Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Utile. Se încheie lucrările primului proiect integrat de infrastructură din București. Pe ce tronsoane se deschide circulația

Lucrările de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză se încheie luna aceasta, anunță Primăria Capitalei.
Tronsonul cuprins între Șoseaua Petricani și Șoseaua Barbu Văcărescu este executat în proporție de 98% și urmează să fie deschis circulației în maximum două săptămâni.
Sistemul de iluminat public a fost pus în funcțiune, separatoarele de sensuri au fost montate, iar semaforizarea este în teste. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele.

În ceea ce privește lucrările la tronsonul cuprins între Bulevardul Barbu Văcărescu și Calea Floreasca, lucrările sunt executate în proporție de 80%, se toarnă ultimele straturi de balast stabilizat și urmează așternerea straturilor de asfalt.
În proiect a fost inclusă schimbarea a aproape 500 metri din magistrala care alimentează cartierul Aviației cu apă caldă și căldură.

Lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză a fost primul proiect integrat de infrastructură din București. Astfel, pe lângă lărgirea carosabilului, au fost modernizate și reconfigurate toate rețelele de utilități din zonă.
De asemenea, proiectul a fost modificat în timpul execuției în funcție de cerințele locuitorilor din zonă.

În ce privește pistele pentru bicicliști și trotuarele, ele au fost proiectate și executate conform normativului în vigoare, fiind avizate în prealabil de Brigada Rutieră. Potrivit proiectului tehnic, pistele pentru bicicliști au 1,5 metri lățime, iar trotuarele 2 metri lățime.

Există zone unde lățimea trotuarului este mai mică din cauza lucrărilor apărute în timpul execuției sau a prezenței alveolelor pentru copaci, însă, Primăria Capitalei și constructorul caută soluții pentru rezolvarea problemei. De asemenea, se vor monta stâlpi mici pentru a împiedica parcarea mașinilor pe pista de biciclete și trotuare.

Istoricul proiectului. Proiectul noii șosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Pe 3 august 2018, a avut loc predarea amplasamentului către constructor, însă, execuția propriu-zisă a început în 29 octombrie 2018. Cele 15 luni prevăzute inițial s-au încheiat în 29 ianuarie 2020. Întârzierile au fost cauzate de imposibilitatea închiderii totale a traficului, dar și de lucrările neprevăzute apărute cum ar fi reproiectarea zonei Intrarea Chefalului.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA. La asta se adaugă costul exproprierilor care se ridică la aproape 120 de milioane de lei. E de menționat că această sumă a fost redusă semnificativ, cu aproape 40 de milioane de lei, față de nivelul exproprierilor stabilite de vechea administrație în anul 2010.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *