Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

USR Diaspora dă în clocot. „Nici comuniștii nu făceau așa”

Am fost în USR. Pe un afis. Am fost invitat la o emisune politica on-line, de către un grup din Diaspora. În calitate de jurnalist care scrie de mulți ani despre romanii de pretutindeni. Politica la o bere se cheamă emisiunea.

Nu am apucat sa particip, pentru că am fost denuntat ca dusman politic. A urmat o furtuna demna de PCR. „Tineri” activisti loiali partidului au reclamat ca „urma sa am acces la informații interne”. Au lansat amenintari cu excluderea din partid, pentru cei care m-au invitat. Mi-au făcut dosar de cadre, mi-au inventat funcții de conducere în PNL. Emisunea a fost anulata. A rămas afisul, dar au ramas si reclamatiile.

Astăzi cei care m-au invitat au fost exclusi din partid. Unul dintre argumente „PNL este principalul nostru dusman”. Frumos din partea unui partid care este în coalitie cu PNL.
Istoria este si mai urata, de fapt. Astăzi au fost exclusi sau suspendati din USR, filiala Diaspora, un grup foarte mare, din cei care au votat, statutar, revocarea actualului birou politic. Votul lor a fost anulat nestatutar de la București. Cartierul Barnești. Cei revocati le-au făcut sesizari, pe care le-au judecat tot ei. Astfel continuă o serie lungă despre care am tot scris, de excluderi si suspendari ai celor votati statutar de membrii USR Diaspora ca proouneri parlamentare sau în conducere.
Astfel de abuzuri sunt ignorate, in mod ciudat, de restul filialelor partidului.

Pe mine întâmplarea de astăzi m-a socat. Este prima dată cand simt pe pielea mea delictul de opinie. Văzând infierarea celor m-au reclamat si bucuria cu care cereau pedeapsa capitala pentru asta, mi-am dat seama cât de simplu este pentru un sistem totalitar sa isi gaseasca servitori. Pur si simplu unii oameni sunt făcut pentu asta, se oferă singuri sa facă rău altora, sa vaneze tradatorii si deviationistii.
Nici comuniștii nu pedepseau intentia de a te intalni cu cineva strain, dacă nu se materializa. Se interesau, măcar formal, despre ce ai vorbit cu el.

(Text de Ciprian Apetrei)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „USR Diaspora dă în clocot. „Nici comuniștii nu făceau așa””

  • Cipri, e evident ca ai vrut ”sa joci la doua capete” (și in PNL, si in USR), ca sa sa vezi de unde poti primi mai multe felii da casacal..! Fripturistii de la USR te-au ”ginit” si ti-au ”inchis ușa in nas”, chestie cam tragica pentru tine, pentru ca trebuit sa tragi nădejde numai din partea cocalarilor PNL, care cocalari PNL, desi ai rămas inscris la ei si ai prășit pe tarlaua propagandei lor cat ai putut, pe blogul din adevarul.ro, nu te-au rasplatit cu nicio sinecura, nimic, pentru ca le-au impartit cu fripturistii din USR si grofii din UDMR, si uite asa ai ramas tu ”cu buza umflata”..!
    Sfâșietor de durereoasa treaba..! Ce ticalosi nerecunoscători, sa nu aiba ei un ciolănel si pentru tine..!
    Aproape ca lacrimez si eu de..indignare, cand ma gandesc la asta..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *