare din civilizatiile care au mişunat paici.

    criza asta e o…revolutie plenara, in istoria civilizatiilor fiind posibila o singura revolutie plenara.
    deci..e comexa, treaba!:)))
    …plenar complexa.

  • Daca mergi pe DN 1(Brasov Bucuresti) vezi cel mai impozant show auto de lux de pe planeta(cu exceptia Dubaiului sau a centrului Moscovei).Iar daca economia mondiala va cadea,asta probabil a fost planificat de mult,dupa modelul triplului dezastru Pandemie-Crah-Razboi.Mai urmeaza si World War 3,razboiul final Occident+India+Israel VS Islam,sau Ocuparea Intregii Europe de catre Rusia(daca este sa credem profetiile care vorbesc despre aceasta Megaconflagratie Mondiala care va veni).Si ce precede un Razboi Mondial? O Megacriza economica.Si ce poate declansa o Megacriza economica? Printre altele,si o megapandemie,pe langa o Megabula Speculativa,sau alti factori.Si cum diverse surse vorbesc ca toate aceste lucruri ar fi planificate de mult(O Megaprabusire urmata de o Megareconstructie a lumii dupa planul Unora???).Ne putem gandi.Intre timp,pe Planeta Romania,Smecherii Bogati isi etaleaza luxul,in timp ce se pretind saraci si in pragul falimentului(vai de noi Economia piere si noi pierim cu ea,noi Capitalul Romanesc dam faliment,urla MegaBogatanul din Bentleyul somptuos de peste 200 000 de Euro ,antreprenor de Romania,asemanator cu unul vazut de Mandea pe Valea Prahovey,Saint Moritzul+Davosul Estului,cu mentiunea ca la Davos si Saint Moritz drumurile sunt mai bune si masinile asa,mai modeste,doar asa la categoria 50-100 000 euro,la noi masinile sunt de 200-300 000 de Euro ca doar astea se preteaza la ulitele Romanesti,ca drumuri inca nu avem ,dar ce conteaza,suntem cei mai smecheri de pe Mapamond,ne intrecem cu ciuhapii si muscalii in rest,nu mai vorbim).Ideea e ca si daca vine Sfarsitul Lumii ,marlania Romaneasca Parvenitismo-Feudalo-Cleptocratico-Fanariotitica nu va disparea,Marlania Romaneasca va trece si peste sfarsitul Lumii.

    • Republica Marlaneasco-Cleptocratico-Golaneasco-Manelistica-Fanariota Romania nu va pieri nici la Sfarsitul Lumii.Vorba cantecului”Ca tot ce i Romanesc nu piere,si nici nu va pieri”. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Tot ce i Plosnita nu piere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *