CCR a anulat întregul proces electoral cu privire la alegerea președintelui României. Guvernul va stabili noua dată a alegerilor, iar procesul electoral va fi reluat în integralitate

Vaccinul, adus cu mașina de înghețată, este livrat în cutii de pizza

Conferința de presă a președintelui Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, la care au fost invitați și alți oficiali din domeniul Sănătății, a început cu un schimb de priviri ucigașe. S-ar fi putut numi și conferința de presă Flamingo Boys, divizia covid, știut și văzut fiind faptul că atât Gheorghiță, cât și Andrei Baciu-secretarul de stat din Ministerul Sănătății-sunt clienți de bază ai saloanelor de înfrumusețare. Sau poate că sunt frumoși și tunați de la mama-natură, dar oamenii sunt răi și invidioși.

În mod normal, acolo ar fi trebuit să se afle ministrul Sănătății, dar Vlad Voiculescu o fi probabil încă prins în studierea mimicii artiștilor de la Revelionul cu năbădăi. Și l-a trimis pe Baciu. Cred că l-a trimis să-i facă în ciudă lui Gheorghiță și să arate că al lui e mai frumos.

Gheorghiță, regulamentar, în uniformă militară, a făcut prezentările. Primul, Baciu. A avut loc un schimb de priviri între cei doi, de parcă se păruiseră la coafor, care să fie primul sub cască. Baciu, bietul, cu o mască specială, părea că-și dă ultima suflare și ochii peste cap. Însă, afișa ostentativ un ceas atât de scump că ar fi fost păcat de Dumnezeu să și-l acopere cu cămașa. După care a luat poziția lui Bulai atunci o ardea prin Norvegia și făcea pe statuia.

Gheorghiță a spus poezia și, oricât de cârcotași am fi, trebuie să recunoaștem că are și dicție și coerență. Introducerea a fost o lăudăroșenie grețoasă, dar putem înțelege, că doar nu era să se tăvălească în chinuri, deși motive ar fi. Însă, chiar și la cea mai proastă ședință motivațională asta te învață, să pozezi în învingător. Gheorghiță, fiind și militar, ce putea să zică? Bine, a mai scăpat câte un porumbel, dar astea le vom trece în revistă mai încolo. Deocamdată, descriem atmosfera. Și el purta ceasul la vedere, dar ceasul era ultima lui problemă. S-a asigurat că freza îi stă impecabil, dacă ar fi fost afară și i se găinăța un porumbel în freză, i-ar fi sărit găinațul din cap ca din praștie. Păcat că purta mască și nu am putut ghici dacă a folosit același ruj ca în clipul de promovare a vaccinului.

Din cauza măștii, partea de sus a urechii a început să i se pleoștească.

Și acum să trecem la lucruri serioase. Până la pizza. Iată câteva precizări și informații utile prezentate de Valeriu Gheorghiță. Că Baciu părea încă supărat pe faza de la coafor și până nu a fost întrebat, nu a zis absolut nimic.

„Trebuie să luăm în calcul faptul că atunci când recomandăm vaccinarea unei persoane trebuie ca acea persoană să fie eligibilă pentru vaccinare, adică, în primul rând să nu aibă contraindicații medicale, în al doilea rând să își dorească să facă această vaccinare și, de asemenea, este important ca persoana respectivă să nu fie în cursul unei infecții aflate în derulare sau să nu fie în prima lună de la momentul unei infecții cu SARS-CoV-2.”

„Noi am putea vaccina 150 000 de persoane pe zi, dar realmente nu vom avea aceste doze. Așteptăm să negocieze Comisia Europeană.”

Valeriu Gheorghiță explică de ce în strategia de vaccinare spunea că în prima etapă vor fi vaccinate 500 000 de persoane, iar acum numărul lor s-a redus la jumătate:

„Persoanele care sunt în momentul de faţă estimate a fi circa 250.000 nu reprezintă persoanele care doresc să se vaccineze, ci reprezintă eşantionul estimat real al persoanelor din etapa întâi, la care noi avem în momentul de faţă date. În ceea ce priveşte numărul estimat iniţial, aşa au reieşit, însă în momentul în care am reevaluat toate aceste date, respectiv angajaţii din sistemul medical şi social, acesta este numărul estimat pe care îl avem.”

Despre cum se face înscrierea:

„Există o arondare geografică, adică, vă veți programa în centrul cel mai apropiat de domiciliul dumneavoastră, fie domiciliul de rezidență, unde locuiți efectiv, fie din cartea de identitate. Însă, dacă pentru prima doză, vă dau un exemplu, sunteți într-o localitate și știți programul că peste 28 de zile veți fi în altă localitate, din cauza locului de muncă, atunci vă puteți selecta rapelul în localitatea respectivă.”

Gheorghiță a încercat, precum un mare prestidigitator, să-l scoată pe Iohannis basma curată explicând cum se aplică zicala „să faci ce zice popa, nu ce face popa” în cazul vaccinării. Spune că politicieni de rang înalt, Iohannis, de exemplu, nu s-au vaccinat pentru a da un exemplu, cum fac toți licuricii, deoarece ei au o strategie de vaccinare stabilită prin hotărâre de guvern și nimeni nu-și permite să o încalce. Putea să dea guvernul o OUG și scăpa președintele de bănuiala că i-ar fi frică de vaccin și că așteaptă să vadă efectele. Însă, Gheorghiță spune că aceștia, prin mesajele pe care le dau, pot influența populația să se vaccineze.

Despre vaccinul transportat în cutii de pizza:

„Numai puțin. Acele cutii sunt puse într-o cutie frigorifică, calificată, care prezintă un data logger care monitorizează în permanență temperatura. Acele informații legate de respectarea condițiilor de temperatură sunt descărcate în calculator și se pot practic vedea pe tot parcursul pe care acel vaccin îl parcurge de la momentul în care pleacă din frigider până la momentul în care ajunge în centrul regional. Evident că la preluarea dozelor de vaccin în centrul regional există un proces verbal de predare-preluare și există un aviz de însoțire al acestor doze, unde este obligatoriu să se specifice și să se verifice respectarea condițiilor de temperatură.”

Despre vaccinarea în mediul rural:

„Este important, mai ales în aceste localități de care dumneavoastră vorbiți, să se implice Consiliile Locale și, în mod deosebit, Direcțiile de Asistență Socială, tocmai pentru a informa și a continua informarea persoanelor care beneficiază de vaccinare.”

După ce i s-a amintit de rolul preotului în aceste comunități:

„Acum câteva săptămâni am avut o întâlnire cu reprezentanții celor 18 culte religioase din România, am discutat și am dezbătut pe tema vaccinării și am răspuns la cele mai importante întrebări. De asemenea, am trimis un material în acest sens ca suport pentru deservenții acestor culte religioase, tocmai din nevoia pe care și dumnealor au ridicat-o de a putea răspunde în mod informat la întrebările care vin din partea enoriașilor.”

Singurul manager de spital care a nesocotit strategia de vaccinare a fost Laurențiu Belușică din Găești. Acesta a anunțat pe Facebook: „A fost deschis azi și centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administrăm vaccinul anticovid oricarei persoane care se prezinta voluntar la centru”.

Valeriu Gheorghiță: „Faptul că au fost vaccinate persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie. Până la urmă, important este ca au fost vaccinate”. Dar a adăugat că este vorba despre un management defectuos, deoarece nu s-a respectat procedura. Managerul a recurs la această procedură din cauză că doar 21 de medici au vrut să se vaccineze și avea 60 de doze disponibile.

Gheorghiță a anunțat că până azi au fost risipite 85 de doze de vaccin.

În sfârșit, Gheorghiță l-a lăsat și pe Baciu să spună ceva:

„În primul rând aş dori să vă spun câteva lucruri despre ce s-a făcut până în acest moment. O echipă de experţi în comunicare, experţi în combaterea fake news-ului au desenat, în primul rând au analizat o poză de moment a situației și cu privire la vaccinare, percepția vaccinării în România, ulterior au desenat o strategie de comunicare în acest sens. Așa cum spunea și domnul doctor Valeriu Gheorghiță, această strategie a fost desenată proporțional cu desfășurarea campaniei de vaccinare. Evident că există activități transmise segmentat pentru fiecare categorie, pentru fiecare canal de comunicare.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vaccinul, adus cu mașina de înghețată, este livrat în cutii de pizza”

  • Cum poti sa ajungi expert in combaterea fake-news-urilor? Unde au invatat? Unde au exersat? Cine le-a dat calitatea de expert? Care e experienta necesara pentru a putea deveni un astfel de expert? Cum se stabileste ce e fake-news si ce nu e, in conditiile in care pana si marele Fauci a recunoscut ca a mintit deliberat?

    Sau, mai realistic si mai pe romaneste, „expertii” astia sunt recrutati dintre auto-proclamatii fact-checkeri de pe facebook? Sau sunt inscrisi in vreun partid si asta ii face automat experti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *