Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ursula von der Leyen spală Uniunea Europeană de mirosul de disperare cu românii pe post de săpun pentru rufe

De când mi-am uitat parola de acces pentru contul de Facebook, m-am mutat pe Instagram. Acolo, într-un video postat pe această rețea de socializare, am descoperit-o pe Ursula von der Leyen cu extraordinara sa tehnică de spălare a mâinilor. Pas cu pas „Agenta Sanitară” de la vârful establishmentului european, precum o veritabilă învățătoare de țară, ne învață cum să folosim apa și săpunul. Uite, chiar așa, să mai zică vreun răutăcios că Uniunea Europeană nu a făcut nimic pentru cetățenii europeni, în lupta cu covidul.

Din experiența recentă, am putea spune că atât timp cât Liviu Dragnea a făcut din Viorica Dăncilă prim-ministrul României, atunci de ce nu ar avea dreptul și Angela Merkel să-și numească secretara drept prima șefă a Comisiei Europene?

Mai rămâne ca Emmanuel Macron să-și nominalizeze câinele Nemo, care are obiceiul republican să urineze pe șemineele din Palatul Elysee, pentru preluarea portofoliului Comisarului european pentru sănătate și siguranță alimentară, iar Uniunea Europeană va avea cea mai bună echipă de comisari din istorie.

Oricum ar fi însă, înainte de toate, Ursula von der Leyen are cele mai curate mâini din întreaga Uniune Europeană.

Ca o altă paranteză, de la subiectul acestui text, am impresia că Președintele României urmărește seară de seară aparițiile șefei Comisiei Europene pe Instagram, dar și pe cele ale lui Donald Trump, Boris Johnson sau Emmanuel Macron.

Astfel dacă apare Trump într-o geacă de piele și le cere oamenilor de afaceri americani să se implice pentru rezolvarea efectelor crizei, automat că și Klaus Iohannis simte nevoia să îmbrace acest obiect vestimentar rugându-se de antreprenorii români să trimită Guvernului idei despre cum să depășim pandemia economică. Mai departe, dacă premierul britanic (înainte să fie internat) se adresa poporului său de la o măsuță atunci și președintele nostru apărea la o ditamai masa doar ca să ne citească sfaturile Ursulei von der Leyen despre cum să ne spălăm mâinile și așa mai departe.

Revin la titlul acestui text pentru că, având în vedere reacțiile Comisiei Europene la criza Covid-19, constatăm că Ursula von der Leyen a uitat să își miroase propriul miros. Dacă ar fi făcut acest gest sanitar atunci oamenii abia dacă ar fi observat mirosul de disperare al baronilor Uniunii Europene că oamenii se trezesc și conștientizează goliciunea occidentală.

Până să ne trezim din viața artificială creată de propaganda influencer-ițelor în lenjerie, nobilii europeni sunt implicați într-o altă campanie de imagine în care trebuie să dea și ei impresia că muncesc pentru binele nostru.

Apropo, până la urmă, cum luptă Bruxelles-ul cu pandemia?

Răspunsul îl aflăm tot de pe contul de Instagram al șefei Comisiei Europene unde descoperim un alt video emoționant, cu un text însoțitor și mai tulburător, în care sunt prezentați doctorii și asistentele venite din România să îngrijească bolnavii din Italia, practic „să ajute familia Uniunii Europene”. Comentariile postacilor sunt adevărate „mini” cuvântări de la congresele PCR, în care se glorifică rolul U.E., dar nu vreau să mai insist.

„Europa își va recăpăta forța” declară Ursula într-un mesaj adresat poporului european postat pe un site prestigios românesc. Asta trebuie să fie explicația pentru care mii de români așteaptă zilele acestea să fie încărcați în avioane și să fie aruncați direct pe ogoarele Germaniei: pentru ca statul condus de Angela Merkel să-și recapete forța! Acum totul este simplu de înțeles. De aceea, Ludovic Orban dorește ca bugetarii să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariu într-o formă echivalentă șomajului tehnic. Dacă funcționarii sunt șomeri 15 zile pe lună atunci decât să se odihnească la terasă prin Centrul Vechi mai bine să muncească, în timpul ăsta, la cules de sparanghel nemțesc (mâncarea regilor).

Ce frumos se aranjează toate pentru toți!

Așa se întâmplă când în fruntea țării se află Guvernul Președintelui. Aproape că îmi dau lacrimile de bucurie patriotică la gândul că avem această șansă unică, în timpul vieții noastre, să fim conduși de lideri providențiali care se dau jos din pat, în fiecare dimineață, cu gândul la binele românilor.

Pe de altă parte, zic să-i spună cineva premierului român că în alea 15 zile de muncă, în care trebuie să asigure funcționalitatea instituțiilor, nu va exista funcționar care să mai facă ceva concret. Va urma o debandadă în toată administrația publică în care nimeni nu o să mai știe ce are de făcut sau dacă a făcut ceva. Adevărul este că eram foarte organizați oricum până acum, așa că nici măcar nu se va simți cum pică șandramaua cu noi ca la cutremurul ăla mare, din ‘77.

În timp ce unele dintre statele U.E. luptă pentru binele propriilor cetățeni, noi, românii, suntem folosiți pe post de săpun pentru rufe. Cu mâinile noastre murdare trebuie să spălăm Uniunea de mirosul de spaimă că cetățenii își vor da seama de impostura acestei organizații păstrate în viață doar pentru binele patricienilor de la Bruxelles.

Ce s-ar face Uniunea Europeană fără românii care, la nevoie, sunt gata să bată alți români dacă îndrăznesc să pună la îndoială buna-credință europeană? Ce s-ar face Germania fără Președintele nostru? Ce s-ar face Olanda dacă România nu ar mai juca rolul „proastei Europei”?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ursula von der Leyen spală Uniunea Europeană de mirosul de disperare cu românii pe post de săpun pentru rufe”

  • Ideea e ca noua romanilor,tare ne place sa fim prosti,ne place mult rolul de prosti ai Europei,iar atunci Europa apeleaza la noi cand e vorba de prosti,vorba aceea „cu prostii mergi la victorie”,Europa stie ca poate conta pe prostii ei din Romania,nu e vina lor ca ei sunt smecheri,e vina noastra ca suntem prosti.Si cand alegem conducatori,i votam numai pe aia mai prosti,cu cat e mai prost omu cu atat noi romanii il punem pe o functie mai mare,ce sa zic,merge la noi de minune inversarea scarii valorilor,prostii la conducere,desteptii la coada societatii,si atunci,ce ne mai miram?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *