Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Valurile bucuriei

Știu. Gazetarul trebuie să fie obiectiv, imparțial, să relateze și să analizeze la rece. Dar, ce te faci când ești și tu suporter al unei echipe de fotbal?
Deci, onorabili cititori, mai știu că suntem la cinci luni de la începerea războiului din Ucraina. Dar, realitatea mai are și alte aspecte în afară de conflicte armate, ori urmările secetei. Acum, când au căzut deja primii stropi de ploaie după atâtea și atâtea zile, mă gândesc la valurile entuziaste de suporteri care au salutat cântând, pe stadionul din Giulești, victoria favoriților lor.

Iată, Rapidul a învins pe FCSBecali cu scorul de 2-0, într-un meci din etapa a doua a Superligii de fotbal.
Echipa antrenată de Adrian Mutu s-a impus prin golurile marcate de Marko Dugandzic (minutul 19) şi Cristian Săpunaru (minutul 40). Croatul Dugandzic a marcat la primul său meci în tricoul Rapidului, cu capul, din centrarea lui Alex Ioniţă II. Săpunaru a înscris în urma unei faze fixe: Antonio Sefer a centrat din lovitură liber, Dugandzic a recentrat în centrul careului, iar Săpunaru a marcat cu stângul.
La Rapid a debutat şi francezul Jeyson Papeau, în min. 75.

Rapid a obţinut primele puncte în acest sezon, în timp ce FCSB nu are nicio victorie în trei meciuri jucate, egal (1-1 cu ”U” Cluj) şi eşec (0-2 cu Rapid) în campionat, înfrângere (0-1 cu Saburtalo) în Europa Conference League.

Antrenorul formaţiei FC Rapid, Adrian Mutu, a declarat, la finalul derby-ului cu FCSB, câştigat cu 2-0, că, pe lângă victorie este mulţumit de faptul că echipa sa a jucat bine tactic partida din etapa a II-a a Ligii I.

„A fost un meci dificil, muncit, o victorie importantă şi mare pentru noi. A fost un meci cu o încărcătură foarte mare pentru că ştiam ce înseamnă el pentru suporteri şi ceea ce ne doream era să îi mulţumim şi să le dăruim o victorie, aşa cum s-a şi întâmplat. Vreau să felicit jucătorii pentru atitudinea pe care o arătat-o pe teren, au luptat pentru fiecare balon, au fost conectaţi, au fost prezenţi, ceea ce mă mulţumeşte. Şi bineînţeles, ca orice antrenor, le cer continuitate. Ştiam că FCSB, de la mijloc în sus, este o echipă plină de individualităţi, de jucători foarte talentaţi, de jucători care fac diferenţa 1 la 1. Dar cred că am făcut un meci reuşit, dincolo de victorie. Lăsând asta la o parte, analizând victoria ca un antrenor, tactic am jucat bine”, a spus Mutu la conferinţa de presă de după meci.

El a afirmat că a avut emoţii la pauza meciului când a aflat că adversarii pregătiseră 4 schimbări în formula de start.
„Am avut emoţii, când este 2-0 în fotbal nu se ştie. Au fost nişte momente în care a trebuit să suferim, aflasem în pauza meciului că FCSB urma să facă patru schimbări şi, normal, că urmau 15-20 de minute de foc pentru noi. Ceea ce am cerut băieţilor a fost să reziste acestor momente, pentru că trebuia să fim o echipă inteligentă, care să ştie să citească astfel de momente, să ştim să rezistăm şi atunci când adversarul atacă. Ceea ce am şi făcut şi mă bucur pentru asta”, a completat Mutu.

Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Anton Petrea, a afirmat la finalul derby-ului cu Rapid, pierdut cu 0-2 , că formaţia sa trece printr-un moment dificil de vreme ce nu a reuşit să marcheze în primele 3 meciuri oficiale ale sezonului decât un singur gol din penalty, precizând că este nevoit să se descurce cu lotul pe care îl are la dispoziţie.

„Nu e neapărat o criză, e o perioadă mai puţin bună. În condiţiile în care în trei meciuri oficiale marchezi un singur gol, din penalty, înseamnă că e o problemă şi trebuie să găsim soluţii pentru a ieşi din momentul acesta dificil. În momentul în care înscrii un singur gol şi acela din penalty în trei meciuri probabil că am avea nevoie şi de un atacant, însă asta avem la momentul actual, ăsta este lotul pe care îl avem la dispoziţie şi trebuie să ne descurcăm. Momentan nu pot să spun că am identificat problema, ce nu merge, ce se întâmplă. Am avut şi discuţii individuale cu jucătorii, îmi spun că sunt aceiaşi, că se pregătesc la fel, asta o văd şi eu, însă la meciuri iată că nu am mai avut exprimarea pe care am avut-o în sezonul trecut recent încheiat. Trecem printr-un moment, sper să fie vorba doar de un moment cât mai scurt şi să îl depăşim cât mai repede”, a declarat Petrea.
Afară, toată noaptea a fulgerat. Deci au fost și ploi prin apropiere. Le așteptăm și noi cu mare nerăbdare să mai răcorească puțin pământul secătuit. Să fim încrezători!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *