Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Văzînd că-i groasă rău, Victor Ponta s-a făcut antirus peste noapte

Una dintre burtierele propuse de Rareş Bogdan pentru ediţia de joi seara a emisiunii Jocuri de putere, de pe Realitatea Tv, suna cam aşa:
Întrecerea: Cine e mai antirus.

Dacă tehnica TV ar fi permis, titlul ar fi trebuit să fie acesta:
O nouă întrecere socialistă: Cine e mai antirus dintre politicienii români.

Din considerente de timp, n-am atacat chestiunea.
Acum, la ora 12, cînd bate gongul primei ediţii a Gîndului de la ora…, nu regret c-am ratat dezbaterea.

Am fi trecut în revistă, stăpînindu-ne cu greu surîsul ironic (s-ar fi interpretat ca nepatriotic!) declararea de către Traian Băsescu a Rusiei drept agresoare, cererea lui MRU ca România să-şi recheme ambasadorul de la Moscova, luarea de guler a lui Vladimir Putin de către Mircea Geoană, intervenţiile lui Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu.

Fireşte, eu cel puţin m-aş fi oprit aici.
Şi-aş fi greşit enorm.

Pentru că în dimineaţa asta, din presă am aflat de un articol iscălit în Wall Street Journal de Victor Ponta sub titlul:
„Doar împreună, Europa şi SUA au o şansă de a menţine democraţia în lume”
În WSJ, Victor Ponta a tipărit ceva ori de cîte ori l-a trecut nevoia de niţică publicitate în jurul Insului său vremelnic.

E limpede că WSJ stă rău cu banii.
Altfel nu-mi explic de ce s-a transformat într-o variantă în străinătate a României Tv, postul lui Sebastian Ghiță, inconfundabil prin folosirea căcăniului ca mijloc gazetăresc.

De ce s-a grăbit Victor Ponta să mai livreze ceva parale în contul WSJ?
Pentru a putea scrie următoarele:
„Totuşi, am fost mai degrabă cuprinşi de problemele naţionale şi regionale, inclusiv în ţara mea, România, uitînd astfel să gîndim proiectele noastre la nivel global, o mentalitate pe care am avut-o înainte să ne alăturăm pe deplin Occidentului. Am înlocuit aşadar spiritul de a «gîndi mare» cu încercările noastre de a rezolva probleme mărunte interne sau de a reînvia fantome ale trecutului pentru a cîştiga procente electorale. Imaginea trupelor ruse care intră în Ucraina şi iau cu asalt unităţile militare din Crimeea a fost un apel la trezire. Acest lucru subliniază o serie de adevăruri. În primul rînd, Vestul nu are o altă opţiune decît să rămînă unit într-o lume anarhică ce include din păcate state nedemocratice al căror comportament nu poate fi anticipat şi nici controlat. Doar împreună, Europa şi SUA, au o şansă de a menţine democraţia în lume“.

Pe lista de politicieni înscrişi în întrecerea socialistă Cine e mai antirus trebuie să-l trec acum și  pe Victor Ponta.
Pe unul din primele locuri.
Victor Ponta, care s-a dus la Soci într-un moment cînd Occidentul boicota deschiderea JO.
Victor Ponta, care s-a tras în poză alături de Victor Ianukovici.
Victor Ponta, care nu ostenea să-l înjure pe Traian Băsescu, pentru că a orientat România exclusiv pe America, neglijînd marile Puteri: Rusia şi China.
Victor Ponta, care-şi pregătea o vizită la Moscova.
Victor Ponta, care a făcut premierului Chinei comuniste o primire mai ceva ca lui Iisus la A doua Revenire.

Victor Ponta nu numai că miaună supărat la Moscova, dar mai mult, îşi pune cenuşă-n cap c-a neglijat viziunea globală (Relaţia cu America).

Ce dracu’ să mai spui despre acest ins care, văzînd că gluma se îngroaşă, a devenit antirus?
E oportunist?
E căcăcios?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Văzînd că-i groasă rău, Victor Ponta s-a făcut antirus peste noapte”

  • Doar impreuna Europa si SUA au o sansa de a mentine in lume „democratia Haosului, discordiei si ororilor”, care este promovata de occident!

  • Cu siguranta articolul din „Wall Street Journal” nu a fost „opera” lui, ci doar iscalitura, el fiind obisnuit cu copy-paste !

  • Un om in care nu poti avea pic de incredre niciodata! In legatura cu noul conflict geostrategic l-am descoperit, cu surprindere recunosc, pe Adrian Severin care spune lucrurilor pe nume. Cine e interesat il poate gasi f. usor pe facebook.

  • Si totusi este”emanatul”nepasarii cetatenilor romani

  • Maestre, iar ai luat plasa ! Doar nu crezi ca Pinocchio , care n-a scris un rand la viata lui , este autorul articolului ! De vazut pe cine a plagiat din nou ! Iar „parerile”politice ale mai sus numitului nu cred ca prezinta interes pentru NIMENI ! Nici din Romania, cu atat mai putin in afara tarisoarei !

  • un caraghios l-a apucat subit un dor de valorile occidentale pe plagiator :)))))))

  • Are dubla personalitate!

  • Cand are sa sa apuce sa injure si chinezii?

  • Constat cu placere ca-mi scrieti propriile ganduri. Nu pot sa va acuz de plagiat pentru ca nu le-am scris eu inainte! Poate, cel mult, de telepatie. Media, in general, are in dotare multi propagandisti si f putini analisti. Televiziunile, cu exceptia Realiatii parca, i-au impartit pe romani in basisti si antibasisti, mai abitir ca politicienii. Dl.Antonescu este sufocat de cele doua tabere cand cu iubire cand cu ura. Am spus tabere? Mai degraba secte.

  • predata la cheie,fara mortaciuni,in buna stare de functionare ,ar putea consemna ,asa zisa putere de la Kiev,asa zisii patrioti

  • o piesa de teatru pentru PULIMEA internationala,sa nu inteleaga ca unii sunt vanduti ca niste oi si tratatele nu fac doi bani pentru cei mari

  • Ascult de cateva zile fel de fel de asa zis analisti niste idioti,niste tampitei care nu au facut armata sau daca au trecut pe acolo,au uitat.In mod sigur nu au facut de garda. Nu cunosc lucruri elementare ,cum ar fi-continuitatea comenzii,permanenta la comanda,rolul ofiterului de derviciu ( OSU ) ,al ajutorului acestuia ,al comandantului garzii ,caporalului de schimb si al santinelelor.Consemnele generale de obiectiv sunt aproape identice,doar consemnul particular face diferentza,Consemnul general al postului de santinela-santinela impiedica intrarea -iesirea din si in perimetrul stabilit de paza,patrulare a persoanelor neautorizate. daca in perimetrul de paza si patrulare al santinelei intra un necunoscut ,neinsotit de caporalul de schimb sau de comandantul garzii,santinela -someaza,daca necunoscutul nu se opreste,trage foc in aer,someaza din nou apoi trage pe cat e posibil la picioare.Alarmat de focul-focurile trtase se prezinta comandantul garzii cu cap de schimb si cu OSU,constata ce s a intamplat si iau masuri. Daca obiectivul,subunitatea,unitatea, sunt fortate de mai multe persoane se procedeaqza la fel,OSU anuntza garnizoana,se da alarma,se maresc nr de santinele care impiedica prin foc patrinderea in unitate,obiectiv,depozit .Daca sunt depasiti numeric se cere ajutor la ggarnizoana.Ca sa nu o lungesc-Crimeea a fost predata la cheie-fara scandal,fara impuscaturi,asa au primit ordin militarii ucrainieni.

  • lichelism politic de sorginte mioritica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *