Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Vasile Dâncu vorbește, în exclusivitate la cristoiuTv, despre legătura lui cu SRI

Sociologul Vasile Dâncu a făcut, la cristoiuTv, mărturisiri legate de mult vehiculata sa relație cu SRI și George Maior.
„Această temă, a relației cu SRI, a fost construită de PSD la un moment dat, pentru ca nu cumva să am pretenții. Simțeau că am o relație cu Liviu Dragnea și atunci au zis să nu devin premier sau altceva la partid. Adevărul este următorul: Am copilărit, în sensul că am crescut cu George Maior la Cluj, mi-a fost profesor domnul Liviu Maior și eram prieteni de familie. Asta a făcut să am niște ore, la plata cu ora, am predat cursuri de sociologie și comunicare la Academia Națională de Informații. Am lansat câteva cărți cu George Maior și am făcut niște programe privind traducerea unor cărți împreună. Asta a făcut să fiu, în mai multe situații în care am fost invitat, de exemplu de Ziua Națională, când SRI invita miniștri, parlamentari, în apropierea lui George Maior. Și i-a determinat pe unii să spună că aș avea o legătură cu SRI. Nu am nicio legătură cu niciun fel de serviciu și nici nu am avut vreodată. Din contră, am avut foarte multe probleme din cauza tatălui meu, care era boier și am avut o origine total nesănătoasă datorită unor dizidențe ale tatălui meu. Restul este cancan. Poți să spui orice despre cineva dacă ai o poză cu șeful SRI sau că am fost profesor. Acolo eram foarte mulți profesori civili, nu am fost eu singur, pentru că în ultima perioadă se deschisese acest loc”, a povestit invitatul.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, l-a întrebat cât este imagine și cât este realitate în teoria influenței serviciilor asupra vieții politice.

Vasile Dâncu a spus că imaginația bate realitatea și că, de fapt, politicienii sunt cei care vor o apropiere de servicii: „Există această imagine, a influenței serviciilor asupra politicii. Există o temere publică, o obsesie chiar. Eu cred că a existat, în anumite perioade și sub anumite președinții, o influență mai mare sau mai mică asupra politicii, în funcție de perioade, în funcție de modul în care SRI și alte servicii, că avem vreo 5-6, și-au asumat acest rol. Eu cred că mai degrabă frica păzește bostănăria. Nu există o influență chiar atât de importantă încât să determine cu totul viața politică. Problema este alta, cu politicienii, și asta o știu pentru că unii dintre cei care spun că am legături cu SRI m-au rugat de nenumărate ori și nu am putut să-i duc la George Maior, nici măcar pe bază de prietenie. Sunt însă mulți politicieni care ar vrea să aibă o siguranță fiind într-o formă de colaborare. Nu informatori sau agenți de influență, dar cred că în România există o dorință a politicienilor de a avea o asigurare. Și sunt mulți care au asemenea legături”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *